Kuninkaallinen joulukalenteri – 20. luukku

Hovikirjeenvaihtajan kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Belgian kuningasperheen jouluperinteisiin kuuluu joulukonsertti kuninkaallisessa palatsissa Brysselissä. Tämänvuotisessa konsertissa keskiviikkona olivat paikalla kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde, sekä parin lapset Brabantin herttuatar Elisabeth, prinssi Gabriel, prinssi Emmanuel ja prinsessa Eléonore. Lisää kuvia täällä.
Aiempina vuosina konsertti on ollut pääasiassa aikuisten tilaisuus, mutta kuningas Philippen noustua valtaistuimelle vuonna 2013 kuningasparin lapsia on nähty hieman aiempaa enemmän julkisuudessa ja joulukonserttiin he pääsivät osallistumaan jo viime vuonna. Silloin kuningasperheen mukana olivat myös prinsessa Astrid ja prinsessa Claire.

Kerta ei kuitenkaan ollut aivan ensimmäinen, sillä myös vuonna 2006 kuninkaallinen perhe oli mukana hyvin isolla joukolla. Silloin paikalla olivat silloisen Brabantin herttua Philippen ja herttuatar Mathilden lapsista kolme vanhinta (prinsessa Eléonore ei ollut vielä syntynyt), sekä prinssi Laurentin ja prinsessa Clairen prinsessa Louise ja vuoden ikäiset kaksospojat prinssit Nicolas ja Aymeric. Lapsikatraan täydensivät prinsessa Astridin lapset, silloin jo vähintäänkin teini-ikäiset prinssi Amedeo, prinsessa Maria Laura, prinssi Joachim ja prinsessa Luisa Maria, sekä sisarussarjan nuorimpana serkkujen kanssa viihtynyt prinsessa Laetitia Maria.

Mainokset

3 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 20. luukku

 1. Osaatko muuten sanoa, mitä kieltä Belgian kuningasperhe puhuu? Tai siis varmasti puhuvat sujuvasti sekä ranskaa että hollantia, mutta kumpi mahtaa olla heidän äidinkielensä? Tääkin varmaan selviäisi itse googlettelemalla, mutta muutenkin saattais olla mielenkiintoinen postausaihe, kun Belgiahan on selkeästi jakaantunut Walloniaan ja Flanderiin, niin miten kuninkaallinen perhe ottaa tai kai lähinnä ei ota kantaa asiaan : )

  Tykkää

  • En ole se, jolta asiaa kysyttiin mutta vastaan kuitenkin. Yksityisesti Belgian kuninkaallisten kerrotaan puhuvan ranskaa, mutta Philippen ja Mathilden lapset on kasvatettu kaksikielisiksi eli he puhuvat sujuvasti ranskaa ja hollantia. Julkisuudessa kuninkaalliset puhuvat käsittääkseni sitä kieltä, mitä heidän vierailemassaan kaupungissa puhutaan. Kuninkaallisten kieliasiassa ollaan tarkkoja niin kansan kuin hovin puolella, mikä konkreettisesti näkyy esimerkiksi lasten koulutuksessa.

   Belgian joulukonserttiperinne on mielestäni viehättävä sekä myös lapsille sopiva. Hienoa, että myös lapset on rohkeasti otettu mukaan. 🙂

   Tykkää

   • Mathilde on joskus kertonut itse, että hän tosiaan puhuu lapsille pääasiassa ranskaa, mutta auttaa hollanninkielisissä läksyissä ja silloin totesi myös, että lapset käytännössä ajattelevat hollanniksi. Mathildekin tosiaan puhuu hollantia, vaikka äidinkieli on ranska ja oppi hollannin vasta 12-vuotiaana, omien sanojensa mukaan vaikeasti ja edelleen on ranskalainen aksentti puheessa.

    Kiitos postausideasta, täytyy katsoa, miten aiheesta löytyy faktaa! 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s