Kuningatar Elisabetin vuodet – Elämä muuttuu

Torstaina huhtikuun 21. päivänä 90 vuotta täyttävän kuningatar Elisabetin elämä kuvina, osa 3.


 

1946 – Sodan jälkeen 20-vuotias prinsessa alkoi edustaa ja työskennellä aktiivisesti myös yksin.

1947 – Marraskuun 20. päivänä heinäkuussa kihlautuneet prinsessa Elisabet ja Kreikan ja Tanskan prinssin tittelistään luopunut luutnantti Philip Mountbatten vihittiin Westminster Abbeyssä.
1948 – Prinssi Charles Philip Arthur George syntyi marraskuun 14. päivänä.
1949 – Marraskuussa Maltalla, jossa prinsessa Elisabet ja prinssi Philip asuivat erimittaisia pätkiä vuosina 1949 – 1951 prinssin palvellessa saarella laivaston upseerina.
1950 – Prinsessa Anne Elizabeth Alice Louise syntyi elokuun 15. päivänä.
1951 – Lontoossa Clarence Housessa, jossa perhe asui ennen kuningattaren valtaannousua.
1952 – Palaamassa Keniasta kuningattarena 7. helmikuuta. Yrjö VI oli kuollut edellisenä päivänä ja uusi kuningatar puolisoineen palasi heti kotiin viralliselta matkaltaan.
1953 – Kruunajaiset kesäkuun 2. päivänä Westminster Abbeyssä.
1954 – Kruunajaisten jälkeen kuningatar Elisabet ja prinssi Philip lähtivät seitsemän kuukauden mittaiselle kiertomatkalle Kansainyhteisön maihin. Australian osuudella kuningattaren näki arviolta kolme neljäsosaa maan väestöstä.
1955 – Tervehtimässä pääministeri Winston Churchilliä pääministerin virka-asunnolla.
Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Kuningatar Elisabetin vuodet – Elämä muuttuu

 1. Nää on mahtavia! Mielestäni Charlesin ja Annen ristiäiskuvat eroavat melkoisesti, näyttää että Charlesin kuvassa vanhemmat ovat vähän hämmentyneitä mutta Annrn kuvassa jo tottuneita vanhemmuuteen ja varsinkin Philip on selkeästi ylpeä isä😄 Vuoden 1952 kuva on mielenkiintoinen, tuore kuningatar on varmasti hämmennyksissä, isä on juuri kuollut ja nyt pitäisi osata olla hallitsija. Hienostihan homma on kuitenkin sujunut😄

  Tykkää

  • Vaikka kuninkaan terveyden heikkeneminen oli toki tiedossa, on kuoleman täytynyt olla kuitenkin kauhea shokki. Ja siihen surun päälle sitten tietysti vastuu, joka täytyi ottaa. Uskomatonta ajatella, että kuningatar oli silloin vain 27-vuotias! Upeasti on silti mennyt, asenne on ollu oikea. 🙂

   Tykkää

  • Ajan vaatteet ja tyylikin tekevät sen, ettei Elisabetia oikein osannut ehkä mieltää alle kolmikymppiseksi. Mutta tosiaan nuori hän oli. Toinen, jonka ikä aina jotenkin hämmästyttää, on prinsessa Diana. Hän oli tosiaan kuollessaan vain 36-vuotias, kaksi vuotta vanhempi, kuin vaikkapa Kate, mutta koska lapset olivat isompia, ura oli jo siinä vaiheessa aika pitkä ja tyylikin tosiaan ”aikuisempi”, unohdan aina, että hän oli kuollessaan niin hirveän nuori.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.