Tuoreita kuvia kuninkaallisista lapsista

Tässä odotellessamme kruununprinsessa Victorian lähestyvää synnytystä, on oikein sopivaa katsella kuvia muista pienistä kruunupäistä. Eilen lauantaina Ruotsin tulevan vauvan serkku, prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin esikoinen, prinsessa Leonore vietti 2-vuotissyntymäpäiväänsä, minkä kunniaksi prinsessasta julkaistiin suloisia uusia kuvia. Bhutanissa puolestaan kuningasparin pieni prinssi täytti perjantaina jo kokonaiset kaksi viikkoa ja silloin napatut kuvat julkaistiin niin ikään eilen. Kuninkaallisista lapsista on näiden söpöläisten lisäksi nähty viime aikoina muitakin kuvia, sillä tammikuussa Tanskassa juhlistettiin yhtä prinssiä ja kahta prinsessaa ja Norjassa prinsessa Ingrid Alexandra täytti 12, kuten reilua kuukautta aiemmin hänen kollegansa Alankomaista eli prinsessa Catharina-Amalia. Hovikirjeenvaihtajan some-kanavilla näitä kuvia onkin jo ihasteltu, mutta otetaan ne nyt vielä blogin puolelle.

Ruotsin prinsessa Leonore, prinsessa Madeleine, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Brigitte Grenfeldt – Prinsessa Madeleinen Facebook-sivu


Eilen päivänsankari oli siis prinsessa Leonore, joka mitä ilmeisimmin vietti syntymäpäiväänsä Ruotsissa, sillä ainakin prinsessa Madeleine on saapunut kotimaahan muutamien työtehtävien takia ja selvästi myös odottamaan kruununprinsessa Victorian esikoisen syntymää ja oletan, että lapset ja luultavasti myös Chris ovat seuranneet perässä. Ruotsissa muuten taitaa tulevaisuudessa olla tässä helmikuun lopulla varsinainen suma pienten kruunupäiden syntymäpäiviä, sillä prinsessa Estelle viettää omaansa tiistaina eli 23.2.

Ruotsin prinsessa Leonore, prinsessa Madeleine, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Brigitte Grenfeldt – Kungahuset.se

Kevät 2016 on varsinainen kuninkaallisten vauvojen kevät ja ensimmäinen heistä oli Bhutanin kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuckin ja kuningatar Jetsun Peman esikoinen. Perjantaina pieni poikavauva täytti kaksi viikkoa ja juhlan kunniaksi vielä nimettömästä Gyalseysta eli prinssistä julkistettiin kaksi valokuvaamista harrastavan kuninkaan itse ottamaa kuvaa, sekä kauniita yhteiskuvia vanhemmista vauvan kanssa. Tänään on muuten kuninkaan oma syntymäpäivä, vuosia tulee täyteen 36. Lisää kuvia löytyy Hovikirjeenvaihtajan Facebook-sivulta.

Bhutanin kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuckin ja kuningatar Jetsun Peman vauva, prinssi, kuninkaalliset, Hovikrirjeenvaihtaja

© Kuningas Jigme Khesar Namgyel Wangchuck – Kuninkaan virallinen Facebook-sivu

Tammikuun 8. päivänä Tanskassa vietettiin tuplasynttäreitä, kun kruununprinssi Frederikin ja kruununprinsessa Maryn kaksoset prinssi Vincent ja prinsessa Josephine täyttivät viisi vuotta. Hovi julkisti sisaruksista kolme kuvaa, joista yksi on selvästikin napattu perheen joululomalla Australiassa ja kaksi muuta sitten kotona Tanskassa. Kuvat kaksosista on ottanut kruununprinsessa Mary, jonka kuvia olemme nähneet aiemminkin kruununprinssiparin lasten syntymäpäivien yhteydessä.

Tanskan prinssi Vincent ja prinsessa Josephine, kruununprinssi Frederikin ja kruununprinsessa Maryn poika ja tytär, kaksoset, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Tanskan kruununprinsessa Mary

Kolmas tanskalainen päivänsankari oli prinssi Joachimin ja prinsessa Marien kuopus, prinsessa Athena, joka täytti neljä vuotta tammikuun 24. päivänä. Toiseen kuvaan oli päässyt mukaan myös isoveli, kuusivuotias prinssi Henrik.

Kolmea päivää aikaisemmin, 21.1., Norjassa juhlittiin kaksitoista vuotta täyttänyttä prinsessa Ingrid Alexandraa kolmella kauniilla muotokuvalla. Yhdessä kuvista prinsessa poseeraa isänsä kruununprinssi Haakonin ja äitinsä kruununprinsessa Mette-Maritin kanssa ja selvästi tämä kuva kuuluu samaan sarjaan muiden uusien muotokuvien kanssa, joita saimme ihailla kuningas Haraldin vallassaolojuhlallisuuksien aikaan ja joista yhdessä prinsessa poseerasi isänsä ja isoisänsä kanssa perinteisessä sukupolvikuvassa. Yksittäiskuvissa prinsessan kaulassa näkyy kaunis sydämenmuotoinen riipus, joka koostuu timanteista ja rubiineista. Koru oli kuningatar Sonja ristiäislahja pienelle prinsessalle ja sen arvellaan olevan koru, jonka kuningas Harald on antanut vaimolleen kruununprinssi Haakonin syntyessä.

