Prinsessa Estellen syntymäpäivä tänään ja neljä vuotta sitten

Ruotsin prinsessa Leonore juhli syntymäpäiviään lauantaina, mutta tänään päivänsankari on prinsessa Estelle, jolle on ikää kertynyt jo neljä vuotta! Hovi julkaisi tavalliseen tapaansa merkkipäivän kunniaksi uusia kuvia, joista toisessa hurjasti kasvanut prinsessa poseeraa yksin ja toisessa seurana ovat myös vanhemmat, luultavasti muuten viimeistä kertaa tälla tavalla kolmihenkisenä perheenä! Molemmat kuvat on otettu perheen kotona Hagan linnassa.

Prinsessa Estellestä tulee aivan pian isosisko ja vaikka kruununprinsessa Victorian mukaan prinsessa vielä raskauden puolivälin paikkeilla olisikin mieluummin ottanut hamsterin, kuin sisaruksen, uskon, että Hagan linnassa vauvaa odotetaan kärsimättöminä. Ja siis jopa vielä kärsimättömämpinä, kuin mitä me kuninkaallisia seuraavat olemme! Ajankuluksi voisimme prinsessa Estellen syntymäpäivän kunniaksi muistella, miten tapahtumat neljä vuotta sitten etenivät.

Prinsessa Estelle 4 vuotta, synttärit, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Kate Gabor – Kungahuset.se

Kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinsessa Estelle, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

© Kate Gabor – Kungahuset.se


Kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin iloiset uutiset kerrottiin yleisölle elokuun 17. päivänä 2011. Pariskunnan häistä oli kulunut noin vuosi ja kaksi kuukautta, mutta vauvauutisia oli ehditty mediassa ja yleisön keskuudessa jo odotella hartaasti. Kruununprinsessan mahanseutuakin oli perinteiseen tapaan tarkkailtu, mutta ellen aivan väärin muista, vauvauutiset tulivat silti kaikille yllätyksenä. Tiedotteen mukaan odottava äiti voi hyvin, syksyn ohjelmaan ei ollut tulossa suurempia muutoksia ja laskettu aika sijoittui maaliskuulle 2012. Raskaus näyttikin sujuvan oikein mukavasti, kruununprinsessa ei joutunut liiemmin ohjelmaansa muuttamaan ja julkisuudessa esiintyi energinen tuleva äiti. Kuten tällä toisella kerralla, myöskään ensimmäisessä raskaudessaan kruununprinsessa ei jäänyt varsinaiselle äitiyslomalle ennen synnytystä ja itse asiassa edusti viimeisen kerran julkisuudessa vain noin puolitoista vuorokautta ennen kuin vauva syntyi. Viimeiseksi jääneessä tilaisuudessa tiistaina 21. helmikuuta kruununprinsessa tapasi presidentti Tarja Halosen, joka oli saapunut Tukholmaan jäähyväiskäynnille presidenttikautensa käydessä kohti loppua.

Video © Kungahuset via Vimeo

Ruotsin kansa ja suuri yleisö ulkomaillakin heräsi helmikuiseen torstai-aamuun 23.2. iloisten uutisten myötä, Ruotsiin oli syntynyt uusi kruununperillinen. Kello 4.26 oli syntynyt 51 senttimetrin pituinen ja 3280 gramman painoinen prinsessa Karoliinisessa yliopistosairaalassa Tukholman Solnassa. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel olivat saapuneet sairaalaan kello 0.50 kotoaan Hagan linnasta ja kruununprinsessa siis synnytti aivan tavallisella julkisen sairaalan synnytysosastolla. Luonnollisesti turvallisuuden ja yksityisyyden takaamiseksi synnytyssaliksi oli valittu käytävän viimeinen huone ja synnytystiimikin oli hieman normaalisynnytystä isompi, sillä paikalla olivat synnytyslääkäri  Lennart Nordström, kätilö Cecilia Lind, hoitaja Marianne Almén, sekä lastenlääkäri Mikael Nordman. Tohtori Nordströmin mukaan synnytyksen toivottiin etenevän mahdollisimman normaalisti ja siinä onnistuttiin. Synnytyksen jälkeen kruununprinsessa ja prinssi Daniel nauttivat kaikkien muiden vanhempien tapaan hiukan aamiaista, juustosämpylöitä, suklaapalloja, kahvia ja teetä.

