Mikä nimeksi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toiselle lapselle?

Jatketaan spekulointilinjalla ja otetaan nyt käsittelyyn Ruotsin tulevan prinssin tai prinsessan nimi. Heti alkuun on sanottava, että toisin kuin vaikkapa prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kohdalla, tämän jälkikasvun nimeä voi olla lähes mahdotonta arvata. Monissa kuninkaallisissa perheissä noudatetaan aika selkeätä kaavaa ja ainakin etunimi poimitaan suvulta, mutta Ruotsissa kolme viimeisintä lasta ovat osoittaneet, ettei näin todellakaan aina ole asian laita. Pyöritellään silti vähän vaihtoehtoja ja katsotaan, onnistuisimmeko saamaan edes toiset nimet oikein!

Estelle Silvia Ewa Mary. Siinäpä nimi, joka on herättänyt keskustelua. Etunimi kuulostaa yökerhokuningattarelta, sipsimerkiltä ja on muutenkin hirvittävä, loput nimet eivät rimmaa, eivät ole ruotsalaisia, tai eivät riittävän kuninkaallisia. Kaikki on tästä nimestä kuultu, sillä hyvin suuri osa yleisöstä oli sitä mieltä, että Ruotsin tulevalle kuningattarelle valittiin aivan totaalisen väärä nimi. Itsekin olin yllättänyt, en kiellä, sillä odotin jotakin vanhaa kuningatarnimeä, kuten vaikkapa Kristinaa, mutta ei Estelle minussa silti vastenmielisyyttä herättänyt. Tosin hiukan ehkä yllätyin siitäkin, että Ruotsin kuningasperheeseen, jonka juuret ovat Ranskassa ja jonka kaikki vaimot on haettu ulkomailta, valittiin jälleen nimi, jonka juuret ovat enemmän ulkomailla, kuin kotimaassa. Prinsessa Estelle tulee nimittäin olemaan ensimmäinen hallitsija, jonka suonissa oikeasti virtaa enemmistö ruotsalaista verta, hyvin pitkään aikaan ja arvelin, että kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel olisivat halunneet näitä ”uusia” juuria hieman enemmän korostaa. Löyhät yhteydet Estelle-nimellä toki oli kuninkaalliseen perheeseen, sillä se oli kreivi Folke Bernadotten, kuningas Kaarle Kustaan isoisän serkun, amerikkalaissyntyisen vaimon nimi, mutta ei ole varmuutta, toimiko tuo yhteys sinänsä innoittajana nimelle. Kuluneiden neljän vuoden aikana olemme kuitenkin oppineet tuntemaan pienen prinsessan, jonka sisuksiin näyttää piiloutuvan aimo annos persoonaa ja pippuria, sekä avoimuutta, valoisuutta ja positiivisuutta ja henkilökohtaisesti minulle nimi ja prinsessa sopivat nykyään mainiosti yhteen.

Prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin nimetessä omaa pientä prinsessaansa ei selvitty myöskään aivan ilman kritiikkiä. Leonore oli hiukan erikoinen valinta ruotsalaiseen suuhun ja kuten Estellellä, tälläkään nimellä ei oikeastaan ollut ruotsalaista taustaa (tosin muodossa Eleonora se on esiintynyt Ruotsinkin kuninkaallisilla), mutta koska kyseessä ei ollut kruununperillinen ja ehkä myös koska pahin shokki oli jo kärsitty prinsessa Estellen kohdalla, aivan samanlaista kohua ei syntynyt. Vielä matalampina löivät kritiikin aallot viime kesänä, jolloin prinsessa Madeleinen toisen lapsen nimeksi ilmoitettiin Nicolas, vaikka sekin oli kuninkaalliselle perheelle melkoisen uusi. Yleisö oli selvästi jo tottunut siihen tosiasiaan, että Ruotsin prinsessat nimeävät lapsensa oman makunsa mukaan.

Tässä piilee sitten myös se arvaamisen vaikeus. Jos nimi valitaan pääasiassa sillä perusteella, että vanhemmat pitävät siitä, meillä ei taida olla paljon mahdollisuuksia! Kruununprinsessan tai prinssi Danielin pään sisään kun emme pääse, emmekä kuulemaan heidän keskusteluitaan aiheesta. Muutamia perusjuttuja voidaan varmaan kuitenkin nimestä päätellä ja niistä ensimmäinen lienee, ettei nimi tule olemaan mikään erityisen perinteinen kuninkaallinen nimi. Toisekseen en odottaisi ainakaan etunimeksi kovin periruotsalaista nimeä, enkä nimeä, joka on muuten erityisen suosittu tavallisen kansan keskuudessa. Lisäksi useimmiten vanhemmat haluavat, että lasten nimet sointuvat jollakin tavalla yhteen ja yleensä myös sukunimeen. Tämän perheen kohdalla tuo viimeinen ei tosin niin tärkeää ole, mutta sen sijaan voinemme olettaa, että kruununprinsessapari valitsee nimen, jonka eteen sopii sujuvasti prinssi tai prinsessa. Nimen rakenteesta arvelisin, että yhdistelmänimeä ei ainakaan prinsessalle kannattane odottaa ja tavuja väittäisin nimessä olevan enemmän kuin kaksi, sillä Estelle, Leonore, Nicolas, Victoria, Madeleine, Christina, Margaretha, Désirée, Birgitta ja niin edelleen tuntuvat viittaavan siihen, että pidempi nimi on ehkä kuninkaallisen perheen perinteessä hiukan hienompi.

