Kruununprinsessa Victorian synnytys lähestyy

Ruotsin kruununprinsessa Victorian kalenterissa on jäljellä enää yksi työtehtävä ja sen kruununprinsessa suorittaa tänään kuninkaanlinnassa. Hovin mukaan toista lastaan odottava kruununprinsessa ei aio jäädä varsinaiselle äitiyslomalle ennen lapsen syntymää, mutta toisaalta kaikkia kruununprinsessan tehtäviä ei löydy hovin virallisesta kalenterista, joten tilanne elää niin kauan, kuin odottavan äidin kunto sen sallii. Virallisen tiedon mukaan laskettu aika sijoittuu maaliskuun alkuun, mutta aika monet seikat kielivät siitä, että H-hetki alkaa nyt todella lähestyä. Spekuloidaan vielä hiukan ajankohdalla ja tutustutaan myös kruununprinsessan vaihtoehtoihin synnytyspaikan suhteen, prinssin tai prinsessan syntymään liittyviin seremonioihin, sekä tuleviin juhlallisuuksiin.

© Kate Gabor - Kungahuset.se

© Kate Gabor – Kungahuset.se

Prinsessa Madeleine saapuu Ruotsiin tällä viikolla ja jos rahaa pitäisi laittaa likoon, väittäisin, että se on ehkä selkein merkki synnytyksen lähestymisestä. Syksystä saakka Lontoossa perheensä kanssa asunut prinsessa on esiintynyt Ruotsissa viime aikoina hyvin harvoin ja vielä harvinaisempaa on nähdä häntä hieman arkisemmissa töissä. Nyt prinsessan kalenterissa komeilee kuitenkin kolmekin työtehtävää, ensin keskiviikkona ja torstaina prinsessa Madeleine osallistuu kuningatar Silvian perustaman World Childhood Foundationin tilaisuuksiin yhdessä kuningattaren kanssa ja ensi viikon maanantaina ohjelmassa on prinsessan jo vuosia tukeman Min Stora Dag -järjestön tilaisuus kuninkaanlinnassa. Sairaiden lasten unelmia toteuttava järjestö on ollut jo pitkään prinsessan suojeluksessa, mutta julkisesti näkyvä yhteistyö on ollut ehkä hieman hiipumaan päin prinsessan vietettyä viime vuodet pääasiassa ulkomailla tai äitiyslomalla.

Lauantaina 20.2. vietetään prinsessa Leonoren syntymäpäivää ja lieneekin aika turvallista olettaa, että prinsessan mukana seuraavat niin tuleva päivänsankari, kuin pikkuveli Nicolaskin ja eiköhän myös Chris saavu Tukholmaan viimeistään viikonlopuksi. Pelkästään hovin virallisen kalenterin mukaan prinsessa Madeleine, joka muuten oli New Yorkissa prinsessa Estellen syntymän aikaan ja pääsi näkemään siskontyttönsä ensimmäistä kertaa vasta viikon ikäisenä, on siis Ruotsissa lähes viikon ja luonnollisesti vierailua voidaan jatkaa yksityisessä mittakaavassa mielinmäärin. En taida olla ainoa, jonka mielestä on melkoisen sopivaa, että perhe saapuu Lontoosta Ruotsiin juuri nyt ja pidemmäksi aikaa?

Kruununprinsessa Victorian kalenterin tyhjenemisen ja prinsessa Madeleinen saapumisen lisäksi nopeasti lähestyvään syntymään viittaa se, että hovi on nyt toimittanut tärkeille vieraille kutsut vauvan syntymän jälkeen järjestettävään Te Deum -jumalanpalvelukseen. Ajankohta kutsuissa on luonnollisesti vielä avoin, niihin on merkitty vain, että tilaisuus järjestetään syntymää seuraavana päivänä tai seuraavana maanantaina, jos synnytys osuu lauantaille. Varmaksi en tiedä, kuinka paljon aiemmin hovi tällaiset kutsut yleensä lähettää, mutta väittäisin, ettei sitä ainakaan kuukautta ennen tehdä varsinkaan, kun kutsutuilla, jotka ovat pääasiassa hallituksen, hovin ja muiden virallisten tahojen edustajia, sekä lähisukua, ei välttämättä ole paljonkaan yleisöä tarkempaa tietoa lasketusta ajasta.

