Prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin vauva tarvitsee nimen – arvauksia?

Pian syntyvä prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin esikoinen tarvitsee nimen ja me täällä Hovikirjeenvaihtaja-blogissa olemme aina yhtä avuliaita ja kerromme auliisti omat mielipiteemme, eikö? Samat vanhat kuninkaallisen perheen säännöt varmaan pätevät tälläkin kertaa, eli odotettavissa on kolmesta neljään nimeä, jotakin perinteistä, jotakin perheestä ja etunimi tietenkin sellainen, että se rimmaa mukavasti prinssi tai prinsessa -liitteen kanssa. Toisaalta prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia osoittivat viimeistään viime kesäisten häidensä aikaan, että he eivät ole kovin perinteinen pari ja uskallusta riittää tekemään myös vähemmän perinteisiä ratkaisuja. Odottaako maailmaan saapumistaan siis prinsessa Kristina tai prinssi Carl, vai mahdollisesti prinssi Zlatan?

Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, vauva, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Kungahuset.se

Vain puolisentoista kuukautta sitten kävimme läpi näitä samoja asioita. Millainen nimi tulisi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toiselle lapselle, kunnioitettaisiinko tällä kertaa perinteitä vai olisiko etunimi samanlainen shokki, kuin Estelle aikoinaan monille oli. Suurin osa meistä odotti suurta yllätystä, kun kruununprinsessaparin lisäksi myös prinsessa Madeleine ja Christopher O’Neill ovat valinneet lapsilleen nimet, jotka eivät olleet ainakaan perinteisiä kuninkaallisia nimiä. Lopputulosta harva siis onnistui arvaamaan oikein, sillä etunimeksi valikoitui äärimmäisen perinteinen nimi, Oscar. Ainakin neljä Bernadotte-kuningasta on kantanut nimeä ennen uusinta pikkuprinssiä ja lisäksi nimi on Ruotsissa hyvin suosittu myös kansan keskuudessa, sillä sen sai nimekseen viime vuonna yli 700 poikalasta, mikä oikeuttaa suosituimmuuslistalla sijaan neljä. Toinen ja kolmas nimi olivat puolestaan helpompia arvata, sillä Carl kuningas Kaarle Kustaan mukaan ja Olof prinssi Danielin ja ilmeisesti myös toisen isoisän, eli Olle Westlingin mukaan, olivat tyypillisiä valintoja kruununprinsessa Victorialle.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Oscar, Kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

© Kate Gabor – Kungahuset.se

Nimen arvaaminen lapselle on aina vaikeaa, mutta jos meillä oli kruununprinsessa Victorian ja aiemmin prinsessa Madeleinen kohdalla olemassa edes ennakkotapaus tuomassa hieman lisätietoa vanhempien tyylistä, tällä kertaa sitäkään vähää apua ei ole tarjolla. Vielä kovin lyhyestä prinsessaurastaan johtuen prinsessa Sofia ja ehkä hieman syrjäänvetäytyvästä luonteestaan johtuen myös prinssi Carl Philip ovat meille ihmisinä aika vieraita, mutta täytyy sanoa, että parin häät antoivat kuitenkin jonkinlaisen ikkunan pariskunnan ajatuksiin. Hääthän olivat monilla tavoin kovin perinteiset kirkkoineen, vaunuajeluineen ja hääasuineen, mutta toisaalta hyvin yllättävät musiikkivalinnat, prinsessa Sofian näkyvä tatuointi, vähintäänkin moderni hääkakku ja kaikista valinnoista huokunut syvä henkilökohtaisuus kertovat parista, joka ei pelkää tuoda omia persooniaan myös kuninkaalliselle näyttämölle. Jotenkin prinsessa Sofiasta ja prinssi Carl Philipistä jää minulle tunne, että vauvan nimessä voimme odottaa joko hyvin perinteistä valintaa, tai sitten saamme todella yllättyä hieman erikoisemman ratkaisun edessä.