Toiseksi, kolmanneksi ja mahdollisesti jopa neljänneksi nimeksi onkin sitten enemmän arvattavissa olevia vaihtoehtoja. Prinsessa Estelle kantaa etunimensä perässä molempien isoäitiensä, sekä kummitätinsä, Tanskan kruununprinsessa Maryn, nimiä. Prinsessa Leonore Lilian Marian toinen ja kolmas nimi taas tulevat edesmenneeltä prinsessa Lilianilta, kuningasperheen sisarusten rakkaalta sedän vaimolta, sekä isän puoleiselta isoäidiltä, Eva Maria O’Neillilta ja prinssi Nicolas, joka nimettiin periaatteessa isänsä mukaan (Nicolas oli Christopherin sijaan Chrisin nimi pari ensimmäistä päivää syntymän jälkeen, kunnes isä päätti poikansa nimen uudelleen) ja jonka toiset nimet Paul ja Gustaf tulevat isoisiltä. Kruununprinsessa itse kantaa nimiä Victoria Ingrid Alice Désirée, jossa Victoria viitannee Ruotsin kuningatar Victoriaan, kuningas Kaarle Kustaan isänisänäitiin, sekä kuninkaan äidinäitiin. Ingrid löytyy suvusta ainakin kuninkaan tätinä, Tanskan kuningatar Ingridinä, Alice oli kuningatar Silvian äiti ja nimi löytyy myös kuninkaan äidinpuoleisesta suvusta ja Désirée on tietenkin kuninkaan sisar, prinsessa Désirée, joka on myös kruununprinsessan kummitäti ja jonka nimi periytyi Ruotsin ensimmäiseltä Bernadotte-sukuiselta kuningattarelta. Prinssi Danielin koko nimi taas on Olof Daniel, jolla ei näytä olevan läheisiä sukukytköksiä, ellei sitten prinssin Olle-isä ole alunperin oikeasti nimeltään Olof Gunnar Olle Gunnarin sijaan.

Edellä siis joitakin suuntaviivoja, joiden mukaan kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat luultavasti lähteneet nimeä miettimään ja seuraavaksi sitten nimiä, joita näissä puitteissa voisi olla tarjolla. Aloitetaan pojista, sillä enemmistö tuntuu odottavan vauvan olevan poika.

Ensimmäinen kysymys pojan nimen kohdalla lienee, jatketaanko perinteisten nimien linjalla. Kuningas Kaarle Kustaan nimihän on ruotsiksi Carl Gustaf ja pojalleen hän antoi nimen Carl Philip. Kuninkaan oma isä oli nimeltään Gustaf Adolf ja tämän isä kuninkaana samoin, tosin koko nimeltään Kustaa VI Aadolf oli Oscar Fredrik Wilhelm Olaf Gustaf Adolf (kuvassa) ja kun vielä mennään yksi kuningas taaksepäin nimi on Oscar Gustaf Adolf, kuninkaana Kustaa V. Kruununprinsessa Victoria on kruununperillinen, joten olisi luontevaa, että hän jatkaisi näin selkeitä nimiperinteitä. Toisaalta syntyvä lapsi ei kuitenkaan ole tuleva kuningas, eikä siten jatka varsinaista kuninkaallista linjaa eteenpäin. Lisäksi aivan pian myös prinssi Carl Philipistä tulee isä ja olisikin ehkä luontevampaa, että jos hänen ja prinsessa Sofian lapsi on poika, perinteiset nimet jatkuisivat tässä kohtaa hänen kauttaan. En silti pitäisi poissuljettuna, etteikö myös kruununprinsessa Victorian mahdollisen pojan nimessä voisi esiintyä esimerkiksi Oscar, kun taas Adolf lienee niitä nimiä, joita kukaan ei edes harkitse.

Jos poikavauvan kohdalla mentäisiin samalla linjalla, kuin prinsessa Estellen, etunimi voi olla melkeinpä mitä tahansa, mutta sen perässä tulemme näkemään jotakin tuttua. Ainakin Carl, Gustaf, Olle, Olof ja Gunnar lienevät mahdollisia, samoin periaatteessa kuninkaan loput nimet, mutta jotenkin Folke ja Hubertus kuulostavat siltä, ettei niitä ihan noin vaan yhdistetä nykyaikaiseen nimeen. Prinssi Danielin isänisä oli nimeltään Anders ja äidinisä Enar, kuningatar Silvian isä puolestaan Carl August Walther ja isoisät Moritz ja Arthur.

Prinsessa Lilianin lisäksi myös tämän puoliso prinssi Bertil oli hyvin läheinen kruununprinsessa Victorialle ja tämän sisaruksille, mutta koska prinssi Bertil oli prinssi Carl Philipin kummisetä ja nuorempi prinssi myös kantaa tämän nimeä omassa nimessään, uskon, että tuon nimen siirtäminen jälkipolville on prinssi Carl Philipin etuoikeus. Kruununprinsessan miespuolisia kummeja olivat puolestaan Norjan kuningas Harald ja kuningatar Silvian Ralf-veli, mutta en usko, että näitä nimiä kierrätetään enää kruununprinsessan omille lapsille. Kummeja toki tämäkin lapsi saa ja heidän nimensä voimme hyvinkin nimirimpsussa prinsessa Estellen Maryn mukaan nähdä. Koska prinssi Carl Philip on jo prinsessa Estellen kummi, eikä prinssi Danielilla ole veljiä, aivan selviä kummeja ei ehkä löydy. Mahdollista kuitenkin on, että myös tälle lapselle pyydetään useampi kuninkaallinen kummi (prinsessa Estellen miespuoliset kummit ovat kuningas Willem-Alexander, kruununprinssi Haakon ja prinssi Carl Philip) ja siitä joukosta voimme nähdä esimerkiksi useammankin europpalaisen prinssin nimiä, kuten vaikkapa Frederikin. Toisaalta tällä kertaa kummien joukkoon saattaa mahtua myös ystäviä, joten esimerkiksi Andreas (Nylin) tai Niklas (Ek) prinssi Danielin hyvien ystävien mukaan voi periaatteessa olla ihan mahdollinen valinta.

