Prinsessa Sofia on raskaana!

Lisää iloisia uutisia Ruotsin hovista, prinsessa Sofia on raskaana!

Hovin mukaan kesäkuussa avioituneiden prinsessa Sofian ja prinssi Carl Philipin esikoinen syntyy huhtikuussa 2016. Tuleva vauva sijoittuu kruununperimyksessä isänsä Carl Philipin jälkeen viidenneksi, edellään myös kruununprinsessa Victoria, prinsessa Estelle ja kruununprinsessan noin kuukautta aiemmin syntyvä toinen lapsi. Odotettavissa on sekä prinssin tai prinsessan titteli, että herttuakunta ja muut koristukset ja arvot.

Prinsessa Sofian  kerrotaan voivan hyvin, eikä tällä hetkellä ole suunnitelmissa tehdä suurempia muutoksia pariskunnan syksyn ohjelmaan. Hovin tiedottajan mukaan muu kuningasperhe, sekä prinsessa Sofian perhe ovat tienneet vauvasta jo jonkin aikaa ja ovat erittäin iloisia. Prinssipari itse kertoo hovin tiedotteessa olevansa hyvin iloisia ja onnellisia, sekä odottavissa tunnelmissa, voidessaan kertoa iloiset uutiset.

”Vi är så lyckliga och glada att kunna meddela att vi nu väntar vårt första barn. Vi är mycket förväntansfulla.”

”We are so happy and excited to announce that we are expecting our first child. We are very much looking forward to it.”

Prinsessa Sofia raskaana, vauva, Carl Philip, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Kungahuset.se

Ruotsin hovissa riittää nyt pieniä lapsia, kun prinsessa Madeleinen sunnuntaina kastetun prinssi Nicolaksen ja keväällä kaksi vuotta täyttävän prinsessa Leonoren lisäksi, kruununprinsessa Victorian prinsessa Estelle saa pikkusisaruksen maaliskuussa ja nyt prinsessa Sofian vauvaa odotetaan huhtikuulle. Kuninkaalliselle perheelle tämä tarkoittaa myös aikamoisia työjärjestelyjä, sillä molemmat prinsessat ovat varmasti äitiyslomalla ainakin jonkin aikaa. Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel tosin jakoivat prinsessa Estellen kohdalla vastuun ollen vuorotellen kotona, joten aivan piiloon eivät prinsessatkaan varmaan julkisuudelta sujahda. Prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia tulevat jatkossakin asumaan Tukholmassa, prinssin kummisedältään prinssi Bertililtä perimässä Villa Solbackenissa. Huvila on kuitenkin tällä hetkellä remontissa ja pariskunta asuu Tukholman Djurgårdenissa sijaitsevassa huoneistossa.

Hoikasta prinsessa Sofiasta ei iloista uutista ole vielä päällepäin huomannut, mutta lasketusta ajasta, sekä aiemmista kuninkaallisista raskausilmoituksista päätellen prinsessan raskaus lienee juuri ohittanut 12 viikon tärkeän rajapyykin. Pariskunnan avioiduttua kesäkuussa 2015 vauva ei tainnut saada alkuaan ihan häämatkalla, mutta nopeasti ja aika yllättävästikin nämä uutiset silti tulivat. Hovikirjeenvaihtaja kuvitteli, että prinsessa Sofia totuttelee ensin rooliinsa ja paikkaa vähän äitiyslomalla olevaa kruununprinsessa Victoriaa, mutta mitä vielä. Lisäksi pari on itse sanonut, ettei lasten kanssa ole kiirettä, vaan nauttivat ajasta kahdestaan, eli ehkä vauva ilmoitti tulostaan hieman yllätyksenä heillekin? Joka tapauksessa hienoja uutisia! Ja vielä yksi bonus, ehkä näemme prinsessa Madeleinea hieman enemmän julkisuudessa, kun työt kasaantuvat muuten kovasti prinsseille ja kuningasparille.

Prinsessa Sofialla on tänään kalenterissaan iltapäivätapaaminen yhdessä kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian kanssa, sekä huomenna yhdessä prinssi Carl Philipin kanssa prinssiparin säätiön merkeissä, mutta kummastakaan tilaisuudesta ei välttämättä julkaista kuvia. Seuraavaa julkista esiintymistä saammekin mahdollisesti odottaa hetken, sillä tällä hetkellä seuraavat merkinnät prinsessan kalenterissa ovat ensi viikon lopulla.

Jatkossa löydät kaiken prinsessa Sofian raskaudesta tunnisteella Sofian ja Carl Philipin vauva (kruununprinsessaparin vauvasta tunnisteella Victorian ja Danielin vauva), sekä molempien ruotsalaisprinsessojen tulevista vauvoista yläpalkista löytyvältä erikoissivulta.

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee prinsessaa ja prinssiä!

Prinsessa Sofia raskaana, vauva, Carl Philip, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Kungahuset.se

Halukkaat voivat lähettää onnitteluita netin kautta kuningashuoneen sivuilla tai Facebookissa, tai ihan perinteiseen tapaan kortilla tai kirjeellä osoitteeseen:

H.K.H Prins Carl Philip och H.K.H Prinsessan Sofia
H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm
Sverige

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Sofia on raskaana!