Kello seitsemältä prinssi Daniel saapui lehdistön eteen kertomaan esikoisensa syntymästä ja onnellinen prinssi kertoi heille syntyneen suloisen prinsessan. Liikuttuneen prinssin mukaan tunteet olivat hieman ”all over the place”.

Video © Expressen TV via Youtube

Ensimmäinen kuva, jos sitä nyt ihan sellaiseksi voi kutsua, vielä nimettömästä prinsessasta saatiin, kun hovi julkaisi melkoisen heikkotasoisen kännykkäkuvan pienestä perheestä lähdössä sairaalasta. Mitään vauvan esittelytilaisuutta brittitapaan ei ohjelmassa ollut, vaan mustat henkilöautot hurauttivat sairaalan pihasta pian prinssi Danielin esiintymisen jälkeen ja veivät kruununprinsessaperheen vähin äänin takaisin Hagaan, josta he olivat varmuuden vuoksi jatkuvasti yhteydessä hoitaviin lääkäreihin.

Neljä päivää myöhemmin saatiin ensimmäiset kuvat nukkuvasta prinsessasta, joka oli puettu kuningatar Silvian Alice-äidin kutomaan nuttuun. Kuvat oli ottanut prinssi Daniel kotona Hagan linnassa.

Seuraavana päivänä oli aika lähteä ensimmäiselle vaunulenkille Hagapuistoon ja siellä tummansiniset Brio-vaunut, sekä ylpeät vanhemmat, kuvaan tallensi tuore eno, prinssi Carl Philip.

Varsinaisten perhekuvien vuoro oli kolmisen viikkoa myöhemmin, jolloin kruununprinsessaperheen luottokuvaajaksi sittemmin kohonnut Kate Gabor tallensi kauniit kuvat vanhemmista ja pienestä prinsessasta.

Kuvia siis prinsessa Estellestä saatiin aika runsaasti ja muutenkin ensimmäiset päivät olivat luonnollisesti täynnä toimintaa. Virallisen ilmoituksen vauvan syntymästä oli heti aamulla tehnyt valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist ja kunnianlaukaukset, kaksi kertaa 21 laukausta, ammuttiin mm. Skeppsholmenilta kuninkaanlinnan edustalta heti syntymäpäivänä.

Video © Kungahuset via Vimeo

Synnytystä seuraavana päivänä järjestettiin perinteinen konselji (video), jonka aikana kuningas Kaarle Kustaa, seuranaan prinssi Carl Philip, kertoi hallitukselle ja samalla myös Ruotsin kansalle prinsessan koko nimen, etunimen, arvonimet ja herttuakunnan, jonka hän oli prinsessalle valinnut eli Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinsessa Estelle Silvia Ewa Mary, Itä-Göötanmaan herttuatar. Ennen konseljia oli järjestetty perinteinen todistustilaisuus, jonka aikana pieni prinsessa oli esitelty pääministeri Fredrik Reinfeldtille, puhemies Per Westerbergille, valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvistille ja ylihovimestarinna Alice Trolle-Wachtmeisterille. Alunperin tilaisuuden tarkoituksena oli oikeasti tarkistaa, että vauva todella oli kuninkaallista alkuperää, mutta luonnollisesti nykyään sillä on vain perinnearvoa.

Samana päivänä, 24.2. järjestettiin myös perinteinen Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kuninkaanlinnan kirkossa. Jumalanpalveluksen toimittivat ylihovisaarnaaja Lars-Göran Lönnermark, sekä silloinen hoviseurakunnan pastori Erland Ros. Paikalle oli kutsuttu ns. virallisen Ruotsin edustajia, sekä kruununprinsessaparin läheisiä. Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian, sekä prinssi Danielin lisäksi paikalla olivat prinssi Carl Philip ja prinssi Danielin perhe, vanhemmat Olle ja Ewa Westling, sekä sisar Anna Westling-Söderström ja puolisonsa Mikael Söderström. Prinsessa Madeleine oli vielä New Yorkissa ja saapui Tukholmaan vasta viikon kuluttua synnytyksestä.

