Kuningatar Elisabetin vuodet – Uranainen

Torstaina huhtikuun 21. päivänä 90 vuotta täyttävän kuningatar Elisabetin elämä kuvina, osa 5.


1966

1967 – Vierailulla Scillynsaarilla.
1968
1969 – Heinäkuun 1. päivänä 20-vuotiaasta prinssi Charlesista tuli virallisesti Walesin prinssi.
1970 – Australiassa.
1971 – Valtiovierailulla Turkissa.
1972 – Windsorin herttuan, entisen kuningas Edvard VIII:n hautajaisissa yhdessä Windorin herttuatar Wallisin kanssa. Ilman Wallis Simpsonia, jonka kanssa kuningattaren setä halusi avioitua, Elisabet olisi saattanut elää elämänsä prinsessana.
1973 – Marraskuun 14. päivänä prinsessa Anne ja kapteeni Mark Phillips menivät naimisiin.
1974 – Kuningatar ja Beefeaterit.
1975
Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Kuningatar Elisabetin vuodet – Uranainen

 1. Kiitos tästä postaussarjasta, huippumielenkiintoista! Kylläpä on maailma muuttunut kuningattaren ympärillä. Tätä kuvaavia aikasarjoja saisi myös kuvista, joissa kuningatar on kaikkien pääministeriensä kanssa. Tai Yhdysvaltojen presidenttien. Poliitikkoja tulee ja menee..

  Erityisesti kuva Wallis Simpsonin kanssa on kiinnostava. Aikamoinen merkitys tällä naisella monen henkilön kohtaloihin. Luin muutama vuosi sitten kirjan That Woman: The Life of Wallis Simpson, Duchess of Windsor ja jäi kyllä todella surullinen jälkimaku.

  Tykkää

  • Niinpä, kuningattaren valtakaudelle mahtuu 12 pääministeriä ja 12 Yhdysvaltain presidenttiä, sekä 7 paavia. Näistä muuten Tony Blair ja David Cameron, sekä Barack Obama ovat jopa syntyneet kuningattaren valtakauden aikana!

   Wallis Simpsonin merkitys oli kyllä valtava niin monien ihmisten elämään. Toki Edvard olisi saattanut kruunusta luopua muutenkin tai jäädä lapsettomaksi tms. mutta kyllä Wallisin vaikutus oli silti varmasti suuri. Ostin juuri kirpparilta jonkun elämäkerran Wallisista, odottaa lukujonossa. En kyllä muista oliko se tuo sama, jonka sinä luit. Suosittelisitko sitä?

   Tykkää

   • Kommentoinpas nyt minäkin tuota Johannan mainitsemaa kirjaa That Woman, suosittelen ehdottomasti sen lukemista, ja lisäksi suosittelen lukemaan Windsorin herttuan muistelmat sekä lisäksi kirjan The Woman he loved. Kolmessa kirjassa on käsitelty periaatteessa samoja asioita, mutta eri näkökulmista. Luin kirjat peräjälkeen ja tuli kyllä huomattua että kaikkea lukemaansa ei kannata aina uskoa, sillä osa samoista asioista esitettiin eri kirjoissa täysin eri lailla. Mikä sitten oli totta ja mikä ei, olikin mielenkiintoista pohdittavaa.

    Se mikä päällimmäiseksi ajatukseksi jäi, oli ehkä se, että herttuapari maksoi aika kovan hinnan rakkaudestaan ja varsinkin pariskunnan ikääntyessä se tuntui korostuvan.

    Tykkää

    • Kiitos suosituksesta! Elämäkerroissa on aina tuo ongelma, ettei ihan tiedä, mihin voi luottaa. Ei välttämättä edes niihin itse kirjoitettuihin tai muuten virallisiin. Erityisesti tämä ongelma tuntuu olevan kuninkaallisten kohdalla, joten on tosiaan hyvä idea lukea samasta aiheesta useampia näkökulmia ja yrittää sieltä sitten muodostaa jonkinlainen kokonaiskuva.

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s