Prinssin nimi on Oscar!

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin keskiviikkona syntyneen pojan nimi on Oscar Carl Olof.

Pienen prinssin koko titteli on Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Oscar, Skånen herttua.

Oscar: Kuningas Kaarle Kustaan isoisän oikea etunimi, vaikka kuninkaana tunsimme hänet nimellä Kustaa VI Aadolf ja samoin hänen isänsä, kuningas Kustaa V oli etunimeltään Oscar. Lisäksi Ruotsin järjestyksessäään toinen ja neljäs Bernadotte-kuningas olivat nimeltään Oscar I ja Oscar II, Suomessa Oskar I ja Oskar II. Perinteinen kuningasnimi siis.

Carl: Viittaa luonnollisesti kuningas Kaarle Kustaaseen, Carl Gustaf ruotsiksi, ja samalla varmasti myös prinssi Carl Philipiin. Lisäksi Carl on perinteinen nimi Ruotsin kuningasperheessä, sekä Bernadotteja edeltävillä kuninkaallisilla, joiden joukkoon kuului useampikin Carl (Kaarle) -kuningas.

Olof: Prinssi Danielin varsinainen etunimi, prinssi on syntyjään Olof Daniel Westling. Prinssi Danielin isä tunnetaan nimellä Olle, mutta voi hyvinkin olla, että Olof on alunperin myös Olle Gunnarin oikea nimi.

Kustaa VI Aadolf (1882–1973) oli lisäksi viimeisin Skånen herttua eli prinssi peri herttuakuntansa isoisoisoisältään.

Prinsessa Estellen yllättävän nimen jälkeen monet odottivat hiukan yllättävämpää nimeä myös vastasyntyneelle prinssille. Yllätystä ei kuitenkaan tällä kertaa tullut, ellei sitten lasketa sitä, että ainakin allekirjoittanut oli yllättynyt nimen perinteisyydestä! Kaunis nimi tämä kyllä kokonaisuudessaan on ja siinä on mukavasti mukana vanhaa ja uutta, omaa ja sukulaisia. Hyvä valinta kruununprinsessaparilta minun mielestäni.


Arvauksenne!

Arvailimme pitkin helmikuuta täällä blogissakin vauvalle nimiä ja hienoja arvauksia siellä tulikin. Koitin koota kaikki oikein veikanneiden nimet tähän esiin, mutta jos joku jäi välistä, pahoittelen. Huikatkaa, jos jäitte listalta, niin lisätään!

Kutsumanimi on ihmisen nimistä tärkein ja suurin kunnia kuuluu siis Unnille, joka veikkasi sitä ainoana vaihtoehtonaan, vaikka vähän epäili nimen yleisyyden olevan haitaksi. Unnin lisäksi myös Katri ehdotti Oscaria etunimeksi, siitäkin reilusti pisteitä siis!

Etunimeksi odotettiin jotakin yllättävää, mutta loppujen nimien arveltiin tulevan perheestä. Sekä Carl, että Olof, saivatkin siis aika paljon huomiota arvauksissa. Ariana mietti Oscaria, mutta hylkäsi sen liian arvattavana. Carl ja Olof menivät kuitenkin nappiin ja vielä oikeassa järjestyksessäkin. Toiseksi nimeksi Carlia ehdottivat myös Unni ja Fendiina, ja Olofia puolestaan LottaRunner, Jenni, Fendiina, Fiia ja millapeu. Katrin ja Tuulixin arvauksissa Carl esiintyi osana yhdistelmänimeä enon ja isoisän tapaan ja Silvian useammassakin arvauksessa esiintyi sekä Carl, että Olof.

Hienoja arvauksia siis! Unnilla meni ensimmäiset kaksi nimeä oikein, joten julistetaan Unni arvauskisan voittajaksi! 🙂

Mainokset

27 kommenttia artikkelissa “Prinssin nimi on Oscar!

