Ruotsi saa pian toisen kuninkaallisen vauvan – mutta millaisen?

Spekulointia, spekulointia, spekulointia, kuninkaallisten seuraamisen suolaa! Tosin valitettavasti näitä vauvoihin liittyviä juttuja joudutaan ihan oikeasti arvailemaan, sillä kovin valistuneita veikkauksia ei voida tehdä, mutta eihän se silti kovin paljon iloa vie, eihän? Kruununprinsessa Victorian kohdalla arvauksemme menivät osin vähän sinnepäin, mutta kun nyt on päästy vauhtiin ja hiukan lämmitelty, parannetaan tulosta! Kristallipallot siis jälleen esiin ja ennustamaan, milloin ja millainen vauva prinsessa Sofialle ja prinssi Carl Philipille syntyy!

Ruotsin kuninkaalliset vauvat, prinsessa Estelle, prinsessa Leonore, prinssi Nicolas, prinssi Oscar, prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen, Hovikirjeenvaihtaja

© Kungahuset.se

Suurin mielenkiinto kohdistuu tietenkin sukupuoleen, syntyykö Ruotsin kuninkaallisen perheen nuorimpaan sukupolveen kolmas prinssi vai kolmas prinsessa? Kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Madeleinen esikoiset olivat molemmat tyttöjä, samoin kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian, sekä prinsessa Sofian vanhempien, Marie ja Erik Hellqvistin, millä ei tietenkään ole minkään valtakunnan merkitystä tämän vauvan sukupuolen suhteen. Mutta jotain aineksia on arvaukselle oltava! Onko prinsessa Sofialle mielestänne poikamaha vai teillä itsellänne tyttöfiilis, ovatko tulevat vanhemmat antaneet signaaleja vauvan sukupuolesta, vaikka väittävät, etteivät sitä tiedä (prinssipari muuten bongattiin taannoin ostamassa vaaleanpunaisia vauvanvaatteita, mutta olivatko ne omalle vai ystävien vauvalle…) vai heitättekö arvauksen ihan hatusta? Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin vauvan kohdalla hieman vajaat 50% odotti poikaa, reilut 40% tyttöä ja muutama toiveikas lähinnä kruununprinsessan alkuraskauden mahan perusteella kaksosia, joten voidaan sanoa, että enemmistö osui oikeaan. Sirolle prinsessa Sofialle ei kaksosia ole povattu, mutta voi sitäkin luonnollisesti silti veikata.

Muitakin ominaisuuksia vauvalla toki on, kuin sukupuoli. Taatusti hän on äärimmäisen suloinen, mahdollisesti jopa aivan poikkeuksellisen, onhan hän prinssi tai prinsessa ja jos hyvin käy, hänellä voi olla vaikkapa erityisen söpöt korvat, kuten prinssi Oscarilla, joka näistä kommenteista päätellen oli kiertänyt pääministerin ja ylihovimestarinnan jo ensikohtaamisella pikkusormensa ympärille. Synnytyslääkärin mukaan prinssi Oscar oli mitoiltaan (3655g, 52cm) oikea ’mellansvensk’ eli ilmeisesti hyvinkin keskikokoinen ja hieman isosiskoaan isompi, kuten taitaa aika tyypillistä toiselle lapselle ollakin. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia itse ovat melko pienikokoisia ja sirorakenteisia, joten ehkei odotettavissa ole ainakaan mitään hongankolistajaa. Tietenkin asiaan vaikuttaa myös synnytyksen ajankohta, ensimmäiset vauvat tuppaavat menemään usein hieman yliajalle, mutta toki tämäkin on täysin yksilöllistä. Yhdestä asiasta voitaneen olla kuitenkin aika varmoja, sillä ihme on, jollei vauvan päätä peitä ainakin ohut tumma hiuskuontalo. Prinssi Carl Philipissä kuningatar Silvian puoleiset brasilialaisjuuret tuntuvat olleen aina vahvoja ja vaikka tummimmat sävyt prinsessa Sofian hiuksissa ovat tainneet olla purkista, oli hänelläkin jo lapsena ruskeat hiukset.