Hovin mukaanhan siis laskettu aika on maaliskuussa ja kruununprinsessan itsensä mukaan kuun alussa, mutta niin sanottiin prinsessa Estellenkin kohdalla ja hänhän viettää neljättä syntymäpäiväänsä ihan pian, 23.2. Toki lapset eivät ole mitään koneita ja lienee melkeinpä harvinaista, että vauva syntyisi juuri oikeana päivänä, mutta monissa hoveissa turvautudaan hiukan vilppiin lasketun ajan ilmoittamisessa. Esimerkiksi Ruotsissa niin prinsessa Estellen, kuin prinsessa Leonorenkin syntymän ilmoitettiin ajoittuvan maaliskuulle, mutta molemmat syntyivät siis jo reilusti helmikuun puolella. Prinssi Nicolaksen kohdalla puolestaan puhuttiin kesäkuun lopusta, mutta prinssi päättikin syntyä heti enonsa häiden jälkeen kesäkuun 15. päivänä. Kuningasparin lapsista puolestaan kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Madeleinen syntymät ajoittuivat kerrottuun kuukauteen, mutta prinssi Carl Philip syntyi jo edellisen kuun puolivälissä. Esimerkiksi Alankomaissa ja Tanskassa on myöskin ollut havaittavissa, että prinssit ja prinsessat ovat päättäneet syntyä vähintään pari viikkoa, elleivät jopa melkein kuukauden ennen ilmoitettua laskettua aikaa. Ihan sokeasti en siis tässä asiassa uskoisi hovia tai edes kruununprinsessaa itseään ja eihän pieni valhe ihme olisikaan, vältetäänhän sillä ainakin ihan hurjaksi äityvä kysely ja odottelu, sekä median ylilyönnit.

Mutta oli ajankohta mikä tahansa, jossain vaiheessa kauan odotettu pieni prinssi tai prinsessa kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin perheeseen syntyy. Prinsessa Estellen kruununprinsessa synnytti Karolinska Sjukhusetissa eli Tukholman lääketieteellisen yliopiston, Karoliisinen instituutin, sairaalassa, joka on Tukholman alueen tärkein sairaala. Kruununprinsessaparin kannalta sairaala sijaitsee erittäin kätevästi Solnassa, vain noin kolmen kilometrin päässä Hagan linnasta ja normaalillakin nopeudella perheen kotoa ajelee sinne siis alle kymmenessä minuutissa. Vahvin vaihtoehto synnytyspaikaksi lienee siis tälläkin kertaa sama sairaala ja viime kerralla kruununprinsessa ja prinssi Daniel olivat hyvin tyytyväisiä saamaansa hoitoon.

Vaihtoehdoiksi on mediassa nostettu kuitenkin muutamia muitakin paikkoja. Karoliinisen yliopistosairaalan jälkeen potentiaalisin vaihtoehto lienee kotisynnytys, joka on tietysti tilavassa Hagan linnassa ja kuninkaallisen perheen resursseilla täysin mahdollinen vaihtoehto. Linnaan on mahdollista varustella synnytykseen sopiva tila ja kruununperilliselle lienee melko helppoa saada paikalle niin sairaanhoitohenkilökuntaa, kuin tarvittava välineistökin. Hätätapauksessa olisi mahdollista kiidättää äiti ja vauva nopeasti myös sairaalan puolelle. Oma käsitykseni kruununprinsessa Victoriasta on kuitenkin sen verran moderni ja toisaalta vaatimaton, että uskoisin hänen päätyvän synnyttämään ihan tavalliseen tapaan sairaalassa. Toisaalta kruununprinsessa on hyvinkin perinteitä rakastava ihminen ja vaikka kuningatar Silvia aikoinaan synnyttikin kruununprinsessan itsensä juuri Karoliinisessa sairaalassa, prinssi Carl Philip syntyi kuninkaanlinnassa, jossa perhe silloin asui ja prinsessa Madeleine puolestaan Drottningholmin linnassa, josta oli tullut perheen uusi koti edellisenä vuonna. Lisäksi kotona Hagassa ovat syntyneet myös kuningas Kaarle Kustaa ja tämän sisarista prinsessat Desirée, Birgitta ja Christina. On siis mahdollista, että kruununprinsessa valitsee perinteitä kunnioittavan vaihtoehdon ja vauva saa syntyä kotonaan.