 1. Hih, minulla meni kaksi ekaa nimeä oikein, veikkasin tuolla aikaisemmassa postauksessa Oscar Carl Olle Frederikiä. Melkein kolmaskin, ihan varmasti tuo Danielin isän Olle on muunnos Olofista 😀

  Ensireaktiona voisi todeta että yllättävän odotettu nimi, niin Oscar, Carl kuin Olofkin taisivat olla nimiä, jotka ovat veikkauksissa esiintyneet. Olin ehkä kuitenkin vaurautunut johonkin leukapielet auki loksauttavaa todelliseen yllätysnimeen, sitä ei nyt sitten kuitenkaan tullut. Oscar on myös ihan kärkinimiä tällä hetkellä Ruotsissa annettujen poikavauvojen nimistä, eli ihan tavismeiningillä mennään, vaikka kuninkaallisia viittauksia nimessä toki runsaasti onkin.

  Vain kolme nimeä, kuten Madeleinen lapsillakin. Victorialla ja sisaruksillaan taitaa jokaisella olla neljä nimeä, samoin Estellellä.

  Kummeista emme nyt nimen perusteella taida osata sanoa mitään? 🙂

  Ja Skoone. Mielenkiintoista.

  Tykkää

  • Jos en missannut kenenkään arvausta, sulla oli osuvin! Kaksi ekaa nimeä oikein on tosi hyvin ja melkein tuo kolmaskin, eli sanotaan 2,5/3 oikein. 😀

   Tykkään Oscarista, mutta vähän yllätti kyllä, että valitsivat nimen, joka on niin suosittu ”tavallisillakin” ruotsalaisilla. Eihän se toki mitään haittaa, mutta tuntuu, että muut perheen nimet (Victorian sisarukset ja pikkuväki) ovat kaikki olleet hiukan ehkä harvinaisempia.

   Kummeista ei tosiaan taida voida sanoa nyt mitään. Tietysti Carl voisi viitata Carl Philipiin, mutta en usko, että hänestä tulee tämänkin vauvan kummi, kun on jo Estellen. Eiköhän se ole Madden vuoro nyt.

   Tykkää

   • Noniin, kerrankin meni sitten veikkaukset kohdilleen. Niin helpohkolta tuntui veikkailu tällä kertaa, että en vetäisi johtopäätöksiä tästä esimerkiksi lotto-tuurini suhteen. Arvattavuusasteikolla tämä oli melkein sellaista Charlotte Elizabeth Diana -tasoa, vaikka epäilinkin voisivatko todella valita noin yleisen ja arvattavan nimen.

    Oscar Carl Olof on nimiyhdistelmänä yhtäaikaa sekä historiallinen, että ajassa kiinni ja moderni, Tuntuu että tähän nimeen ollaan ihan kautta linjan tyytyväisiä. Jotain ruotsalaismedian haastattelua katsoin ja nimivalintaa hykerteli ihan jokainen.

    Nyt voi sitten hetken hengähtää, kun laps´on saatu porukalla maailmaan ja vielä nimettyäkin 🙂 Sitten vaan odottelemaan prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian lapsen syntymää -ja toki sitä nimeä.

    Tykkää

    • Ihan totta, tämä nimi on kyllä hyvinkin perinteinen ja melkeinpä tosiaan verrattavissa tuohon Charlotten nimeen. Tässä vaan ainoa vaikeus oli se, että kaikki odottivat yllätystä, kun taas Katelta ja Williamilta osattiin jo odottaa ilmiselvää valintaa. Olit aika rohkea, kun veikkasit tällaista perinteistä vaihtoehtoa, olet kunniasi ansainnut! 😉

     Melkein kaikki tuntuvat tosiaan kehuvan, ei liiemmin soraääniä. Jopa Herman Lindqvist joka Estellen nimen haukkui lyttyyn hykertelee nyt tyytyväisenä. Muutamat kokivat, että Oscar on esim. vanhan miehen nimi, mutta näihin tuntemuksiin varmaan aika paljon vaikuttaa sekin, mistä maasta itse on kotoisin. Minulle esim. George oli ihan hirveä yllätys, kun pidän sitä ihan vanhojen äijien nimenä ja tulee vielä Yrjö-mielikuvatkin, mutta se onkin Britanniassa käsittääkseni oikein suosittu pienten poikien nimi. Ja onhan nyt Suomessakin ollut vallalla tämä, että vanhat nimet tulevat taas uudelleen muotiin.