Video © Kungahuset via Vimeo

© Kungahuset.se

© Kungahuset.se

Aika pian prinsessa Estellen syntymän jälkeen palattiin kuitenkin normaaliin päiväjärjestykseen sillä poikkeuksella tietenkin, että kruununprinsessa Victoria jäi äitiyslomalle. Myös prinssi Daniel piti pienen loman, mutta muuten vauvavuosi hoidettiin vuorottelutekniikalla, sillä ensin lomalla oli kruununprinsessa Victoria ja kun hän palasi töihin, kotiin jäi prinssi Daniel.

Viimeinen syntymään liittyvä juhlallisuus olivat prinsessa Estellen ristiäiset, jotka järjestettiin lähes tasan kolme kuukautta syntymän jälkeen, 22. toukokuuta. Juhlallisuudet kuninkaanlinnan kirkossa olivat melkoisen suuret, sillä kastettiinhan siellä tuleva kuningatar ja paikalla nähtiin runsaasti myös Euroopan muita kuninkaallisia. Prinsessan kummeiksi oli pyydetty eno prinssi Carl Philip ja täti Anna Westling-Söderström, sekä Alankomaiden silloinen prinssi Willem-Alexander, Norjan kruununprinssi Haakon ja Tanskan kruununprinsessa Mary.

Video © Kungahuset via Youtube

Prinsessa Estelle oli kuningasparin ensimmäinen lapsenlapsi, äärimmäisen suositun kruununprinsessa Victorian ensimmäinen lapsi, sekä tuleva kruununperillinen, joten syntymä keräsi huomiota runsaasti. Tällä kertaa asiat ovat hieman toisin, kuninkaallisessa perheessä on jo kolme pientä lasta ja tämänkertainen vauva sijoittuu kruununperimyksessä vasta kolmanneksi. Oletettavasti tapahtumat tulevat kuitenkin noudattamaan aika pitkälti samaa linjaa ja näemme aika pian syntymän jälkeen kuvia vauvasta, kuulemme hänen nimensä viimeistään synnystystä seuraavana päivänä ja perinteiset juhlallisuudetkin järjestetään. Kun hovi on jo viime viikolla lähettänyt Te Deum -kutsut, synnytyspaikka, oli se sitten sairaala tai koti Hagassa, on varmasti valmiina, prinsessa Madeleine on saapunut Ruotsiin ja prinssi Danielkin jäänyt ainakin julkisista työtehtävistä vapaalle 10. maaliskuuta saakka, enää puuttuu vauva. Ja eiköhän sekin kohta tule.

Mainokset

23 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Estellen syntymäpäivä tänään ja neljä vuotta sitten

  • No ei! Kummallinen välitila tällainen odottaminen, mulla olis blogiinkin aiheita, joista kiinnostaisi kirjoittaa, mutta jotenkin tuntuu, ettei mihinkään kannata ”enää” ryhtyä enne vauvan syntymää. Toivottavasti se ei sitten oikeasti mene maaliskuulle!

   Tykkää

  • Kiinnitin Maikki huomiota samaan asiaan, vain takin liepeen kaatuminen paljastaa raskauden😄 Kauniita kuvia molemmat. Eikö se uusi tulokas nyt voisi jo syntyä kun ME kuninkaallisfanit niin kovasti osotetaan😄😄

   Tykkää

    • Ihanaia kuvia kerrassaan. Ja jäin tuota samaan pohtimaan, että miksi niin kovasti koetetaan häivyttää kuvasta Victorian raskaus? Hämmentää.

     Ja samaa mitä te muutkin olette sanoneet, miksei se jo synny??? 😀

     Tykkää

     • Villi veikkaus: ikinä ei tiedä mitä tapahtuu synnytyksessä tai vauvan ensikuukausina, eikä Estellen merkittäviin kuviin haluta raskauden huomiointia. Olisihan se ihan kamalaa, jos Estellen virallisia kuvia selatessa keskustelu kääntyisi 4-vuotiaasta prinsessasta odotettuun pikkusisarukseen, joka olisikin myöhemmin menehtynyt. 😦

      Ehkä halutaan ottaa varmanpäälle?