Norjan prinsessa Ingrid Alexandra

© Jørgen Gomnæs – Det kongelige hoff

Tämänkertaisen kuvakatsauksen päättää toinen 12-vuotias prinsessa, Alankomaiden kruununperillinen, Oranian prinsessa Catharina-Amalia. Prinsessan syntymäpäivää vietettiin jo joulukuun seitsemäntenä päivänä, mutta tämä mukava ratsastuskuva siskojen kanssa ansaitsee tulla nähdyksi. Päivänsankari itse on luonnollisesti keskellä ja vasemmalle sitten prinsessa Ariane ja oikealla prinsessa Alexia. Hauskana lisätietona prinsessojen ratsut ovat nimeltään (vas.) Fredje, Safary ja Pixie.

Alankomaiden prinsessa Catharina-Amalia, prinsessa Alexia, prinsessa Ariane, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

© RVD, Jeroen van der Meyde

Mainokset

19 kommenttia artikkelissa “Tuoreita kuvia kuninkaallisista lapsista

 1. Kauniita lapsia ja tuo Bhutanin pieni prinssi on kyllä todella suloinen pieni paketti!! Norjan Alexandrassa on tasapuolisesti molempien vanhempiensa näköä.

  Tykkää

 2. Voi että, Bhutanin prinssin kuvat ovat niin kauniita tuollaisessa miljöössä ja pieni prinssinkin kovin suloinen 🙂 Myös kuva tanskan kaksosista koalan kanssa on ihanan rento, samoin kuin tunnelma Leonoren 2-v kuvissa.

  Tykkää

 3. Kauniita lapsia kaikissa kuvissa. Ilahduttavaa, että kuvista osa on rentoja otoksia, kuten Vincentin ja Josephinen kuvat. Norjan Ingrid Alexandra on kyllä uskomattoman kaunis varsinkin tuossa mustavalkoisessa kuvassa. Kivaa, että Bhutanistakin on saatu kuvia. Kuva, jossa kuningas seisoi kuningattaren tuolin takana, on jotenkin ihanan liikuttava kuva tuoreesta perheestä.

  Tykkää

  • En tiedä, montako lapsenlasta edellisellä kuninkaalla on ennestään, mutta hurjan ihania kuvia hänestä on nähty tämän uusimman tulokkaan kanssa. Kuvissa ei kyllä isoisän sylissä ole kruununperillinen vaan selvästi rakas pieni pojanpoika.

   Tykkää

 4. Tanskan kaksosista ja erityisesti Josephinestä on julkaistu ajoittain aitoja ja hauskoja kuvia virallisista tilaisuuksista. 🙂

  Tykkäsin kovasti Leonoren uusimmista synttärikuvista, onkohan kuvat otettu heidän kotoaan? Mielestäni on hauskaa, että Leonore näyttää istuvan Starckin Louis Ghost -tuolissa. Tuo tuoli taitaa olla aika suosittu muotijuttu tällä hetkellä, ainakin sitä näkee monissa sisustus-blogeissa.

  Tykkää

  • Kiinnitin samaan tuoliin huomiota ja siitä lähdin miettimään, että missä mahtaa olla kuvat otettu. Kuvaaja on sama, joka on aiemminkin kuvannut kuningasperhettä ja muistaakseni Maddea tai Leonoreakin, mutta en tiedä, työskenteleekö hän myös Lontoossa. Jotenkin en usko, että olisi sinne lentänyt muutaman kuvan takia. Jos Madde ja lapset tulivat jo alkuviikosta, kuvat olisi ehditty ottaa Ruotsissakin ennen synttäreitä. Värimaailmassa on jotain sellaista, että se voisi sopia Hagaankin, eikö?

   Tykkää

 5. Sitä piti vielä noista Buthanin kuvista sanoa, että on hienoa kun ottavat niitä useinmiten ulkona. Värit ja valo on aivan mieletön ja maisemat tietysti kuin satukirjasta. Ja taitaa pieni prinssi tosiaan olla pappan silmäterä 🙂

  Tykkää

  • Kun katselee kuvia kuningasparin Facebook-sivuilla, näyttää siltä, että Bhutanissa tehdään ylipäätään vähän kaikki ulkona. Upeita rakennuksia siellä näyttää kyllä olevan, mutta valokuvaussessiot, juhlat, kansan tapaaminen, uskonnolliset seremoniat ym. tunnutaan järjestevän ulkona. Odotan tosi innolla huhtikuuta, jolloin Kate ja William vierailevat Bhutanissa, koska silloin paikalla on luultavasti rutosti kuvaajia ja saadaan nähdä varmaan mielenkiintoisia juttuja ja kauniita kuvia.

   Kuningas on muuten julkaissut tällaisen kirjan Bhutan: Through the Lens of the King. Olisi mielenkiintoista päästä katsomaan kuninkaan valokuvia, mutta vähän on turhan kallis ihan vaan uteliaisuudesta hankkia.

   Tykkää

  • No niin, enpä tullut lukeneeksi sitä juttua vaan menin suoraan lehdistösivulle, kiitos! 🙂 Se vähä, mitä sisustuksesta näkyy, käy kyllä yhteen sen kanssa, minkälainen arvelen Madden sisustustyylin olevan. Ja kuvat ovat siis Madden ja Chrisin asunnosta Hovitalleilta, läheltä kuninkaanlinnaa mutta käsittääkseni Östermalmin puolelta.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.