Entä sitten tytölle? Kruununprinsessa Victorian koko nimi on siis Victoria Ingrid Alice Désirée, josta voisi hyvinkin pienelle prinsessalle poimia nimen. Isoäitien nimet tulivat jo käytetyiksi prinsessa Estellen kohdalla, mutta ainahan on toiset nimet, kuningatar Silvialla Renate ja Ewa Westlingillä Anna, sekä Kristina. Anna on tietenkin myös prinssi Danielin sisaren nimi, mutta koska nimeä ei annettu prinsessa Estellelle, jonka kummi hän on, tuntuisi ehkä vähän oudolta laittaa nimi toiselle lapselle. Lähisuvusta tarjolla on tietenkin myös Lilian, joka esiintyy kyllä prinsessa Leonoren nimessä, mutta joka on minusta itseasiassa hyvin vahva ehdokas jopa etunimeksi, sillä edesmennyt prinsessa oli kruununprinsessalle erityisen läheinen ja tiedämme kruununprinsessan olevan hyvin sentimentaalinen ihminen.

Prinssi Danielin suvusta löytyy myös Olle Westlingin äiti Frida Berta Elisabet ja Ewan äiti Nanny. Kuningatar Silvian isoäidit olivat nimeltään Erna ja Elisa ja tietenkin kuningas Kaarle Kustaan suvusta löytyy sopivia nimiehdokkaita, kuten kuninkaan äidin nimi Sibylla (koko nimi Sibylla Calma Marie Alice Bathildis Feodora), kuninkaan sisarten nimet, sekä aiemmista kuningattarista Victorian lisäksi ainakin Lovisa (Louise) ja Josephine. Kovin kauaksi en kuitenkaan usko, että historiassa mennään, enkä varsinkaan, että nimeksi tulisi jotakin hyvin vanhanaikaista, vaikka nimi olisikin suvussa esiintynyt. Prinsessa Bathildis ei jotenkin tunnu aivan uskottavalta, eikä sen puoleen prinsessa Calmakaan…

Kummit (joita spekuloimme sitten lähempänä ristiäisiä enemmän) ovat tietenkin myös mahdollisen prinsessan kohdalla potentiaalisia tulevia kaimoja. Monet, Hovikirjeevaihtaja mukaanlukien, ovat melkoisen varmoja, että prinsessa Madeleinea pyydetään tämän vauvan kummiksi. Jos lapsi on tyttö, uskon, että on myös ihan varteenotettava mahdollisuus, että prinsessan nimi löytyy nimiketjusta. Madeleine rimmaa monenlaisissa kokonaisuuksissa, joten pidän sitä vahvana ehdokkaana ja ellei se jostakin syystä sovi kokonaisuuteen, tarjolla on kolme muutakin nimeä, Thérèse, Amelie ja Josephine, joista ehkä Thérèse on hiukan hankala varsinkin kirjoitusasultaan nykymakuun. Prinsessan Estellen tavoin kummeja tullee ainakin jokunen myös kuninkaallisista perheistä, joten tarjolla voi olla esimerkiksi norjalaisia prinsessanimiä kuten Mette tai Märtha ja tietenkin on mahdollista, että koska kyseessä ei ole niin tärkeä lapsi kuin tuleva kruununperillinen, myös joku vanhempien ystävistä voisi saada nimensä mukaan. Tällöin vahvin ehdokas lienee Caroline, joka on kruununprinsessan parhaaksi ystäväksi jo pitkään sanotun Caroline (Kreuger) Nilssonin nimi. Muita vaihtoehtoja ystävistä voisivat olla esimerkiksi Andrea (Engsäll) tai Leonie (Persson) ja tietenkin aina on mahdollista, että itsekin tuleva äiti, prinsessa Sofia, saa kunniatehtävän kummina ja jopa nimensä esiin vauvan nimessä.

Vaihtoehtoja siis löytyy runsaasti ja kuten sanottu, tähän päälle vielä tietenkin suurin piirtein kaikki mahdolliset nimet, joista kruununprinsessa ja prinssi itse sattuvat pitämään. Omana arviona sanon kuitenkin, että uskon vähintään kolmitavuiseen etunimeen, joka ei ole perinteinen ruotsalainen nimi, perinteinen kuninkaallinen nimi tai nykypäivän suursuosikki, nimi rimmaa Estellen, sekä prinssin/prinsessan kanssa ja on jotakin nättiä, mutta yllättävää. Mikä tämä nimi sitten on, onkin jo ihan toinen juttu. Toinen, kolmas ja mahdollinen neljäs nimi puolestaan ovat tunnepitoisempia, lähisuvusta tai kummeista innoituksensa saaneita ja ne kirjoitetaan oikeassa muodossaan, eikä esimerkiksi ruotsinneta. Erityisen vahvoilla nimistä ovat pojalle isoisien nimet ja tytölle mahdollisesti isoäitien toiset nimet tai muut suvun nimet. On hyvinkin mahdollista, että toisen lapsen kohdalla kruununprinsessa haluaa kunnioittaa isänpuoleisia isovanhempiaan, joita hän ei koskaan ehtinyt tavata ja joihin hän on sanonut kokevansa uudenlaista yhteyttä asuessaan samassa kodissa Hagan linnassa. Vahvoilla lienevät myös prinsessa Lilianin (toinen nimi muuten May) ja prinsessa Madeleinen nimet.

Titteleistä sen verran, että käytännössä varmaa on, että lapsesta tulee prinssi tai prinsessa ja häntä puhutellaan hänen kuninkaalliseksi korkeudekseen. Aivan automaattisia tittelit eivät kuninkaallisillakaan ole, vaan eri maissa asia on hoidettu hieman eri tavoin, mutta koska prinsessa Madeleinenkin molemmat lapset ovat kuninkaallisia korkeuksia, prinsessa ja prinssi, sekä vielä herttuatar ja herttua, kuten prinsessa Estellekin, uudelle tulokkaalle annetaan varmasti samat arvonimet.

