Kruununprinsessa Victorian kaunis äitiystyyli on jatkunut suosikkimerkkien ja kierrätyksen turvin

Kruununprinsessan Victorian hartaasti odotetun toisen lapsen syntymä alkaa lähestyä ja kruununprinsessan vatsa on jo kasvanut melkoisen kunnioitettaviin mittasuhteisiin. Jo aiemmin tarkastelemamme alkuraskauden tapaan myös myöhemmillä viikoilla kruununprinsessa on pukeutunut kauniisti ja vartaloaan imartelevasti ja jos viimeksi määrittelimme tämänkertaisen raskaustyylin avainsanoiksi oikeat äitiysvaatteet ja hyvän istuvuuden, voimme nyt lisätä listaan viellä kierrätyksen. Kruununprinsessa on käyttänyt useita asuja uudelleen ja onnistunut melko pienellä vaatevalikoimalla edustamaan kriittiset kuukaudet. Eikä se tietysti niin vaikeaa olekaan, sillä loppujen lopuksi raskausaika on aika lyhyt ja nekin viikot ovat nyt käymässä hyvin vähiin. Varsinaiselle äitiyslomalle kruununprinsessa Victoria ei ole ennen synnytystä jäämässä, mutta koska haluamme ehtiä käydä läpi asut ennen vauvan tuloa, laitetaan homma nyt tästä poikki tällä erää, sillä kalenterissa on tällä hetkellä jäljellä vain yksi työtehtävä.

Kuten viimeksi totesimme, kruununprinsessa Victorian raskaustyyli prinsessa Estelleä odottaessa taisi olla vielä hiukan hakusessa. Kasvava vatsa piiloutui usein väljiin telttamekkoihin ja kun yläkropasta tuli muumia muistuttava möhkäle, helmat saivat lyhentyä, jotta jotakin kaunistakin pääsi esiin säärien muodossa. Hiukan turhankin lyhyiksi mekoissa joskus minusta ja monen muunkin mielestä mentiin, mutta tällä kertaa täytyy sanoa, ettei kritiikille ole ollut sijaa. Kruununprinsessa on toisessa raskaudessaan panostanut kauniisti istuviin ja hyvin leikattuihin äitiysvaatteisiin, jotka ovat imarrelleet muuttuvaa vartaloa ja näyttäneet siltä, että kruununprinsessa on itsekin niissä viihtynyt. Mielenkiintoista on ollut huomata, että iltapuvuista kruununprinsessa Victoria on kierrättänyt useampaakin prinsessan Estellen raskaudesta, mutta niin paljon tyyli on tällä kertaa muuttunut, että valtiopäivien avajaisissa nähtyä kokonaisuutta lukuunottamatta en muista suoralta kädeltä yhtäkään arkiasua, jonka olisimme nähneet molemmissa raskauksissa.

Kävimme lokakuun lopulla läpi kruununprinsessa Victorian raskaustyyliä sen saamien kehujen innoittamina ja huomasimme silloin, että erityisesti kahta vaatemerkkiä oli onnistumisista kiittäminen. Cambridgen herttuatar Catherinen ja prinsessa Madeleinenkin raskausaikanaan suosima brittiläinen Seraphine on noussut myös kruununprinsessan suosioon ja välillä on näyttänyt jopa siltä, että koko puvusto on hankittu samasta kuvastosta. Ihan näin ei asia sentään tietenkään ole, vaan mukaan on mahtunut vaatteita myös esimerkiksi Asokselta, joka niin ikään on brittiläinen merkki ja myy laajaa valikoimaa äitiysvaatteita normimalliston rinnalla. Sitten lokakuun kruununprinsessaa on nähty julkisuudessa tasaiseen tahtiin joululomaa lukuunottamatta ja voidaan sanoa, että samat merkit ovat edelleen kärjessä. Osin tämä johtuu kuitenkin siitä, että kruununprinsessa on kierrättänyt samoja vaatteita uudelleen nyt, kun ne ovat vielä vartalolle sopivia.

