Gospelia, poksuvaa karkkia ja runsaasti rakkautta – prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häät

Ruotsin prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia ovat olleet naimisissa jo puolisentoista viikkoa ja ovat ehtineet suunnata häämatkalle Fijille. Täällä Hovikirjeenvaihtaja -blogissa kuninkaalliset häät ovat olleet kuluvan vuoden ehdoton kohokohta ja niitä on käsitelty ennen ja jälkeen monelta kantilta. Kiitos, että olette olleet mukana ja kertoneet omia ajatuksianne ja mielipiteitänne, niitä on aina mukavaa kuulla!

Aikaa on siis ehtinyt jo hiukan kulua ja pahoittelen, että hääpostauksissa on hieman kestänyt. Tässä on nyt kuitenkin vielä varsinainen kuvaus häistä ja kaikista mielenkiintoisista yksityiskohdista, sekä erityisesti näiden kuninkaallisten häiden erityisen henkilökohtaisesta luonteesta. Vaikka nyt asiat ovatkin vielä tuoreessa muistissa, tähän voi myöhemmin olla mukavaa palata ja koska toiveitakin aiheesta on esitetty, kooste oli mukava tehdä. Aikaisemmin erikseen käsiteltyihin osiin olen lisännyt linkit tekstin joukkoon. Yksi hääpostaus on myös vielä tulossa ja siinä keskitymme häiden ehkä eniten keskustelua herättäneeseen puoleen, eli musiikkivalintoihin. Sitten voisimmekin vihdoin ottaa vähän muitakin aiheita ja kuningashuoneita taas mukaan!

Ruotsin prinssi Carl Philip ja neiti Sofia Hellqvist Älvdalenista Taalainmaalta vihittiin avioliittoon lauantaina 13.6.2015 Tukholmassa. Päivä oli mitä upein, aurinko paistoi suurimmaksi osaksi siniseltä taivaalta ja elohopea kohosi hellelukemiin. Hovikirjeenvaihtaja hikoili turva-aidan takana yleisössä, mutta nyt tarkastelemme sitä, mitä me tavalliset pulliaiset näimme vain television välityksellä.

Vihkiminen ja hääjuhla järjestettiin Tukholman Vanhassa kaupungissa, kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian virallisessa kodissa eli kuninkaanlinnassa. Vihkiminen suoritettiin linnan kirkossa, jossa myös sulhasen pikkusisko, prinsessa Madeleine vihittiin kaksi vuotta sitten ja joka on toiminut myös kuninkaallisen perheen ristiäisten ja hautajaisten näyttämönä. Kello 16.30 myös kuninkaalliset vieraat (Pohjoismaiset vieraat, muut kuningashuoneet) olivat asettuneet kirkkoon ja laivaston univormuun pukeutunut sulhanen odotti bestmaninsa ja vanhan ystävänsä Jan-Ake Hanssonin kanssa tilaisuuden alkua kirkon etuosassa. Prinssi Carl Philip näytti hyvin rennolta ja iloiselta vilkutellen seremonian aikana hiukan levottomasti sylistä syliin vaihtaneelle siskontytölleen prinsessa Leonorelle.

Kaunis kuninkaanlinnan kirkko oli koristeltu koivuilla, koiranputkilla, saniaisilla ja vadelman versoilla, sekä kukka-asetelmilla, jotka koostuivat ruusuista, hortensioista, neilikoista, hajuherneistä, pioneista ja fuksioista kerman, korallin ja vaaleanpunaisen sävyissä. Alttarin molemmille puolille oli asetettu Ruotsin kuninkaallisen perheen tapojen mukaan kruunut symboloimaan tilaisuuden päähenkilöitä. Prinssi Carl Philipin puolella tyynyllä lepäsi 1700-luvun lopulta peräisin oleva prinssi Karlin kruunu ja Sofian puolella Albertinan kruunu. Alttarin oikealla puolella nähtiin myös Serafiimiritarikunnan lippu, jota pidetään esillä ritarikuntaan kuuluvien kuninkaallisten kasteissa, häissä ja hautajaisissa.