Kruununperimyksessä mukana oleville prinsseille on vuodesta 1772 annettu herttuakunnat ja vuodesta 1980, jolloin kruununperimyslaki muuttui sukupuolineutraaliksi, sama on koskenut prinsessoja, eli tähän mennessä siis kruununprinsessa Victoriaa ja prinsessa Madeleinea, sekä heidän tyttäriään. Tällä hetkellä herttuakuntia ovat kruununprinsessa Victorialla Länsi-Göötanmaa ja prinsessa Estellellä Itä-Göötanmaa, prinssi Carl Philipillä Värmlanti, prinsessa Madeleinella Hälsingland ja Gästrikland, prinsessa Leonorella Gotlanti ja prinssi Nicolaksella Ångermanland. Maakunnat olivat Ruotsissa hallinnollisia alueita vuoteen 1634 saakka, jolloin ne korvattiin lääneillä ja maakuntajako jäi epäviralliseksi. Monet kuitenkin identifioivat itsensä edelleen kotimaakuntansa mukaan ja siten ne elävät edelleen puheessa ja kulttuurissa. Maakuntia on tällä hetkellä kaksikymmentäviisi, mutta kuudella niistä ei ole koskaan aiemmin ollut herttuaa tai herttuatarta. Kaikki herttuakunnat löydätte Wikipediasta, mutta tarjolla siellä olisi esimerkiksi Jämtland, joka oli kuningas Kaarle Kustaan herttuakunta ennen kuin hän nousi valtaistuimelle, sekä Västerbotten, jonka herttuapari kuninkaan vanhemmat olivat. Prinssi Danielin kotipaikka Ockelbo sijaitsee valitettavasti prinsessa Madeleinen herttuatarkunnan alueella, joten se ei ole tarjolla, mutta Öölanti, jossa sijaitsee kuningasperheen rakas kesäpaikka Solliden on vapaana. Hallandin ja Taalainmaan uskon ehkä olevan varattuja prinssi Carl Philipin lapsille, sillä prinssi Bertil oli Hallandin herttua ja prinsessa Sofia taas on kotoisin Taalainmaalta. Prinsessa Estellen herttuatarkunta kytkeytyy suoraan kruununprinsessa Victorian maakuntaan, joten en yllättyisi, jos uuden prinssin tai prinsessan kohdalla kytkös rakennettaisiin isoisään tai isoisovanhempiin.

Millaisia ajatuksia teille nimistä herää? Tuleeko mieleen muita potentiaalisia vaihtoehtoja ja mitä näistä jättäisitte suoralta kädeltä pois? Osaatteko jo heittää kokonaisia nimiarvauksia, vai odotatteko ensin, että näette millainen vauva maailmaan syntyy?

38 kommenttia artikkelissa “Mikä nimeksi kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin toiselle lapselle?

  1. Alkuun on todettava, että kyllähän Estellen nimen kuultuani olin hetken aikaa ihmeissäni. Kyseessä on kyllä niin valovoimainen tyttö, jonka kasvamista on hauska seurata ja hän on tehnyt nimestään aivan hurmaavan, omannäköisensä.

    Nimiveikkaukset:
    Frida Lillian Josephine
    August Olof Gustaf

    Tykkää

  2. On kyllä vaikea veikata, sen verran omia polkujaan Victoria ja Madeleine ovat lastensa nimien kanssa kulkeneet.. Minustakin Estellen nimi kuulosti alkuun vieraalta (jopa väärältä..), mutta olen (etu)nimelle sittemmin lämmennyt. Kummitädin nimen ottamista mukaan rimpsuun tosin en edelleenkään ymmärrä..

    Sitten tapaus Adolf. Kylläpä ärsyttää, että tämä hyvä, perinteinen ja nimenomaan kuninkaallinen nimi on vedetty näin lokaan! Tähän mielipiteeseen vaikuttaa myös juuri lukemani Mirkka Lappalaisen ERINOMAINEN teos Kustaa II Aadolfista (Pohjolan Leijona. Kustaa II Aadolf ja Suomi). Kiinnostava henkilö!

    Voisikohan vanhoja kunnon kuninkaallisia nimiä Johan ja Erik olla nimessä mukana?

    Tytön nimestä en osaa sanoa senkään vertaa.. Liliania veikkaan minäkin kyllä mukaan.

    Tykkää

    • En tiedä, kuinka yleistä tuo kummitädin nimen ottaminen mukaan on ja jotenkin muistelen, että Estellenkin nimessä Marya ihmeteltiin, eikä heti osattu uskoa/ajatella, että se tulisi kruununprinsessa Marylta ja että tästä tulisi sitten myös kummi. Periaatteessa minusta ihan kiva tapa, jos oikeasti arvellaan, että kummitäti ja kummilapsi tulevat olemaan läheisiä.

      Jotenkin uskon noiden vanhojen nimien osalta, että voi olla hyvin mukana, jos sattuvat Victoriaa ja Danielia miellyttämään, mutta ihan vain sen, että kunnioittavat perinteitä tai vanhoja hallitsijoita, en usko riittävän. Ja tuohon Adolfiin en tosiaan usko ollenkaan, vaikka nimenä onkin ihan ok. Siinä vaan on niin hirveän raskas painolasti, ettei sitä varmaan monikaan anna nimeksi lapselleen vielä pitkään aikaan.

      Tykkää

      • Juu, Aadolf ei todellakaan ole vaihtoehto! Harmittaa vaan tosiaan se, että hyvä kuninkaallinen nimi on näin ”pilalla”.