© Håkan Lind - Kungahuset.se

© Håkan Lind – Kungahuset.se

Kolmantena vaihtoehtona on väläytelty Tukholmassa sijaitsevaa yksityistä synnytysklinikkaa BB Sophiaa, joka on osa Ruotsin suurinta yksityistä sairaalaa Sophiahemmetiä. Yksityissairaalassa kruununprinsessaparin olisi mahdollista hankkia erilaisia hieman ylellisempiä palveluita, sekä mahdollisesti taata yksityisyys hieman paremmin, kuin julkisessa sairaalassa. Monet kruununprinsessan ystävät ja tuttavat ovat lisäksi synnyttäneet juuri BB Sophiassa tai muissa yksityisissä synnytyssairaaloissa Tukholman alueella ja ovat mitä luultavimmin kertoneet hänelle kokemuksistaan. Silti sanoisin, että yksityisklinikka on vaihtoehdoista ehdottomasti epätodennäköisin. Jos synnytys vaatii erityisjärjestelyitä, eikä voi siksi tapahtua kotona Hagassa, Karoliininen sairaala lienee ensimmäinen vaihtoehto. Yksityinen luksussairaala palveluineen antaisi hyvin negatiivisen viestin tasa-arvoisessa Ruotsissa ja sotisi minusta kruununprinsessan henkilökohtaisia asenteita vastaan aika rajusti. Uskon vahvasti, että valinta on osunut jälleen sairaalaan Solnassa, vaikka toki vaihtoehtoina voi olla myös koti, tai muut sairaalat, kuten Danderydin sairaala hieman Tukholman ulkopuolella, jossa prinsessa Madeleine viime kesänä synnytti.

Jos synnytys tapahtuu sairaalassa, se hoidetaan varmasti hyvin matalalla profiililla, kuten viimeksikin. Prinsessa Estellen syntyessä hovi julkaisi yhden kuvan kruununprinsessa, prinssi Danielista ja kaukalossa nukkuvasta vauvasta lähdössä sairaalasta ja sitten pieni perhe jäikin omaan rauhaansa muutamaksi päiväksi. Sairaalaan he olivat saapuneet turvamiesten kyydissä myöhään illalla ja prinssi Danielin kerrottua medialle vauvasta he poistuivat sieltä yhtä vähin äänin kotiin toipumaan. Mitään vauvojen esittelyä sairaalan edustalla Britannian tai Tanskan tyyliin ei ole siis odotettavissa nytkään, vaan hovi julkistaa perheen sopivaksi katsomaan aikaan kuvia yleisön ihailtavaksi. Luonnollisesti ruotsalaiset iltapäivälehdet raportoivat pienimmätkin käänteet ja kuvaavat vauvaa katsomaan saapuvat vieraat autoissaan, mutta varsinaista esiintymistä medialle ei nähdä.

Syntymää seuraa kuitenkin useampi julkinen seremonia, joista ensimmäinen on tietenkin valtakunnanmarsalkan antama virallinen tiedotus lapsen syntymästä. Näin 2010-luvulla se tehdään tiedotteella, joka jaetaan tiedotusvälineille, sekä samaan aikaan hovin nettisivulla, Facebookissa ja Instagramissa. Tiedotetta seuraavat jossakin vaiheessa kunnianlaukaukset, joita ammutaan ei-kruununperilliselle 21 kappaletta Tukholman Skeppsholmenilta, sekä muutamista muista paikoista eri puolilta Ruotsia. Syntymää seuraava päivä on juhlallinen, sillä silloin kuningas Kaarle Kustaa pitää hallitukselle tiedotustilaisuuden, joka televisioidaan ja kertoo silloin lapsen koko nimen, kutsumanimen, arvonimen ja herttuakunnan, jonka on päättänyt lapselle antaa. Samana päivänä suoritetaan myös vanha todistusseremonia, jonka aikana pääministeri ja parlamentin puhemies, sekä hovin korkeimmat virkamiehet valtakunnanmarsalkka ja ylihovimestarinna näkevät lapsen ja allekirjoittavat todistuksen, jolla taataan, että lapsi todella on kuninkaallinen vauva, eikä vaihdokas. Synnytystä seuraavan päivän kolmas tärkeä seremonia on linnankirkossa järjestettävä Te Deum -kiitosjumalanpalvelus, jossa ovat läsnä kuninkaallisen perheen jäsenet vauvaa ja äitiä lukuunottamatta, sekä muita sukulaisia ja maan virallisia edustajia. Kuninkaallisen perheen seurassa esiintyvät tietenkin itseoikeutetusti myös prinssi Danielin vanhemmat Ewa ja Olle Westling, sekä Anna-sisar puolisoineen.

