Kuninkaallinen joulukalenteri – 14. luukku

Hovikirjeenvaihtajan kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Cambridgen herttuatar Catherine on Britannian kuninkaallisen perheen supertähti ja ainakin kameroiden linssit, mutta ehkä myös aika iso osa yleisön katseista kääntyvät häntä kohti, kun herttuatar astelee Sandringhamin linnasta kohti joulukirkkoa. Ennen herttuatarta samaa polkua (ja aiemmin myös Windsorin linnan katuja) asteli kuitenkin myös toinen vähintään yhtä seurattu nainen, nimittäin herttuatar Catherinen edesmennyt anoppi, silloinen Walesin prinsessa Diana.

Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallinen joulukalenteri – 14. luukku

 1. Mun pit jo aikaisemmin kommentoida tätä kalenterikirjoitusta, mutta jotenkin se jäi. Mutta siis, äitini oli 80-luvun lopussa ja 90-luvun alussa kova Diana-fani ja meidän kirjahyllystä löytyi kirja Dianan vaatteista. Kirja oli siis täynnä kuvia Dianasta, ja perheestä, mutta pääpainotus oli Dianan vaatteissa. Oli kerrottu eri suunnittelijoiden nimiä ja muun muassa siitä, että Dianan sisko sai monia vaatteita Dianan jälkeen lahjaksi. Mutta se miksi tämä tuli mielleen, oli tuo kuva jossa Diana on violettitakki päällään. Muistan tuon kuvan kirjasta ja sen vieressä oli muotisuunnittelijan piirros takista. Hauskoja ensimmäisiä muistoja kuninkaallisista. 🙂

  Tykkää

  • Mainio muisto! 🙂 Joskus olisi hauskaa koota näitä yhteen, mitä ihmiset muistavat ja millaisia tunnelmia on ollut vaikkapa joitakin häitä katsoessa ym. Ja tietysti surullinen klassikko, missä olit kun Diana kuoli. Mutta sinulla on mukavampi Diana-muisto onneksi. 🙂 Mielenkiintoista tietoa tuo, että Dianan vaatteet päätyivät osin siskolle. Ruotsissa prinsessat jonkinverran lainailevat ja Victoria on lainannut vaatteitaan myös ystävilleen, mutta Kate ei taida voida kierrättää Pippalle. Liian paljon huomiota syntyisi siitäkin.

   Tykkää

 2. Joo siinä kirjassa oli kuva ensin yhdestä mekosta Dianan päällä ja sitten seuraava kuva, jossa Diana oli siskonsa kanssa ja siskolla oli se mekko päällään. Tätyykin jouluna kurkata vanhempien kirjahyllyyn, että onko kirja siellä vielä. 🙂 Dianan kuolema tai se päivä kun tuli ylimääräisiä uutislähetyksiä ja kaikkea on kyllä jäänyt mieleen. Jotenkin se tuntui silloin niin absurdilta, että kuninkaallinen kuolee tuollaisessa onnettomuudessa. Muistan kun hautajaisetkin katsottiin ja äitini oli ihan maansa myynyt. Hän muuten ei edelleenkään siedä Camillaan, täytyy varmaan jouluna antaa hänen lukea sinun kirjoitukset Camillasta, jos se kuva parantuisi vähän hänelläkin. 🙂

  Tykkää

  • Jos kirja löytyy, nappaa pari kuvaa! Olisi kiva nähdä niitä. 🙂

   Me oltiin sillä tavalla reissussa, ettei taidettu kauheasti katsoa lähetyksiä, tai ainakaan en muista. Mutta sen hetken muistan hyvin, kun ensimmäisen kerran kuulin aamulla uutisen. En edes silloin vielä liiemmin seurannut kuninkaallisia ja olin aika nuorikin, mutta silti asia oli niin iso, että painui mieleen lähtemättömästi.

   Toivotaan, että saat äitisi pään käännettyä. Camilla ansaitsee kyllä mahdollisuuden! 😀

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s