Onnea kuningatar Elisabet!

Kuningatar Elisabet täyttää tänään 90 vuotta, Hovikirjeenvaihtaja onnittelee!

Juhlan kunniaksi hovi on julkaissut kuningattaresta kolme uutta mainiota muotokuvaa, jotka on ottanut arvostettu amerikkalainen valokuvaaja Annie Leibovitz. Ensimmäisessä kuningatar poseeraa lemmikkikoiriensa Willown, Vulcanin, Candyn ja Hollyn, toisessa tyttärensä prinsessa Annen ja kolmannessa nuorempien lastenlastensa ja lastenlastenlastensa kanssa.

Kuningatar viettää syntymäpäiväänsä Windsorissa, jossa hän tapaa myös kansaa. Juhlatunnelmaan pääsee mukaan Yle Areenan kautta.

Kuningatar Elisabet 90 vuotta, syntymäpäivä, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, Annie Leibovitz

© Annie Leibovitz – British Monarchy Facebook

Kaikki kolme kuvaa on otettu Windsorin linnassa, jossa kuningatar viettää viikonloput ja jota hän pitää kotinaan, pääsiäisen jälkeen. Prinsessa Annen ja kuningatar Elisabetin sanotaan olevan erittäin läheisiä.

Kuningatar Elisabet 90 vuotta, syntymäpäivä, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, Annie Leibovitz

© Annie Leibovitz – British Monarchy Facebook

Koirakuva on melkeinpä suosikkini sarjasta, mutta kyllä yhteiskuvaa lasten kanssakin on odotettu! Kuningatar Elisabetin sylissä istuu prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen tytär prinsessa Charlotte (11kk) ja tuolin vieressä seisoo prinssi George (2v), vasemmalla puolestaan ovat prinssi Edwardin ja kreivitär Sophien lapset Lady Louise (12v) ja James (8v), Severnin varakreivi. Kuningattaren takana seisoo prinsessa Annen pojantytär, Peter ja Autumn Phillipsin Savannah-tytär (5v) ja oikeassa reunassa hänen pikkusiskonsa Isla (3v.). Kuningattaren tuttuakin tutumpaa käsilaukkua puolestaan kannattelee prinsessan Annen tyttärentytär, Zara (os. Phillips) ja Mike Tindallin Mia-tytär (2v).

Kuningatar Elisabet 90 vuotta, syntymäpäivä, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja, Annie Leibovitz

© Annie Leibovitz – British Monarchy Facebook

Kuningatar Elisabet viettää syntymäpäiväänsä tyypilliseen tapaansa Windsorissa, Berkshiressa. Ohjelmaa on luvassa koko päiväksi, mutta mitään suureellista ei ole tulossa. Päivä alkaa Windsorin kylässä linnan ulkopuolella, jossa kuningatar paljastaa kunniakseen perustetun kävelyreitin kyltin yhdessä prinssi Philipin kanssa. Samassa tilaisuudessa kuningatar tapaa paikalle saapunutta kansaa ja ottaa vastaan onnitteluja.

Päivän aikana ammutaan kunnianlaukauksia eri puolilla Britanniaa ja myöhemmin kuningatar sytyttää ensimmäisen merkkitulen Windsorin linnaan johtavalla Long Walk -tiellä. Merkkitulia sytytetään niin ikään ympäri Britanniaa ja jokainen kansalainen voi halutessaan sytyttää omansa. Kuningattaren seurana ovat prinssi Philipin lisäksi Walesin prinssi Charles ja Cornwallin herttuatar Camilla. Illalla kuninkaallinen perhe kokoontuu linnaan yksityiselle syntymäpäiväillalliselle.

Yle Areena on mukana syntymäpäivätunnelmissa kahden tunnin ajan klo 12.30 eteenpäin. Ohjelmassa näytetään ilmeisesti kävelyreitin avaaminen ja kansan tervehtiminen. Youtubessa puolestaan on katsottavissa eilen esitetty Sky Newsin tuore dokumentti The Queen at 90, jossa haastatellaan prinssi Williamia, prinssi Edwardia ja kreivitär Sophieta. Älkääkä unohtako syntymäpäivähulinoissa Ruotsin tiistaina syntynyttä prinssiä, jonka nimi julkistetaan kello 12.15 alkavassa konseljissa. Suoraa lähetystä esittävät varmasti sekä Expressen, että Aftonbladet.

Kuningatar Elisabetin elämää kuvanneen Kuningatar Elisabetin vuodet -postaussarjan viimeinen osa tulee tänään hieman normaalia myöhemmin, sillä tämän vuoden kuvaksi pitää tietenkin odottaa tuoretta otosta päivänsankarista!

Mainokset

11 kommenttia artikkelissa “Onnea kuningatar Elisabet!

 1. Kuva kuningattaresta ja koirista sekä yhteiskuva Annen kanssa ovat hienoja. Kuvasta, jossa kuningatar poseeraa jälkikasvun kanssa, en oikein pidä. Siis, todella upeaa saada kuva kuningattaresta yhdessä lastenlastenlasten sekä nuorimpien lastenlasten kanssa, mutta toteutuksesta en pidä. Mieleeni tulee lähinnä Downton Abbey, ja se, että koko kuva on vähän lavastettu, kuin vuodelta 1916 eikä 2016:) Joku vähän vähemmän muodollinen pönötyskuva olisi ollut mukavampi.

