Joulupostia Euroopan kuningashuoneisiin!

Keväällä lähetin ihan silkkaa uteliaisuuttani elämäni ensimmäisen kerran postia kuninkaalliselle ja koska paluupostissa saapui vastaus, hauska harrastus sai alkunsa. Sittemmin olen laitellut hääpäivä-, vauva- ja syntymäpäiväonnitteluita useampaankin eurooppalaiseen hoviin ja osaan olen saanut vastauksenkin. Jouluna kun on muutenkin tapana lähetellä kortteja, mietin, että miksipäs ei ja kirjoitin pienen nipun myös linnoihin ja palatseihin. Joulun jälkeen ja alkuvuodesta näemme, kantavatko jouluntoivotukset hedelmää vastausten muodossa!

Joulukortti, kirje kuninkaalliselle, Hovikirjeenvaihtaja

Myönnän auliisti, että postiprojekti on täysin itsekeskeisistä syistä toteutettu. Toki toivon kaikille iloista ja onnellista joulunaikaa, sekä onnea tulevalle vuodelle ihan oikeasti, mutta tuntien kuninkaallisten saamat postimäärät, en kuvittele korttieni koskaan pääsevän heidän silmiensä eteen. Silti on hauskaa odotella, millainen vastaus hovista putkahtaa, jos ylipäätään putkahtaa. Tuleeko paluupostissa yleiset kiitokset muistamisesta, kirje henkilökunnalta, ehkä jopa kuninkaallisen kuva tai kuten ihan ensimmäiseen kirjeeseeni Cornwallin herttuatar Camillalle, kuninkaallisen itsensä allekirjoittama vastaus! No, täysin geneerisiähän ne vastaukset yleensä ovat, eivätkä todellakaan kuninkaallisten omasta kynästä, mutta hauskaa niitä silti on odotella, eikä harrastus ainakaan hinnallaan päätä huimaa. Facebookista ja Twitteristä löytyy kuvia saamistani korteista ja jossain vaiheessa esittelen niitä vielä täällä bloginkin puolella.

Jouluksi päätin valita kohteita eri puolilta Eurooppaa. Iso-Britannia oli helppo valinta, sillä aiempi kokemus kertoo, että sieltä saa aina jonkinlaisen vastauksen. Itsetehdyt kortit lähtevät kuningatar Elisabetille ja prinssi Philipille, Walesin prinssi Charlesille ja herttuatar Camillalle, prinssi Williamille ja Cambridgen herttuatar Catherinelle lapsineen, sekä prinssi Harrylle. Ruotsin kuningasperhe oli toinen itsestäänselvä kohde, vaikka vastaukset sieltä ovatkin paljon epävarmempia. Ruotsissa kortin saavat kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel ja prinsessa Estelle, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia, sekä prinsessa Madeleine perheineen.

Kortit lähtevät myös Tanskaan kuningatar Margareetalle ja prinssi Henrikille, Norjaan kruununprinssi Haakonille ja kruununprinsessa Mette-Maritille lapsineen, sekä Espanjaan kuningas Felipelle ja kuningatar Letizialle perheineen. Niin ikään Hovikirjeenvaihtajan korttia odottavat varmasti malttamattomina Alankomaiden kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Maxima tyttärineen, Belgian kuningas Philippe ja kuningatar Mathilde lapsineen, sekä Monacon ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene, sekä pian yksivuotiaat kaksoset prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella.

Kuningatar Elisabetille ja prinssi Philipille, prinssi Charlesille ja herttuatar Camillalle, sekä Ruotsin kuningasparille kirjoitin korttien mukaan vielä pienet kirjeet, joissa lyhyesti kirjoitin tästä vuodesta, iloisista tapahtumista, kuten vauvoista ja häistä, sekä onnittelin tulevista merkkipäivistä. Loppuun vielä hyvät joulut ja rutkasti onnea tulevalle vuodelle.