Viime viikkoina kuvat kruununprinsessan kauniista vauvamahasta ovat saaneet spekuloinnin käyntiin ja me täällä blogissakin olemme jo arvailleet syntymän ajankohtaa, sekä vauvan ominaisuuksia (vielä ehtii muuten hyvin veikkailla!). Hovin mukaanhan laskettu aika on maaliskuussa ja kruununprinsessa itse on kertonut, että vauvaa odotetaan kuun alkupuolella. Jo prinsessa Estellen odotuksen aikana näimme, että kruununprinsessa on selvästi niitä naisia, joille vauvamaha tulee aikaisin näkyviin ja joilla maha ehtii kasvaa kunnioitettaviin mittoihin ja kuten tavallista, toisessa raskaudessa nämä ominaisuudet ovat vain korostuneet. Vatsan koosta ei siten taida voida mitään kovin varmaa sanoa, mutta henkilökohtaisesti kyllä yllätyn, ellei vauva ilmesty maailmaan jo helmikuun puolella, sillä Ruotsissa on ollut tapana ilmoittaa laskettu aikakin hiukan myöhemmäksi, kuin se ehkä oikeasti on ollut. Tällä hetkellä kruununprinsessan kalenterissa on jäljellä enää yksi työtehtävä ensi maanantaina ja sen jälkeen on tyhjää kuningas Kaarle Kustaan huhtikuun lopun syntymäpäiväjuhlallisuuksiin saakkaa. Hovin mukaan kalenteri ja tilanne elävät koko ajan, mutta selvästikään nyt ei enää kruununprinsessalle lastata julkisia töitä normaaliin tapaan. Varsinaiselle äitiyslomallehan hän ei aio jäädä, vaan työskentelee melkolailla loppuun saakka. Prinsessa Estellen kohdalla näimme kruununprinsessan julkisuudessa vain puolisentoista vuorokautta ennen synnytystä.

Aloitetaan katselmus suosikilla! Kruununprinsessa on nähty tämän toisen raskauden aikana kolme kertaa samassa Asoksen mustavalkoisessa mekossa, joka on ehdoton suosikkini kruununprinsessan äitiyspuvustossa. Näimme mekon ensimmäistä kertaa Kolumbiassa, silloin yhdistettynä aurinkoiseen säähän sopivaan valkoiseen jakkuun ja Tukholmassa olemme nähneet sen kahteen kertaan mustalla Seraphinen jakulla asustettuna. Kahden viimeisimmän käyttökerran väli oli noin kaksi kuukautta ja jälkimmäisellä kerralla takki ei mennyt enää millään kiinni. Jalassa kruununprinsessalla oli jälleen kauniit korolliset nilkkurit, jollaisia hän on nyt talviaikaan suosinut ja kuten varmasti muistatte, monien muiden prinsessojen tapaan myös kruununprinsessa Victoria keikkui korkeilla koroilla edellisenkin raskautensa loppuun saakka ja sama meininki näyttää jatkuvan tälläkin kertaa.

Asoksen mekko lienee jonkinlaista joustavaa materiaalia, kun kasvava maha siihen on niin pitkään mahtunut, mutta veikkaisin, että alunperin prinssi Nicolaksen ristiäisissä debytoinut violetti kotelomekko Seraphinelta on jäänyt jo aikaa sitten kaappiin liian pienenä. Kruununprinsessa käytti mekkoa uudelleen Kolumbiassa ja yhdisti siihen silloin violetin päällystakin niin ikään Seraphinelta. Joulukuun alussa kruununprinsessa esiintyi samassa kokonaisuudessa Tukholmassa tavatessaan Afganistanin presidentin. Kätevänä naisena kruununprinsessa Victoria hankki saman kauniin mekon myös punaisena ja Perun jälkeen näimme senkin mekon Tukholmassa Tunisian presidenttiparin valtiovierailun yhteydessä.

Presidenttiparin valtiovierailu myös päättyi uusintaan, sillä kruununprinsessa vilkutti linnassa hyvästiksi Seraphinen mustavalkoisessa polkadot-mekossa, jonka näimme syksyllä Luxemburgissa. Lisäkuvia näistä uusituista vaatteista löytyy aiemmasta äitiystyylipostauksesta.

Uusiakin asuja kruununprinsessa Victoria on meille kuitenkin esitellyt. Tunisian presidenttiparin vierailu ei ollut pelkkää kierrätystä, vaan lentokentälle kruununprinsessa saapui heitä vastaanottamaan kokonaisuudessa, joka oli, yllätys yllätys, Seraphinen käsialaa. Sinisen villakankaisen takin alta pilkisti vaaleansininen silkkisifonkinen mekko. Erikoiset korkokengät tulevat ruotsalaiselta Victoria Senkpieliltä.

Seraphine on muutenkin hallinnut lähes täysin yksinoikeudella uusien vaatteiden osastoa. Samalta firmalta olemme nähneet myös jo aiemmin herttuatar Catherinella nähdyn tummansinisen mekon vekitetyllä helmalla, sekä niin ikään sinisävyisen mekon, johon kruununprinsessa yhdisti Värmlannin vierailulla vaaleansinisen Pradan takin (joka muuten todistaa harmillisen hyvin sen tosiseikan, että normivartalolle tarkoitetut vaatteet eivät käy äitiyspukeutumiseen). Hieman samaa henkeä on viininpunaisessa Seraphine-mekossa, jota kruununprinsessa on käyttänyt linnassa järjestetyissä kokouksissa. Kaikkia näitä kruununprinsessa on ehtinyt käyttää jo useampaan kertaan ja erityisesti tummansininen mekko näyttää olevan käyttökerroista päätellen kruununprinsessan oma suosikki.

