Hyvinvoivan kruununprinsessa Victorian raskaustyyli kerää kehuja

Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat viettäneet tämän viikon Etelä-Amerikassa vieraillen alkuviikosta Perussa ja loppuviikko on puolestaan kulunut Kolumbiassa. Erittäin hyväntuulisena esiintynyt kruununprinsessa on tavalliseen tapaansa antanut myös lyhyitä lausuntoja lehdistölle ja kruununprinsessa on sivunnut myös raskauttaan useammassakin kommentissa. Olemme muun muassa saaneet kuulla, että toista lastaan odottava prinsessa voi edelleen mainiosti ja sen olemme voineet kyllä päätellä myös odottavan äidin ulkomuodosta. Sisäisen hehkun lisäksi kehuja ovat keränneet myös kruununprinsessan vaatevalinnat, sillä ensimmäisen raskauden laatikkomaiset säkkimekot ovat tällä kertaa vaihtuneet kauniisti leikattuihin ja hyvin istuviin äitiysvaatteisiin.

Odottaessaan prinsessa Estelleä syksyllä ja talvella 2011-2012 kruununprinsessa Victorian tyyliin kuului runsaasti muodottomia mekkoja, jotka hävittivät mahan lisäksi sisäänsä myös lähes koko prinsessan. Monissa helmat lyhenivät vaarallisenkin lyhyiksi, mutta muumityyli ei silti kerännyt liiemmin kehuja. Monen esikoistaan odottavan äidin on vaikeaa totutella täysin uudenlaiseksi muotoutuvaan vartaloon ja läheskään kaikki eivät mielellään esittele vatsaansa tutuille ja tuntemattomille. Lisäksi on helppoa kuvitella, että kruununprinsessa Victorian tapauksessa myöskään anoreksiatausta ei välttämättä mitenkään auttanut asiaa. Toisaalta kyse on tietysti ihan maustakin, ehkä lyhyet leveät mekot näyttivät kruununprinsessan silmään näteiltä ja helppo niissä ainakin oli varmasti olla.

Samaa ilmiötä oli nähtävissä muuten myös Cambridgen herttuatar Catherinen kohdalla, jonka ensimmäisen raskauden mekot hipoivat välillä aikamoisia korkeuksia ja jäljelle jäänyt kangas puolestaan roikkui löysänä herttuattaren yllä. Suurta ihmetystä herätti myös varsinaisten raskausvaatteiden puute, mutta kruununprinsessa Victorian tapaan toisessa raskaudessaan myös herttuatar Catherine tuntui löytäneen tyylinsä ja näimme muutamia oikein kauniisti istuneita kokonaisuuksia (herttuattaren äitiystyyliä tässä ja tässä postauksessa).

Molemmissa raskauksissaan herttuatar Catherine suosi jonkin verran brittiläistä Seraphine-äitiysvaatemerkkiä ja siitä onkin tullut nyt suoranainen kuninkaallinen suosikki, kun prinsessa Madeleine käytti useita malliston vaatteita oman raskautensa aikana (lisää aiheesta Swedish Royal Clothing ID’s -blogissa, jota saamme kiittää myös monista kruununprinsessan vaatebongauksista) ja on nyt mitä ilmeisimmin vinkannut merkin myös isosiskolleen. Prinssi Nicolaksen ristiäisissä pari viikkoa sitten kruununprinsessan tumman violetti kotelomekko keräsi kehuja ja pian kävi ilmi, että mekko oli juuri Seraphinen käsialaa, mittatilaustyönä tehty tosin, eikä suoraan rekistä. Käytännön ihmisenä kruununprinsessa on ehtinyt esiintyä asussa jo toistamiseen, mikä tietenkin jatkuvasti muuttuvan vartalon kanssa onkin fiksua, sillä näimme saman mekon hänen yllään Kolumbiassa eilen. Tällä kertaa kauniin mekon seurana oli violetti päällystakki, sekin Seraphinen.