        Mun veikkaukset on ainakin kuin tuuleen huutelisi, eiköhän sieltä tule joku täysin yllättävä kombinaatio tälläkin kertaa 🙂 Jos lapsi on tyttö, niin molempien isoäitien etunimet tosin on jo edellisellä kerralla käytetty. Kiva nähdä, etsitäänkö suvuista sitten muita nimiä vai valitaanko nimet ihan muulla periaatteella tällä kertaa. Hauskaa tällainen spekulointi on kuitenkin ja kaikilla on tosi hyviä ehdotuksia ja pohdintoja!

        Tykkää

        • Todella hyviä ehdotuksia on tullut! Ja tosi mielenkiintoista lukea perusteluja ja nähdä, miten nimet on koottu. Esim. tuota Unnin mainitsemaa Amelieta en ajatellut etunimeksi, kun Madde toiset nimet listasin, mutta kun hän sen erikseen mainitsi, aloin itsekin pitää sitä tosi mainiona vaihtoehtona.

          Victorian ”tuntien” uskon, että jos lapsi on tyttö, jotakin sukukytköksiä on silti. Hän tuntuu arvostavan kaikkea tällaista perinteistä ja tunnesiteitä asioihin.

          Tykkää

      • Mä muuten ajattelin, että tuo Maryn nimi otettiin mukaan neljänneksi sen vuoksi, että Victorialla on neljäntenä nimenä oman kummitätinsä nimi. Että näin tietynlainen perinen jatkui.

        Tykkää

  3. Veikkailu tuntuu täysin mahdottomalta, Estelle oli nimenä niin suuri yllätys, että melkein mikä tahaansa voisi olla mahdollista. Lähtisin kuitenkin siitä, että nimiä tulee olemaan neljä. Varmaa on ehkä vain se, että tulemme joka tapauksessa vähän henkeä haukkomaan nimen kuultuamme.

    Minun hytinä on, että tyttölasta tässä odotellaan. Estellen kanssa yhteen sopisi hyvin lapsen tulevan kummin Prinsessa Madeleinen (olen tästä ihan varma!) toinen nimi Amelie. Estelle och Amelie, somaa. Aika ranskalaista, ehkä liiankin, mutta linjahan on valittu jo Estellen kohdalla. Vaikkapa Amelie Anna Ingrid Mathilda. Jälkimmäisin nimi viittaa vähän Belgian hoviin, Estellen kummeissa ei ketään ollut Belgiasta, joten voisiko nyt olla Belgian vuoro. Minusta tämä kummien nimen huomioiminen lapsen nimessä on ihan luontevaa, niin on omassa perheessänikin tehty. (En tosin todellisuudessa ihan usko siihen että nimirimpsussa kahta kummilta saatua nimeä olisi :D)

    Jos lapsi kuitenkin on poika, uskon että hänestä tulee Oscar. Nimen osakkeita tosin hieman laskee se, että nimi on käsittääkseni Ruotsissa verrattain suosittu, mutta tässä nimessä olisi kivasti perinteitä. Heitetään vaikka Oscar Carl Olle Frederik. Olle tosin kuulostaa maailman epäkuninkaallisimmalta nimeltä, mutta uskon isoisän nimen kuitenkin tulevan valituksi.

    Nimihän julkaistaan käsittääkseni jo muutama päivä syntymän jälkeen, mutta kummit vasta ristiäisissä. Ehkä voimme jo nimen perusteella arvata jonkun kummeista.

    Kummispekulaatioihin nostaisin muuten Anna Westlingin vanhimman tyttären Hedvig Blomin. Nuorihan hän toki on, olisiko 17-18v, mutta joku Westlingin suvusta joka tapauksessa kummiksi laitetaan, joten miksei häntä.

    Hatusta vielä heitän, ja ihan vaan jotain veikatakseni, että syntyvän lapsen herttuakunnaksi tulee Smoolanti (Småland).

    (Oikeastihan minulla ei ole näistä mitään käryä, mutta kiva vähän kieli poskessa höpötelläkseni ja keskusteluun osallistuakseni jotain heittää. Ja onhan se spekulointi vaan niin kivaa.)

    Tykkää

    • Amelie voi hyvinkin olla vahva ehdokas jopa etunimeksi, jos vauva on tyttö! Sopisi hyvinkin yhteen Estellen kanssa, olisi kytky Madeleineen ja sopivan vierasperäinen kuulostamaan vähän ”hienommalta”. Ja ranskalaiset viittaukset eivät tunnu haitanneen aiemminkaan, kun kuninkaallisen perheen naisten nimiä katselee.

      Olle on mahdottoman epäkuninkaallinen nimi, mutta ei sitä oikein ole Ewakaan ja siellä vaan sekin Estellen nimessä komeilee. Ja siis täysin perustellusti ja oikeutetusti minusta! Oscar on kaunis nimi ja mietinkin tuossa, että vaikka arvelin nimessä olevan enemmän kuin kaksi tavua, on useampiakin poikien nimiä, joissa sitä ei välttämättä tarvita.

      Hedvig voi hyvinkin olla vahvoilla kummina, kun nyt tosiaan ei haeta kummeja kruununperillisille. Ja kun katselin tuossa kuvia muutaman päivän takaa Ruotsi-Suomi -jääkiekko-ottelusta, Hedvig näytti olevan ihan Estellen suosikkiseuralainen.

      Kuten todettua, spekulointihan on parasta! Hauska nähdä, kuinka paljon menee oikein ja jos ei mene sinnepäinkään, eipä sekään paljon haittaa! 😀

      Tykkää

    • Kuten tuossa kirjoitinkin, minulle nimi oli yllätys, mutta ei vastenmielinen. Olen ajatellut, että ehkä multa on mennyt ohi joku kytkös populaarikulttuuriin tai johonkin, koska tosiaan niin suurella osalla ihmisistä oli nimeä kohtaan negatiivisia tunteita.

      Tykkää

  4. Minun nimiveikkaukseni ovat: tytöstä tulee Ulrika Desiree Märtha (tai Mette) Sofia, pojasta taas Frederik Olof Gustaf Christopher.