Seraphinelta tulee myös toinen minun suosikkimekoistani, jonka olemme niin ikään nähneet jo kahdesti. Kullanvärisin vetoketjuyksityiskohdin koristeltu musta kotelomekko on jersey-neulosta ja omasta mielestäni erityisen imarteleva kruununprinsessan yllä. Tämä ja aiemmin kehumani mustavalkoinen Asos-mekko ovat hiukan aikuisempaa tyyliä ja tervetullut poikkeus helposti hiukan tyttömäiseksi käyvään äitiyspukeutumiseen, sillä liian usein tarjonta tuntuu olevan vain hempeitä värejä ja liehuvia helmoja kukkasin koristeltuna.

En helt vanlig dag på jobbet.

A post shared by @ karinlennmor on

Kruununprinsessa Victorian normaaliin tyyliinhän muuten kuuluvat ketjut, metalliset yksityiskohdat ja tummatkin sävyt. Siksi tämä urheilutapahtumassa nähty asu oli toisaalta tuttua Victoriaa, toisaalta äitiysvaatteiden joukossa poikkeus. Ensinnäkin siihen kuului housut, mikä taisi olla vasta toinen kerta kruununprinsessan tämänkertaisen raskauden aikana, sekä hiukan särmikkäämpää tyyliä pitkän valkoisen kauluspaidan, ylipitkän bleiserin ja ketjuin koristeltujen saapikkaiden muodossa.

Ensimmäisen raskautensa lopussa kruununprinsessa suosi äitiystyyliä, johon kuului hyvin istuvat mustat housut, pitkähkö tokki ja lyhyt jakku, mutta tällä kertaa samaa tyyliä emme ole nähneet. Sen näyttää korvanneen tällä kertaa yhdistelmä, jossa tummien housujen seuraksi on yhdistetty pitkähelmainen paitapusero ja ylisuuri bleiseri. Kouluvierailulla Järfallassa kruununprinsessa uusi geometrisin kuvioin koristellun puseron, jonka näimme viimeksi aivan alkuraskaudessa syksyllä ja myöhemmin ympäristöinstituutissa mustat housut, valkoinen paita ja musta bleiseri esiintyivät jälleen, tosin ulkona tietenkin talvitakilla peitettynä.

Uskomattoman taitavasti kuninkaallisten vaatteita tunnistavat bloggarit (jälleen kerran kiitokset erityisesti Swedish Royal Clothing ID’s -blogin Sarahille hurjasta tietomäärästä!) ja twiittaajat eivät kuitenkaan aivan kaikkia hekään löydä. Tuntemattomaksi on jäänyt valitettavasti tämän harmaan kotelomekon alkuperä, jota kruununprinsessa käytti tavatessaan Japanin prinsessa Ayakon, jonka äiti, prinsessa Hisako, on meille tuttu esimerkiksi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häistä.

Niin ikään tämä kuninkaallisia kelloja esittelevän näyttelyn avajaisissa nähty musta kotelomekko ja kirkkaan fuksian värinen takki ovat jääneet arvoituksiksi ja sama kohtalo on ollut mustalla mekolla, jonka näimme Vainojen uhrien muistopäivänä. Kiiltävästä materiaalista valmistettu takki tulee Day Birger et Mikkelseniltä.

Mustan asun seurana kruununprinsessa kantoi mustaa Valentinon laukkua, jonka olemme nähneet valehtelematta ainakin puolessa asuissa syksyn ja talven aikana. Taitaa olla todellinen suosikki!

Kruununprinsessa Victoria on siis jatkanut hyvin samoilla linjoilla, kuin jo syksyllä ja ensimmäisessä postauksessa näimme. Tyylikkäitä ja käytännöllisiä linjoja, vauvamahaa kauniisti imartelevia malleja ja edullisia merkkejä, sillä raskausvaatteet jos mitkä, lienevät sellaisia, ettei niihin omaisuuksia kannata upottaa. Ensimmäisestä vaatesatsista tämänkertainen erä kuitenkin poikkeaa siinä, että nyt mukaan ehti päästä myös iltapukuja, joista tosin monet olivat niin ikään jo vanhoja tuttavuuksia edellisen raskauden ajalta.

Otetaan ensin alta pois tämä kokonaisuus, jonka sinänsä ihan nätiltä vaikuttavaa iltapukua ei ole vielä saatu paikallistettua minkään vaatefirman valikoimaan. Se, miksi yritämme ohittaa tämän kuningasperheen ystävän Jacob Wallenbergin syntymäpäivillä nähdyn asun, on tuo tekoturkiksesta valmistettu jäänne jostain luolamiesajoilta. Sovitaanko, että emme muistele tätä yhdistelmää jatkossa?