Ja jos on käytännöllistä asustaa mekko vain uudelleen ja saada sille lisäkäyttöä, fiksua on myös tilata samantien suosikkimekko kahtena! Ristiäismekko nähtiin nimittäin Perussa heti matkan ensimmäisenä päivänä punaisena versiona, joskin myös materiaali oli vaihtunut hieman vähemmän juhlavaan. Seraphinen mallistosta kruununprinsessan yllä on nähty tämän raskauden aikana lisäksi myös ainakin Luxemburgissa paraolympialaisiin liittyneessä tilaisuudessa nähty mustavalkoinen, pallokuosinen mekko, sekä eilen illalla Kolumbian Cartagenassa pormestarin iltavastaanotolla esiintynyt vaaleansininen silkkimekko. Yhteistä näille mekoille on minusta juuri hyvä istuvuus, sekä se, että ne antavat kauniin raskausvatsan näkyä olematta silti tiukkoja tai muuten tyrkkyjä. Miltei jokaisen esiintymisen jälkeen kruununprinsessa Victoria on kerännytkin asuistaan kehuja sosiaalisessa mediassa.

Päivitys: Perjantaina kruununprinsessa päätti vierailun kauniissa mustavalkoisessa asussa, jonka lyhyt jakku on Seraphinelta. Mekolle ei valitettavasti vielä ole merkkiä. Prinsessa Madeleinella on sama Seraphinen jakku mustana ja näimme sen prinsessan vieraillessa Vatikaanissa viime huhtikuussa.

Etelä-Amerikan vierailuilla olemme muuten saaneet nähdä kruununprinsessan, joka on hyvinkin selvästi raskaana. Ilmeisesti kaksosia ei silti ole odotettavissa, vaan hiukan reippaammin kasvava vauva. Lisäksi kruununprinsessa vahvisti monien esittämän arvion siitä, että maaliskuulle annettu laskettu aika lienee hiukan taktinen ja synnytystä ei kannata odottaa ainakaan loppukuulle. Kruununprinsessan mukaan vauvaa odotetaan nimittäin alkukuusta ja itse sanoisin jopa, että jos vauvauutisia haluaa odottaa samaan tyyliin herttuatar Catherinen raskauksien kohdalla, kannattaa alkaa tarkkailla uutisia jo ennen kuunvaihdetta. Prinsessa Estellekin syntyi ilmeisesti jonkin verran etuajassa.

Toinen merkki, jota kruununprinsessa Victoria on suosinut tässä raskaudessa, on niin ikään brittiläinen Asos, jonka äitiysmallistosta olemme saaneet nähdä tähän mennessä ainakin punaisenkirjavan tähtimekon Perussa, sekä aivan ihanan tummansinisen kukkamekon Kolumbiassa. Molempien kanssa kruununprinsessa yhdisti muuten sekä korkokengät, että joihinkin tilaisuuksiin kuninkaalliselle hieman harvinaisemmin ballerinat. Mukulakivet ovatkin sen verran hankalaa maastoa, että raskaana ollessa lienee mukavampi vaihtaa hieman helpompaan kenkäversioon. Vierailujen ohjelmaan kruununprinsessan raskaus ei muuten ole liiemmin vaikuttanut, vaikka muutamia lepotaukoja toki onkin sinne tänne lisätty. Kuningatar Silvia on ollut hieman huolestunut tyttärensä lentämisestä tässä tilassa, mutta kruununprinsessa itse ei nähnyt asiassa mitään ongelmaa niin kauan, kun vointi on näin hyvä. Kolmas tämän matkan Asos-mekko nähtiin eilen illalla, siitä kuva täällä ja lisää kuvia Perusta ja Kolumbiasta ylipäätään täällä.

Itse ehdin jo Twitterissä vitsailla, ettei kruununprinsessan vaatemerkkejä ole tällä hetkellä kovin vaikeaa arvailla, sillä koko garderoobi tuntuu tilatun kerralla kahdesta nettikaupasta. Ihan tästä ei tietenkään ole kyse, vaan kruununprinsessa on pukeutunut muidenkin asuihin jo tämän syksyn aikana. Olemme nähneet esimerkiksi valtiopäivien avajaisissa saman mustavalkoisen jakun amerikkalaiselta Millyltä, kuin samassa tilaisuudessa prinsessa Estelleä odottaessa (kuva vasemmalla, oikealla tältä vuodelta). Pieni prinsessa muuten asusti vanhempiensa matkan aikana prinssi Danielin vanhempien luona Ockelbossa. Taitaa elämä mummun ja vaarin luona olla hiukan erilaista, kuin kotona!

Lisäksi kruununprinsessaa on nähty esimerkiksi seuraavissa asuissa, kiinnostuneet löytävät yksityiskohtia näistä ja muista postauksen asuista loistavasta Swedish Royal Clothing ID’s -blogista!