    Tytön kummeiksi siis tästä päätellen Märtha Louise (tai Mette-Marit) sekä Sofia. Pojan kummiksi valitaan siis Chris. Pojan ensimmäisen etunimen valinta (=arvaus) on mielestäni tosi hankalaa. Veikkaisin myös nimeä Eugen, mutta se on vain kaksitavuinen ja Hovikirjeenvaihtajan tavoin luulen etunimen olevan pidempi. Mikäli Madeleinesta tulee kummi, ja vauva on tyttö, veikkaan että nimiehdotukseni Desiree jää kuitenkin pois ja tilalle Josephine. Nyt kun olen esittänyt näin monta arvausta niin jonkun on pakko osua kohdalleen😄

    Kummispekulaatiota vielä, kuinkas läheiset välit Ruotsilla onkaan Luxemburgin suurherttuakuntaan? Voisiko sieltä olla odotettavissa kummia?

    Tykkää

    • Parasta on heittää juuri niin paljon arvauksia, että väkisin joku osuu! 😀 Itsekin heittelin tuonne noita ”reunaehtojani”, joten väkisinkin olen joltakin osin oikeassa, vaikken edes yhtään nimeä varsinaisesti arvannut. Näissä pitää olla ovela. 😉

      Juuri yhtenä päivänä tässä mietin yhteyksiä Luxemburgiin, jotenkin olen siinä käsityksessä, että ainakin jonkinlaiset yhteydet on olemassa ja ehkä ihan lämpimätkin. Tietääkö joku tarkemmin?

      Tykkää

  5. Vivian Amelie Lilian Sofia

    Johan Gustav Olle Arthur

    Tuossa minun pikaisesti kyhätyt veikkaukseni. Aika vaikeaa on ja ei noissa ole suurempaa logiikkaa. Minulla on ollut kutina, että tyttö on tulossa. Toisaalta jää harmittamaan, että ei saada koskaan tietää, osuiko toisen sukupuolen edustajaa koskevat nimiveikkaukset oikeaan. 😀

    Odotan innolla nimen julkaisua, toivottavasti sieltä tulee taas jotain todella erikoista 🙂

    Muistan viime kerrasta tuon Estrella sipsipussi viittauksen ja kyllähän se nimi aluksi hieman hassulta tuntui mutta nykyään ei voisi kuvitellakkaan muuta nimeä. Niin käy useasti myös arkielämässä lapsen persoona ja nimi usein pukevat toisiaan.

    Tykkää

    • Nyt olisikin muuten tosi outoa, jos tulisi oikein perinteinen nimi! Kaikki odottavat jotain erikoista ja vaikeasti arvattavaa, sekä niitä sukulaisnimiä ja sitten tulisikin joku pelkistä entisistä kuninkaista/kuningattarista koottu superperinteinen nimi. Olisi hauska nähdä yleisön reaktiot! 😀

      Tykkää

  6. Apua, tää on niin vaikeaa!!! 😀 Jotenkin olisi vie helppoa kun tietäisi kumpi sieltä tulee, mutta kun ei niin ei.

    Estellen nimeen on jo tottunut tässä vuosien varrella ja hän on aivan suloinen tapaus, jolle nimi sopii. Mutta mutta, silloin kun nimi julkistettiin, niin minä ja muut rojalistikaverini oltiin ihan järkyttyneitä. Tosiaan mielikuvat oli sipsipussi, yökerho jne. Lisäksi hämmästytti ettei lapsi saanut yhtään kuninkaallista nimeä, Silvia on perheeseen tullut tavis, Ewa ei ole nähnytkään kuninkaallista, ja samoin kummitäti Mary on alunperin ihan tavis. Jotenkin olisi toivonut että edes yksi nimistä olisi ollut kuninkaallinen. Ja se mitä ihmettelin myös oli se,että on ollut jo aikaisemmin yksi Estelle Bernadotte, joka tosin on jo kuollut 80-luvulla, mutta mietin, kun lehdissä ei ollut silloin puhetta, että oliko tämä perheeseen jotain kautta sukua ollut ensimmäinen Estelle jotenkin merkittävä vai mikä oli taustalla? Jotkut epäilivät silloin, että nimi Estelle tuli Amerikasta, ja juonsi juurensa Vctorian anoreksiasta toipumisen vuosiin. Tiedä sitten onko näin.

    Mutta joka tapauksessa, etunimi voi olal ihan mitä vain. Madden Leonore jo viimeistään osoitti sen, että prinsessat nimeävät lapsensa just niinkuin haluavat eikä nimeä tosiaan kaiveta perinteistä. Madeleinen Nicolas on suorastaan tavallinen kuninkaallinen nimi noiden kahden rinnalla 😀

    Mutta sitten niitä veikkauksia.

    Andreas Carl Olof Frederik

    Amelie May Hedwig Madeleine

    Nimet on kyllä nyt niin tuulesta temmattu, mutat näillä mennään. Syntyis jo! 😀

    Tykkää

    • Rupesin miettimään, että kirjoitinko tuosta Estellen etunimestä mitään postaukseen ja en ollut! Jauhoin vain siitä ruotsalaisuudesta ja tuo oli unohtunut kokonaan. No, nyt on pieni selitys sillekin, mutta epäselväähän tuonkin yhteys on kuninkaalliseen perheeseen, kuten kirjoitit. Kävin vielä tarkistamassa ja Estelle Bernadotte kuoli jo -84, joten ei voinut ehtiä olla ainakaan kovin tärkeä Victorialle, vaikka olisivatkin toisensa tunteneet. Nimihän tietysti voi silti jäädä elämään ja kaunis mielleyhtymä toiseen ihmiseen, jos näin on ollut.