Joka tapauksessa niin poikkeuksellista valintaa eivät varmasti prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philipkään tee, etteikö muutama tyypillinen ominaisuus nimessä täyttyisi. Melkoisen varmaa on, että nimiä pieni prinssi tai prinsessa tulee saamaan kolmesta neljään ja kuten mainitsin, etunimi tulee rimmaamaan mukavasti tittelin kanssa. Etunimeksi odotan myös jälleen kerran hieman joko pidempää nimeä tai vaihtoehtoisesti jos lyhyempään päätyvät, sitä historiallisuutta tai kansainvälisyyttä. Ylipäätään kuninkaallisen perheen lapsilta voi aina odottaa nimiä, jotka taipuvat myös ulkomaisessa suussa, kuten esimerkiksi Estelle, Oscar, Leonore ja Nicolas osoittavat.

Kuten kruununprinsessa Victorialla ja prinssi Danielilla, myös tämän toisen kuninkaallisen vauvan vanhemmilla on runsaasti valinnanvaraa nimien suhteen. Prinssi Carl Philipin oma nimi koostuu ensinnäkin isältä peritystä Carlista ja sama nimi löytyi myös kummisedäksi valitun prinssi Bertilin nimestä ja Carl oli nimeltään myös kuningatar Silvian oma isä, vaikka hän itse käyttikin kolmatta nimeään Waltheria. Prinssin nimirimpsun Edmund puolestaan löytyy kuningas Kaarle Kustaan isän nimestä ja viimeisenä killuu Bertil, joka ei selityksiä enää kaipaakaan. Ainoastaan Philip tuntuu olevan nimi, jota ei juuri ole Ruotsin kuningasperheessä, ainakaan hallitsijoilla, esiintynyt. Prinsessa Sofialla on vain kaksi nimeä hieman kansanomaisempaan tyyliin, eikä kumpikaan, Sofia tai Kristina, ilmeisesti ole aivan lähisuvusta peräisin.

Jos tulossa oleva vauva on poika, tarjolla olisi siis esimerkiksi jotakin isän nimirimpsusta Carl Philip Edmund Bertil. Isoisät kantavat nimiä Carl Gustaf Folke Hubertus, sekä Erik Oscar ja isoisoisien nimistä löytyy muiden muassa sellaisia nimiä kuin Fredrik, Arthur, Walther ja August prinssi Carl Philipin puolelta, sekä prinsessa Sofian puolelta ehkä prinssille hiukan poikkeuksellisemmat etunimivalinnat Stig ja Janne. Prinssi Bertilin koko nimi kuuluu Bertil Gustaf Oscar Carl Eugen ja täytyy sanoa, että hämmästyn, ellei prinssi Carl Philip huomioi mahdollisen poikansa nimessä rakasta kummisetäänsä. Melkein yhtä yllättynyt olen, ellei pieni prinssi saa yhdistelmänimeä isänsä ja isoisänsä tapaan, vaan odotan todella näkeväni Carlin listan ensimmäisenä.

Pienelle prinsessalle suku tarjoaisi niin ikään monia kauniita nimiä. Prinsessa Sofian oma toinen nimi, Kristina, ei ole tyypillinen Bernadotte nimi, mutta toki historia tuntee varsinaisen voimanaisen, Ruotsia 1600-luvulla hallinneen kuningatar Kristinan. Prinsessan äidin nimi on kaunis Marie, joka solahtaisi helposti monenkin etunimen kumppaniksi, kun taas isoäiti Britt saattaa joutua jäämään ilman tätä kunnianosoitusta, ellei hänellä ole jokin hiukan sointuvampi toinen tai kolmas nimi. Nimiensä kanssa ehdolla ovat varmasti myös prinsessan sisaret Lina ja Sara, joista jompaa kumpaa veikkaan myös kummiksi. Sen voimme ehkä päätellä jo nimen nähdessämme.