     Hyvin me tämä hoidettiin, varmaan oltiin hurja tuki Victorialle ja Danielille! 😀 Sofiaa odotellaan seuraavaksi, mutta sitä ennen varmaan saadaan ainakin sellainen kuukauden hengähdystauko. Jos häistä voi jotain päätellä, sieltä voi nimeksikin tulla aikalailla mitä vaan. Mielenkiintoista!

     Tykkää

 2. Heh, tällä kertaa yllätys oli se, että nimi oli sittenkin arvattavissa etukäteen 😀 Kaunis nimi ja Estelle ja Oscar sointuvat kauniisti yhteen 🙂

  Tykkää

  • Mietin tuossa juuri, että ehkä päättelimme liikaa siitä, että Estelle oli meille vieras nimi. Ehkä Victoria ja Daniel eivät hakeneet uutuutta tai erikoisuutta ollenkaan, vaan nimen takana oli tosi vahva tunneside tai joku muu kytky ja se vain sattui olemaan lisäksi vähän vieraampi nimi. Jos vielä tulee joskus kolmas lapsi, niin sitten ehkä näkee tuota, että kummalla linjalla oikeasti ovat.

   Tykkää

 3. Melko perinteinen nimi, yllättäen! Ja muistaakseni Oscaria ja Carl Olofia arvailtiin täälläkin jo aiemmassa postauksessa. Suurin yllätys ainakin minulle oli, että nimiä on vain kolme eikä neljä. Joka tapauksessa, mielestäni oikein kaunis nimi. 🙂

  Tykkää

  • Madden lapsilla oli molemmilla vain kolme, mutta Estellellä tosiaan on neljä, kuten Victorialla, Carl Philipillä ja Madeleinella itselläänkin. Ehkä kokivat, ettei nimeä saanut kolmella oikein kunnolla rimmaamaan, kun ovat noin lyhyitä nimiäkin kaikki?

   Tykkää

 4. Onnea Unnille, hyvin olit veikannut! Todella hieno ja perinteinenkin nimi pojalle annettiin.

  Tässä on nyt kyllä tullut makeaa mahan täydeltä tämän päivän aikana, kun koko ajan on tapahtunut jotain, varsinkin kun vasta aamulla itse huomasin vauvauutiset. Toivottavasti kunnon kuvia ei pantata montaa päivää😄 Tykkäsin kuitenkin jo Estellen kohdalla siitä, ettei sairaalasta lähdön yhteydessä otetussa kuvassa vauvasta näkynytkään mitään. Kun lapsen elämässä tulee olemaan julkinen rooli, on mielestäni ihanaa, että vanhemmat haluavat pitää vauvan vähän aikaa ihan vaan itsellään eikä jaa heti kuvia. Sairaalalta otettu kuva oli kyllä ihanan tavallinen, kuin kenen tahansa kotialbumista, mutta kyllä mä olisin rajannut ne kertakäyttöhanskat pois😄

  Tykkää

  • Tällaisia torstain kaltaisia kuninkaallispäiviä on kyllä harvoin! Merkityksellisiä ja viihdyttäviä juttuja koko päivän, makeaa mahan täydeltä tosiaan. 🙂 Keskiviikkokin oli erikoinen päivä, yhtäaikaa suru-uutiset Ruotsista ja Romaniastakin huolestuttavat, kun siellä ex-kuningas sairastaa nyt syöpää ja hoidot ovat ilmeisesti kovat. Illalla sitten tietysti ilouutiset vauvasta. Ei tarvitsisi aina kaiken tapahtua samana päivänä. 🙂

   Estellestä ekat kunnon kuvat taidettiin saada neljän päivän kuluttua, mutta Nicolaksesta jo seuraavana päivänä. Nyt kun tähän sattuu viikonloppu väliin, voi olla että menee maanantaille, elleivät sitten tänään vielä tule ja ehdi viikonlopun lehtiin.

