Kuninkaallinen joulukalenteri – 4. luukku

Hovikirjeenvaihtajan kuninkaallinen joulukalenteri, kuninkaalliset, joulu

Monenlaisista taideprojekteistaan tunnettu Tanskan kunigatar Margareeta on suunnitellut maan tämänvuotiset joulupostimerkit. Julemærkefonden eli Joulumerkkisäätiö on myynyt vuodesta 1904 saakka joulupostimerkkejä kerätäkseen varoja lasten auttamiseen. Säätiöllä on neljä kotia, joihin otetaan 6-14-vuotiaita lapsia, joilla on vaikeuksia normaalissa arjessaan ja yleensä kymmenen viikon jakso turvallisessa ympäristössä auttaa lapsia palauttamaan itsetuntonsa ja iloisen elämänhalun. Säätiö auttaa vuosittain noin 700 lasta.

Joulumerkin suunnitelee aina vaihtuva taiteilija ja koska vuosi 2015 on ollut koko joulumerkki-idean isän, Einar Holbøllin, syntymän 150-vuotisjuhlavuosi, kuningatar Margareeta oli aika itseoikeutettu valinta tämän vuoden merkin suunnittelijaksi. Kuningattaren suunnittelemassa vaalensinisävyisessä postimerkkiarkissa kyyhkyset lennättävät lasten lähettämiä kirjeitä ja aiheen innoittajana on toiminut vanha lasten laululeikki, joka on kuningattarelle tuttu jo lapsuudesta. Merkkien mallina käytetty taideteos on valmistettu piirtämällä, akvarellimaaleilla maalaamalla, sekä paperileikkeillä.

Tanskan kuningatar Margareetan suunnittelemat joulupostimerkit 2015

Kuningatar Margareetan seurana joulumerkkien julkistustilaisuudessa oli kruununprinsessa Mary, joka on Julemærkefondenin suojelija ja mukana joka joulu paljastamassa uudet merkit.


Kuningatar Margareeta on suunnitellut joulumerkit myös vuosina 1970 ja 2003.

Tanskan kuningatar Margareetan suunnittelemat joulupostimerkit 1970 Tanskan kuningatar Margareetan suunnittelemat joulupostimerkit 2003

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.