Kuninkaallisten nimien puolelta on luonnollisesti tarjolla niin ikään erittäin potentiaalisen kummitädin nimiä ja se luettelohan on aika pitkä, Victoria Ingrid Alice Désirée. Nuorempikin sisar kantaa kauniita nimiä, mutta luulen, että ensimmäisen lapsen kohdalla prinsessa Madeleine ei vielä kunniatehtävää saa, vaikka veljensä kanssa ilmeisen läheinen onkin. Luonnollisesti nimivaihtoehtoina ovat jälleen myös Silvia ja Renate kuningattaren mukaan, joista Silvian tosin kruununprinsessa Victoria ehti jo prinsessa Estellen nimessä käyttää. Lisäksi muistaa kannattaa kuningattaren Alice-äiti, sekä kuningattaren isoäidit Erna ja Elisa, sekä tietenkin kuningas Kaarle Kustaan äiti prinsessa Sibylla Calma Marie Alice Bathildis Feodora, jos oikein rohkeaksi veikkaajaksi heittäytyy. Prinssi Carl Philipin kummitädit, prinsessa Birgitta Ingeborg Alice ja Tanskan kuningatar (Margareeta) Margrethe Alexandrine Þórhildur Ingrid, kantavat niin ikään mielenkiintoisia nimiä. Varsinkin Ingrid, kuningattaren äidin ja kuningas Kaarle Kustaan tädin mukaan, olisi kaunis valinta, sillä se sattuu olemaan myös Erik Hellqvistin äidin nimi. Ja tietenkään emme unohda rakasta auntie Liliania, prinssi Bertilin puolisoa, joka oli kuningasperheen lapsille kuin isoäiti ja jota prinsessa Madeleinekin tyttärensä nimessä muisti. Ehkä prinssi Carl Philipin perimän Villa Solbackenin käytäviä kirmaa (kyllä, uskon, että vanhempikin kaima kirmasi, vaikutti sellaiselta luonteelta) jonakin päivänä jälleen prinsessa Lilian tai pieni prinsessa, jonka nimirimpsussa killuu lyhyt, mutta kovin kaunis May.

Perheen ja lähisuvun lisäksi nimensä voivat saada mukaan luonnollisesti myös kummit, kuten Tanskan kruununprinsessa Maryn kävi prinsessa Estellen saadessa nimensä. Prinssi Carl Philipin lapsen kummeiksi ei kannata odottaa isoa liutaa kuninkaallisia kummeja, sillä pian syntyvä vauva ei mitä luultavimmin ikinä tule nousemaan valtaistuimelle. Ennemmin kummijoukko koostuneekin vanhempien sisaruksista ja ystävistä prinsessa Madeleinen lasten prinsessa Leonoren ja prinssi Nicolaksen kummien tapaan. Spekuloidaan kummeilla myöhemmin lisää, mutta heitetään nyt mukaan vielä muutama nimiehdokas. Melkoisen varmoina kummeina pidän siis ainakin kruununprinsessa Victoriaa ja prinsessa Sofian sisarista vanhempaa, Lina Hellqvistiä. Heidän lisäkseen molemmilla vanhemmilla on luonnollisesti paljon ystäviä, joista esimerkiksi Frida (Vesterberg) tai prinssi Carl Philipin best man ja paras ystävä Jan-Åke (Hansson) voisivat saada nimensä mukaan. Valitettavasti ainakin viimeksi mainitun nimi menee enemmän sinne hiukan poikkeuksellisten kuninkaallisten nimien joukkoon, mutta jos prinssi Carl Philipin ja Kreikan prinssi Nikolaoksen ystävyys on niin vahvaa, kuin väitetään, ehkä saisimme häneltä oikein kuninkaallisen toisen, kolmannen tai neljännen nimen. Ja olisihan lähempänäkin oiva kuninkaallinen kummi, sillä kruununprinsessa Victoria varmaan pärjäisi kuudellatoista kummilapsellaan ja voisi antaa tämän vauvan prinssi Danielille, joka roolin kyllä ansaitsisi.

Siinä olisi siis hiukan pureskeltavaa, heräsikö jo nimi-ideoita? Selvää tietenkin on, että mainitsemieni nimien lisäksi vaihtoehtoja on aivan loputtomasti, niin suvuissa ja perheissä, kuin ystävissäkin ja mikäänhän ei estä antamasta lapselle nimeksi ihan yksinkertaisesti nimeä, joka vain omaan korvaan kauniilta kuulostaa! Varmaa on kuitenkin, että kun kuningas Kaarle Kustaa nimen konseljissa syntymän jälkeen kertoo, paljastaa hän myös tittelin, joka kuuluu Hänen kuninkaallinen korkeutensa, prinssi/prinsessa X, Y:n herttua/herttuatar. Kaikki kuningasparin lapsenlapset ovat saaneet tämän yhdistelmän ja koska prinsessa Sofiakin sai oman tittelinsä häiden yhteydessä, ei liene epäilystäkään, etteikö tulevaakin pientä kruunupäätä tunnettaisi samankaltaisella arvonimellä.