Ja milloin tätä minikokoista kruununpäätä päästään sitten ihastelemaan? Hovin mukaan prinsessa Sofian laskettu aika on huhtikuussa, eikä aiheesta ole sen kummempaa tietoa sittemmin herunutkaan. Jos hovin kalenteria katsoo, on prinsessalle merkitty tällä hetkellä viimeinen työtehtävä maaliskuun viimeiselle päivälle, jolloin prinsessa vierailee yksityisessä Sophiahemmet-sairaalassa Tukholman keskustassa. Prinsessa on ollut sairaalan kunniapresidentti tammikuun alusta alkaen, jolloin hän peri pestin prinsessa Christinalta ja tämä jäänee tulevan äidin viimeiseksi julkiseksi esiintymiseksi. Kruununprinsessa Victorian kohdalla hovi ilmoitti erikseen, ettei tämän ole tarkoitus jäädä erilliselle äitiyslomalle ja näimmekin vielä viimeisen virallisemman esiintymisen jälkeen joukon tapaamisia ja pienempiä vierailuita kuninkaanlinnan sisällä. Prinsessa Sofian kohdalla äitiyslomasta ei ole ollut mitään puhetta, mutta riippuen prinsessan omasta voinnista, lienee mahdollista, että näemme hänenkin työskentelevän rauhalliseen tahtiin melko lähelle synnytystä.

Maaliskuun lopun jälkeen ensimmäinen virallinen merkintä kalenterissa ovat 29. ja 30.4. järjestettävät kuningas Kaarle Kustaan 70-vuotisjuhlallisuudet, joihin myös prinsessa Sofia on merkitty osallistujaksi. Kruununprinsessa Victorialle nämä varmasti ovatkin ensimmäiset esiintymiset prinssi Oscarin synnyttyä, mutta jos prinsessa Sofian synnytys ajoittuu lähemmäksi kuun puoltaväliä, voi hyvinkin olla mahdollista, ettemme häntä juhlissa näe. Prinssi Carl Philipin kalenteri näyttää muuten täsmälleen samalta, tällä hetkellä viimeinen työtehtävä on maaliskuun 31. päivänä ja sen jälkeen on kuukausi tyhjää ennen kuninkaan syntymäpäiviä. Toki kalenteri voi vielä täyttyä, mutta ehkä hoviin odotetaan vauvaa kuitenkin kuun ensimmäisellä puoliskolla. Kruununprinsessa Victorian lähenevän synnytyksen saattoi muuten arvata myös kuningatar Silvian ja prinsessa Madeleinen kalentereista, sillä kuningattarella oli yhtäkkiä pitkä loma ja prinsessa taas saapui Lontoosta kotimaahansa, mutta tällä kertaa ei ainakaan vielä ole tällaista nähtävissä. Varmasti prinsessa Madeleine kuitenkin saapuu pian syntymän jälkeen isoveljensä esikoista tervehtimään, mutta ehkä perinteiseen tapaan odottavan äidin omat sukulaiset, Marie-äiti ja siskot Sara ja Lina, ovat etusijalla, kun tukea ja apua tarvitaan.

Viimeksi lupasin mainetta ja kunniaa oikein veikanneille, mutta unohdin sen vauvauutisten tuoksinassa kokonaan! Sanottakoon nyt siis tässä, että oikein mainiosti arvailitte kaikki ja tästä suuresta laiminlyönnistäni huolimatta toivon, että avaatte jälleen sanaisen arkkunne ja heitätte arvauksia ilmaan!

Mainokset

30 kommenttia artikkelissa “Ruotsi saa pian toisen kuninkaallisen vauvan – mutta millaisen?

 1. Tyttö syntyy huhtikuun ensimmäisellä viikolla (4.4->), on 51cm pitkä, painaa 3300-3500g ohuiden tummien hiusten kera.

  Sukupuolesta, jostain luin, että kun Sofialta kysyttiin onko tulossa tyttö vai poika, hän olisi sanonut, että pitävät tiedon itsellään. Tämän mukaan he tietäisivät vauvan sukupuolen, mutta toki kyseessä voi olla käännösvirhekin tai virheellinen tulkintta Sofian sanomisista. Vaikka Sofia bongattiin vauvanvaateostoksilta, en usko että vaatteet ovat omalle vauvalle, syystä, että uskon vauvanvaatehankinnat hoidettavan hovissa hieman huomaamattomammin, jottei mahdollinen tieto sukupuolesta leviäisi etukäteen. Tosin, Leonoren kohdallahan näin taisi päästä käymään, kun baby showereiden lahjalista vuosi julkisuuteen.

