Chris O’Neillin työkuviot vievät prinsessa Madeleinen perheen Ruotsiin

Ruotsin kuningasperheen ei-kuninkaallinen jäsen, liikemies ja tuore kahden lapsen isä, Christopher O’Neill on mielenkiintoisessa asemassa. Rahoitus- ja suuryritysalalla toimiva amerikkalais-brittiläinen Chris halusi jatkaa uraansa ja pysyä yksityishenkilönä ja kieltäytyi kohteliaasti kaikista arvonimistä avioituessaan prinsessa Madeleinen kanssa. Toisaalta perheeseen kuuluu prinsessavaimon lisäksi kaksi kuninkaallista lasta, prinssi ja prinsessa, joten ihan helposti ei käy kahden elämän yhdistäminen. Lukuisat poissaolot kuninkaallisen perheen tärkeistä tilaisuuksista ovat herättäneet lehdistössä keskustelua ja Chris on saanut osansa myös prinsessa Madeleineen kohdistuvista antipatioista. Toisaalta liikemies elättää itse perheensä ja näyttää olevan sinut myös perheensä valtaistuinkytkösten kanssa. Viime viikolla Chris, yksityishenkilö kun on, antoi aiheesta haastattelun ja kertoi ajatuksiaan Expressen-lehdelle.

Postauksessa on kuvituksena tänään julkaistuja kauniita perhekuvia prinsessa Madeleinesta, Chrisistä, prinsessa Leonoresta ja prinssi Nicolaksesta.

Ruotsin prinssi Nicolas ja Chris O'Neill, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

(c) Brigitte Grenfeldt – Kungahuset.se

Toukokuun lopulla Ruotsin hovi vahvisti jo pitkään liikkuneet huhut prinsessa Madeleinen perheen muutosta. New Yorkista Tukholmaan joulukuussa siirtynyt silloin vielä kolmihenkinen perhe muutti prinsessan kotimaahan vain väliaikaisesti, mutta silti uutinen muutosta Lontooseen herätti ihmetystä. Koko aikuisikänsä kuninkaallisen roolinsa ja julkisuuden kanssa kipuillut prinsessa Madeleine ei ole Ruotsissa kovin hyvässä huudossa ja vaikka prinsessa on työskennellyt aktiivisesti kuningatar Silvian perustamassa World Childhood -järjestössä, kansa kokee usein, etteivät prinsessaa tunnu niin sanotut kuninkaalliset työt ja edustaminen kiinnostavan. Muutto ulkomaille ei siis varsinaisesti kohottanut parin osakkeita, eikä asiaa auttanut edes prinsessan äitiysloma, sillä luonnollisesti lapset kiinnostavat myös kotimaista yleisöä.

Expressenin hovitoimittajalle Johan T. Lindwallille antamassaan haastattelussa Chris kertoi, että muutto Tukholmaan oli todellakin koko ajan vain välivaihe. Alunperin perheen oli tarkoitus muuttaa käytännössä suoraan Lontooseen, mutta prinsessa Madeleinen raskaus muutti suunnitelmia ja päätös viipyä Tukholmassa synnytyksen yli tehtiin. Chrisin mukaan Ruotsi olisi perheelle täysin mahdollinen asuinpaikka – mitä on kosmopoliitilta Chrisiltä vähän vaikea uskoa – jos vain Chrisin työ antaisi myöten, mutta tällä hetkellä bisnekset vievät miestä Lontooseen ja New Yorkiin siinä määrin, ettei sukkulointi Tukholmasta käsin ole mielekästä.

Itseasiassa Chris on asunut Lontoossa jo huhtikuusta lähtien ja on lentänyt kolme, neljä kertaa viikossa mantereen puolelle tai Isoon-Britanniaan. Mutta vaikka hän on Ruotsissakin viettänyt aikaa melko runsaasti, muutamia kuninkaallisen perheen tilaisuuksia, näkyvimpänä ehkä kesäkuinen kansallispäivä, on jäänyt väliin. Chrisin mukaan syy poissaoloihin on ollut yksiselitteisesti hänen työssään. Suuret yritykset, joiden parissa Chris siis työskentelee, eivät suunnittele aikataulujaan kuukausien päähän ja pikkutekijät kuten Chris, saavat olla iloisia, jos heille liikenee hetki aikaa. Tämä aika saattaa myös järjestyä hyvin lyhyellä varoitusajalla ja joskus tilaisuudet menevät sitten päällekäin. Chrisin mukaan tällaisissa tilanteissa hänen työnsä on mentävä etusijalle ja silloin poissaoloja tulee. Joskus taas suunnitelmat saattavat muuttua viime hetkellä myös toiseen suuntaan, jolloin näemmekin koko perheen yhdessä, kuten kävi prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian kuulutusten aikaan. Aiemmin ilmoitetun mukaan Chrisin ei paikalla pitänyt olla, mutta viime hetkellä mies ehti linnaan ja mukaan kirkkoon.