Herttuakuntia spekuloimme myös prinssi Oscarin kohdalla. Lopputulos oli prinssin kohdalla Skåne, jonka edellinen herttua oli kuningas Kaarle Kustaan isoisä, kuningas Kustaa VI Aadolf (1882–1973). Kruununperimyksessä mukana oleville prinsseille on siis vuodesta 1772 annettu herttuakunnat ja vuodesta 1980, jolloin kruununperimyslaki muuttui sukupuolineutraaliksi, sama on koskenut prinsessoja, eli tähän mennessä siis kruununprinsessa Victoriaa ja prinsessa Madeleinea, sekä heidän tyttäriään. Tällä hetkellä herttuakuntia ovat kruununprinsessa Victorialla Länsi-Göötanmaa, prinsessa Estellellä Itä-Göötanmaa ja prinssi Oscarilla siis Skåne, prinssi Carl Philipillä Värmlanti, prinsessa Madeleinella Hälsingland ja Gästrikland, prinsessa Leonorella Gotlanti ja prinssi Nicolaksella Ångermanland. Lisäksi kuningas on ilmeisesti edelleen Jämtlannin herttua valtaistuimelle nousustaan huolimatta.

Maakunnat olivat Ruotsissa hallinnollisia alueita vuoteen 1634 saakka, jolloin ne korvattiin lääneillä ja maakuntajako jäi epäviralliseksi. Monet kuitenkin identifioivat itsensä edelleen kotimaakuntansa mukaan ja siten ne elävät edelleen puheessa ja kulttuurissa. Maakuntia on tällä hetkellä kaksikymmentäviisi, mutta kuudella niistä ei ole koskaan aiemmin ollut herttuaa tai herttuatarta. Kaikki herttuakunnat löydätte Wikipediasta, mutta tarjolla siellä olisi esimerkiksi Västerbotten, jonka herttuapari kuningas Kaarle Kustaan vanhemmat olivat. Prinsessa Sofian kotimaakunta Taalainmaa on niin ikään vapaana ja Öölannilla, jossa sijaitsee kuningasperheen rakas kesäpaikka Solliden, ei ole myöskään herttuaa tai herttuatarta. Kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Estellen herttuakunnat sijaitsevat vierakkäin, eikä kaukana ole myöskään prinssi Oscarin Skåne, joten maantieteellinen läheisyys voisi puhua Taalainmaan puolesta. Vahva ehdokas on tietenkin myös Halland, jonka herttuapari prinssi Bertil ja prinsessa Lilian olivat.

No niin, päästäkää arvauksenne valloilleen! Ja jos ette ole vielä veikanneet prinsessa Sofian vauvan sukupuolta ja muita ominaisuuksia, se onnistuu tässä postauksessa.

Mainokset

32 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin vauva tarvitsee nimen – arvauksia?

 1. Aina, kun yritän mietiä kuninkaallisen vauvan nimeä, pää lyö aivan tyhjää! Jos Carl Philip ja Sofia oikein ennalta-arvattaviksi rupeavat, voisi poikalapsen nimi olla Bertil Carl Erik. Tytön nimestä sitten ei olekaan mitään käsitystä 😀 Yksi nimistä voisi olla Marie? Tai sitten Christina? Ehkä taas odotan lapsen syntymää ja nimen julkistamista 😀

  Tykkää

 2. Vaikeaa on tosiaan arvuuttelut tästäkin nimestä. Mutta samoilla linjoilla olen, että Carl-nimellä alkaisi pojan nimi. Tytön ensimmäistä nimeä en keksi, mutta Marie Ingrid sopisi toiseksi ja kolmanneksi. Toisaalta olisi kiva, jos huomioisivat kuninkaan äidin, eli Sibylla ehdolla nimirimpsuun myös.

  Tykkää

  • Olen joskus vähän ehkä ihmetellyt, kuinka syrjään kuninkaan vanhemmat näissä nimijutuissa ja muutenkin jää, mutta kaipa se johtuu siitä, että ovat niin hirveän vieraita kuitenkin lapsenlapsilleen. Jos ei koskaan ole tavannutkaan, eikä kuninkaalla liene esim. isästään liiemmin kerrottavaa, ei voi oikein sellaista läheistä suhdetta millään kehittyä. Surullista, mutta toki hyvin ymmärrettävää.