© Kungahuset.se

© Kungahuset.se

Vaikka kruununprinsessa Victoria näyttää työskentelevän niin sanotusti loppuun saakka, eikä pidä erityistä äitiyslomaa ennen synnytystä, vauvan syntymän jälkeen hän sellaiselle luonnollisesti jää. Minkäänlaista aika-arviota sen kestolle ei ole hovista vielä annettu, mutta varmasti puhutaan kuukausista. Kruununprinsessa ei kuitenkaan tapaa tällaisten aikana kadota kokonaan julkisuudesta, vaan esiintynee tärkeimmissä tilaisuuksissa aivan normaalisti. Huhtikuun lopulla vietetään kuninkaan 70-vuotisjuhlia, kesällä kuningasparin 40-vuotishääpäivää ja heinäkuussa tietenkin Victoriadagenia, kruununprinsessan omaa syntymäpäivää. Luonnollisesti ohjelmassa on myös toinen kuninkaallinen vauva huhtikuun puolella ja tietenkin kruununprinsessankin kuopus jossakin välissä kastetaan. Vaikka tavallinen arkityö jäisikin kevään ja kesän aikana vähemmälle, näemme siis kruununprinsessa Victoriaa julkisuudessa varmasti. Prinsessa Estellen kohdalla loma-asiat hoidettiin muuten Ruotsissa yleistyneellä tavalla jakaen ne vanhempien kesken niin, että ensin kotona oli kruununprinsessa ja kun hän palasi töihin, kotiin jäi prinssi Daniel. Jotakin samankaltaista järjestelyä voitaneen tälläkin kerralla odottaa.

Synnytystä odotellessa voitte käydä vielä viime hetkille asti arvailemassa vauvan sukupuolta, pituutta, painoa ja hiuskuontaloa, sekä tietysti vielä synnytyksen ajankohtaakin. Tällä hetkellä enemmistö, lähes puolet, on veikannut synnytyksen sijoittuvan helmikuun neljännelle viikolle, eli ensi maanantaina jälkeen. Melkein kolmasosa uskoo kuitenkin, että H-hetki koittaa jo tällä viikolla. Muutamat jaksavat edelleen uskoa kaksosiin, mutta suurin osa odottaa yhtä vauvaa ja ehkä hiukan yllättävästi enemmistö arvelee vauvan olen poika. Jos arvauksemme osuvat oikeaan, kruununprinsessa synnyttää suurinpiirtein samankokoisen vauvan, kuin prinsessa Estellekin oli ja mittaa sillä olisi 50-51cm ja painoa 3300-3500g. Suurin osa uskoo myös näkevänsä vastasyntyneellä ohuet tummat hiukset, kuten isosiskollaankin.

Aikaa voi kuluttaa myös muistelemalla kruununprinsessan äitiysmuotia alku– ja loppuraskaudesta, sekä viimeistään nyt alkaa miettiä nimiarvauksia, sekä halutessaan vaikkapa niitä herttuakuntiakin, sillä seuraavaksi paneudumme niihin!

Ruotsin kruununprinsessa Victoria raskaana, toinen lapsi, vauva, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Kate Gabor – Kungahuset.se

Mainokset

27 kommenttia artikkelissa “Kruununprinsessa Victorian synnytys lähestyy

 1. Mä olen veikannut jo pitkään, että Maddesta tulee pienen tulokkaan kummi, ja sen vuoksi Madde haluaa olla paikalla mahdollisimman pian kun uusi prinssi tai prinsessa syntyy. :)Lisäksi toki voi olla että Madde haluaa juhlistaa Leonoren synttäreitä perheen kesken. Mutta kyllä veikkaus on että H-hetki on ihan lähellä, kun noin Te Deum-kutsutkin olivat jo lähteneet. 🙂 ei enää kauaa tarvitse meidän rojalistien odottaa…

  Liked by 1 henkilö

 2. En millään enää jaksaisi odottaa! Pitää aina vähänväliä käydä tarkistamassa Ilta-Sanomat, jos vauva olisi jo syntynyt 😀
  Minäkin olen aika varma siitä, että Madeleinesta tulee kummi. Voisin jopa laittaa rahaa likoon 😀

  Liked by 1 henkilö

  • Ihanaa että joku muukin käy katsomassa koko ajan lehtiä, josko uutisia kuuluisi. Mä en myöskään jaksaisi enää odottaa. 😀 Ja kanssa olisin valmis laittaan rahat likoon Madeleinen kummiudesta. 🙂 Lisäksi veikkaan että Norjasta tulee yksi kummi. 🙂

   Liked by 1 henkilö

 3. Kävin äänestämässä: Poika 52cm ja 3500g, ohuet, tummat hiukset ja syntyy ensi viikolla. Suloinen nyytti sieltä tulee joka tapauksessa ja Estellestä mitä hurmaavin isosisko!

