Kuninkaallisia jälleen televisiossa!

Yle esittää tänään ja huomenna odotetut ohjelmat Norjan ja Ruotsin kuningasperheiden vuodesta, sekä ylimääräisenä herkkuna vielä Tanskan kruununprinssiparin tutustumisesta ja rakastumisesta kertovan tv-elokuvan. Olemme jo useana vuonna päässeet näistä kuninkaallisohjelmista pääsiäisenä nauttimaan, mutta nyt saamme kiittää vinkistä Fiiaa, sillä itse olin unohtanut asian kokonaan!

Norjan kuningasperheen vuosi 2015 – Yle TV1 sunnuntaina 27.3. klo 11.15

”Viime vuonna Norjan hallitsijapari juhli 25. vuottaan vallassa. Kuninkaalliset vierailivat eri puolilla Norjaa ja mm. Australiassa. Juhlavuonna kuningasparia mietityttää mm. terrorismi ja pakolaiskriisi.”

Ruotsin kuningasperheen vuosi 2015 – Yle TV1 maanantaina 28.3. klo 12.10

”Ruotsin kuningashuoneen jäsenillä oli tapahtumarikas vuosi. Perheessä juhlittiin prinssi Carl Philipin ja neiti Sofia Hellqvistin häitä sekä vietettiin ristiäisiä, kun prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neilin toinen lapsi, Nicolas, kastettiin. Kuninkaallisilla oli myös velvollisuuksia hoidettavanaan, muun muassa tapaaminen paavi Franciscuksen kanssa Vatikaanissa ja vierailu slummikylässä.”

Tosielämän tuhkimotarina (Mary: The Making Of A Princess) – Yle TV1 maanantaina 28.3. klo 19.00

”Mary Donaldson oli 28-vuotias, tavallinen australialaisnainen, joka tapasi 32-vuotiaan Tanskan kruununprinssi FrederikinSydneyn olympialaisissa vuonna 2000. Siitä alkoi satumainen rakkaustarina. Prinssi Frederik ja Mary kihlautuivat kolme vuotta myöhemmin ja häitä vietettiin vuonna 2004. Marystä tuli Tanskan pidetty kruununprinsessa ja julkisuudessa tarkkaan seurattu tyyli-ikoni. Australialainen elokuva Tosielämän tuhkimotarina on kertomus Maryn ja prinssi Frederikin tapaamisesta ja romanssista. Rakastuminen oli vielä helppoa siihen verrattuna, miten Maryn elämä muuttui. Pääosia näyttelevät Emma Hamilton ja Ryan O’Kane.”

Kaikki ohjelmat ovat katsottavissa Yle Areenassa 30 päivän ajan.

Muistakaa käydä veikkaamassa prinsessa Sofian vauvan syntymän ajankohtaa, sekä sukupuolta ja muita ominaisuuksia alla olevassa postauksessa!

2 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallisia jälleen televisiossa!

  1. Oletko Hovikirjeenvaihtaja itse ehtinyt katsomaan näitä ohjelmia? Katsoin tuon Tosielämän tuhkimotarinan. Mielestäni oli ihan viihdyttävä ja uskottavasti tehty elokuva. Todella hyvät ”look a like” näyttelijjät ovat löytäneet Maryn ja Frederikin rooliin. 🙂 Tykkäsin erityisesti Amalienborgin linnan ympäristössä kuvatuista kohdista. Elokuva ei ole tainnut saada kovin isoa julkisuutta, sillä luin elokuvasta ensimmäistä kertaa vasta täältä sinun blogista. 🙂

    Tykkää

    • Norjan kuningasperheen vuosi minulta on muuten katsomatta, pitäisikin muistaa se nyt vielä, kun löytyy Areenasta. Ruotsin version katsoin silloin heti SVT:ltä ja sen tallensinkin, kiva katsoa jossain vaiheessa niin, että oikeasti ymmärtää kaiken. 🙂

      Tosielämän tuhkimotarinan jätin väliin kokonaan, koska katsoin siitä osan silloin, kun se alunperin esitettiin. Täytyy sanoa, ettei se oikein ollut mun makuun, hypin sieltä täältä ja skippasin aika paljon sieltä alun tapahtumista Australiassa. Mutta mä olen kyllä aivan surkeinta kohderyhmää, kun romanttisesta viihteestä puhutaan, en jaksa katsoa yhtään! 😀 Maryn näyttelijä oli minusta kyllä tosi hyvä, jotenkin kivasti tavoitti monessa kohtaa varsinkin sellaista nuorempaa Maryä. Ja puvustus toimi myöskin mainiosti, Maryn tyyli oli tosi osuvasti samankaltaista, kuin muistaakin aiemmilta vuosilta.

      Elokuva tuli suoraan televisiolevitykseen ja kun on vielä australialainen, ei tosiaan kovin suurta huomiota saanut osakseen. Mutta nyt kun tuli telkkarista, blogiin tuli oikea yleisöryntäys! Ihmettelin, että mikäs nyt tuli noille kävijäkäyrille, mutta kyllä se vaan tuhkimotarinasta johtui, kaikki googlailivat Tanskan kuninkaallista perhettä. Hauska ilmiö, jota en osannut odottaa. 😀

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.