   Tykkää

 3. Nimeä en kyllä osaa arvata, mutta herttuakunnaksi arvaan tuon Hallandin, kun Carl Philipin läheisyyttä prinssi Bertilin ja prinsessa Lilianin kanssa aina niin korostetaan! Uskon, että kuningas ei aivan yksin näitä päätöksiä tee, vaan pohtii asiaa myös vanhempien kanssa!

  Tykkää

  • Varmasti ja uskon, että herttuakunnan valinnassa huomioidaan muitakin asioita, kuin nämä mieltymykset ja kytkökset. Jonkinlainen merkitys sillä on kuitenkin alueelle ja on side kuningashuoneen (ehkä keskushallinnonkin?) sekä maakunnan asukkaiden välillä, vaikkei varsinaista hallinnollista merkitystä olekaan.

   Tykkää

 4. No kyllähän minä jotain rohkeasti veikkaan. Ensinnäkin uskon että nimiä tulee olemaan kolme ja että niissä noudatetaan kaavaa 1. nimi ns. oma, mutta kuninkaalliseen makuun sopiva ja 2. sekä 3. suvuista niin että sekä prinsessa Sofian että Prinssi Carl Philipin suvut ovat edustettuna. Sen veikkaaminen, mikä lapsen ensimmäinen nimi tulee olemaan, on sitten ihan arpapeliä.

  Tällaisella noin kahden minuutin harkinnalla heitän nimiveikkauksiksi seuraavat:

  Amelie Alice Marie
  Alexander Erik Bertil.

  Olin itseeni suunnattoman tyytyväinen (:D) kun jostain keksin tuon Amelien jo noihin Victorian vauvan nimiveikkauksiin, ja pakko käyttää se nytkin (ja rehellisesti siksikin etten nyt muutakaan keksinyt). On se vain niin kaunis nimi. Toki se on myös Madeleinen nimirimpsussa, mutta siinä olisi sopivasti jotain omaakin.

  Jos tuo lapsi tulee olemaan poika, en uskokaan että hän taakaksi joutuisi ottamaan niin monta viittausta edesmenneeseen prinssi Bertiliin, että olisi sekä nimi + entinen koti + herttuakunta, siksi uskoisin että herttuakunnaksi poikalapselle tulisi Taalainmaa (Dalarna). Mikäli tyttölapsi, silloin herttuakunta voisi olla tuo Halland.

  Ja tosiaankin toivon Danielia kummiksi. Carl Philip oli Danielin bestman aikanaan, joten jospa vastavuoroisesti olisi nyt tarjolla luottamustehtävää Danielille.

  Tykkää

  • Hyvä, kun mainitsit tuon taakan, koska en minäkään ajattele, että näitä kaikkia vauvan ristiksi laitetaan. Ei siis mitään mini-Bertiliä! Sitä ei tuossa kirjoittaessa aina huomaa ilmaista, että lähinnä minäkin heittelen toisistaan erillisiä vaihtoehtoja, en niinkään kasaa niitä päällekäin. 🙂

   Taisin kehua Amelieta viimeksikin? Se on aivan ihana nimi, tosi kaunis. Ja siinä yhdistyisi sopivasti tavanomaisuus ja erikoisuus. Siis siinä mielessä, ettei ole ihan perusnimi, mutta ei kuitenkaan mikään liian erikoinen ja ”ulkomaalainen”. Mielenkiintoista nähdä, miten Carl Philip ratkaisee nämä suvun nimet (jos sellaisia siis laittavat), kun Victoria ja Madeleine ovat aika tehokkaasti niitä käyttäneet. Mikäänhän ei toki estä käyttämästä samojakin, mutta usein vanhemmat hakee kuitenkin sellaista suhteellista ainutlaatuisuutta.

   Tykkää

  • Uskot neljään nimeen, kuten Carl Philipillä itselläänkin? Ei ollenkaan huono arvaus, neljää taisimme odottaa Oscarillekin, mutta Victoria ja Daniel (Ja Madeleine tietysti myös) tekivätkin poikkeuksen kolmella.

   Silvian Renate on aika erikoinen ja vaikea nimi, mutta tuossa sinun rimpsussasi se toimii yllättävän mukavasti Mayn kanssa. 🙂

   Tykkää

 5. Voi että, tämä on kyllä aina yhtä hankalaa 😀 Bertil kuuluu nimeen ilman muuta, ja tytölle May tai Lilian. Ja Ingrid, ihana nimi.