  Vaikka Lindo Wingin ovea on ollut hauska päivystää, niin todella mahtavaa, että täällä Pohjolassa nämä hoidetaan matalammalla profiililla.

  Enkä voi olla ihmettelemättä, mistä ongit kaiken tämän tiedon, että missä Victorian ystävät ovat synnyttäneet muun muassa 🙂 Olet huippu!

  Tykkää

  • Siinä Lindo Wingin hommassa on joku oma viehätyksensä, mutta onhan se ihan älytöntä ja vähän naurettavaakin. 😀 Arvostan kyllä tällaista hieman matalampaa profiilia ja erityisesti nostan hattua, jos Victoria jälleen synnyttää ihan julkisessa sairaalassa. Toki siellä saa varmasti omat tilat ja henkilökunnan ym., mutta yksityisklinikka antaisi minusta vähän väärän viestin, eikä ole esim. Katelle aina ollut ihan eduksi.

   En minä sentään Victorian ystäviä tunne, lehdistä, toimittajien blogeista ja keskustelupalstoilta lähillä tällaiset tiedot jää mieleen. 😉

   Ja hei, kiva ”nähdä” pitkästä aikaa! 🙂

   Tykkää

 4. Minunkin veikkaukseni on, että Madeleine pyydetään yhdeksi kummeista. Tämän kummiasian pohdintaan tuo oman säväyksensä se, että Sofian ja Carl Philipin vauva syntyy pian. Luulen siis, että Victoriasta tulee Carl Philipin ja Sofian vauvan kummi ja näin ollen Madeleinelle ”jää” Victorian lapsen kummius:) En siis usko, että Madeleinea pyydetään myöskin Carl Philipin lapsen kummiksi, kun vauvat syntyvät näin lähekkäin. Lisäksi uskon, että Sofian siskoista toinen pyydetään kummiksi joten 3 kummitätiä olisi ehkä vähän liikaa, ainakin kun kaikki olisivat jo muutenkin lapsen tätejä. Ehkä nämä perusteluni ovat ontuvia, mutta ainakin ne ovat jonkinlaisia selityksiä:) Oikeasti toivoisin, että Sofiaa pyydettäisiin Victorian lapsen kummiksi ja Danielia Sofian lapsen, mutta nämä taitavat jäädä haaveeksi:)

  Jos Norjan Ingrid Alexandra olisi vähän vanhempi, hänestä tulisi varmasti Victorian lapsen kummi, sillä Ruotsilla ja Norjallahan on kummien ”vuorotteluperiaate”, tai miksi sitä nyt kutsuisikaan. Fendiinan tavoin kuitenkin uskon, että Norjasta tulee joku kummeista. Voisko villi veikkaus kummiksi olla myös kuningatar Maxima Alankomaista? Kyllä on jännää:)

  Liked by 1 henkilö

  • Korjaan omaa kommenttiani, vuorottelulogiikan perusteella Ingrid Alexandrasta taitaisi kuitenkin tulla vasta Estellen lapsen kummi. Mutta joku kummi kuitenkin tulee Norjasta Victorian pian syntyvälle lapselle😊

   Liked by 1 henkilö

 5. Hetkinen hetkinen hetkinen, naiset!! Kaksi asiaa:

  1) Jättäkää nyt jotakin spekuloitavaa synnytyksen jälkeenkin! Viikot ennen ristiäisiä on piiiitkiä… 😀

  2) Käytte katsomassa jossain iltapäivälehtien sivuilla, joko on vauva?! Mites Hovikirjeenvaihtaja? 😀

  No, tietenkään en itsekään ihan voi olla kummeilla spekuloitamatta, joten Madde lienee ihan varma ja lisäksi tällä kertaa nähtäneen joku ystäväkin kuninkaallisten lisäksi. Ja Sofiaa toivoisin minäkin, mutta en usko toteutuvan. Muuten palaan aiheeseen omassa postauksessa sitten lähempänä ristiäisiä!