   Tuo on hyvä pointti, ettei ihan vastasyntyneestä tarvitakaan kuvaa. Olkoon vanhempiensa omaisuutta, kun joutuu sitä sitten kuitenkin jakamaan vielä liikaakin. Kuva on tosiaan aivan kuin kenen tahansa albumista, vaikka tämän on tainnut ottaa hoitajan sijaan adjutantti, kuten viimeksikin. Siitä Estellen kuvasta on kyllä kehitytty, siinä ei tosiaan ollut vaaraa näkyä vauvaa, kun ei meinannut pienestä ja huonosta kuvasta tunnistaa edes vanhempia! 😀

   Tykkää

 5. Jee arvasin toisen ja komannen nimen. 🙂 Etunimi oli kyllä yllätys, mutta iloinen sellainen, Oscar kuulostaa jotenkin niin söpöltä prinssiltä 🙂 Ja verrattuana neljän vuoden taakse tuntui toimittajat ja muut olevan ihan innoissaan nimestä, ei tullut hämmästelyjä. Yllätys toki oli että nimi oli perinteinen ja hyvin ruotsalainen, jotenkin odotin ranska/amerikkalaisvivahdetta. Bertil on selkeästi varattu Carl Philipin ja Sofian käyttöön. Voi kun saataisiin jo tänään kuva pienestä, ei malttaisi yhtään odottaa. 🙂

  Tykkää

  • Uskon myös, että Bertil on varattu ihan ehdottomasti Carl Philipin lapselle, jos vaan sattuu olemaan poika. Ei ehkä etunimeksi, mutta ainakin toiseksi tai kolmanneksi. Ja jos on tyttö, saatetaan siellä nähdä Lilian-viittauskin. Toki on vaikeaa sitäkin nimeä sitten arvata, varsinkin kun ei ole minkäänlaista ennakkotietoa. Kuten tuossa mainitsin, häiden suhteen ainakin oli niin rohkeita valintoja paikoin, että saattaapi olla jotain yllätyksiäkin.

   Tykkää

 6. Huippu juttu nyt heitä pieniä on kaksi ,saavat onnellisen elämän.koko maailma ihailee heitä,eikä suotta.itsellänikin on kaksi prinssiä ja yksi upea prinsessa.

  Tykkää

 7. Vaikka syntymästä onkin nyt jo monta päivää aikaa, niin ajattelin silti vielä kommentoida. Luin jutut silloin oikeana päivänä mutten jostain syystä saanut kommentoitua. 🙂
  Ihanaa, että Victoria ja Daniel saivat varmasti hyvin toivotun toisen lapsen. He vaikuttavat niin rakastavilta vanhemmilta. Estellestä tulee varmasti upea isosisko.
  Nimi oli itselleni pienoinen yllätys, sillä olin odottanut etunimeksi jotain yllättävää, vaikka veikkailikin ainakin Oscaria vaihtoehtona. Yllätyin myös ettei vauva saanut neljää nimeä niin kuin Estelle. Kaunis nimi kuitenkin. 🙂 Onnea todella paljon uudelle perheelle ja innolla odottelen tulevia kuvia pienokaisesta, kunhan ensin asettuvat hieman arkeen.

  Tykkää

  • Olen tosi iloinen, että Victoria ja Daniel saivat vielä toisen lapsen, kun mitä ilmeisimmin ovat toivoneet useampaa. Ja voihan se olla, että vielä kolmannenkin ehtivät, mutta toisaalta tulee Victoriallakin kohta ikä vastaan. Estellenkin kanssa näyttävät onnistuneen todella hyvin ja kolmikko näyttää ihan oikealta, normaalilta perheeltä aina. 🙂

   Toivotaan, että tänään nähdään kuvia!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.