  Danielista tulisi varmasti oiva kummisetä, kannatetaan!

  Liked by 1 henkilö

 6. No niin, parin päivän pohdinnan tuloksena suosittelisin Sofian ja Carl Philipille näitä nimiä: Ulrika Silvia Marie ja Eugen Carl Erik. Eugenia tyrkytin jo Oscarin kohdalla, perusteluja ei ole muita kuin että se olis kiva😄 Carl ja Erik isän ja isoisien mukaan. Nimirimpsun loppuun voisi tietysti liittää nimen Bertil. Olen siis vähän samoilla linjoilla kuin Jonna.

  Tytön nimi Ulrika on ihan vaan mutulla heitetty, Silvia ja Marie isoäitien mukaan. Varavaihtoehto ensimmäiseksi etunimeksi voisi olla Amelie, jota Unnikin ehdotti.

  Veikkaan herttuakunnaksi Taalainmaata tai Oolantia, tytölle ehkä Hallandkin voisi olla potentiaalinen vaihtoehto. Niin ja Danielista kummi, samoin kuin jompi kumpi Sofian siskoista voisi saada kummin tehtävän.

  Tykkää

  • Oikea muoto, ”suosittelen”! Kyllä vaan kannattaa täältä ottaa vinkkiä, jos nimen valinnassa on ongelmia. 😀 Kauniita ehdotuksia kaikille nimittäin.

   Ulrika ja Eugen tuntuvat aika vanhanaikaisilta nimiltä, mutta toisaalta Ruotsissahan on käsittääkseni menossa ihan sama trendi tai nimien kiertokulku, kuin Suomessakin ja suosioon ovat nousseet taas vanhemmat nimet. Täällä on muuten Ruotsin suosituimpia nimiä, jos joku haluaa katsoa. On siellä esimerkiksi Ludvig (14. suosituin) ja Edvin (24.) mukana!

   Tykkää

 7. Prinssi Oscarin nimiä arvaillessa veikkailin, että Carl Philip voisi omalle pojalleen antaa Carl ”jokin” -yhdistelmänimen, mutta nyt en olekaan enää niin varma! 😀 Tuntuu jopa liian ilmiselvältä, jos pojan nimeksi tulisi vaikka Carl Erik Bertil. Siinä on kyllä viittaukset vauvan isoisiin ja Carl Philipin kummisetään. Nyt mietin, että Carl Philipillä ja Sofialla voisi kuitenkin olla tarpeeksi siviilirohkeutta valita etunimi täysin oman mielensä mukaan ilman sukurasitteita. Siispä veikkaan pojalle nimea Felix Carl Erik Bertil!

  Tytölle veikkaan aika hakuammunnalla nimeä Vivian Ingrid May Marie. Etunimi olisi täysin oma, muut nimet suvulta.

  Myös minä toivon, että Daniel saisi kunnian olla kumm tällä kertaa, hän todella ansaitsisi sen. Sofian vamhempi sisko voisi tosiaan olla aika varma kummiehdokas.

  Tykkää

  • Näissä arvauksissa tuppaa oikeastaan aina olemaan se ongelma, että helposti tulee tehtyä aika ilmiselviä valintoja. Sitten kuitenkin harva vanhempi antaa lapselleen nimen, jossa on vaikkapa ensimmäisenä vanhemman oma nimi ja sen perässä isovanhempien nimet. 🙂 Ainoastaan Kate ja William taitavat olla melkein näin ennalta-arvattavia! 😀 Yleensä odotan aina etunimeksi jotain omaa, mutta nyt tuo Carl on jo sellainen perinne, että voisivat jopa sitä jatkaakin. Tosin siinäkin ehkä sitten se Carlin jälkeen tuleva nimi enemmän oma, kuten Carl Philipilläkin on (Facebookissa muuten Saara muistutti, että ”Kustaa II Adolfin pikkuveli oli Karl Philip. Hänestä aikoinaan yritettiin pykätä Venäjän tsaaria”, eli on siellä sentään joku toinenkin Philip ollut Ruotsin kuningasperheessä, vaikkei Bernadotte-sukua olekaan).