  Tykkää

  • Kyllähän tähän vauvahuumaan nyt jotenkin pitää itsensä virittää, joten spekuloidaan jo reilusti ennakkoon😄 Koska saadaan alkaa spekuloida Sofian synnytyksen ajankohtaa?😄

   Tykkää

    • Veikkaisin maaliskuun loppupuolta, tai ihan huhtikuun alkua. Viimeisin kalenterimerkintä Sofialle on ollut jo pitkään tuo maaliskuun 3. päivän merkintä, joten yllättyisin jos sen jälkeen edustustehtäviä tulisi ainakaan kovin montaa.

     Tykkää

     • Totta, kalenteri on aika pitkään pysynyt tuollaisena. Uskon myös, että Sofia ehkä haluaa pitää vähän taukoa ennen syntymääkin, kun ei ole yhtä tottunut kuninkaallishommiin, eikä ole minusta näyttänyt raskaana ollessaan ihan yhtä energiseltä, kuin normaalisti tai kuin Victoria.

      Tykkää

      • Sofia on ollut kyllä vähän nuutuneen tai oikeastaan homppuisen näköinen. Oon miettinyt että johtuuko hiusten roikkuminen ja jopa rasvaiselta näyttäminen raskaudesta, vai onko vakiokampaaja ollut lomalla? Joka tapauksessa veikkaan että maaliskuussa Sofia saa vauvan. Huhtikuu tuntuu liioittelulta. 😀

       Tykkää

      • Minusta on jotenkin näyttänyt, että Sofialta puuttuu energiaa, ei ole ollut niin jotenkin reippaan oloinen, kuin yleensä. Ehkä ei ole ollut ihan kaikista helpoin raskaus, kun tosiaan näyttää vähän nuutuneelta. Ja vähän on ollut kyllä tyylirintamallakin heikkouksia, sekä kampauksissa. Aika hankala asema hänelläkin, kun tuo prinsessatyyli ei mitenkään ehtinyt vakiintua ennen raskautta ja sitten vartalon muutokset ym. siihen päälle, niin ei ehkä ole oikein löytänyt omaa tyyliä, jossa olisi kotonaan.

       Tykkää

 6. Spekulointi, kuten jo kesällä ennen Sofian ja carl Philipin häitä totesin, on kuninkaallisten seuraamisen suola. 😀 Toki sitten kun pieni prinssi tai prinsessa syntyy, on pinei hetki aikaa arvuutella nimeä. Tosin sitähän voi jo nyt vähän pohtia. 🙂 Ja sitten tosiaan alkaa se kummien pohtiminen.

  Vielä tuohon paikkaan, jossa Vickan synnyttää, itse jotenkin veikkaisin eniten, että sairaalassa ollaan tälläkin kertaa.

  Tykkää

  • Nimiä ajattelin, että pohdimme kyllä nyt jo ennen syntymää, vaikkei sitä vauvan sukupuolta vielä tiedetäkään. Ruotsissa ovat niin vauhdikkaita nimen kanssa, ettei siinä muuten oikein ehdi! Postaus on siis suunnitteilla. 🙂

   Tykkää

 7. ja vielä yksi kommentti. Mä aina puhelimella tarkistan twitter-tilin, että josko Hovikirjeenvaihtaja olisi laittanut jo tietoa ”vauva tulossa” ja sitten kahlaan kaikki iltapäivälehdet läpi. Odottava aika on kyllä pitkä. 😀 😀

  Tykkää

 8. Täälläkin yksi, joka käy jatkuvasti uutisvirtaa tutkimassa. Odotan innolla, että päästään arvailemaan nimiä :). Vähän myös haikea mieli, sillä odottaminen on myös omalla tavallaan hauskaa!

  Tykkää

  • Sama täällä, odotus on kivaa ja tietysti sitten varsinaiset hetket kun vauva syntyy/on syntynyt, mutta sen jälkeen sitten aina hiipuu. TOsin onneksi on tällä kertaa tietysti vielä Sofian vauva ja sitten kahdet ristiäiset ja muut juhlat Ruotsissa kesän aikana, joten vähän pehmeämpi lasku kuitenkin.

   Tykkää

 9. Tuli tänään kalenteria tutkaillessa mieleen, että jospa vauva syntyykin karkauspäivänä. Siinä olisi oma hauska yksityiskohtansa. 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.