Ruotsissa perinteisesti morsiuspari saapuu kirkkoon yhdessä, mutta kuten kruununprinsessa Victorian ja prinsessa Madeleinen häissä, myös tällä kertaa isä saattoi tyttärensä kirkon käytävää. Sofia Hellqvist saapuikin kirkkoon Erik-isänsä käsipuolessa ja Enyan Athair ar Neamh – Father in Heaven -instrumentaalikappaleen soidessa. Kaunis kappale liikutti monia kotikatsomoissa ja myös kruununprinsessa Victorian nähtiin pyyhkivän kyyneleitä. Morsiamen edellä astelivat morsiustytöt, prinsessa Estelle, prinssi Carl Philipin serkun Patrick Sommerlathin kaksostytöt Chloé ja Anaïs Sommerlath, sekä prinsessa Sofian kummityttö Tiara Larsson.

Yksinkertaisen kauniiseen pitsisomisteiseen hääpukuun, huntuun ja uusilta appivanhemmilta häälahjaksi saatuun tiaraan sonnustautunut Sofia ja tyylikkäässä frakissa esiintynyt Erik Hellqvist pysähtyivät hieman ennen alttaria, kohtaan, jossa kirkon etuosa erottuu muusta salista ja josta penkkirivit lähimmille vieraille alkoivat. Isä ja tytär kumarsivat kevyesti alttarille, sitten prinssi Carl Philipin perheen ja suvun puolelle ja lopuksi vielä omalle suvulleen. Alttarille ja kuninkaallisille morsian suoritti aivan pienen niiauksen, omille läheisilleen luonnollisesti ei. Tervehdysten jälkeen Erik Hellqvist luovutti tyttärensä nopean nyökkäyksen jälkeen prinssi Carl Philipille, joka otti paikkansa morsiamen rinnalla ja johdatti tämän alttarille. Nopealla vaihdolla ohitettiin tyylikkäästi vaikeahko tilanne, jossa joko prinssin olisi pitänyt kumartaa tavalliseen kansaan kuuluvalle miehelle, tai vaihtoehtoisesti appiukon vävylleen.

Morsiamen ja sulhasen asetuttua paikoilleen vihkiseremonia alkoi virrellä Guds kärlek är som stranden (vihkimisen ohjelmaan voi tutustua täällä). Sen jälkeen siirryttiin suoraan vihkikaavaan, joka alkoi vihkipappien, eli kuninkaallisen hoviseurakunnan pastori Mikael Bjerkhagenin, sekä emerituspiispa ja ylihovisaarnaaja Lars-Göran Lönnermarkin alkusanoilla. Vaikka kyseessä olivat kuninkaalliset häät ja vihittävänä hallitsijan ainoa poika, vihkitilaisuudessa oli runsaasti myös hyvin henkilökohtaisia ominaisuuksia ja vaikka osaltaan tilaisuus oli jopa valtiollinen juhla, esimerkiksi kirkossa luettavat tekstit eivät olleet hyvin virallisia, vaan monille suomalaisillekin hääpareille tuttuja ja omissa häissäkin kuultuja. Kruununprinsessa Victoria astui alttarille ensin ja luki Ensimmäisen korinttolaiskirjeen luvusta 13 jakeet 4-7, sekä 13, selviytyen ammattilaisen ottein, vaikka tunteikas prinsessa haastattelussa myöhemmin kertoikin aloittaneensa itkemisen jo matkalla kotoaan Hagan linnasta kirkkoon.

Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii. Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja Sofia Hällqvistin, prinsessa Sofian häät, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Jonas Ekströmer / TT – Kungahuset.se

Seuraavaksi alttarin toiselle puolelle asettuivat prinsessa Sofian sisaret Lina Hellqvist ja Sara Hellqvist, joista vanhempi sisar Lina luki Roomalaiskirjeen luvusta 12 jakeet 9-10 ja 15.

Olkoon rakkautenne vilpitöntä. Vihatkaa pahaa, pysykää kiinni hyvässä. Osoittakaa toisillenne lämmintä veljesrakkautta, kunnioittakaa kilvan toinen toistanne. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.

Ja nuorempi sisar Sara Laulujen laulun luvusta 8 säkeet 6 ja 7.

