Kuninkaallinen vauva Ruotsiin – torstain tapahtumia ym.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel saivat siis eilen illalla pojan! Vauva syntyi Karoliinisessa sairaalassa Solnassa, lähellä kruununprinsessaperheen kotia. Prinssi Daniel oli paikalla synnytyksessä ja kertoi itse uutiset medialle ja yleisölle myöhään illlalla. Tänään torstaina tulee olemaan runsaasti vauvaan liittyviä juhlallisuuksia ja jo kello kahdentoista jälkeen kuulemme myös vauvan nimen! Alle olen koonnut kaikkea tarpeellista tietoa vauvaan liittyen ja päivitän postausta tarvittaessa.

Kruununprinsessa Victorian vauva

© Kungahuset.se

Päivityksiä: Prinsessa Estelle on nyt käynyt sairaalassa katsomassa vauvaa ja koko perhe on nyt palannut Hagaan. Te Deum -jumalanpalvelukseen kello 13.15 osallistuivat prinssi Daniel ja prinsessa Estelle, kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill.

Vauva ja syntymä

Poikavauva syntyi kello 20.28 nopean ja erittäin hyvin sujuneen synnytyksen jälkeen. Prinssi Daniel oli paikalla koko synnytyksen ajan ja leikkasi napanuoran, kuten prinsessa Estellenkin kohdalla. Sekä äiti, että vauva voivat hyvin. Myös synnytystiimi oli sama, kuin edellisellä kerralla eli lääkäri Lennart Nordström, kätilö Cecilia Lind sekä hoitaja Marianne Almén. Vauva painoi 3655 grammaa, oli 52 senttimetriä pitkä ja sillä on ilmeisesti tummat hiukset, lääkäri Nordströmin mukaan vauva näytti lähinnä isosiskoltaan prinsessa Estelleltä. Lisää synnytyksestä ja lehdistötilaisuudesta blogissa täällä, Svensk Damtidningilla on tilaisuus myös tekstimuodossa.

  • Arvauksemme osuivat sukupuolen osalta kohdilleen, sillä enemmistö, 49,6% odotti vauvan olevan poika, kun taas 41,3% odotti tyttöä ja muutama toiveikas kaksosia. Pituuden puolesta meni hiukan pieleen, eniten kannatusta saivat 50cm ja 51cm, vain 26% oli veikannut pituudeksi 52cm. Samoin painon suhteen odotimme ehkä hiukan pienempää vauvaa, mutta 3566g mahtuu silti eniten kannatusta saaneeseen 3300-3500g -vaihtoehtoon. Tunnetusti aika moni allekirjoittanutta myöten odotti vauvaa hiukan aikaisemmin, mutta 24% äänestäneistä osui oikeaan ja veikkasi tätä maaliskuun ensimmäistä viikkoa. Hyviä arvauksia kautta linjan siis!
Video © ExpressenTV via Youtube

Torstain ohjelma (kaikki kellonajat Suomen aikaa)

Kello 12.15 Konselji kuninkaanlinnassa, jonka aikana Kuningas Kaarle Kustaa kertoo hallitukselle ja yleisölle hallituksen erityisistunnossa vauvan koko nimen, vauvan kutsumanimen, vauvan tittelin, sekä herttuakunnan, jonka kuningas on vauvalle valinnut. Paikalla tulee luultavasti olemaan myös prinssi Carl Philip, kuten viimeksikin. Tilaisuus lähetetään varmasti suorana useilla nettisivuilla, linkkejä myöhemmin! Ennen konseljia järjestetään todistajien katselmus, jonka aikana perinteiseen tapaan valtiopäivien puhemies Urban Ahlin, pääministeri Stefan Löfven, valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist ja ylihovimestarinna Kirstine von Blixen-Finecke tarkastavat, että lapsi on todella kruununprinsessaparin lapsi. Tilaisuus on luonnollisesti pelkkä muodollisuus, mutta perinne, jota noudatettiin myös prinsessa Madeleinen lasten kohdalla.

  • Lapsen titteliksi tulee mitä luultavimmin Hänen kuninkaallinen korkeutensa, prinssi *etunimi ja kahdesta kolmeen muuta nimeä*, *maakunnan* herttua. Nimiä ja maakuntavaihtoehtoja spekuloimme tässä postauksessa, josta löytyy myös runsaasti teidän lukijoiden mahtavia arvauksia nimeksi. Odotettavissa lienee yllätys etunimen suhteen, sekä sukulais- ja ehkä kummikytköksiä muissa nimissä, sekä mahdollisesti jotakin perinteistä kuninkaallisesta suvusta. Pieni prinssi on kruununperimysjärjestyksessä sijalla kolme äitinsä ja isosiskonsa jälkeen.

Kello 13.00 Kunnianlaukaukset ammutaan kuninkaanlinnan edustalta Skeppsholmenin saarelta, sekä Bodenista, Härnösandista, Karlskronasta ja Göteborgista. Tykinlaukauksia ammutaan 21 kappaletta.

Kello 13.15 Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kuninkaanlinnan kirkossa. Perinteisessä juhlajumalanpalveluksessa tulevat olemaan läsnä prinssi Daniel ja prinsessa Estelle, kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine. Lisäksi luonnollisesti prinssi Danielin vanhemmat Ewa ja Olle Westling, sekä prinssin sisar Anna Westling Söderström puolisoineen. Tilaisuuteen on kutsuttu myös muuta perhettä ja sukua, hovin henkilökuntaa, sekä virallisia vieraita, kuten pääministeri ja puhemies.

Kuninkaanlinnassa on kello 14-17 esillä onnittelukirja, johon voi jättää onnittelunsa kruununprinsessa Victorialle ja prinssi Danielille. Onnitteluita voi luonnollisesti jättää myös hovin Facebook-sivun kautta, sekä hovin virallisen nettisivun kautta. Jos haluaa lähettää onnittelut kirjeenä tai korttina, osoite on:

HKH Kronprinsessan Victoria och HKH Prins Daniel
H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm
Sverige

Muuta vauvaan liittyvää

  • Päivitys 10.10.: Prinsessa Estelle on hovin mukaan käynyt tänä aamuna sairaalassa tapaamassa uutta pikkuveljään ja pian koko perhe lähtee kotiin Hagaan!
  • Prinssi Danielin mukaan prinsessa Estelle ei vielä illalla tiennyt suuria uutisia, mutta prinssin mukaan prinsessan on oikein innoissaan sisaruksesta. Eiköhän Hagassa ala olla jo tähän aikaan hereillä yksi onnellinen isosisko!
  • Sekä prinsessa Madeleine, että prinssi Carl Philip ovat jo käyneet katsomassa uutta siskonpoikaansa. Prinsessa lähetti heti illalla siskolleen ja langolleen onnittelut Facebookissa ja paikaksi oli merkitty Karoliininen sairaala. Hieman ennen puoltayötä prinssi Carl Philip kuvattiin sairaalan ulkopuolella poistumassa paikalta ja prinssin mukaan tuntuu aivan mahtavalta. Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian lasketuksi ajaksi on ilmoitettu huhtikuu.
  • Kruununprinsessa Victoria ja vauva ovat edelleen sairaalassa, mutta heidän odotetaan lähtevän piakkoin kotiin. Prinsessa Estellen kohdalla perhe palasi Hagaan muutamia tunteja synnytyksen jälkeen, joten tälläkin kertaa ei liene odotettavissa, että he jäisivät pidemmäksi aikaa, ellei sille ole lääketieteellisiä syitä.

Livelähetyksiä lähettävät koko ajan ainakin Expressen ja Aftonbladet!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.