Kuninkaallinen joulukalenteri – 19. luukku

Hovikirjeenvaihtajan kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Prinssi William ja Cambridgen herttuatar Catherine julkistivat ensimmäistä kertaa kuvan joulukortistaan. Kortin kuvassa perhe poseeraa Kensingtonin palatsin pihamaalla lokakuun lopulla. Nätissä ja rennossa kuvassa etenkin aina suloinen prinssi George kiinnittää huomion perinteisessä shortsiasussaan.

Toisin kuin Ruotsissa, joulukuvaperinne ei ole Britanniassa yhtä vahva, vaan prinssi Georgesta saatiin ensimmäiset kuvat tämän viettäessä jo toista jouluaan. Silloin prinssi kuvattiin istumassa Kensingtonin palatsin portailla Lontoossa pukeutuneena peribrittiläiseen tapaan polvihousuihin ja -sukkiin. Slipoveria koristivat isomummunkin palatsin edestä tutut sotilaat. Tänä vuonna erillisiä joulukuvia ei ilmeisesti tule, vaan herttuaperhe toivottaa hyvää joulua kansalle kortin muodossa.

Cambridgen herttuaperheen yhteiskuva on herättänyt ansaittua ihastelua, mutta hiukan myös ihmetystä, sillä monien ja myös allekirjoittaneen silmään näyttää siltä, että prinsessa Charlotte on lisätty kuvaan jälkikäteen. Lasten kuvaaminen on melkoisen haastavaa, joten onhan se ymmärrettävää, mutta ehkä photoshoppaukseen olisi kannattanut kiinnittää hiukan enemmän huomiota.
Oli kuvaa sitten käsitelty tai ei, ei se kuitenkaan olisi ensimmäinen, sillä vuonna 2005 Espanjan kuningas Juan Carlos ja kuningatar Sofia ilahduttivat tuttaviaan seuraavalla joulukortilla. Kaikkien lastenlasten saaminen samaan kuvaan oli ilmeisesti osoittautunut melkoisen vaikeaksi, sillä lopulta oli päädytty leikkaa – liimaa -tekniikkaan ja yhdistelty porukka kokoon muista kuvista. Sohvan koosta päätellen edes kuningaspari ei istu sillä oikeasti ja lapsista ei taatusti ole huoneessa ollut kukaan. Valitettavasti yleisen sotkuisuuden ja valheellisuuden lisäksi käsittelyprosessissa tapahtui myös vahinkoja, kun kuninkaalta amputoitiin toinen jalka ja infanta Elenan Victoria-tyttäreltä molemmat kädet…
Mainokset

6 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 19. luukku

 1. Todella Charlotte on lisätty jälkikäteen eikä mitenkään taitavasti. Espanjan kuva vuodelta 2005 on suorastaan hurja. Taitavia kuvaajia olisi varmsti ollut tarjolla Englannissa, outoa että päätyivät moiseen ratkaisuun.

  Tykkää

  • Kuvan otti ilmeisesti joku aika tuntematon kuvaaja, jota Katelle ja Williamille oli suositellut tuttavat. Lasten kuvaaminen osaa kyllä olla tuskallista tai ehkä Charlotte on nukkunut huonoon aikaan, eli sinänsä ymmärrettävää, että on voinut olla pakko, mutta kunnolla sitten, hyvänen aika. Twitterissä joku vitsailikin, että olisi kannattanut pyytää faneilta apua, sen verran löytyy huvikseen photaroituja kuvia blogeista ja ihmiset on tosi taitavia.

   Tykkää

 2. Itse pystyn kyllä uskomaan, että kuva on ihan aito. Charlotte on etualalla, mutta mielestäni Kate kyllä pitelee Charlottea polvellaan ja kiinni mekon alta. Mekossa on Charlotten vatsan kohdalla nimittäin ”muhkura”, joka mielestäni on Katen käsi. Saatan toki olla väärässä, en ole mikään photoshoppauksen asiantuntija. 🙂 Kuva on kuitenkin mielestäni kaunis ja olen positiivisesti yllättynyt siitä, että saimme vielä jouluksi perhekuvan Charlottesta julkaistujen yksittäiskuvien lisäksi. Olin toiveikas, mutta Katen ja Williamin kuvatarjonta ei ole ennenkään ollut kovin antoisa. Kuva on mielestäni lämminhenkinen ja paljon parempi kuin kuvat koko perheestä Charlotten ristiäisistä. Ulkona otettu perhekuva kesältä oli hyvin outo, valotus ja varsinkin Katen kasvonpiirteet olivat kyllä oudot, kuvankäsittelyllä varmasti siinäkin asiansa.

  Tykkää

  • Asiantuntija en ole minäkään, mutta joku tuossa kuvassa on pahasti pielessä, koska samat asiat kiinnittää aina vaan uudelleen huomion. Ja nyt jo joku nettilehtikin oli ottanut aiheen esiin. No, oli miten oli, kiva, että julkaisivat kuvan ja tosiaan näin lähellä Charlottesta otettuja kuvia. 🙂 Näyttää siltä, että Kate ja William kokeilevat nyt tätä muidenkin suosimaa tekniikkaa, että vähän useammin julkaistaan kuvia ja sitten toivotaan, että paparazzit rauhoittuisivat. Toivottavasti toimii!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s