 1. Muistan kun häiden aikaan täällä pohdittiin, että Sofian lapsen saannin aika ei ole vielä mutta jälleen kerran uutiset pääsivät yllättämään. 🙂 Mukavaa, että pariskunta saa elää kuitenkin tehdä omat valintansa hovin velvollisuuksista huolimatta. Jännittäviä ja iloisia uutisia! 🙂 Eilen Madeleinen perhekuvaa katsoessani pohdin, että lyhyessä ajassa hänenkin elämä on ottanut isoja harppauksia eteenpäin. Kuluneen reilun kahden vuoden aikana hän on mennyt naimisiin ja tullut kahden lapsen äidiksi. 🙂

  Tykkää

  • Niin pohdimme ja minä ainakin olen yllättynyt! 😀 Mutta toisaalta, kuten olemme nähneet, Sofia ei taida tarvita liiemmin totuttelua prinsessan rooliin, joten eipä haittaa vauvakaan samaan syssyyn. Itsehän tulevat vanhemmat ovat myös sanoneet, että askel kerrallaan ja ei kiirettä, joten siihenkin nähden aika äkkiä tulee vauva. Ehkä yllätys vähän heillekin?

   Madeleinen elämä on tosiaan muuttunut kovasti ja nopeaan tahtiin. Avioliiton ja kahden lapsen lisäksi vielä pari isoa muuttoa ja rooli kuningasperheessä on ollut vähän sekaisin jo monta vuotta, identiteelille kovia haasteita. Mutta onnelliselta näyttää. 🙂

   Tykkää

 2. Nyt on pakko sanoa: olin oikeassa ! 😀

  Jostain vaan arvasin, että lapsia heille tulee lähiaikoina, jos vaan mahdollista. Veikkaan, että ovat olleet linjalla ”lapsilla ei ole kiire”, koska Kruununprinsessaparilla toista lasta ei ole heti tullut, eli tietävät ettei lasten saaminen ole välttämättä helppoa. Ja toisaalta media ei heti ala tuijottamaan ja spekuloimaan Sofian vatsaa.

  Mutta silti ihana uutinen ja ihanaa, kun serkukset ovat suht samanikäisiä.

  Tykkää

 3. Yllättävä, mutta toki iloinen uutinen 🙂 SVT voikin jo alkaa valmistautua kaksiin ristiäisiin vuosibudjetissaan 😀 Ellei Ruotsissa päätetä tehdä tehokkaasti tuplaristiäiset, eihän sitä koskaan tiedä.

  Tykkää

  • SVT:llä varmaan kiroavat nyt! Ja pohtivat voisiko jättää kuninkaan joulupuheen näyttämättä, vai ehkä tällä kertaa kansallispäivän juhlinnat. 😀

   Tuplaristiäiset olisi upeat! Tuossa parin tutun twiittaajan kanssa uhottiin, että jos niin ikinä tapahtuu, mennään paikan päälle. 😀 Ja oikeastaan sanoisin, että vaikka eivät lähtisi, meikäläinen saattaa siellä aidan takana nakottaa taas, jos vaan on mahdollista lähteä reissuun.

   Tykkää

 4. Ehkä tuli hiukan yllätyksenä ja kuvittelin että lapsi ei ehkä näin pian tulisi mutta hienoa kuitenkin! Onnea tuleville vanhemmimme ja kyllä Ruotsissa nyt tapahtuu iloisia tapahtumia! 🙂

  Tykkää

  • Ensi vuosi on kyllä Ruotsissa oikein kuninkaallisten juhlavuosi! Kaksi vauvaa, kahdet ristiäiset, huhtikuussa kuningas täyttää 70 vuotta ja kesäkuussa kuningaspari viettää 40-vuotishääpäivää. Siinä onkin sitten juhlia kerrakseen muutaman kuukauden sisään. 🙂

   Tykkää

 5. Ja hienoa,kun Hovikirjeenvaihtaja pitää meidät ajan hermolla kaikkien juhlien suhteen. Kannustan Hovikirjeenvaihtajaa lähtemään ristiäismatkalle,saadaan taas ensiluokan raporttia paikan päältä 🙂
  Lämpimät onnittelut vielä Sofialle ja Carl Philipille! 🙂

  Tykkää

 6. Ihana uutinen todellakin! Paljon onnea Sofialle ja Carl-Philipille. En kyllä minäkään vielä odottanut vauvauutisia, mutta hienoa. Ensi vuonna Ruotsissa kyllä riittää juhlittavaa. 🙂

  Tykkää

  • Useimmat toimittajatkin tuntuvat olevan tosi yllättyneitä Ruotsissa, mutta iloisesti toki. 🙂 Mutta emmehän tiedä Sofian ja Carl Philipin suunnitelmia, ehkä oli aivan tarkoituskin heti saada vauva. Ja vaikka olisi yllätyskin vähän ollut, heillä lienee resursseja hoitaa lapsi hetikin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.