Kuningatar Elisabetin vuodet – Kohti aikuisuutta

Torstaina huhtikuun 21. päivänä 90 vuotta täyttävän kuningatar Elisabetin elämä kuvina, osa 2.


1936 – Hevosten lisäksi myös rakkaus koiriin, erityisesti corgeihin, syntyi varhain.

1937 – 12. päivänä toukokuuta prinsessa Elisabetin isä, Yrjö VI, kruunattiin kuninkaaksi.
1938 – Partiolaisena Windsorin linnassa.
1939 – Uimajoukkueessa, edessä vasemmalla.
1940 – Puhumassa BBC:n Children’s Hour -ohjelmassa. Prinsessa Elisabet puhui rohkaisevasti lapsille, jotka olivat sodan vuoksi joutuneet muuttamaan pois kotoa. Puheen voi kuunnella täällä.
1941 – Tuhkimo ja prinssi Windsorin linnan joulunäytelmässä.
1942 – Kesällä Windsorin linnassa, jossa prinsessat asuivat suurimman osan sota-ajasta, kaukana Lontoon pommituksista.
1943 – Prinsessat osallistuivat Dig For Victory -kampanjaan ja ryhtyivät pitämään pientä kasvimaata auttaakseen sotaponnisteluissa.
1944 – Prinsessa Elisabet täytti 18 vuotta ja juhlisti sitä Windsorin linnassa ottamalla vastaan krenatöörikaartin tervehdyksen.
1945 – Vapaaehtoisena mukana armeijan naisten osastossa. Prinsessa kouluttautui automekaanikoksi ja kuljettajaksi.
Mainokset

6 kommenttia artikkelissa “Kuningatar Elisabetin vuodet – Kohti aikuisuutta

 1. Ihana postaussarja, iso kiitos tästä! Huomista odotellessa.

  Varsinkin nuo yksityisemmissä oloissa otetut kuvat ovat ihania, samoin kuin eilisessä postauksessa. Ja mitä ihmettä, kuningatar kouluttautui automekaanikoksi ja kuljettajaksi sodan aikana?! Tätä en olisi ikinä uskonut! 😀

  Voi olla, että vedän liian pitkälle meneviä johtopäätökisä, mutta minulle tuli vaikutelma, että Elisabet teki jo varsin nuorena ns. kuninkaallisia töitä. Piti puhetta, osallistui kampanjaan ym. jo alle kaksikymppisenä.

  Tykkää

  • En tiedä, kuinka laaja tuo koulutus oli, mutta tosiaan sellaisen kuningatar kävi läpi. Täällä lisäkuvia ja täällä lisätietoa! Ilmeisesti Elisabet oppi ainakin vaihtamaan renkaan, purkamaan ja kokoamaan moottoreita, sekä ajamaan ambulansseja ja muita ajoneuvoja.

   Kuvia katsellessa tulin saman johtopäätökseen. Toki kuvia on aika vähän, ehkä niissä on jokaikinen prinsessan esiintyminen, mutta silti tuntui, että tytöt olivat usein vanhempiensa mukana. Ehdottomasti ”ura” alkoi nuorempana, kuin nykyään Britanniassa tai ainakin aktiivisempana jo lapsuusvuosina.

   Tykkää

 2. 1940 kuva on pysäyttävä; nuori neiti, lapsi vielä itsekin, puhuu toisille lapsille sodasta. Kruunajaiskuva vuodelta 1937 tuo mieleen lähinnä naamiaiset kun kaikki heiluvat kruunut tai tiarat päässä😄 Uikkarikuva pistää kyllä miettimään, että julkaistaisiinko enää kuninkaallisista virallista kuvaa uikkareissa? Tämä postaussarja on kyllä kiva, huomista innolla odottaen!

  Ps. Päästäänkö pian keskustelemaan Williamin ja Katen Intian ja Bhutanin vierailuista?😄

  Tykkää

  • On todella mielenkiintoista nähdä, miten kruunajaiset hoidetaan, kun Charles joskus nousee valtaistuimelle. Jotenkin vaikeaa nähdä esimerkiksi William parvekkeella kruunu päässä. 😀 Uimapuvuissa en taideta lapsia kuvata nykyään (ja ihan aiheesta), mutta aikuisista muistan nähneeni ihan luvallisia kuvia juuri Williamista uimapuvussa. Ja Charlenesta tietenkin myös.

   Mulla ei ole yleensä ollut tapana tehdä matkapostauksia tai muita ajankohtaisia raportteja paitsi joistakin juhlista, mutta katsellaan. Onhan siellä hyvää materiaalia kyllä ja vähän kysymyksiäkin herännyt, erityisesti Katen roolista (ja vaatevarastosta). Jos ehdin, kokoan jotakin, mutta ei ennen kuin matka loppuu ja saan kaiken samaan pakettiin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.