  Teetkö vielä äitiysvaatepostausta Sofiasta? Tuntuu, että Sofian raskaus on mennyt vähän ohi, kun on keskitytty ensin Victorian raskauteen ja vauvaan. Sofian kannalta samanaikainen raskaana oleminen kälyn kanssa on ollut varmaan hyvä asia, sillä media on keskittynyt Victoriaan ja Sofia on saanut olla vähemmän huomion keskipisteenä. Jotenkin hänen olemuksesta on välillä ajatellut, että raskaus ei ole välttämättä ollut niitä kaikkein helpoimpia; välillä Sofia on näyttänyt väsyneeltä ja tosiaan äitiyslomasta ei ole etukäteen puhuttu mitään , toisin kuin Victorian kohdalla.

  Tykkää

  • Hyvä veikkaus! Toivottavasti olet oikeassa ajankohdan suhteen, jotta ei jouduta taas odottelemaan. 😉

   Luin jonkun artikkelin, jossa minusta kysyttiin, että onko nimi jo valmiina ja sen tiedon Sofia sanoi heidän pitävän itsellään. Mutta toki voi olla joku muukin juttu, aiemmin vaan ovat ainakin väittäneet, etteivät tiedä sukupuolta. Tosin kuten olen aiemminkin tainnut todeta, en kyllä kertoisi, että tiedän sukupuolen, jos en sitä meinaisi kertoa. Siitä alkaisi ihan kauhea kyttäys. 😀 Ihmettelisin minäkin, jos todella suoraan kävelisivät tavarataloon ja ostaisivat jotain noin selkeästi sukupuolesta kertovaa omalle vauvalle. Vaikka täytyy kyllä myöntää, etten Madden ja Chrisinkään uskonut onnistuvan vuotamaan jopa häälahjalistojaan, mutta niin vaan sekin onnistui. 😀

   Olen suunnitellut vaatepostausta kyllä, mutta täytyy katsoa, missä vaiheessa ehdin sen tehdä. Tämä kevät on nyt valitettavasti todella kiireistä aikaa täällä ihan oikeassa elämässä, mikä varmasti näkyy blogissakin, mutta yritän aina sopiviin välein tunkea kuninkaallisiakin. Sofia on tosiaan jäänyt vähän kakkoseksi, mutta eipä ole ihmekään, kun Victoria on kuitenkin yksi ehdottomasti suosituimmista prinsessoista. Itsekin olen Sofiaa laiminlyönyt, mutta jos katsoo tämänkin postauksen kommentteja, ei tunnu teitä lukijoitakaan ihan samalla tavalla kiinnostavan. Tosin on vielä aikaakin, eiköhän vähän saada hypeä aikaan kuitenkin. 🙂

   Tykkää

  • Sofia on tosiaan paikoin ollut vähän väsyneen oloinen ja jotenkin sellainen hänelle tyypillinen pirtsakkuus on puuttunut. Tasaiseen tahtiin on onneksi kuitenkin jaksanut työskennellä, vaikkakin aika vähän on ollut isompia julkisia töitä. Sitäkin enemmän tosin sitten yksityisempiä tapaamisia eri tahojen kanssa.

   Tykkää

 2. Veikkaan, että poika syntyy huhtikuun toisella viikolla (11.4. ->), mitat ovat 51 cm ja 3200 g, hiukset ovat ohuet ja tummat. Mielestäni Sofialla on poikamaha! 🙂

  Sofian raskaus on jäänyt aikalailla Victorian varjoon, mutta mielestäni ihan ymmärrettävästi. Victoria on tietty kruununprinsessa ja hurjan suosittu. Lisäksi hänen ja Danielin toista lasta on toivottu ja odotettu pitkään ainakin täällä yleisön puolella, ja ainakin itsellä on käynyt mielessä että onkohan heille edes tulossa lisää lapsia. Tieto Victorian raskaudesta oli siis todella iloinen uutinen.