      Tykkää

      • Uskoisin, että syinä on ainakin se, ettei Estellen kuvista haluta ”iik, ihana vauvamaha” -kuvia, vaan tosiaan Estellen omat kuvat ja toisaalta se, että kun tällaiset kuvat säilyvät relevantteina kymmeniä vuosia, niistä halutaan muiden puitteiden osalta ajattomia. Tämähän näkyy lähestulkoon aina virallisissa potreteissa, niistä häivytetään kaikki sellainen, joka on kiinni ajassa, kuten vaikkapa raskausmahat. Kuninkaalliset esiintyvät niissä mahdollisimman ajattomina, eikä niin, että korostetaan tätä tiettyä hetkeä, vaikka se positiivinen tilanne olisikin. Ja tietysti tuokin on varmaan yksi puoli, että kun ei koskaan tiedä, miten asiat menevät, halutaan ehkä minimoida huomio tällaisissa tärkeämmissä kuvissa/tallenteissa.

       Tykkää

      • Pohdin itsekin tuota raskauden häivyttämistä ja olen kyllä samoilla linjoilla kanssanne. Sitten kun Estelle aikanaan on kuningatar, näitä kuvia katsellaan edelleen ja ei olisi välttämättä niin kovin mukavaa jos huomio kiinnittyisi raskausmasuun eikä kuningattareen. Ja varsinkin, jos jotain ikävää tapahtuisi, asia olisi kuvien kautta aina esillä. Mutta toisaalta, kuvien on tarkoitus olla ajattomia, joten sinänsä raskauden häivyttäminen on mielestäni ymmärrettävää.

       Tykkää

 1. Kyllä on pitkä! Jännityksellä tarkkailen puhelinta koska Hovikirjeenvaihtajalta tulee postia. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Kummallista kuinka varmana alkaa pitää, että tyttö sieltä tulee.
  Onnea Victorian matkaan!

  Tykkää

  • Olin alunperin ihan varma, että vauva on poika, mutta huomaan kuitenkin makustelevani tyttöjen nimiä ym. Saas nähdä, kuinka käy. Edelleen täällä blogissa enemmistö näyttää äänestyksen mukaan odottavan poikaa.

   Onnea matkaan minultakin! Toivottavasti synnytys menee hyvin ja turvallisesti sekä äidin, että vauvan kannalta.

   Tykkää

 2. Ihana Estelle!! On kaikkein suloisin pieni prinsessa 🙂

  Arvasin silloin Monacon häissä, että Victoria odottaa. Hän on aina niin huoliteltu ja silloin oli kyllä niin huonovointisen näköinen. Laitatko Twitteriin vai minne ekan viestin, kun tulee tietoa synnytyksestä?

  Tykkää

  • Ei ole Estellen voittanutta. 🙂 Vaikka on muuallakin suloisia lapsia, mutta jotenkin Estelleä näkee niin paljon, että tuntuu jo tutummaltakin.

   Kunhan vaan huomaan, että uutinen on tullut, laitan varmaan ihan joka paikkaan! 😀 Ensin menee varmaan twitteriin, kun on nopein ja sitten blogiin ja lopuksi Facebookiin, kun on mulle vierain alusta. Täytyy toivoa, että olen puhelimen päässä vähintään, kun tieto tulee. Koko ajan kyttään twitteriä kyllä ja tässä juuri yksi tuttu laittoi yksityisviestin, joka alkoi sopivasti jotenkin niin, että luulin vauvan syntyneen, minkä seurauksena pudotin vahingossa puhelimen! 😀 Kyse oli sitten kuitenkin kirjasta… En edes ymmärrä, miksi tämä nyt on tällaista. Normaalisti en ole mikään fangirl, mutta jotenkin tätä vauvaa odottaa ihan erilailla. Ja tietenkin kun tiedän, että lukijoissakin on paljon teitä, joita kiinnostaa, niin siksikin yritän pysyä ajantasalla.

   Tykkää

 3. Syntyis nyt jo! Ihan hassua kuinka tässä olen useamman päivän jo jännännyt. Melkein kuin joku läheinen ystävä olisi raskaana, yhtä jännittyneenä odotan! 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.