Ruotsin kruununprinsessa Victoria on raskaana!

Iloisia ja hartaasti odotettuja uutisia Ruotsista: kruununprinsessa Victoria on raskaana! Hovi on juuri julkistanut uutisen ja laskettu aika on maaliskuussa 2016. Tuleva vauva on kruununprinsessan ja prinssi Danielin toinen lapsi ja vuonna 2012 syntyneen prinsessa Estellen pikkuveli tai -sisko. Hovin mukaan kruununprinsessaparin aikatauluihin ei ole tällä erää tulossa suurempia muutoksia ja hovin mukaan kruununprinsessa voi erinomaisesti. Lisäksi hovista kerrotaan, että niin äiti itse, kuin koko perhekin ovat hyvin onnellisia tulossa olevasta vauvasta. Tuleva prinssi tai prinsessa asettuu kruununperimyksessä sijalle kolme äitinsä ja isosiskonsa perään.

Myös muulle kuninkaalliselle perheelle ja prinssi Danielin perheelle on luonnollisesti ilmoitettu ja kaikki lähettävät onnitteluja. Halukkaat voivat lähettää niitä myös netin kautta kuningashuoneen sivuilla tai Facebookissa, tai ihan perinteiseen tapaan kortilla tai kirjeellä osoitteeseen:

H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel
H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm
Sverige

Hovin tiedote:

Kronprinsessparet väntar barn / The Crown Princess Couple is expecting a child

Deras Kungliga Högheter Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har den stora glädjen att meddela att de väntar sitt andra barn. Födseln beräknas till mars 2016.

Under hösten 2015 förväntas inga större förändringar i Kronprinsessparets program.

The Crown Princess Couple is expecting a child

Their Royal Highnesses Crown Princess Victoria and Prince Daniel are happy to announce that The Crown Princess is expecting their second child. The birth is expected to take place in March of 2016.
No changes in the schedule of The Crown Princess Couple’s public engagements are planned during the fall of 2015.

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee koko perhettä!

Mainokset

13 kommenttia artikkelissa “Ruotsin kruununprinsessa Victoria on raskaana!

 1. Upeaa, että suloinen Estelle saa sisaruksen! 🙂 Nämä uutiset tulevat kyllä aina yhtä yllätyksenä 🙂 ja Hovikirjeenvaihtaja tiedotit asiasta todella nopeasti. Sofia ja Carl Philip voivat nyt sopivasti ottaa isompaa roolia kuningasperheen edustustehtävissä ja Victoria/Daniel voivat vauvan syntymän jälkeen keskittyä vauva-arkeen.

  Tykkää

  • Kyllä tätä vähän on arvailtu ja spekuloitu, mutta väittäisin silti, ettei heinäkuun alussa voinut vielä maha näkyä. 😉 Joka tapauksessa hieno juttu ja onnellinen uutinen! Ja yllätys tosiaan. Twiittailin tuossa kanssabloggaajien kanssa tiaroista ja yhtäkkiä eräs huumoritili twiittasi uutisen, piti kauhealla kiireellä rynnätä virallisille sivuilla tsekkaamaan tilanne! 😀

   Varmasti näemme nyt Carl Philipiä ja Sofiaa paljon. Ovat jo hypänneet hyvin hommiin mukaan ja varmasti keväällä ja kesällä rooli entisestään kasvaa.

   Tykkää

 2. Vihdoinkin! On tätä uutista odotettu ja toivottu 🙂 heille kyllä suo tämän onnen.

  Veikkaan, että vauvauutisia kuullaan lisää syksymmällä tai vuoden vaihteessa. Vai laskelmoidaanko hovissa näiden vauva-asioiden kanssa eli montako perheenjäsentä on ns. edustuskunnossa. Nythän on sisarukset saatu naimisiin eikä muut asiat niin vie huomiota häiltä.

  P.s.lapsiahan ei pysty ”tilaamaan” eikä nämä asiat aina ole niin yksiselitteisiä…kunhan pohdiskelen 🙂

  Tykkää

  • Olet oikeassa, lapsia ei voi tilata, eikä asia ole niin yksinkertainen, mutta rohkenen silti esittää arvaukseni! 😀 Ja se on, ettemme kuule lisää vauvauutisia vähään aikaan. Ensinnäkin kuvittelisin, että kun Sofia täyttää joulun alla vasta 31, kovaa kiirettä ei lapsille vielä ole ja tässä on hänellä nyt aika iso työ kuitenkin tottumisessa uuteen elämään ja ”ammattiin”. Itse en ainakaan haluaisi siihen päälle enää raskautta, varsinkaan ensimmäistä. Totta saattaa hyvinkin olla myös tuo arviosi edustuskunnosta. On kuitenkin faktaa, että työtä on tietty määrä ja kun Madeleinekin on aika pitkälti poissa vahvuudesta nyt, jonkun täytyy kuningasparin tukena ja apuna olla. Toki Victoria viimeksi pystyi edustamaan hyvin pitkään ja tietenkin on Daniel, jolle ei vaivoja luulisi tulevan. Lisäksi kruununprinsessapari jakoi viimeksi vanhempainvapaat niin, että ensin kotona oli Victoria ja sitten Daniel, jolloin Victoria pääsi takaisin töihin eli periaatteessa eivät kokonaan lopeta töitä. En silti usko, että kukaan pyrkisi kieltämään lasten hankkimista millään tavalla, jos se Sofian ja Carl Philipin toiveissa nyt heti on. Mutta olisin kyllä yllättynyt, jos tällaisista asioista ei lainkaan keskusteltaisi perheen parissa. Kyseessä kuitenkin perheyritys. 😉

   Tykkää

 3. Ihana uutinen todellakin. Itse olin jo miettinyt pidemmän aikaa että jääköhän Estelle ainoaksi lapseksi. Olen siis todella iloinen Victorian ja Danielin puolesta, sillä he vaikuttavat olevan mahtavia ihmisiä ja vanhempia. Paljon onnea! 🙂

  Tykkää

  • Samaa olin miettinyt, vaikkei tämäkään mikään hirmuinen ikäero tule olemaan. Monet kuitenkin saavat lapset peräjälkeen ja kun Victoria ja Danielkin ovat sanoneet toivovansa useampaa, tauko pisti ihmettelemään. Mutta voihan olla tietenkin, että juuri näin halusivat ja eihän sillä väliäkään ole, iloisia uutisia nyt! 🙂

   Tykkää

 4. Tämä on kyllä todella ihan uutinen! Samaa olen miettinyt, että ehkä Sofia ja Carl Philip odottavat hetken aikaa, ennen kuin harkitsevat perheenlisäystä. Estellestä tulee varmasti hurmaava isosisko, kuten äitinsäkin on.

  Tykkää

  • Taitaa olla harvinaisempaa, että uusi prinsessa heti ryhtyisi lapsia hankkimaan avioitumisen jälkeen. Tosin jos Sofian viimeaikaisia otteita katselee, ei tuota tottumista ja oppimista taideta paljon tarvita. Aika suvereenia prinsessameininkiä on. 🙂

   Muokkaus: Piti käydä ihan tarkistamassa, kyllä sentään ainakin Mary ja Marie ovat aika äkkiä lapsia hankkineet. Tosin olivat kyllä vanhempiakin kuin Sofia avioituessaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s