Jos innostutte lähettämään kortteja tai muita joulutoivotuksia, tässä muutamia linkkejä osoitteisiin hovien sivuilla:

Iso-Britannia, Ruotsi, Norja, Tanska, Alankomaat, Belgia, Luxemburg, Espanja, Monaco

Korttiin pitää muistaa selkeästi merkitä ensinnäkin tietenkin sen vastaanottaja ja osoite, mutta myös omat tiedot, jos toivoo saavansa vastauksen. Nimen lisäksi osoite kannattaa kirjoittaa myös suoraan kirjeeseen tai kortiin, siltä varalta, että se joutuu erilleen kirjekuoresta. Viestin sisällön voi jokainen päättää itse, mutta luonnollisesti henkilökohtaisuus ja mielenkiintoisuus parantavat mahdollisuutta, että terveiset oikeasti päätyvät kuninkaallisen omalle pöydälle saakka. Hirvittävän pitkästi ei kannata välttämättä sepustaa, vaan kirjettä riittänee yksi sivu. Joulukortteihinkin on mukavaa lisätä jotain ylimääräistä, kuten vaikkapa syntymäpäiväonnittelut kuningatar Silvialle, joka viettää synttäreitään aatonaattona. Tyyli kirjeissä lienee yleensä melko vapaamuotoinen, mutta on kohteliasta kuitenkin käyttää titteleitä oikein ja myös puhutteluja, kuten His/Her/Your Majesty, His/Her/Your Royal Highness sopivalla kielellä, sekä kohteliasta puhuttelua, kuten sir tai ma’am.

Postin mukaan joulukortit Pohjoismaihin tulee lähettää kakkosluokassa 14.12. ja ykkösluokassa viimeistään 18.12. Muualle Eurooppaan toivotukset ehtivät perille, kunhan ne lähettää kakkosluokassa 11.12. tai ykkösluokassa viimeistään 17.12. Hovikirjeenvaihtajan kuoret sujahtavat postilaatikkoon heti, kun saan niihin merkit hankituksi!

Kertokaa ihmeessä, jos innostuitte postitushommiin! Voimme sitten yhdessä odottaa vastauksia, joita tipahtelee postilaatikoihin luultavasti vasta reilusti ensi vuoden puolella.

Joulukortti, kirje kuninkaalliselle, Hovikirjeenvaihtaja

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Joulupostia Euroopan kuningashuoneisiin!

 1. Mukavaa, että jaoit joulukorttiprojektin meidän kanssamme. 🙂 Sain tästä postauksesta innostusta lähettää itsekin joulukortteja kuninkaallisille. En tosin taida lähettää yhtä monille kuin sinä. Itse ajattelin Elizabethia ja Philipiä, Charlesia ja Camilla, Williamia ja Catherinea, Victoriaa ja Danielia sekä Kaarle Kustaata ja Silvaa. Toivottavasti saamme vastauksia, vaikka siihen menisikin aikaa. 🙂
  Hyvää joulunodotusta kaikille!

  Tykkää

 2. Raportoin miten kävi. 🙂 mainitsit lähettäneesi postia muutenkin kuninkaallisille. Olet jakanut tietoa niistä twitterissä ja facebookissa. Olisi todella mukavaa jos tekisit jossain vaiheessa niistä postauksen, kuten jo taisit mainita. Olisi hauska kuulla millaisia vastauksia on tullut jos on tullut. Itse en nimittäin ainakaan ole ollut kovin aktiivinen facebookin ja twitterin puolella.

  Tykkää

 3. Olisi todella mielenkiintoista saada kuulla vastauksista. Mukava olisi myös nähdä joitakin kuvia Hovikirjeenvaihtajan tekemistä korteista! Olisiko se mahdollista?

  Tykkää

  • Lupaan tehdä koostepostauksen noista jo tulleista vastauksista! Yritän saada sen aikaiseksi ensi viikolla, ellei ole oikeassa elämässä liikaa joulukiireitä.

   Luulen, ettei minulla taida olla kuvia noista itse lähettämistäni. Mutta katsotaan, josko löytyy. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.