Sen lisäksi, että työn luonne määrää pitkälti Chrisin aikataulua, on se siis tärkein syy myös muuton takana. Jatkuva matkustelu edestakaisin on raskasta ja kun lentomatkat vievät kuitenkin aina oman aikansa, jää isän ja pienten lasten yhteinen aika vähiin. Expressenin haastattelussa Chris toteaa jotakuinkin niin, että koska hän on perheen päätoiminen elättäjä, hänen tulee ajatella aina ensin perhettään ja sen parasta. Lisäksi hän ei halua iltaisin tulla yksin hotellihuoneeseen, vaan istua perheensä kanssa illalliselle. Monen silmään artikkeli on tältä osin tuntunut melko yksioikoiselta ja Chrisin sanoja on pidetty ehkä hieman vanhanaikaisina. Toisaalta on kuitenkin niin, että minkä tahansa perheen, kuninkaallisen tai ei, hyvinvoinnin kannalta yhdessäolo lienee ensiarvoisen tärkeää. Ja kun prinsessa Madeleine ei ole kruununperillinen, ruotsalaisten veronmaksajien pussista ei elantoa ole luvassa, täytyy Chrisin tuoda niin sanotusti leipä pöytään. Ja jotta hän niin voi tehdä, on tämä elämän yksityisempi puoli asetettava ensimmäiseksi ja luonnollisesti tämä päätös on tehty yhdessä prinsessa Madeleinen kanssa.

Ruotsin prinsessa Madeleine ja prinsessa Leonore, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Brigitte Grenfeldt – Kungahuset.se

Aivan täysin ruotsalaisten ja meidän kuninkaallisia seuraavien ei tarvitse prinsessan perheelle hyvästejä heittää. Chrisin mukaan hän haluaa, että vaimo ja lapset voivat viettää aikaansa Ruotsissa niin paljon kuin mahdollista, ja lisäksi prinsessa Madeleinea tullaan kuulemma näkemään jatkuvasti Ruotsissa virallisissa tehtävissä. Jos vanhat merkit pitävät paikkansa, tuo ’jatkuvasti’ ei liene kovin usein, mutta toki lentomatka on lyhyt ja kun lapset hieman kasvavat, prinsessakin varmasti osallistuu hieman aiempaa enemmän kuninkaallisen perheen töihin. Isossa-Britanniassa perhe suunnittelee asuvansa näillä näkymin vähintään pari seuraavaa vuotta.

Lontoossa nelihenkinen perhe tulee Chrisin mukaan asumaan asunnossa, jota he parhaillaan valmistelevat muuttoa varten. Aiemmista lehtitiedoista poiketen uusi koti ei ole Chrisin äidin Eva O’Neillin omistama asunto, vaan täysin erillinen. Tarkkaa aikaa muutolle Chris ei vielä kertonut, mutta sen aika on kuitenkin ehdottomasti alkusyksystä ja mahdollisesti jo ennen syyskuun puoliväliä. Prinssi Nicolaksen ristiäisiä tullaan viettämään myöhemmin syksyllä, vasta muuton jälkeen siis, ja Chrisin mukaan tilaisuus tulee olemaan hyvin samankaltainen, kuin prinsessa Leonorenkin kastejuhla viime kesänä. Vaihtoehtoina juhlapaikalle ovat kuninkaanlinnan kappeli, jossa prinsessapari vihittiin ja kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian yksityiskodin Drottningholmin linnan kappeli, jossa isosisko Leonore kastettiin.

Ruotsin prinsessa Madeleine, prinssi Nicolas ja Chris O'Neill, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

(c) Brigitte Grenfeldt – Kungahuset.se

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Chris O’Neillin työkuviot vievät prinsessa Madeleinen perheen Ruotsiin

 1. Chris O´Neil on johdonmukainen roolissaan hovissa. Ei varmaankaan ole ihan yksinkertaista asettaa työ jotakuinkin etusijalle, vaikka se onkin hyvin perusteltua. Odotukset Madeleinelle prinsessana ovat jonkinasteisia vaatimuksia ja odotuksia myös Chrisille.. Mielenkiintoista nähdä kuinka paljon Madeleine ottaa osaa ” talon töihin”. Hän on kauan saanut elää varsin yksityistä elämää.

  Kuvat olivat kauniita ja harmonisia. Leonore muistuttaa mielestäni Chrisin äitiä. Toivotaan ajan myötä kallistuu enemmän äitinsä puoleen 🙂

  Tykkää

  • Chrisin osa on kyllä hankala, mutta toisaalta ei olisi välttämättä prinssinäkään sen kummempaa, joten tuossa saa ainakin tehdä työkseen sitä, mitä haluaa. 🙂 Minäkin odotan mielenkiinnolla Madeleinen tulevien vuosien työpanosta. Voi tosin olla, että jos Sofialle ja Carl Philipille kaavaillaan odottamaani suurempaa roolia, Madde voi rauhassa jäädä syrjään. Eivät kuninkaan siskotkaan Christinaa lukuunottamatta tee käytännössä mitään.

   Minäkin pidin kuvista ja olivat mukavan rentoja ja kesäisiä, ei turhaa pönötystä. Mukavaa myös, että kuvia nähtiin runsaasti, kun Madeleinekin julkaisi Facebookissaan muutamia hovin lisäksi. Hovikirjeenvaihtajan Facebook-sivulle lisäsin muuten viimekesäiset kuvat Maddesta, Chrisistä ja Leonore-vauvasta, aika samanlaisia, mutta kauniita nekin. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s