  Lapset ovat kuitenkin aina ihania ja eiköhän täälläkin vielä intouduta asian suhteen. Sofian raskaustyylistä olisi kyllä kiva saada postaus!

  Tykkää

 3. Itse veikkaan että tulee tyttö huhtikuun toisella viikolla. Tätä vauvaa on jotenkin paljon vaikeampi veikkailla, hype ei ole tosiaan yhtä suurta, eikä aikaisempaa vertailupohjaakaan 😀 Mutta yritetään silti: pituutta olisi 50cm, painoa 3300-3500g ja ohuelti tummia hiuksia. Kunhan vaan tulisi tietoa synnytyksen käynnistymisestä, nimestä ja kuvia, niin voi sitten taas alkaa innostua enemmän 🙂

  Tykkää

  • Veikkaaminen on tosiaan jotenkin hankalampaa, kun on ekasta lapsesta kyse, vaikkei oikeasti sen ensimmäisenkään pohjalta liiemmin voi ennustaa! Tuntuu, että sieltähän voi nyt tulla mitä vaan, kun taas Oscarin oli pakko olla Estellen ”kopio”, vaikka eipä oikeasti noissa vastasyntyneissä niin kauheasti eroa ole keskenään. 😀

   Tykkää

 4. Äänestämässä kävin jo aiemmin ja nyt yritän muistella, että mitä silloin äänestin. Veikkaukseni oli tyttö, 49cm, 3300-3500g, tummat ohuet hiukset. Vauva syntyy huhtikuun ekalla viikolla! Tyttöä äänestin ihan sillä perusteella, että olisi hassua, jos kaikkien kolmen sisaruksen ensimmäinen lapsi olisi tyttö! 😀

  Tykkää

 5. Oi jes viimeinkin pääsin koneen ääreen, puhelimella veikkaus ei onnistunut 🙂

  Mun tämän kertaiset veikkaukset on, että prinsessa tulee. Tässä kun on seurannut Sofiaa niin varsinkin ennen joulua otetut kuvat antoivat hieman väsyneen ja hompsuisen kuvan, ja jossain on joskus sanottu että tyttö vie äitinsä kauneuden. Nyt loppua kohti hehkua on tullut takaisin, mutta silti uskon vahvasti, että pieni tyttö tulee. Liäsksi jostain olen lukenut teoriaa, että mien sisarusten ensimmäinen sukupuoli määrittelisi yös oman lapsen ekan sukupuolen. Sofialal on perheessään vain tyttöjä ja Carl Philipin sisaruksista Victoria oli ensimmäinen, joten tämänkin perusteella tyttö tulee. 🙂

  Veikkaan että pieni sessan syntyy huhtikuun toisella viikolla 11.4. lähtien ja on 49 senttiä pitkä ja painaa noin 3000g. Pieni ja siro tulee Ja on ohuelti tummaa tukkaa, Silvian brassigeenit jyllää niin vahvasti Carl Philipissä, että kyllä ne periytyy. 🙂

  Oi tää veikkaaminen on kyllä ihan parasta, ja hetken aikaa saadaan vielä jännittää että koska se pieni oikein tulee. Tosin nyt ei ole niin malttamaton olo, kuin Vickanin lasta odottaessa 🙂

  Tykkää

  • Monenlaista teoriaa näistä sukupuolista on kyllä olemassa, olisipa mielenkiintoista nähdä joskus joku ihan oikea tilasto toteutumisesta. Usein vaan taitaa käydä niin, että ne kerrat, jolloin arvaus meni oikein, muistetaan ja sitten onnistumisprosentti ennustuksissa lähentelee sataa. 😉 Mutta hauskaahan se on arvailla, eikä ainakaan mikään ’tyttöolo’ tai ’poikaolo’ ole sen tieteellisempi. Tyttöjä tuntuu nyt moni veikkaavan, viimeksi kun katsoin 2/3 oli äänestänyt tyttöä. Saa nähdä, meneekö enemmistöllö oikein, niinkuin Victoriankin kohdalla.

