Prinsessa Sofia on synnyttänyt!

Ruotsin prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin esikoinen on syntynyt! Prinsessa synnytti terveen poikavauvan kello 18.28 (hovin mukaan18.25, prinssi Carl Philipin mukaan 18.28) Ruotsin aikaa Danderydin sairaalassa Tukholman ulkopuolella. Hovin mukaan sekä vauva, että äiti voivat hyvin. Vastasyntynyt on kruununperimyksessä sijalla viisi kruununprinsessa Victorian, prinsessa Estellen, prinssi Oscarin ja isänsä prinssi Carl Philipin jälkeen.

Prinssi Carl Philip tapasi mediaa kello 22.30 Suomen aikaa sairaalan aulassa ja kertoi itse vauvasta ja synnytyksestä. Prinssin mukaan pieni poikavauva on 49 senttimetriä pitkä ja painoi 3595 grammaa. Prinssin mukaan päivä on luonnollisesti hänelle ja prinsessa Sofialle suuri ja tunteita on paljon, eikä niitä ole helppoa kuvailla. Rakkaus oli kuulemma päällimmäinen ja ainoa tunne ja on hienoa, että heillä on nyt perhe. Prinssin mukaan oli hieno kokemus nähdä prinsessa Sofian synnyttävän ja omien sanojensa mukaan prinssi kunnioittaa kovasti kaikkia naisia sen kestämisestä. Erittäin rennosti ja sympaattisesti esiintynyt ylpeä isä kertoi leikanneensa napanuoran ja tunnusti myös itkeneensä muutaman kyyneleen nähdessään poikansa ensimmäisen kerran. Pienestä prinssistä hän mainitsi myös, että keuhkot ovat hyvät eli ilmeisesti ensimmäinen huuto on kajahtanut oikein terveesti ja lisäksi prinssillä on tummat hiukset. Vielä ei kuulemma pysty sanomaan, kummalta vauva enemmän näyttää ja prinssi arvelikin hänestä tulevan oikein hyvä sekoitus äitiä ja isää. Lisäksi prinssi Carl Philip kertoi, että lapsen sukupuoli oli yllätys heillekin, eivätkä olleet halunneet ottaa siitä etukäteen selvää. Nimet oli valmiiksi mietittynä molemmille sukupuolille, mutta ilmeisesti nimi ei ole vielä ihan varmaksi päätetty.

Synnytyksessä kätilönä toimi Anna Ståhl ja synnytyslääkärinä Sophia Brismar Wendel. Samat lääkärit hoitivat myös prinsessa Madeleinen synnytyksen viime kesänä Danderydin sairaalassa. Lääkärin mukaan synnytys meni hyvin, eikä komplikaatioita ollut ja se kesti ihan normaalin synnytyksen verran kertomatta tarkempaa aikaa. Hänen mukaansa prinsessa Sofia oli ollut yhteydessä sairaalaan jo pitkään ja raskaus oli kaikkineen sujunut aivan normaalisti. Lääkäri kertoi prinssin olevan erittäin suloinen ja vauvamaisen pyöreä, sekä rauhallinen.

Kuningatar Silvia on parhaillaan New Yorkissa, jossa hän on tänään puhunut YK:n yleiskokouksen erikoisistunnossa. Kuningatar lienee pian matkalla kotiin.

Perinteisesti Ruotsin kuningasperheen vauvojen nimet on kerrottu heti seuraavana päivänä, mutta tällä kertaa kuningas Kaarle Kustaa kertoo nimen vasta torstaina, jolloin järjestetään perinteinen konselji hallitukselle. Niin ikään Te Deum -kiitosjumalanpalvelus on yleensä järjestetty heti synnytystä seuraavana päivänä, mutta se on hovin mukaan ohjelmassa vasta perjantaina. Myöhempi aika mahdollistaa kuitenkin kuningatar Silvian ehtimisen paikalle, sekä toivottavasti myös prinsessa Madeleinen ja perheen saapumisen.

Suoraa lähetystä sekä Expressenillä, että Aftonbladetilla. Lehdistötilaisuuden voi katsoa uudelleen SVT:n sivuilla, alkaa kohdassa 21:40.

Prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin vauva, prinsessa Sofia on synnyttänyt

Mainokset

19 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Sofia on synnyttänyt!

 1. Ihania uutisia! 🙂 en yhtään osannut odottaa, että vauva syntyisi tänään.Katsoin äsken tiedotustilaisuuden suorana ja Carl Philip oli kyllä niin onnellisen näköinen. Innolla odotan huomista kiitosjumalanpalvelusta sekä tietysti nimen ja tittelin julkistamista. 🙂

  Tykkää

  • Täytyy myöntää, että tämä synnytys viipyi jotenkin niin kauan, että ehdin jo unohtaa kytätä vauvauutisia. Onneksi sain twitterissä viestiä iloisista uutisista, enkä ihan kokonaan missannut, vaikka vähän myöhässä olinkin.