Kauniimpiakin juhla-asuja kruunuprinsessa on kuitenkin ylleen pukenut raskaana ollessaan. Ensimmäisenä iltapuvuista näimme kauniin tummansinisen pitsimekon Tiffany Roselta ja tästä mekosta mielenkiintoisen tekee se, että se on lainassa prinsessa Madeleinelta, joka käytti samaa pukua odottaessaan prinsessa Leonorea vuonna 2013. Ruotsin prinsessat, myös tuore lisäys Sofia mukaanlukien, ovat melkoisen ahkeria lainaajia ja aika usein heidän yltään voi bongata siskolla tai kälyllä aiemmin nähdyn vaatekappaleen tai asusteen.

#victoria och mormor #silvia #alloverpress #slottet

A post shared by SmallMedia Foto (@pelletnilsson) on

Kaksi seuraavaakin iltapukua ovat vanhoja tuttuja. Ruotsin akatemian joulukuiseen juhlakokoontumiseen kruununprinsessa valitsi saman kauniin samettipuvun, johon hän pukeutui samassa tilaisuudessa myös prinsessa Estelleä odottaessaan ja varsinaisia Nobel-juhlallisuuksia seuranneella illallisella kuninkaanlinnassa näimme kruununprinsessalla Pär Engshedenin paljettipuvun, joka on tuttu edellisen raskauden Nobeleista.

Reilu viikko sitten kuninkaanlinnassa nautittiin vuoden ensimmäinen juhlaillallinen ja kruununprinsessa kierrätti kolmannenkin iltapuvun prinsessa Estellen raskaudesta. Tämän metallinhohtoisen puvun suunnittelijaa ei valitettavasti tiedetä, mutta tiaroista kiinnostuneet huomaavat kruununprinsessan hiuksilla tämän tavaramerkin eli Baden Fringe -tiaran ja kädessään kruununprinsessa kantoi jälleen yhtä, tällä kertaa vaaleansinistä, Bottega Venegan juhlalaukkua.

Itse Nobel-illalliselle ja palkintojenjakoon Ruotsin kuningasperheen naiset hankkivat yleensä jotakin uutta ja upeaa, ja myös kruununprinsessa oli teettänyt kauniin violetinsävyisen iltapuvun ruotsalaisella By Malina -merkillä. Silkkisifonkiluomusta pidettiin yleisesti onnistumisena ja täällä blogissakin taisimme on aiheesta aika yksimielisiä. Ylipäätään kruununprinsessan äitiystyyli on tällä kertaa kerännyt lähes pelkästään kiitosta ja ainakin itse olen ilolla seurannut kruununprinsessan vaatevalintoja.

Viimeiseksi, mutta ei toki vähäisimmäksi, säästin tuoreimman iltapuvun, keskiviikkona Tukholmassa Global Change Awards -tilaisuudessa nähdyn tummansinisen pitsipuvun. Tyyliltään erikoinen puku on mitä luultavimmin ruotsalaisen vaateketju H&M:n erityisestä Conscious Collectionista vuodelle 2016, sillä H&M on tilaisuuden järjestäjä. Lisäksi kruununprinsessa on, samoin kuin itseasiassa myös kruununprinsessat Mary ja Mette-Marit, valinnut näistä kokoelmista asuja aiemminkin ja viime kesänähän kruununprinsessan kaunis puku veljensä häissä oli myös H&M:n käsialaa ja juuri vuoden 2015 Conscious Collectionista inspiraationsa saanut. Erikoiset korvakorut ainakin löytyvät tästä erityismallistosta.

Kalenterin viimeinen työtehtävä on siis tällä hetkellä merkitty ensi maanantaille, mutta senkin jälkeen on toki mahdollista, että kruununprinsessaa näemme vielä julkisuudessa. Jos ja kun näin tapahtuu, uusimmat kuvat löydätte tavalliseen tapaan yläpalkin erikoissivulta Kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Sofian vauvat ja alkuperät asuille löydätte Sarahin Swedish Royal Clothing ID’s -blogista, josta suurin osa tämänkin postauksen tiedoista on peräisin. Päivittelen asuja sitten jossakin vaiheessa myös tähän postaukseen, mutta sillä välin toivomme kruununprinsessalle mahdollisimman mukavaa loppuraskautta ja tietenkin turvallista synnytystä!