   Olisi mielenkiintoista tietää, minkäverran itsellä ja muilla olisi ollut intoa vauvaan, jos Victorian vauva ei olisi ollut tulossa samaan aikaan. Toki Sofia on uusi prinsessa, eikä vielä niin kovin suosittu, mutta uskon kyllä, että silti huomiota olisi tullut enemmän, jos ei olisi ollut ”kilpailua”. Tänään muuten Sofian viimeinen virallisesti kalenteriin merkitty työtilaisuus!

   Tykkää

 6. Syntyisi jo! Alkaa vähän työlääksi käydä jo tämä odottaminen 😀

  Miten itse näet, pitäisikö nuo eilen uutisoidut yksityiskohdat Prinssi Oscarin ristiäisistä tulkita niin, että tuplaristiäisiä ei olisikaan tulossa (toisin kuin moni meistä ehkä toivoi, ainakin minä), vaan prinssiparin lapsi kastetaan myöhemmin? Varmaan näiden toisten ristiäisten ajankohta on tällöin kesäkuun lopulla – heinäkuun alussa.

  Onko suunnitelmissasi tehdä vielä eri postaus, jossa pääsisimme arvuuttelemaan tämän lapsen nimeä ja herttuakuntaa?

  Tykkää

  • Mä olen niin jäljessä postauksissa, että melkein toivon, ettei ihan vielä syntyisi! 😀 Nimipostaus on ehdottomasti suunnitelmissa, jos vaan saan sen jossain välissä tehtyä ja samoin se miljoonasti luvattu äitiysvaatepostaus!

   Veikkaisin, että tämä tarkoittaa nyt kaksia ristiäisiä. Itsekin toivoin yhteistilaisuutta, vaikka epätodennäköinenhän se kovasti oli. Yleensä Ruotsin kuningasperheessä on lapset tupattu kastamaan noin kolmen kuukauden ikäisinä, joten mahdollisesti Sofian ja Carl Philipin vauvan ristiäiset jäisi sitten heinäkuulle. Silloinhan kuninkaalliset ovat usein jo lomalla, joten saa nähdä, josko järjestävät tilaisuuden vaikka Öölannissa! Se olisikin mielenkiintoinen poikkeus linnankirkolle ja Drottningholmille ja Öölannissa on parikin kirkkoa, joilla on kuninkaallisia kytkyjä, sillä prinsessa Margaretha vihittiin siellä ja samoin Victoria konfirmoitiin. Ennen häitä Sofian ja Carl Philipin kerrottiin käyneen näissä kirkoissa jopa tutustumassa.

   Tykkää

   • Mäkin odotan että syntyisi jo, varsinkin kun veikkasin tätä viikkoa! Olen yllättynyt siitä, että Oscarin ristiäiset vietetään perjantaina. Ehkäpä tähän syynä sekin, että kuninkaan syntymäpäiviä juhlitaan suureellisesti ja ristiäiset halutaan viettää matalammalla profiililla. Taidan olla ainut joka ei toivonut tuplaristiäisiä, nythän sitten tiedossa kahdet kuninkaalliset ristiäiset. Ja periaatteessa olen sitäkin mieltä, että vauvat ansaitsevat omat juhlansa (kun kyseessä on serkukset). Sofia on kuulemma nähty Sophiahemmetin luona yksityisellä käynnillä. Olisin yllättynyt kun hän valitsisi yksityisen sairaalan synnytyspaikaksi, kun Victoria ja Madeleinekin (Nicolaksen) ovat synnyttäneet julkisen terveydenhuollon puolella.

    Tykkää

    • Estellen ristiäisiä vietettiin tiistaina, joten siinä mielessä ei ole kovin iso yllätys! Ehkä tämä on helpompi ajankohta siinä mielessä, että Victorian lapsen ristiäisiin tulee varmasti enemmän virallisia vieraita, kuin esim. Madeleinen lasten ja arkipäivä on vähän niinkuin virka-aikaa.

     Madeleine synnytti Danderydissä, mutta luin jostain myöhemmin, että sielläkin on yksityinen synnytysklinikka normaalien palveluiden lisäksi. Missään ei ole taidettu kertoa, kummalla osastolla Madeleine synnytti, mutta en kyllä yhtään yllättyisi, jos kyseessä oli yksityinen puoli. Sophiahemmet on toki yksityinen, mutta toisaalta sillä on pitkät kuninkaalliset juuret, joten ei ole minusta samalla tavalla yksityinen sairaala kuitenkaan. Mutta toki olisi mukavaa, jos kaikille prinsessoille kelpaisi julkinen terveydenhuolto, joka kuitenkin on Ruotsissa hyvällä tasolla! Tykkään, että Victoria on selvästi halunnut antaa tällaisen viestin omilla valinnoillaan.