Mitäs pidätte tämänkertaisesta tyylistä? Omaan makuuni se on ehdottomasti ollut monilta osin ja odotan innolla, mitä vielä ehdimme nähdä ja suoraan sanoen, mihin mittasuhteisiin kruununprinsessan maha ehtii kasvaa seuraavien kuukausien aikana. Yksi erityisen mielenkiintoinen tilaisuus on tietenkin odotettavissa joulukuussa, sillä Nobeleissa kruununprinsessa Victoria on tavannut loistaa. Prinsessa Estelleä odottaessaan kruununprinsessa turvautui tuttuun ja turvalliseen suunnittelijaan, hääpuvunkin suunnitelleeseen Pär Engshedeniin, joka loi kruununprinsessalle kauniin tummansinisen paljettikoristellun iltapuvun. Jäämme odottamaan kuningasperheen naisten tämänvuotista loistoa ja ehkä siihen mennessä meillä on jo toinenkin prinsessa tarkkailtavaksi äitiysmuodin tiimoilta!

Ai niin, vielä yksi tiedonmurunen suoraan kruununprinsessalta itseltään. Se, mikä kaikkia kuitenkin eniten kiinnostaa, eli onko tulossa pieni prinssi vai toinen pieni prinsessa? Eivät tiedä vielä! Eivätkä ehkä meille kertoisikaan… 😉

Mukavaa viikonloppua kaikille!

(Tuoreimmat kuvat niin kruununprinsessa Victoriasta, kuin prinsessa Sofiastakin löydät yläpaneelin erikoissivulta, josta löytyy muuten nyt ensimmäinen häivähdys prinsessa Sofian vauvamahasta.)

Mainokset

11 kommenttia artikkelissa “Hyvinvoivan kruununprinsessa Victorian raskaustyyli kerää kehuja

 1. Oli ihanaa huomata viikonlopun aluksi, että olit postannut uuden jutun. Itse olinkin jo ehtinyt toivoa, että kirjoittaisit prinsessa Victorian äitiysvaatevalinnoista, kuten kirjoitit Catherinen tyylistä. 🙂 Itsekin olen pitänyt Victorian asuvalinnoista tällä kertaa. Omia suosikkejani ovat olleet Nicolaksen ristiäisissä nähty liila mekko ja siitä tehty punainen versio. Pidin myös sinisestä pitsimekosta paljon. Victoria kyllä näyttää todella hyvinvoivalta ja onnelliselta ja oikeim säteilee. Hän ja Daniel ovat kyllä ihana ja lämminsydäminen pari, joka hoitaa tehtävänsä mallikkaasti.
  Catherinen äitiysmuodista löytyi mielestäni molemmilla kerroilla onnistumisia ja hieman huonompia valintoja. Varsinkin toisen raskauden alun ikuiset tummat värit väsyttivät, onneksi keväällä saimme nähdä myös väriä. 🙂

  Olisiko mahdollista lähempänä Victorian ja Danielin lapsen syntymää tehdä samanlainen äänestys vauvan tulevasta nimestä kuin ennen Charlotten syntymää?

  Tykkää

  • Kuninkaalliset on aina hyvä aloitus viikonlopulle, sopivan kevyttä! 😀

   Victoriassa ja Danielissa on sitä jotain, ovat niin miellyttävän ja sympaattisen oloisia aina. Ja tosiaan molemmat, sillä tykkään kovasti Danielistakin. Kaikille suo onnellisia asioita, mutta heille jotenkin erityisesti. 🙂 Ja kyllä se päällepäin näkyykin, että ovat onnellisia ja ehkä vähän helpottuneitakin? Ainakin kovin rentoina esiintyivät Etelä-Amerikassa.

   Mukavaa, että tykkäsit postauksesta! Victorian tyylistä tulee vähemmän kirjoitettua, kun ehkä hänen kohdallaan puhutaan enemmän persoonasta ja asioista. Katen kohdalla taas muoti on aina ensimmäisenä esillä, joten helposti tulee itsellekin kirjoitusaiheeksi. Victorian raskauden loppuvaiheessa voisi olla kyllä paikallaan samanlainen vähän pidempi kooste. 🙂

   Nimiäänestys voidaan ehdottomasti tehdä! Tosin veikkaan, että emme millään osu siinä oikeaan, sillä niin Estelle, Leonore, kuin Nicolaskin tulivat aikalailla puun takaa yleisölle. 😀 Toiset nimet sitten taas olivat loogisempia ja niitä olisi varmaan mahdollistakin saada oikein. Mutta eihän meitä tietenkään vaikeakaan tehtävä lannista, rohkeasti lähdemme etunimiäkin arvuuttelemaan!