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Kruununprinsessa Victorian kaunis äitiystyyli on jatkunut suosikkimerkkien ja kierrätyksen turvin

 1. Ihania kuvia 🙂 Mun suosikki on myös tuo Asoksen mustavalkoinen mekko sekä se harmaa mekko joka nähtiin Japanin prinsessan vierailulla. Harmi ettei sen alkuperää ole saatu selville. Ja jotenkin on tosi hienoa että Vickan on kierrättynyt vaatteita, ettei joka ikiseen tilaisuuteen ole hankittu uusia. Luulisi veronmaksajien olevan tyytyväisiä prinsessan valintoihin Ruotsissa. Ja kun noi merkit Seraphine ja Asos eivät ole ihan hinnalla pilattuja, joten tavallinen kansakin voi ostaa samoja asuja jos haluaa. Se tekee nisitä jotenkin tosi kivoja. 🙂 Noista iltapuvuista selkeä suosikkini oli toissa iltana nähty H&M:n mekko. Jotenkin tyylikäs mutta silti nuorekas. Ja jotenkin stailaus korviksia ja kampausta myöten oli onnistunut.

  Ja sitten ne flobit, mun puolesta voidaan kanssa unohtaa se ihme tekoturkis hässäkkä. Se oli ihan kamala, mistä ihmeestä Vickan on keksinyt laittaa sen päälleen? Toinen hirvitys minun mielestä oli tuo hopinen iltapuku, joka on nähty jo Estellen aikana. Tällä kertaa mekko jotenkin istui paremmin ylhäältä, mutta noi hihat olisivat voineet olla kapeammat ja vaikka lyhyemmät, jotenkin tulee sellainen 80-luvun pufimekko mieleen. Ihan liian tätityyppinen. Jaksoin jo edellisellä kerralla ihmetellä kyseistä mekkoa.

  Selkeästi huomaa, että Vickan suosii just ketjuja ja eri metalleja, ja kun oiekin vaatteisiin niitä olla saatu upotettua, lukuun ottamatta vetoketjumekkoa, niin kiva että ne näkyvät sitten laukuissa ja kengissä. Jotenkin oma tyyli on selkeästi löytynyt.

  ps. vielä yksi pointti, onneksi ne teltat on jätetty kaappiin tai laitettu kierrätykseen mitä Estelleä odottaessa nähtiin. 😀

  Tykkää

  • Harmillisen huonosti Victorian arkijutuista on kuvia, mutta onneksi kuitenkin melkein kaikista löytyy, kun vähän etsii. Nuo viimeiset kuvat oli tosi kivoja, nauravaa Victoriaan onkin näkynyt netissä vähän joka puolella.

   Victoriahan muutenkin kierrättää vaatteitaan, vaikkei siitä aina tehdäkään suurempaa numeroa, mutta nyt tämän raskauden aikana sitä on kyllä näkynyt erityisen paljon. Ja hyvä niin! Fiksuahan se on ja kun on kauniita vaatteita, olisi sääli jos jäisivät käyttämättä. En muista, että olisin useinkaan kuullut kritiikkiä Victorian vaatebudjetista, vaikka siihenkin kuuluu myös kalliita merkkejä. Laukuista on joskus tullut vähän sanomista, mutta muuten tuntuu olevan ihan asiallista rahankäyttöä. Ja juuri nämä Seraphinet ja Asokset varsinkin on hyvin sietohintaisia, eikä mitään luksusta, vaikka kauniita vaatteita tekevätkin.

   Oliko sen tekoturkishirvityksen seurana vielä jotkut talvikengät? Tietysti raskaana ollessa ei niin kauheasti varmaan huvita liukastella korollisilla saappailla pitkin poikin, mutta jotenkin se iltapuku tuon takin ja kenkien kanssa näyttää ihan kummalliselta. Hopeinen mekko toimi minusta nyt vähän paremmin, kuin viimeksi, mutta ei kyllä ole suosikkini. Toivoin, että Victoria olisi lainannut Maddelta sitä ihanaa harmaata, joka Maddella oli kesällä Carl Philipin ja Sofian häiden aattona yksityisellä illallisella, mutta eipä päästy sitä näkemään uudelleen.

   Tykkää

 2. No, iltapuvuista kauneimmat ovat samettinen puku ja HM:n pitsipuku. Tekoturkisviritelmä oli todellinen viritelmä. Arkisemmista työasuista minun silmääni kauneimmat ovat harmaa mekko paljettisomisteisella kauluksella, housuasu valkoisella kauluspaidalla sekä Seraphinen sinikuviollinen mekko.
  Estelleä odottaessa Victorialla oli myös kauniita mekkoja, ehkä hieman lyhyitä osa, mutta pääsipähän ainakin kauniit sääret esille. Kaikenkaikkiaan kruununprinsessa pukeutuu ihan kauniisti ja ikäisellensä sopivasti.
  Jos jotain voisi toivoa 😉 niin haluaisin nähdä hänellä enemmän työtehtävissä neuletakkiasuja jakkujen sijaan, vähän samaan tapaan kuin esim. Tanskan Marie käyttää.

  Tykkää

  • Tuo musta samettipuku on minustakin kaunis, jotenkin tosi klassinen ja tyylikäs. H&M:n pitsipuvusta en oikein itsessään välittänyt, mutta jotenkin Victoria sai sen toimimaan stailauksella ja tietysti omalla olemuksellaan.