   Carl Philip oli tosi onnellinen ja esiintyi muuten hirveän rennosti, oikein symppis! Huomasitko, kuinka paljon muuten muistutti isäänsä tällaisessa haastattelussa? Samanlaisia heittoja, vitsejä ja toteamuksia.

   Tykkää

   • En itse asiassa huomannut, mutta nyt kun sanoit niin kyllä on yhtäläisyyttä isässä ja pojassa. Jotenkin kiinnitin huomiota myös puhetyylin samankaltaisuuteen. Jotkin lauseet ovat hyvin toteavia ja lyhyitä.

    Tykkää

 2. Jee, arvasin että poika tulee! Kyllä on parinkymmenen vuoden päästä Ruotsin hovissa aikamoinen sydämienmurskaajakolmikko 😉 Vielä ehtii veikata nimeä, heitän veikkauksen Lucas Carl Erik!

  Tykkää

  • Totta, näistä serkuksista kuullaan vielä! 😀 Ja melkein sanoisin, että noista tytöistäkin, sen verran tuntuu olevan luonnetta molemmilla!

   Hyvä nimiarvaus, suunnilleen puoleen päivään huomenna taitaa olla aikaa niitä heitellä. 🙂

   Tykkää

 3. Kylläpä oli pitkä odotus (meille faneille siis😄 ), ehdin jo tuskastua että eikö se nyt jo synny! Kuten epäilimmekin, Sofian ja Carl Philipin taannoin ostamat pinkit vaatteet siis tuskin olivat omalle lapselle. Nimeä nyt sitten vain odotellaan.

  Sofiaa nyt sitten tuskin nähdään kuninkaan syntymäpäiväjuhlallisuuksissa, kun synnytys meni näin lähelle juhlallisuuksia. Toisaalta, en ihmettelisi jos Sofia piipahtaisi jossain lyhyessä tilaisuudessa, ja jos jotain perhekuvia on odotettavissa, olisi mahtavaa jos koko perhe pienine poikineen saataisiin kuviin. Aina voi elää toivossa😄

  Tykkää

  • Uskoisin, ettei Sofiaa liiemmin nähdä juhlallisuuksissa, ellei sitten jossakin yksittäisessä pienemmässä tilaisuudessa tai tosiaan valokuvissa. Toisaalta Ruotsissa näihin suhtautudaan sillä tavalla kivasti, että ei takerruta mihinkään ilmoitettuihin äitiysloma-aikoihin, vaan jos Sofiasta siltä tuntuu, että jaksaa, on hyvin mahdollista, että hän haluaa jossakin olla mukana. Peukut pystyyn!

   Tykkää

 4. Nyt onkin pikkuprinssien hyvä kasvaa yhdessä. Poikaa olin veikannut, sillä tytölle ei tullut kunnollista nimiehdostusta mieleen.
  Mahtoikohan synnytys olla käynnistetty? Eikö hovi ollut ilmoittanut lasketun ajan kuun alkuu, vai muistanko omiani?
  Mutta kuvia odotellessa. 🙂

  Tykkää

  • Hovi ilmoitti vain huhtikuun, ei sen tarkemmin laskettua aikaa. Yleisesti kuninkaallisilla on ollut tapana, että annettu aika on hiukan myöhäisempi, kuin oikea aika, jotta ei ehdi tulla kauheasti paineita odotuksesta. Siltä pohjalta itse ja monet muut arvelimme, että alkukuusta olisi kysymys. Nyt on esitetty, että mahdollisesti synnytys tapahtui jopa etuajassa, koska kuningatarkin oli New Yorkissa, mutta toisaalta samasta syystä voi ajatella, että synnytys oli myöhässä. Vaikea sanoa. 🙂 Mutta kätilön mukaan synnytys sujui ensisynnytykseksi normaalia nopeammin, joten ehkä se ei ainakaan viittaisi käynnistykseen?

   Tykkää

 5. Eilen iltapäivällä mietin, että jokohan se vauva tänään syntyy, mutta olin jo vähän menettänyt toivoni. 😀

  Carl Philip oli haastattelussa ihanan rento, vaikka outo tilanne varmasti on tulla median eteen juuri esikoisen syntymän jälkeen. Erityisesti kun Carl Philipiä ei niin paljon julkisuudessa muutenkaan olla nähty esiintymässä.

  Tykkää

  • Carl Philip oli tosiaan tilaisuudessa tosi rento ja sympaattinen! Ja vaikka kehuinkin Danielia samassa tilaisuudessa, kyllä Carl Philipistä näki, että vielä pidempi kokemus julkisuudesta on takana. Vaikkei Carl Philip niin kauheasti edusta (tai ainakaan pääse mediaan asti), ammattilainen on silti. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.