   Tykkää

 2. On ollut ilo seurata Victoriaa alkuraskauden ajan, tyyli on todella kehittynyt huikeasti ja hänestä hehkuu aivan erilaista onnea ja rauhallisuutta kuin Estelleä odotellessa. Heikompiakian hetkiä on ollut, mutta yleisesti ottaen melkein napakympin asuja useimmat. Ehdoton lempparini on ristiäisasu, ja Asoksen kukkakuviollinen mekko Kolumbiassa. Innolla odotan Nobel-juhlia, saa nähdä nähdäänkö silloin Victorialta kierrätyksenä tuo upea paljettimekko vai ei. Kiinnostavaa myös alkaa kohta puoleen seuraamaan Sofian raskaustyyliä. 🙂

  Tykkää

  • Victorian tyyli on muuten mielenkiintoista, juuri noita mainitsemiasi heikompia hetkiä sattuu sinne napakymppien sekaan jonkin verran. Kaikilla toki tyyli vaihtelee, eikä tietenkään jokainen asu voi olla kaikkien makuun, mutta Victorian kohdalla huomaan useammin, kuin monen muun, miettiväni, että mitä ihmettä! Sitten toisaalta myös keskivertoa useammin ehkä tykkäänkin asuista. 🙂

   Tuo Asoksen mekko on kerännyt kehuja! Se oli todella kaunis ja vaikka helma on aika vaikean mittainen, mekko toimi kauniisti Victorian raskauden takia ”pönäkällä” vartalollakin. Enkä nyt siis tarkoita pönäkällä kiloja, vaan tuota tiettyä matroonamaisuutta, joka raskaana oleville naisille aina tulee. Ihana mekko, joka on tainnut mennä aika hyvin kaupaksi tänään. ’Victoria effect’!

   Mielenkiinnolla odotan samaa, eli käyttääkö Victoria mekkoa uudelleen. Jotenkin Victoriaan sopisi säästää tässä asiassa, mutta toisaalta yleensä Nobeleihin on tupattu hankkimaan uutta, eikä ainakaan ole käytetty muiden Nobeleiden mekkoja uudelleen. Olisikohan siinä mahdollisuutta johonkin uudistamiseen? Sofialle siinä ei taida olla vielä lainattavaa, koska Sofian maha näyttää tämän päivä tuoreissa kuvissa vielä lähestulkoon huomaamattomalta. Uudet kuvat muuten tuolla erikoissivulla vauvoista, jos et ole vielä nähnyt!

   Tykkää

   • Voi olla että uusi puku Nobeleihin on todennäköisin, koska tyyli on muuttunut viime raskaudesta ja itselläni ei kyllä riitä mielikuvitus uudistamaan tuota pukua paljettien ja simppelin mallin takia 😀 Ja voi tuo Sofian asu… ehkä tarkoitus oli esitellä hyvin vähän näkyvää vauvamahaa, mutta minun mielestäni tuo väri ja noin tiukka mekko ei sovi yhteen. Puhummattakaan kunniamerkistä, mikä meni ihan katastrofiksi! Nauha näyttää siltä kuin se olisi otettu laatikosta ulos muutama sekunti ennen autoon juoksua ja kunniamerkin tähti laitettu perhekunniamerkin sijalle väärään paikkaan. No, ehkä ensi kerralla sujuu sitten paremmin 🙂

    Tykkää

    • Sofian asusta voi kyllä sanoa, ettei hänellä ainakaan näytä olevan minkäänlaista epävarmuutta vartalonsa kanssa! 😀 Ja ei kyllä pitäisikään, kaunishan se onkin ja minusta jopa tämä asu näytti ihan hyvältä. Onhan se tiukka, eikä mitenkään kovin kummoinen, mutta jotenkin kokonaisuutena kiva. Hiuksista ja korviksista tykkäsin erityisesti.