   Hyvä pointti tuo, että Victoria pukeutuu ikäiselleen sopivasti. Olen täysin samaa mieltä! Victorialle ei kyllä oikeastaan koskaan nähdä mitään kovin tanttamaista, eikä toisaalta mitään pikkutyttötyyliäkään, vaan aikuisen naisen asuja. Lisäksi tykkään, että Victoria käyttää paljon myös housuja työasuina, antaa jotenkin ammattimaisemman kuvan. Ja siis itse olen mekkoihminen, mutta välillä kuninkaallisilla monet mekot hiukan tekevät sellaisen fiiliksen, että niiden kanssa voi vaan esiintyä, ei oikeasti tehdä mitään.

   Tykkää

 3. Kokonaisuudessaan joukko tyylikkäitä asuja. Itse tykkään kovasti tuosta samaisesta Asoksen mustavalkoisesta mekosta ja myös tuo kultaisilla vetoketjulla koristeltu mekko on hieno. Tykkään kyllä myös tuosta pallomekostakin vaikka se onkin aika ”tyttömäinen ja suloinen”.
  Tuo H&M iltapuku on todella upea ja vaatii myös rohkeutta pukea noin vartaloa korostava asu raskauden viimeisillä metreillä. Vaikka upealta Victoria siinä näyttääkin 🙂 ja ehkä tyyliä korostaa Victorian hyväntuulinen ja vapautunut olemus.

  Itse en juurikaan pidä näistä laatikkomaisista polvipituisista takeista. Ne eivät imartele kenenkään vartaloa mutta tuovathan ne mukavaa suojaa. Tuo tekoturkishirvitys sai kyllä minussa vahvan hämmennyksen aikaan:D Tuo sähkönsininen väri korostaa entisestään kasari vaikutelmaa. 😀 Olen myös kiinnittänyt huomiota niin Victorian kuin muidenkin kohdalla sukkahousujen väriin, joskus salamavalojen loiste saa jalat näyttämään kelmeän kalpeilta. 🙂

  Nämä vaatejutut on hauskoja ja minusta on hienoa, että kuninkaalliset käyttävät myös edullisia jokaisen naisen kukkarolle sopivia vaihtoehtoja.

  Tykkää

  • Mun ihan ehdoton hiekko kohta on kaikenlainen pallokuviointi ja erityisesti valkoiset pallot mustalla pohjalla! En siis mitenkään voi kritisoida tuota pallomekkoa, vaikka olisi kuinka tyttömäinen! 😀 Sininen asu on kyllä malliltaan rohkea, mietin samaa, kun sen näin. Mutta kauniilta näyttää, eikä ole mitenkään liian tiukka ja tosiaan, Victoria tuntui olevan tässä tilaisuudessa jotenkin erityisen hyvällä tuulella ja vapautunut, se kaunistaa aina!

   Olen samoilla linjoilla laatikkojakuista. Ja varsinkin kun niissä on usein todella pieni pyöreä kaula-aukko, mittasuhteet menevät ihan kummallisiksi. Victoria on niitä suosinut minusta ainakin viimeisen vuoden, eivätkä ne minusta toimi oikein kumminkaan päin, ei mahalla, eikä ilman mahaa.

   Tykkää

 4. Tykkäsin tosi paljon tuosta Asoksen mustavalkoisesta mekosta ja samoin paljetit/strassimikälie-koristeisesta harmaasta mekosta. Laatikkotakit eivät kyllä oikein ihastuttaneet Victorian päällä, ne saavat näyttämään, noh, laatikolta😄 Taidan olla poikkeus, mutta en oikein pitänyt violetti/viininpunaisella Nobelpuvusta. Vatsa ja runsas helma saivat minusta puvun näyttämään vain kangaskasalta. Mielestäni sama ongelma oli siinä puvussa, jota Madeleine käytti Carl Philipin hääpäivänä. Sitä harmaata pukua, jota Madeleine käytti häiden aattona, jäin minäkin kaipailemaan.

  On hienoa, että Victoria jaksaa ja haluaa työskennellä synnytykseen asti, ja hienoa että terveys ja oma olo sen sallivat. Mietin kuitenkin sitä, millainen negatiivinen julkisuus seuraisi äitiyslomalle jäämisestä, kuten Katelle kävi. Tarkoitan siis sitä tyypillistä keskustelua aiheesta kuninkaallinen äitiysloma – niin mistä työstä… En siis tarkoita, etteikö kuninkaallisilla olisi oikeutta äitiyslomaan, vaan sitä, että mikäli terveys vain sallii, on luultavasti ”helpompaa” jatkaa julkisissa tehtävissä kuin olla todennäköisen kritiikin kohteena.