     Tykkää

     • Miten unohdinkaan, Estellen ristiäiset olivat tosiaan tiistaina! Ehkä tuo arkipäivän valinta on näin suomalaisittain erikoista, meillä kun tavataan viettää ristiäisiä yleensä viikonloppuisin. Mutta meilläpä ei taida juuri käydä ristiäisissä viran puolesta muut kuin pappi, joten hyväksyttävien kuninkaallisten ristiäiset arkipäivänä, kun vieraiksi tulee kuitenkin väkeä viran puolesta. Sophiahemmetillä ja kuninkaallisilla on toki pitkät perinteet ja Sofialla on tietysti viran puolesta kytkös sairaalaan, joten sen puolesta on tietysti ymmärrettävää jos synnytys tapahtuisi siellä. Jos hän synnyttäisi yksityissairaalassa, tulisiko siitä kuitenkin kritiikkiä, koska hän on pohjimmiltaan tavallinen kansalainen? Tarkoitan tällä sitä, että jos kruununprinsessalle kelpaa julkinen sairaala, voisi kuulua soraääniä siitä, että tavallisen kansan parista lähtöisin oleva prinsessa synnyttää yksityisessä sairaalassa. No, oli niin tai näin, on pääasia että synnytys sujuu kuin äidin kuin vauvan kannalta hyvin ja että tyttö syntyy tällä viikolla😄

      Tykkää

      • Sofian kohdalla on niin, että taitaa sitä kritiikkiä tulla joka tapauksessa, teki miten teki. Mutta olen kyllä samaa mieltä, mieluummin toivoisin aina kaikkien kuninkaallisten käyttävän julkista terveydenhoitoa yksityisen sijaan. Jotenkin vaan tuo Sophiahemmet tuntuu vähemmän luksukselta, ei tulee samaa fiilistä, kuin vaikkapa Katen yksityishoidosta kaikkine hienouksineen ja tosiaan tuo kytkös Sofialla sinne jo on. Mielenkiintoista nähdä, mihin ovat päätyneet! 🙂

       Tykkää

 7. Yritin jo kertaalleen lähettää kommenttia, mutta sille taisi käydä jotain niin yritän uudelleen. Toivottavasti ei tule kahta kertaa. Eli laitan vielä omat arvaukset vaikka postaus onkin kohta pari viikkoa vanha. Ei vauva onneksi ole vielä syntynyt niin voi vielä arvailla. Eli, itse äänestin poikaa, sillä Sofian vatsa näyttää jostain syytstä mielestäni siltä, että saattaisi olla poika tulossa. Arvaan, että vauva painaa 3300-3500 grammaa, on 50 cm pitkä ja päässä ohuet tummat hiukset. Luulen, että hän syntyy huhtikuun toisella viikolla. Olen samaa mieltä, että Sofian raskaus on kyllä omassakin seurannassa jäänyt Victorian raskauden varjoon. Mutta on ihanaa, että kohta Ruotsin hoviin saadaan jälleen uusi pienokainen. 🙂

  Tykkää

  • Tuli se kahteen kertaan, jäi vaan esitarkastuksen haaviin, kun sulla oli tullut pieni typo nimimerkkiin, eikä järjestelmä siksi tunnistanut sua vanhaksi kommentoijaksi. Mutta ei hätää, pistin sen toisen roskakoriin. 🙂

   Vielä ehtii hyvin äänestellä ja arvailla, kun ei kerran vauvaakaan näy! Uskallatko veikata nimeäkin tuolla uudemmassa postauksessa? 🙂

   Tykkää

   • Kiitos, kun poistit ensimmäisen viestin. Huomasin kirjoitusvirheen, mutta painoin vahingossa enteriä, jolloin viesti lähti muttei ilmaantunut kommentteihin. Kävin veikkailemassa nimiäkin. Saa nähdä osuuko mikään veikkauksista oikeaan. 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.