   Tykkää

 8. Ruotsin kuninkaallisille on kyllä vaikeaa yrittää ennustaa vauvanimiä, varsinkin ensimmäisen lapsen kohdalla, kun ei ollenkaan tiedä millaista tyyliä vanhemmat nimissä suosivat. Mielestäni jo mainittu Carl Erik Bertil olisi kyllä hieno nimi pojalle ja jatkaisi hienosti Carl-yhdistelmänimien perinnettä. Pidän myös nimistä Arthur ja August etuniminä.

  Tytölle kauniita nimiä olisivat esimerkiksi Elisa Marie Sibylla ja Sonja Silvia May. Luule, että Sofia ja Carl Philip päätyvät kolmeen nimeen, sillä kaikilla muilla Ruotsin nuorimman sukupolven lapsilla on kolmiosaiset nimet paitsi Estellellä, ja hänhän on tuleva hallitsija.

  Tykkää

  • Totta, on hyvin mahdollista kyllä, että Sofia ja Carl Philip valitsevat vain kolme nimeä, koska se tuntuu olevan nykyinen tapa. Ja ihan hyvä tapa onkin, pitkät nimilistat tuntuu vähän oudoilta, varsinkin jos eivät oikein rimmaa. Ainoastaan jos pojalle laittavat Carl jotain nimeksi, silloin ehkä kohtelevat kahta ensimmäistä periaatteessa yhdistelmänä ja silloin voisi mennä vielä kaksi nimeä perään. Tosin kuningashan tulisi jo Carlissa huomioitua, että sitä pakkoa ei ainakaan ole.

   Tykkää

 9. Villit veikkaukset: Pojalle Jan Erik Bertil ja tytölle Kristina Sofia Marie tai Kristina Marie Lillian.😉
  Lähes kestämätöntä tämä odotus – useita kertoja päivässä käyn katsomassa joko olisi pikkuinen syntynyt! 😀

  Liked by 1 henkilö

 10. Pahan pistit. Eihän tuosta(kaan) pariskunnasta tiedä, mitä miettivät. Ja nimet, jotka suomalaisen korvaan eivät niin kauniilta ehkä kuulosta (esim. George), niin ovat toisessa maassa, kielessä ja kulttuurissa olla todella perinteisiä ja kauniita nimiä.

  Carl Bertil Hubertus pojalle ja tytölle Alice Sara Kristina.

  Tykkää

 11. Aluksi ajattelin, että jätän veikkauksen tälä kertaa väliin kun on niin vaikeaa. Vauva antaa kuitenkin vielä odottaa itseään niin repäistään veikkaus minultakin 🙂

  Emilie Lilian Alice

  Arthur Carl Bertil

  Tykkää

 12. Minä toivoisin, että nimessä olisi Bertil. Carl Bertil olisi aika hieno! Kolmantena nimenä toimisi Daniel (jos prinssi Daniel kummina) tai August tai Walther suvusta.

  Uskon kuitenkin, että nimessä on jotain yllättävää ja omaperäistä, prinssipari tuntuu kulkevan rohkeasti omaa tietään. Siksi aika hankalaa heittää oikeaan osuvia arvauksia kehiin.

  Lisäksi toivon, että pikkuprinssistä tulee Taalainmaan herttua, äitinsä juuria kunnioittaen.

  Jännät paikat, huomenna selviää! 🙂

  Tykkää

  • Vaikeaa, vaikeaa on! Tältä parilta jotenkin tuntuu että voi odottaa melkein mitä vaan. Voi tulla jotain superperinteistä tai sitten ihan modernia. Bertil-viittaukseen uskon kyllä vakaasti, joko nimissä tai sitten herttuakunnassa. Silvian suvusta olisi mukavaa olla joku nimi mukana myös.

   Tykkää

 13. en enää usko etunimiin Bertil(vaikeasti lausuttava muualla kuin Ruotsissa) tai Carl Erik (liian tavallinen?), ne voivat olla toisena tai kolmantena nimenä. Moderni pariskunta varmasti haluaa pojalleen kansainvälisesti helposti lausuttavan ensimmäisen nimen esim Patrick ?

  Tykkää

 14. Mietin jo Victorian ja Danielin vauvan kohdalla, että Alexander ja Erik olisivat hyvät nimet, mutta voi olla, että eivät ole tarpeeksi perinteellisiä; sopisivat Sofia ja Carl Philip pojalle. Olisivat heidän tyylisiään. Bertil oli todennäköinen yhdeksi nimeksi Sofian ja Carl Philipin pojalle.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.