  Toinen juttu, onhan suunnitteilla asupostaus Sofiasta?

  Tykkää

  • Kaikki taisivat olla tosiaan aika yksimielisiä, että Victorian Nobel-puku oli kaunis, mutta ei se muistaakseni hurjaa ylistystä kerännyt, vaan ennemmin Madeleinea nostettiin silloin illan onnistujaksi. Se Madden harmaa puku kesän häistä oli mun ehdottomia suosikkeja, jotenkin tosi kaunis. Varsinaisen hääpäivänkin asu oli kaunis, mutta se harmaa kyllä imartelevampi. Harmi, että se jää nyt varmaan näkemättä, koska Sofia taitaa olla pukuun liian pieni.

   Mielenkiintoista pohdintaa äitiyslomasta. Uskoisin, että Victorialle se helpommin sallittaisiin, koska hän tekee muuten niin paljon töitä ja esiintyy myöskin sitten vauvan jo synnyttyä julkisuudessa. Katen kohdalla ihmisiä varmaan tökkii se, että lomalle jäädään aika suurieleisesti, vaikka oikeastaan ei ole töissä oltukaan ja heti ilmoitetaan, kuinka pitkä aika vähintään menee, ennen kuin seuraavan kerran aikoo tehdä töitä. Henkilökohtaisesti ainakin kannatan kaikille kuninkaallisille äitiyslomaa (ja isyyslomaa myös), mutta toki toivon, että muulloin sitten työnteko maistuisi. Mutta olet oikeassa, jos on hyvissä voinneissa, kuten Victoria näyttää olevan, voi ylipäätään olla helpompaa työskennellä loppuun saakka, jos ei ole kovin isoja reissuja tiedossa tms. Ja on siinä sekin, että ihan yhtä paljon ei ehkä vauvan syntymää mediassa odoteta, jos olet vielä töissä, kuin jos olisi ollut jo useamman viikon äitiyslomalla odottamassa syntymää.

   Kyllä, on suunnitteilla! 🙂 Tosin siinä voi olla kuvamateriaali hiukan heikkoa, kun Sofian jutut pääsevät vielä vähemmän esiin, kuin Victorian. Ja itseasiassa asujakin on ainakin tässä vaiheessa aika vähän, kun töitä ei ole ollut yhtä paljon ja varsinkin alussa maha ei näkynyt oikeastaan ollenkaan. Mutta kokoan kyllä nekin kokoon sitten hiukan lähempänä H-hetkeä!

   Tykkää

 5. Oli ihanaa huomata, että olit tehnyt uuden postauksen Victorian äitiystyylistä. 🙂 Minustakin Victoria on onnistunut tällä kerralla todella hyvin asuvalinnoissaan ja asut ovat olleet hyvin istuvia. Itse olen aina ollut tyytyväinen kuninkaallisten äitiystyyliin, kun he ovat pukeutuneet Seraphinen asuihin. Ne ovat jotenkin niin tyylikkäitä, kauniita ja eivät kuitenkaan maksa maltaita.
  Omat suosikkini näistä asuista ovat Asoksen mustavalkoinen mekko postauksen alussa sekä Seraphinen musta mekko, jossa on kullanväriset metalliketjut. Aivan ihania. 🙂 Iltapuvuista suosikkini taitaa olla Nobel-juhlien puku. Kokonaisuutena pidän myös sinisestä H&M:n mekosta, sillä Victoria oli todella kauniin näköinen silloin.

  Kuten olen jo aikaisemmin tainnut todeta minusta on hienoa, että Victoria on vielä täydessä työn touhussa, kun vointikin ja jaksaminen näyttävät hyviltä. Olen myös Hovikirjeenvaihtajan kanssa samoilla linjoilla siitä, että kuninkaallisilla on täysi oikeus lomaan vauvan syntyessä ja muutenkin ottaa aikaa olla lastensa kanssa. Ruotsissa asia hoidetaan mielestäni todella hyvin. Voin todeta, että itseäni taitaa juuri haitata Britanniassa ja Katessa se, että äitiyslomaa ja oikeutta siihen korostetaan jopa liiaksi, vaikkei töitä juurikaan ole kertynyt raskauden aikana tai edes ennen sitä. Tuntuu, että koko asiasta tehdään niin iso numero.

  Tykkää

  • Kuninkaallisten tyyli on siinä mielessä mielenkiintoinen asia, että eihän se meille yleisölle kuulu, ellei ole jotenkin ihan asiatonta, mutta kyllä sitä silti on iloinen, kun kuninkaalliset onnistuvat ja vähän saattaa kiristellä hampaitaan, jos tuntuu, että omaan makuun mennään ihan metsään. Victorian ensimmäisen raskauden tyyli oli hiukan tuota jälkimmäistä, mutta nyt voi kyllä sanoa, että oikein olen monta kertaa ilahtunut, kun olen nähnyt Victorian asun. Osin myös ihan siksi, että hiukan ehkä tuntui, ettei Victoria itsekään ollut ekassa raskaudessa homman kanssa ihan sinut, mutta jotenkin nyt on ainakin näyttänyt nauttivan enemmän vartalon muutoksista ym. Todella kauniita asuja ja kauniisti kannettuja!