     Mutta joo, kunniamerkkihommat sitten… Tästä jäi nyt vähän sellainen fiilis, että kukaan ei ole Sofiaa osannut asiassa auttaa. Nauhan taitokset näkyvät kilometrin päähän, eikä Sofialla näkynyt rintakoruja pitämässä sitä paikoillaan, joten varmaan on ollut aikamoinen kyttääminen, ettei koko nauha valu hartialta lattialle. Tähden sijainnista minua valistettiin Twitterissä, että jotkut kuninkaalliset naiset (ainakin Espanjan Sofia) käyttävät sitä useinkin tuossa rinnassa. Sääntöjen mukaan sen kyllä käsittääkseni pitäisi olla enemmän tuolla vyötärön seudulla. Ja tosiaan, missä oli perhekunniamerkki? Sofia näitä kaikkia ei voi vielä tietää, mutta ihmettelen kyllä, ettei Carl Philipille ole tullut mieleen mainita asiasta. On kuitenkin vuosikaudet itse kantanut nauhaa ja toisaalta nähdyt äitinsä ja sisartensa käyttävän. Nyt äkkiä Sofialle joku asiantuntija avuksi! 🙂

     Tykkää

    • On muuten mielenkiintoista nähdä, näemmekö jommankumman Madeleinen Carl Philipin häissä käyttämistä asuissa jossain vaiheessa Victorialla tai Sofialla. Varsinaisen hääpäivän mekko voi olla liiankin tunnistettava lainattavaksi, mutta se kaunis harmaa, joka Maddella oli häiden aattona illallisella, voisi hyvinkin sopia esimerkiksi Victorialle.

     Tykkää

 3. Victorian mustavalkoinen puku ja valkoinen jakku rusetteineen oli todella kaunis ja tyylikäs. ”Lets take a selfie” opiskelijan kanssa on kuva jossa Victoria on niin lähestyttävän näköinen kuin vaan voi olla.

  Tykkää

  • Moni muukin kuninkaallinen suostuu selfie-kuviin, mutta Victoria todella on siinä kuvassa hirveän vahvasti mukana. Ei mikään pikakuva. 🙂 Harmi, ettei mustavalkoinen asu ehtinyt postaukseen heti alussa. Toivottavasti postauksen jo lukeneet huomasivat käydä katsomassa uudelleen, koska tuo oli minusta tosi nätti asu. Rusetin tosin olisin ehkä jättänyt takista pois ja se oli vielä Victorian oma lisäys, alkuperäisessä sellaista ei ole.

   Tykkää

 4. Pakko myöntää, että pieni asukateus iskee. 😉

  Itse kun odotin esikoista, niin sain ystävältä lainaan muutamia vaatteita ja itse ostin joitain, mutta ei sitä kauheasti viitsinyt rahaa laittaa vaatteisiin, joita käytti vain joitain kuukausia….onhan noita todella kauniita äitiysvaatteita olemassa ja todellakin Victorian tyyli on parantunut tämän raskauden aikana, oliskohan enemmän sinut oman muuttuvan vartalon kanssa ja toisaalta onhan se ihanaa näyttää kasvavaa mahaa muillekin. 🙂 Mielenkiintoista seurata mitä kaikkea hän vielä pukee päälleen.

  Toisaalta, millainen tyyli Sofialle muotoutuu raskauden aikana – ainakin nyt vaikuttaa siltä, että maha saa näkyä kunnolla 🙂

  Ihana postaus, kiitos. Tuli omaa mahaa ikävä 😀

  Tykkää

  • Minäkin tykkäsin mahasta raskaana ollessa! 🙂 Siksi en koe vääräksi kirjoittaa asuista tai mainita mahan kokoa, vaikka tiedän, että osaa häiritsee mahan ”kyttäys”. Arvailusta ennen raskausilmoitusta en niin välitä, mutta kun se siinä on kaikkien näkyvillä virallisesti, kehua minusta saa. 🙂

   Raskauspukeutumisessa on minusta se aika merkittävää, että oikeasti käyttää äitiysvaatteita. Tosin, juuri niin kuin sanoit, lyhyeksi ajaksi ei tavallinen ihminen raski niin kovin monia uusia vaatteita ostaa. Mutta tosiasia on se, että kun vaate on suunniteltu oikeasti mahalle, sitä ei tarvitse venyttää tai ostaa kolme numeroa liian suurta, ja siksi vaate sitten istuukin paremmin ja näyttää nätimmältä.

   Sofialta odotan ainakin sellaista pukeutumista, jossa maha saa näkyä. Kuten tuossa Arianalle vastasin, Sofialla ei taida olla minkäänlaista epävarmuutta vartalonsa kanssa ja tosiaan heti sai tämä orastavakin maha näkyä, joten ainakaan teltoista ei liene pelkoa!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s