Aikataulua vauvajuhlallisuuksille Tukholmassa

Prinsessa Sofiasta ja prinssi Carl Philipistä tuli eilen illalla vanhemmat, kun parin esikoinen, pieni poikavauva, syntyi Danderydin sairaalassa kello 18.28 paikallista aikaa. Kruununperimyksessä viidenneksi sijoittunut prinssi painoi 3595 grammaa ja oli 49 senttiä pitkä. Sekä vauva, että äiti voivat hyvin. Lisää aiheesta alla olevassa postauksessa.

Kuninkaallisen vauvan syntymään liittyy useampiakin perinteitä ja loppuviikko kuluukin niiden parissa. Perinteisesti kaikki on järjestetty heti synnytystä seuraavana päivänä, ellei kyseessä satu olemaan viikonloppu, mutta tällä kertaa aikataulua on hiukan muutettu. Prinssi Carl Philipin mukaan lapsen nimi ei vielä eilen illalla ollut sataprosenttisen varmasti päätetty ja koska isoäiti kuningatar Silvia on New Yorkissa ja prinsessa Madeleine perheineen Lontoossa, on heille ehkä haluttu antaa hieman enemmän aikaa ehtiä Tukholmaan.

Seuraavien päivien aikataulua, kellonajat Suomen aikaa:

Keskiviikkona 20.4. klo 13.00

Kunnianlaukaukset Skeppsholmenilta kuninkaanlinnan edustalta, sekä Bodenista, Härnösandista, Karlskronasta ja Göteborgista. Laukauksia ammutaan tykeillä 21 kappaletta.

Torstaina 21.4. klo 12.15

Hallituksen erityinen konselji kuninkaanlinnassa, jonka aikana kuningas Kaarle Kustaa kertoo lapsen nimen, arvonimen ja herttuakunnan. Tilaisuuteen osallistuu myös kruununprinsessa Victoria.

Perjantaina 22.4. klo 13.00

Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kuninkaanlinnan kirkossa. Paikalla tulevat olemaan hovin kalenterin mukaan prinssi Carl Philip ja kuningaspari, sekä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel. On kuitenkin mahdollista, että prinsessa Madeleine lisätään listaan myöhemmin, jos hän saapuu perjantaiksi Ruotsiin.

Jossakin vaiheessa järjestetään varmasti myös perinteinen katselmus, jossa valtiopäivien puhemies Urban Ahlin, pääministeri Stefan Löfven, valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist ja ylihovimestari Kirstine von Blixen-Finecke tarkastavat, että syntynyt lapsi on todella kuninkaallinen. Tilaisuus on luonnollisesti nykyään täysin symbolinen, mutta tarjoaa yleensä yleisölle muutamia mukavia tiedonmurusia vauvasta. Katselmus järjestetään luultavasti huomenna ja tarkastajia haastatellaan heti konseljin jälkeen.

Kuvia vauvasta emme ole vielä päässeet näkemään, eikä vielä ole tietoa, koska kuvia julkaistaan. Kruununprinsessa Victorian molemmista vauvoista olemme nähneet ns. turvaistuinkuvat heti perheen lähdettyä sairaalasta, mutta prinsessa Madeleinen lapsista tällaisia ei ole julkaistu. Joka tapauksessa jonkinlaista kuvamateriaalia sopii odottaa tänään tai viimeistään huomenna.

Jos satutte olemaan Tukholmassa käymässä, perjantaina kello 13 – 16 on kuninkaanlinnassa mahdollisuus käydä kirjoittamassa onnittelunsa erilliseen onnittelukirjaan. Lisäksi onnitteluja voi jättää kuningashuoneen nettisivun, Facebook-sivun tai Instagrammin kautta. Perinteiset kirjeet voi lähettää osoitteeseen:

H.K.H Prins Carl Philip och H.K.H Prinsessan Sofia
H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm
Sverige

Jos blogin vauva-arvailujen ja -ennustusten tulokset kiinnostavat, lue postaus loppuun. Lisäksi vauvan nimeä voi vielä käydä veikkailemassa sille omistetussa postauksessa.

Spekulointia on kutsuttu kuninkaallisten seuraamisen suolaksi ja ahkerasti olettekin taas arvailleet! Ihan kohdilleen ei tosin tälläkään kertaa enemmistöllä mennyt, mutta eipä anneta sen häiritä.

Synnytyksen ajankohtaa sijoititte toiveikkaasti heti huhtikuun ensimmäiselle viikolla, jota äänesti 64%. Toiseksi eniten ääniä sai huhtikuun toinen viikko ja vasta kolmanneksi eniten, 10%, tämä kolmas viikko, jolloin vauva sitten oikeasti syntyi.

Mielenkiintoisin kysymys ajankohdan jälkeen oli tietenkin vauvan sukupuoli ja siinä mentiin vielä enemmän metsään. 79% odotti prinssiparin esikoiseksi tyttöä, samaan tapaan, kuin kruununprinsessa Victorialle ja prinsessa Madeleinelle, sekä isovanhemmille. Poika-arvaukset olivat siis kovasti vähemmistössä ja vain yksi ainut ihminen jaksoi toivoa kaksosia, joita tässä raskaudessa ei liiemmin spekuloitukaan.

Eilen kuulimme ylpeän isän suusta strategiset mitat, 3595g ja 49cm. Jos pyöristämme ”hiukan” alaspäin, mahtuu tuo paino vielä vastausvaihtoehdon 3300g-3500g sisään ja silloin 38% arvasi oikein. Jos taas nipotamme ja pyöristämme ylöspäin, 3600 grammasta ylöspäin veikkasi vain 3% äänestäneistä. Pituusarvauksissa 49 senttiä oli kolmanneksi suosituin 26% äänisaaliilla jääden 51cm ja 50cm -vaihtoehtojen taakse.

Viimeinen kysymys käsitteli vauvan hiuskuontaloa ja siinähän tulos meni aivan nappiin! Ohutta tummaa tukkaa äänesti 68% ja paksua 32%, vaaleat ja punaiset hiukset jäivät nollille. Tukan paksuudesta toki ei vielä ole kuvatodisteita, mutta värin prinssi Carl Philip vahvisti ja voinemme sopia, että tässä kysymyksessä olimme ainakin aivan oikeassa!

Kiitos kaikille äänestäneille ja spekuloineille! Ja jos ette ole vielä jättäneet nimiarvausta, tehkää se nopeasti, huomenna kuulemme vastauksen!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.