   Hyvä, en siis ole ihan väärillä jäljillä Kate-teoriani kanssa. Ja toki itsekin ajattelen juuri noin, että jos työtä tekee, siitä liikenee lomaa, mutta jos ei oikeastaan tee, sitä lomaa ei niin kannattaisi ehkä mainostaa. Eikä ehkä sitäkään, ettei mitään työtä ehdi tehdä, kun on lapsi/lapset hoidettavana, jos kerran on kokopäiväinen hoitaja lapsille. Silti kuninkaallisellakin vanhemmalla on täysi oikeus olla lastensa kanssa niinkuin taviksillakin ja samoin oikeus lastenhoitajaan, mutta PR näyttää pikkuisen huonolta, jos korostetaan vääriä asioita ja sillä tavalla saadaan sitten aina kritiikkiäkin. Ruotsissa on jotenkin säilynyt hyvin tasapaino, mutta täytyy kyllä myöntää, että Victorian täytyy aikalailla mokailla, että tulee kritiikkiä. On hän niin kansan- ja yleisönsuosikki. 🙂

   Tykkää

   • Olen kanssanne samaa mieltä siitä, että myös kuninkaallisilla on oikeus vanhempainvapaisiin siinä missä muillakin. Ja kuten Katri ja Hovikirjeenvaihtajakin sanoitte, Ruotsissa on homma hoidettu mielestäni tosi hyvällä tavalla. Ja tosiaan, Victoria on niin suosittu, että hän varmaan saisi pitää hyvinkin pitkän äitiysloman, ennenkuin kritiikkiä kunnolla satelisi.

    Minuakin häiritsee juuri se, ettei Kate paiskinut kovin ahkerasti hommia ennen äitiyslomaa, niin siihen liitettynä tuo äitiyslomaoikeuden korostaminen särähtää korvaan. Tottakai hänelläkin on oikeus viettää aikaa lastensa kanssa, mutta tästä päästään taas ikuisuuskysymykseen siitä, miksei Kate nyt vaan voisi alkaa paiskia hommia kun on täysipäiväinen lastenhoitajakin.

    Mietin tuossa miten esimerkiksi Tanskassa kuninkaalliset äitiyslomat on hoidettu, kuinka pitkään Mary (tai Marie tai Alexandra) on ollut poissa julkisuudesta lasten syntyminen aikoihin? En ainakaan äkkiseltään muista, olisivat pitäneet mitään todella pitkiä äitiyslomia. Saa nähdä miten pitkään Sofia äitiyslomailee.

    Tykkää

    • Nyt täytyy sanoa, etten rehellisesti sanoen muista, millaisia äitiyslomia Tanskassa pitivät. Kohua en muista asiasta syntyneen, mutta kuten todettua, senkin syntyminen kyllä riippuu muustakin, kuin loman varsinaisesta pituudesta. Kuriositeettina muistan sellaisen jutun, että kun Christian oli vauva, Mary kävi tekemässä töitä niin, että lastenhoitaja ja Christian majoittuivat johonkin läheiseen hotelliin ja jos töissä meni pitkään, Marylle oli järjestetty ohjelmaan tauko, jonka aikana hän sitten kävi siellä hotellissa imettämässä ja varmaan muutenkin olemassa hetken Christianin kanssa. Aika mielenkiintoinen järjestely tuokin!

     Mielenkiintoista on nähdä, miten Sofia hoitaa homman. Kuvittelisin, että kun on kyseessä ensimmäinen lapsi, haluavat aikaa ja rauhaa aika paljon. Toisaalta kuitenkin Sofia aloitti syksyllä kuninkaallishommat ihan tuosta vain, eikä ole liiemmin tarvinnut mitään ”totuttelua”, joten ehkä hän pystyy yhdistämään vauvan ja satunnaiset työt. Ja sittenhän on tietysti sekin, että jos ja kun Daniel ja Carl Philip työskentelevät ahkerasti, ”ostavat” he sillä tavalla ehkä yleisön silmissä vaimoilleen oikeuden pitää lomaa. Britanniassa monia on varmaan tökkinyt sekin, ettei sitten ole nähty Williamiakaan liiemmin julkisuudessa. Estellen kohdalla Victoria ja Daniel vuorottelivat niin, että ensin Victoria oli pidemmän pätkän pois töistä ja sitten vaihdettiin niin, että Daniel oli kotona ja Victoria palasi töihin.

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.