      Se on kyllä mielenkiintoista, miksei Victoria kokenut tarpeelliseksi laittaa tulevalle kuningattarelle yhtäkään ns. kuninkaallista nimeä. Kuten sanoit, taviksia kaikki neljä alunperin. Tuntuu, että Victoria ja Daniel nimesivät todellakin oman lapsensa, eivät kruununperillistä. Toisaalta minua se ei haittaa, jotenkin vähän tylsää on sekin, että esim. George, Charlotte ja Christian ovat saaneet nimensä hiukan pakosta. Ei tunnu nekään sitten ihan omilta jollakin tavalla. Ehkä jonkinlainen välimuoto oli paras, hiukan historiaa, hiukan omaa ja hiukan sukua. Helpommin tietysti sanottu kuin tehty! 🙂

      Huvittaa, kun itse jotenkin olen koko ajan odottanut poikaa, mutta näistä teidän ehdotuksista katson silti aina ensimmäiseksi tytönnimen ja se on jotenkin kauniimpikin kaikilla. 😀 Amelie May Hedwig Madeleinekin on niin nätti että. Pitää ruveta makustelemaan poikienkin nimiä oikein tosissaan, kun yhtä hyvin sieltä voi sellainenkin putkahtaa!

      Tykkää

      • Mä myönnän, että pienen prinsessan nimi oli jotenkin helpompi keksiä, kuin pikku prinssin. Ja tää on niin outoa, kun jotenkin mä veikkaan, että poika sieltä tulee, mutta ei tullut alkuun yhtäkään kivalta kuulostaa prinssin nimeä mieleen. Ja olen myös innokkaasti katsonut, että mitä muut ovat arvanneet prinsessan nimeksi. 😀 😀

        Ja vielä tuosta mun ehdottamasta prinsessan nimestä, jotenkin ajattelin, että kun Madeleine ehti ottaa Lilianin nimen, niin Vickan saisi sen toisen nimen. 🙂

        Tykkää

        • Mä jotenkin uskon, että etunimeksi jos haluaisivat laittaa Lilian, laittaisivat, vaikka se tosiaan Leonorella jo onkin. Etunimi ja toinen nimi on kuitenkin niin eri asiat. Mutta välttämättä toiseksi (tai kolmanneksi jne.) ei sitten taas haluaisikaan samaa nimeä laittaa.

          Tykkää

  7. Upea postaus. Niin paljon mahdollisuuksia että mahdotonta arvailla mitään. Heitän aivan lonkalta yhdistelmän Maria Lilian Silvia . Maria on vain kaunis nimi perustumatta mihinkään. Pojan nimi arvailua en tohdi tehdä
    Onpa todella mielenkiintoista. 😊

    Tykkää

  8. Selasin ranskalaisia nimiä. Estellen tyyppisiä nimiä olisivat seuraavat: Ancelina, Celeste, Chantal, Liliana, Linnea, Felicia, Danielle, Elisabeth, Selena. Kaikilla näillä ei todennäköisesti ole kuninkaallista taustaa.

    Liliana May Alice Danielle
    Amelie May Alice Carolina
    Amelie May Alice Renata
    Alice Lilian Carolina May
    Celeste Amelie Lilian Madeleine
    Celeste May Alice Liliana
    Chantal Madeleine Alice Elisabet
    Vivian Alice Lilian Madeleine
    Selena Alice May Liliana

    Kuninkaallista ja muutakin

    Carl Johan Hugo Viktor
    Carl Johan Olof William
    Emile Carl Olof Anders
    Erik Olof Carl Johan
    Hugo Carl Johan Willem
    Sebastian Carl Johan Olof
    Emanuel Carl Olof Johan
    Casimir Olof Carl Johan
    Paulus Carl Olof Johan

    Tykkää

    • Vau, ihailtavaa paneutumista! Kiitos näistä, monille muillekin varmaan iloa ja apua arvailussa. 🙂 Linnea on muuten kaunis nimi ja se sopisi hyvin ruotsalaiseenkin suuhun. Samoin tuolta poikien nimistä esimerkiksi Sebastian ja Casimir, Emanuelkin on kaunis, mutta ehkä jo liiankin ranskalainen.

      Tykkää

  9. Maailma on täynnä kauniita nimiä! En ole koskaan ymmärtänyt miksi pitäisi pyöritellä nimiä vain suvuista. Oli niin ihanan raikasta kuulla Estellen nimi ja Madden valitsema linja. Toivon todella, että sama jatkuu nyt. Ehdotuksia en osaa antaa, mutta luen kyllä mielenkiinnolla teidän ehdotuksia. Moni on ollut todella kaunis!

    Tykkää

    • Se onkin mielenkiintoinen kysymys, että miksi tosiaan aina pitäisi nimet olla suvusta. Tavallisilla ihmisillä minusta ei miksikään, ellei sitten ole vaan vanhempien oma toive ja halu. Mutta ymmärrän kyllä, että kuninkaallisilla ihmiset toivoo, että joku nimi olisi muistuttamassa siitä menneestä ja siitä, että uusikin prinssi tai prinsessa on osa sukupolvien ketjua. Taustallahan siinä on se, että kuninkaallinen vauva ei ole pelkästään vauva, vaan hänellä on aina se asema ja rooli jo heti valmiina. Toisaalta sitten sellainen on minusta vähän liiallista, että lapsen nimi on melkein valmiiksi päätetty syntyperän takia. Tämähän näkyy erityisen hyvin Tanskassa, jossa kruununperilliselle ei voinut oikein ajatellakaan muuta nimeä, kuin Christian, kun Frederik ja Kristian -kuninkaita on ollut vuorotellen jo vaikka kuinka kauan. Siinä jotenkin sitten hämärtyy taas se, että prinssiyden lisäksi lapsi on myös ihan ihminen ja oma yksilönsä.

