Kuninkaallinen joulukalenteri – 16. luukku

Hovikirjeenvaihtajan kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Cornwallin herttuatar Camilla koristeli eilen yhdessä Helen & Douglas House -sairaalan lasten kanssa herttuattaren ja Walesin prinssi Charlesin Lontoon kodin joulukuusen Clarence Housessa. Herttuatar on parantumattomasti sairaille lapsille ja heidän läheisilleen kokonaisvaltaista hoitoa ja tukea tarjoavan Helen & Douglas House Hospice for Children and Young Adults -järjestön suojelija ja kutsuu joka vuosi kaksitoista lasta perheineen jouluisille teekutsuille. Tänä vuonna mukana oli lisäksi lapsia, joita tukee toinen herttuattaren suojelema järjestö The London Taxidrivers’ Fund for Underprivileged Children. Perinne on jo pitkä, sillä tämä oli 11. vuosi peräkkäin, jolloin herttuatar on kutsunut lapsia kotiinsa kuusta koristelemaan.

Muutamia kuvia aiemmilta vuosilta, 2014:

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2006

Vuosina 2005 ja 2008 kuusi koristeltiin prinssi Charlesin yksityiskodissa Highgrove Housessa ja lapset tulivat silloin Walesin alueen hoitokodeista.

Mainokset

10 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 16. luukku

 1. Mun täytyy myöntää, että on ollut epäilyksiä Camillan suhteen ja kun mediassa hänestä ei ole aina puhuttu niin hyvään sävyyn. Mutta nämä sun kirjoitukset ovat valottaneet myös sitä toista puolta ja tuoneet Camillasta ihan uusia puolia esille, joita en tiennyt. Olen aina pohtinut, millainen asema Camillalla on kuninkaallisessa perheessä ja mitä hänen työhönsä kuuluu. Oli kyllä sympaattisen oloinen joulutilaisuus ja näkee kuvista että Camilla on ihan koko sydämellään mukana touhussa. Liikuttavan ihana. Tässä tulee ihan joulumieli itsellekin. Kiitos tästä, jälleen. Enää 8 luukkua jäljellä.

  Tykkää

  • Onpa mukavaa kuulla, että olen osaltani saanut vanhaa negatiivista mielikuvaa muutettua. 🙂 Enhän itsekään tietenkään Camillaa tunne, mutta kyllä hänen kohdallaan on aika selvää, että media ja yleisö itsekin ovat luoneet hirveän negatiivisen kuvan aika epäreilusti ja pitkälti vastapainoksi Dianan suosiolle. Ainakaan kuninkaallisena ollessaan Camilla ei ole minusta tehnyt mitään sen kummemmin tuomittavaa ja varsinkin toimittajat ja kuvaajat häntä usein kilvan kehuvat miellyttäväksi ym. Tästä tulikin mieleen postausidea, jonka voisin jossain vaiheessa toteuttaa! 🙂

   Tykkää

 2. Joo oot todellakin tehnyt hyvää työtä Camillan hyväksi. Tosiaan Camilla leimattiin niin voimakkaasti syylliseksi Dianan ja Charlesin ongelmiin ja kaikkeen. Lisöksi lempinimet ainakin brittimediassa eivät ole olleet kauhean mairittelevia. Niin tää kirjoitus oli kyllä hyvä vastapaino kaikelle silel negatiiviselle ja tosiaan toi herttuattaren työtä esilel kivalla tavalla. Ja luulen, jopa kuningattaren ihan tykkäävän Camillasta, onhan heillä ollut yhteisiä tilaisuuksiakin ja hevosharrastus yhdistää. 🙂

  Tykkää

  • Tämä juuri on se syy, miksi Camilla on edelleen osin vihattu. Dianan suosio oli niin valtaisaa, ettei Camillaa voitu nähdä kuin avioliiton rikkojana ja varsinkin lehtiä tietysti myytiin solkenaan ihmisten inholla ja pettymyksellä. Onneksi media, joka on se suurin mielipiteenmuokkaaja, on viimevuosina muuttanut suhtautumistaan ja antanut Camillalle mahdollisuuden näyttää, mikä hän on naisiaan.

   Olen samassa käsityksessä, että kuningattarella Camilla on ihan mieluinen miniä. Ainakin kovin rennosti ja mukavasti ovat usein kuvissa yhdessä jne.

   Tykkää

 3. Hieno perinne ja tunnelmallisia kuvia. 🙂

  Huomasin muuten, että aikaisemmin tänään Yle Fem kanavalta tuli ”Tanskan hovin keittiössä” ohjelma. Harmillisesti tämän päiväinen jakso taisi olla sarjan viimeinen osa, enkä itse tärmännyt tähän sarjaan aikaisemmin. Tämänpäiväisessä jaksossa Prinssi Henrik kokkaili yhdessä henkilökuntansa kanssa. 😀 Mukavan rento tunnelma vaikutti keittössä olevan.

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.