  Tykkää

  • Annie Leibovitzin tyyli on usein aika tällainen synkkä, ovat ihan samaa sarjaa, kuin hänen aiemmatkin kuvansa kuningattaresta. Pienten lasten kanssa se ei ehkä ihan samalla tavalla toimi, vaikka toisaalta jotenkin asujen ajattomuus ja taustan historiallisuus kuitenkin auttavat asiaa. Olisi ollut mahtavaa nähdä joku räpsäisy ihan keskeltä sessiota, on varmaan ollut aika hulinaa tuolla porukalla! 😀

   Tykkää

 2. Onnea Elisabetille! Uskallan varmaan sanoa, että hän on yksi kaikkien lempikuninkaallisista, koska eihän häntä voi muuta kuin rakastaa 😉
  Nuo kuvat ovat todella ihania, mutta tuo filtteri tekee niistä jotenkin synkkiä.
  Ja se, että en muistanut Charlottea, vaan ensimmäisenä tuli mieleen, että onko Zaralla kaksi lasta toimikoon viestinä Williamille ja Catherinelle.

  Tykkää

  • Elisabet on ikoni, jos niin voi jostain ihmisestä sanoa. Olen hänet kerran nähnyt livenä ja kun pitkän odotuksen jälkeen ensimmäiset pilkahdukset näki ja tiesi, että nyt hän todella tulee, on pakko myöntää, että tuli kyyneleet silmiin! 😀 Noloa myöntää, enkä häntä mitenkään silleen fanita, mutta toki arvostan suuresti ja kun hän on jotenkin sellainen elävä legenda, niin jotenkin onnistuin liikuttumaan. Olen kyllä iloinen, että pienellä livenä nähtyjen kuninkaallisten listalla on itse kuningatar Elisabet. Ja vielä muuten ensimmäisenä. 🙂

   Surullista, mutta totta Charlottesta. Itselläni kuvan nähdessäni eka ajatus Charlottesta oli, että taasko hänet on photoshopattu kuvaan samasta kuvaussessiosta, kuin aiemmin. Ei ollut jotenkin mitään käsitystä, kuinka isoksi hän olisi ehtinyt kasvaa enkä muistanut kunnolla, miltä hän näyttää.

   Tykkää

 3. Tykkään todella paljon Annie Leibovitzin tyylistä, ja niin myös näistäkin kuvista. Suosikkini on ehdottomasti tuo kuva kungattaresta koirineen. Tykkään kuvan rosoisuudesta ja synkkyydestä. Se ei ole liian pönöttävä, laitettu tai kiiltokuvamainen.

  Poseerauskuva lasten kanssa on vähän tönkkö, mutta mielestäni on tavallaan ihan hauskaa, että kuva tosiaan voisi olla miltä vuosikymmeneltä vain. Sen verran ajaton ja klassinen (tai vanhanaikainen!) se on.

  Jossain vaiheessa piti myös kommentoida kuningattaren tyyliä, jota on näissä kuvissa nähty eri vuosikymmenillä. Monesta kuvasta on vaikea sanoa vaatteiden ja tyylin perusteella, miltä vuosikymmeneltä kuva on otettu. Kuningatar on pukeutunut hyvin klassisesti koko ajan. Yhdessä kuvassa tosin nähtiin ihka aitoja kasarihirvityksiä, mutta muuten on ollut varsin ajatonta tyyliä!

  Tykkää

  • Koirakuva on tosiaan hieno. Kuten sanoit, ei pönöttävä, vaikka selvästi aseteltu kuitenkin. Erityisesti tykkään kuningattaren asennosta, joka on rentoudessaan hänelle kuvissa hyvin epätyypillinen.

   Hyvä pointti tuo vanhanaikaisuus. Itsekin kutsuin kuvaa ajattomaksi, mutta tottahan on, että se on oikeasti vanhanaikainen. Ehkä ajattomuus tulee siitä, että tyyliä ei kuitenkaan voi suoraan ajoittaa millekään tietylle aikakaudelle.

   1980- ja 1990-luvulla kuningattarenkin tyylissä nähtiin tosiaan tiettyjä ajalle ominaisia juttuja, mutta ei koskaan äärimmäisiä olkatoppauksia tai muita hirvityksiä. Kuningatar on pysynyt hyvin klassisena ja pari viimeistä vuosikymmentä ei ole enää tuntuneet tuoneen mitään uutta pukeutumiseen. Mutta tämä ei kyllä ole moite, kuningattaren tyyli on niin virheetön kuitenkin lähes aina ja ehdottomasti hänen näköisensä.

   Tykkää

 4. Upeat kuvat! Mitkä värit ja valot ihan mahtavia. ”Windsorin iloiset naiset ” tavallinen ja läheisyyttä viestivä kuva yhdessä Annen kanssa. Samaa mietin kuin Hovikirjeenvaihtajakin että yhteiskuva pienten kanssa ei ehkä onnistunut ihan tosta vaan. Ollaan aikaisemmin keskuteltu kuvien ajattomuudesta ja siitä kuinka näitä katsovat monet sukupolvet. Mielestäni juuri tämänkaltaiset taidolla viimeistellyt kuvat ovat upea perintö jälkipolville. Loistava Anne Leibovitz.

  Tykkää

  • Anne ja kuningattaren kuva oli erikoinen valinta tähän sarjaan, eikä tyylillisestikään ehkä ihan samassa linjassa kahden muun kanssa, mutta on se niin kiva kuva, että mukavaa oli se nähdä julkaistuna. Olen ihan Annie Leibovitzin fani, tyyli on aivan upea. Ja ajaton, kuten sanoit, nämä säilyvät hyvin ja mielenkiintoisina. Leibovitzin aiemmatkin kuvat kuningattarestakin olivat hienoja ja nyt tyyli oli sama, mutta esittikin saman ihmisen kuningattaren sijaan yksityishenkilönä.

   Suosikkini edellisestä sarjasta:

   null

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s