Kuningatar Elisabetin vuodet – Pienenä prinsessana

Kuningatar Elisabet täyttää ensi viikon torstaina, huhtikuun 21. päivänä 90 vuotta. Hovikirjeenvaihtaja katsoo seuraavien yhdeksän päivän aikana rakastetun monarkin elämässä taaksepäin kokoamalla kuningattaren elämän kuvapostauksiin. Valokuva per vuosi on periaatteena ja mukaan valittu kaikki kuningattaren elämän tärkeimmät hetket ja erilaiset puolet, sekä kaikkein mukavimmat kuvat.

1926 – Prinsessa Elizabeth Alexandra Mary syntyy 21.4. kello 2.40 Lontoossa, osoitteessa 17 Bruton Street, Mayfair, prinssi Albertin, Yorkin herttuan ja Yorkin herttuatar Elizabethin esikoiseksi.

1927
1928
1929 – Juna-asemalla matkalla Sandringhamiiin jouluksi.
1930 – Pikkusisko, prinsessa Margaret Rose syntyi elokuun 21. päivänä.
1931
1932 – Rakkaus hevosiin heräsi jo varhain.
1933 – Kesäkuussa juhlistamassa Trooping the Colouria, prinsessan isoisän, kuningas Yrjö V:n syntymäpäivää. Vaunuissa äidin lisäksi seurana isoäiti kuningatar Mary, sekä täti prinsessa Mary.
1934
1935 – Ratsastamassa isän kanssa.

12 kommenttia artikkelissa “Kuningatar Elisabetin vuodet – Pienenä prinsessana

  1. Vuoden 1929 kuvassa rautatieasemalla Elisabetilla on suloinen takki ja hattu. Näitä kuvia katsellessa tulee väistämättä mieleen keskustelu, jota kävimme Estellen synttärikuvien yhteydessä, kuinka kuninkaallisten kuviin palataan vuosien ja vuosikymmenien jälkeen, niin totta tässäkin tapauksessa. Käsittämätöntä, että Elisabet täyttää jo 90 vuotta, terveydentila vaikuttaa hyvältä ja yhä edelleen hän on valtionpäämies. Mielenkiinnolla odotan tulevia kuvapostauksia!

    Tykkää

    • Hyvä huomio, tässä tosiaan todentuu se, että kuvat ovat hyvin pitkään relevantteja. Ja vaikka kuningatar kuolisi huomenna, kuvia katsottaisiin silti vielä pitkään, jopa vuosikymmeniä. Mutta toivomme tietenkin kuningattarelle vieläkin pidempää ikää, vaikka tämäkin on toki jo hurja saavutus. Uskomaton nainen. 🙂

      Tykkää

    • Mukavan positiivinen vastaanotto, jee! 🙂 Postaukset ovat jo valmiina, joka aamu napsahtaa uusi eetteriin (vaikka ja kun Sofian vauvakin syntynee). Ajattelin, että tämä on niitä merkkihetkiä, joihin täytyy vähän yrittää panostaa!

      Tykkää

  2. Ihan mahtavaa nähdä näitä kuvia, harvaa kuvaa olin nähnyt aikasemmin, kun näitä vanhoja kuvia saa aina hakea kissojen ja koirien kanssa. Seuraava postausta odotellessa 🙂

    Tykkää

  3. Kiitos kovasti mukavasta teemasta ja hyvin valituista kuvista!
    Minusta vuoden 1935 kuva on paras. Siitä jotenkin välittyy samalla yläluokkainen että kuitenkin lämmin fiilis.

    The Court Jeweller -blogissa on myös postauksia kuningattaren merkkipaaluun liittyen, aiheena ”90 vuotta, 90 korua”.

    Tykkää

  4. Kiitos, yksi suosikeistani on ehdottomasti Elisabeth. Hän pystyy antamaan yhtä aikaa vaikutelman lämpimältä ”naapurin rouvalta” ja etäiseltä erittäin arvokkaalta kuninkaalliselta. En ymmärrä kuinka se on mahdollista.
    Kuvassa vuodelta 1934 hän näyttää mielestäni mini aikuiselta päällystakissaan.

    Innolla seuraan postauksia. Mainio idea.

    Tykkää

    • Monille Elisabet tuntuu olevan se ainoa oikea kuninkaallinen, mutta ei siitä kyllä voi heitä syyttää, sillä niin uskomattomalla tavalla hän on luonut kuningattaren arkkityypin. Toki pitkä ura auttaa asiassa, mutta on Elisabet itsekin työtä tehnyt ja kuten sanoit, onnistunut luomaan roolinsa sellaiseksi, että se toimii sekä kansalle, että toisaalta valtiotasolla.

      Tämä on yksi suosikkikuviani viime vuosilta. Se on otettu Normandian maihinnousun muistojuhlallisuuksissa toissa kesänä ja siinä presidentti Obama ja Uuden-Seelannin kenraalikuvernööri auttavat kuningatar alas portaita. Apua nyt ei varmaan liiemmin oikeasti tarvittu, vaikka Elisabet kukka-asussaan näyttää aikalailla eläkeläismummulta. Silti kuvassa on myös kunnioitusta ja sellaista henkeä, että kuningatar ei ole ulkomuodostaan huolimatta mitenkään väärässä seurassa, vaikka ympärillä on osa maailman tällä hetkellä vahvimmista valtionpäistä.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.