      Tykkää

  10. Tätä piti pohtia pidempääkin, että pystyy heittämään edes jotain veikkauksia 😀 Minäkin uskon, että etunimi tulee olemaan jotain sellaista mitä kukaan ei odottanut, oli vauva sitten tyttö tai poika. Sen takia minusta tuntuu että Lilian jää käyttämättä kokonaan tai sitten yhtenä toisina nimistä, vaikka se onkin jo yksi Leonoren nimistä (vaikka pienet prinsessa Estelle ja prinsessa Lilian rimmaisi kivasti :D) Pojalle Oscar kuulostaisi aivan ihanalta, mutta aivan liian arvattava etunimeksi jos samalla linjalla Victoria ja Daniel jatkavat. Ja toivottavasti jatkavat, koska Estellen nimi sopii Estellelle kuin nenä päähän, vaikka olikin aluksi aikamoinen yllätys. 🙂

    Tytölle toivoisin/uskoisin, että nimestä löytyisi joku näistä:
    Lilian
    Frida
    Sibylla
    Alice
    Mette/Märtha (jos jompikumpi valitaan kummiksi)

    Pojalle taas joku näistä:
    Olle/Olof
    Carl
    Oscar
    Fredrik (jos valitaan kummiksi)

    Jos vauva on poika, eiköhän Olle/Olof ja Carl löydy nimestä (Carl Olof kuulostaa itseasiassa aika hyvältä). Madeleinella on nimessään monia kauniita nimiä, ja koska todennäköisesti valitaan kummiksi, niin nekin on mahdollisia, mutta ei ehkä omalla listallani ihan kärkipäässä.

    Tykkää

    • Mä olen jotenkin ajatellut tuon Lilianin niin, että se on mahdollinen, koska Victoria ajattelisi sen varmasti täysin henkilökohtaisesti, eikä olleen niin, että kunnioitetaan tässä nyt edesmennyttä prinsessaa. Siis, että se olisi samanlainen valinta, kuin laittaa Silvia ja Ewa Estellen nimeen. Ja siksi se voisi olla olematta yllätys, koska henkilökohtainen side on niin vahva. Mutta en kyllä rahaa laittaisi senkään nimen puolesta! 😀

      Olisi tosi mielenkiintoista tietää, onko Danielin isä alunperin Olof myös, vai tosiaanko oikeasti Olle. Jotenkin se Olof Danielin nimessä on niin irrallinen muuten, että uskoisin siinä olevan perinteen takana.

      Tykkää

  11. On tämä niin vaikeaa miettiä vauvan nimiä Victorian ja Danielin lapselle. 😀 Sekä Victoria että Madeleine ovat olleet niin ennalta arvaamattomia ettei millään voi tietää. Itsekin hieman Estellen nimeä ihmettelin alkuun, mutta näin myöhemmin nimi tuntuu juuri oikealta. Kuten Hovikirjeenvaihtaja jo totesikin Britannian Georgen ja Charlotten nimet pystyi hyvin ennakoimaan, mutta tätä ei.

    En uskalla lähteä arvailemaan koko nimirimpsua, mutta ehdottelen nimiä, jotka omasta mielestäni olisivat kivoja. Katselin muiden kommentoijien ehdotuksia ja monet niistä olivat todella kauniita. 🙂 Tytölle ihania nimiä olisivat mielestäni Amelie, Linnea, Alice ja Josephine.
    Pojalle sopisivat mielestäni Erik, Oscar, Andreas ja jokin nimi yhdistettynä nimeen Carl.

    Saa nähdä toteutuuko yksikään toiveistani. 🙂

    Tykkää

    • Katselin juuri, millaisia nimiä Charlottelle arvailtiin täällä blogissa ja äänestyksessäkin se oli kerännyt jonkun verran ääniä. Oli myös viime keväänä yksi vedonlyöjien suosikeista, joten ei tosiaan kovin suuri yllätys. George taisi olla aikanaan vielä itsestäänselvempi, vaikka meille suomalaisille ehkä hiukan outo, kun George täällä tulee usein yhdistettyä vanhoihiin miehiin, eikä tuo perinteinen Yrjö käännöksenäkään mitenkään houkuttele…

      Niin kauniita ehdotuksia on tullut, että Victorian ja Danielin kannattaisi kyllä poiketa katsomaan hiukan ideoita! 😀

      Tykkää

  12. Itsekin yllätyin Estellen nimestä. Pidä paljon Estelle-nimestä, eikä minulla ollut siitä oikeastaan mitään mielikuvia etukäteen. Sen sijaan muut nimet vähän ihmetyttivät, erityisesti Ewa ja Mary tuntuivat hyvin epä-kuninkaallisilta. Ehkä myös se, että nimessä on ensin kaksi pidempää nimeä ja lopuksi kaksi lyhyttä nimeä, koko nimi ei tunnu oikein rimmaavan.

    Kuten moni muukin täällä, veikkaan että tulevalla lapsella ensimmäinen nimi on täysi yllätys, mutta muut kaksi tai kolme nimeä tulevat suvusta tai ystäviltä. Pojalle veikkaan, että Olof on yksi nimi, mutta en usko, että Carl löytyy sieltä. Vaikkaan, että Carl-jotain tulisi Carl Philipin mahdolliselle pojalle. Tytölle veikkaan, että Alice on yksi nimistä, tuskin kuitenkaan ensimmäinen nimi.

    Tykkää

    • Se on kyllä totta, että Estellen nimi ei oikein rimmaa. Ja kun siinä on periaatteessa neljä erikielistä nimeä peräkkäin, kieli ei jotenkin aina taivu oikeaan lausuntaan. Varsinkin Maryn sanominen lopussa oikein on jotenkin hankalaa ja rytmi väärä.

      Tykkää

  13. Pitää nyt itsekin osallistua tähän veikkaukseen (eihän näitä nelinimisiä saa millään sointumaan yhteen…), omat arvaukseni:

    Emelie Madeleine Mette Alice
    Filip Olof Frederik Christopher

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.