Paina minut sinetiksi sydäntäsi vasten, pane sinetiksi ranteesi nauhaan. Rakkaus on väkevä kuin kuolema, kiivas ja kyltymätön kuin tuonela. Sen hehku on tulen hehkua, sen liekki on Herran liekki. Suuret vedet eivät voi sitä sammuttaa, virran tulva ei vie sitä mukanaan. Jos joku tarjoaisi talot ja tavarat rakkauden hinnaksi, hän saisi vain toisten pilkan.

Kauniiden tekstikatkelmien jälkeen oli vuorossa varsinainen vihkiminen, jonka suoritti emerituspiispa Lönnermark. Prinssi Philip vastasi erittäin vakaan ja varmaan ”Ja” piispan kysymykseen, ottaako hän Sofia Kristina Hellqvistin puolisokseen ja Sofian hieman hilkaisempaa, mutta yhtä varmaa vastausta seurasivat yleisön suosionosoitukset kirkon ulkopuolelta ja sen jälkeen kevyt naurahdus reaktion kuulleen yleisön joukosta. Sormusten vaihtaminen loi hiukan jännitystä, kun prinssi Carl Philip joutui hetken taistelemaan morsiamen kauniin sormuksen kanssa, jota timantit kiersivät koko matkalta.

Piispa Lönnermarkin julistettua heidät aviopuolisoiksi, prinssi Carl Philip ja hänen kuninkaallinen korkeutensa prinsessa Sofia, Värmlannin herttuatar kääntyivät kohti kirkkosalia kuullakseen Salem Al Fakirin esittämän Fix You -kappaleen brittiläiseltä Coldplay-yhtyeeltä. Kaunis kappale liikutti sulhasen lähes kyyneliin ja vieraidenkin joukossa nähtiin esimerkiksi prinssi Danielin tavoittelevan vaimonsa kättä omaansa ja Norjan kruununprinsessa Mette-Maritin pyyhkivän silmiään. Musiikkiesityksen jälkeen seurasivat rukoukset ja niiden jälkeen piispa Lönnermarkin puhe morsiusparille, joka jatkoi seremonian henkilökohtaista linjaa verraten avioliittoa ja kotia sulhasen kilpa-ajoharrastukseen sopien varikkoon, jossa tankataan rakkautta ja keskinäistä turvaa.

Hyväntuulinen, mutta toki juhlallinen seremonia päättyi kolmeen hyvin erilaiseen kappaleeseen. Ensin laulettiin ruotsalaisten koulujen päättäjäisistä tuttu I denna ljuva sommartid, sen jälkeen kuultiin ruotsalaisen David Pagmarin ruotsinkielinen tulkinta poptähti Rihannan Umbrella-hitistä nimellä Paraply ja viimeiseksi kirkkoon sijoitetun pienen orkesterin eteen asettui soulmuusikko Samuel Ljungblahd esittäen iloluontoisen ja gospelhenkisen Joyful, Joyful -kappaleen pyytäen häävieraita taputtamaan mukana ja johdattamaan käsikädessä kirkosta poistuneen avioparin median ja yleisön eteen. Ennen poistumistaan prinsessa Sofia niiasi erittäin syvään kuningas Kaarle Kustaalle.

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja Sofia Hällqvistin, prinsessa Sofian häät, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Henrik Montgomery / TT – Kungahuset.se

Ruotsin prinssi Carl Philipin ja Sofia Hällqvistin, prinsessa Sofian häät, kuninkaalliset, hovikirjeenvaihtaja

© Pontus Lundahl / TT – Kungahuset.se

Asteltuaan kirkosta prinssi ja prinsessa laskeutuivat kuvaajien eteen linnan eteläisen sisäänkäynnin holvikäytävään ja suutelivat salamavalojen räpsyessä ja tietysti myös tv-yleisön seuratessa tarkasti. Myös paikalle kuninkaanlinnan edustalle saapunut yleisö sai osansa, kun prinssi johdatti tuoreen vaimonsa vilkuttamaan linnan oviaukosta ja pian sama yleisö pääsi ihastelemaan paria uudelleen, sillä hääpari nousi viivyttelemättä kuningasperheen perinteisiin, vuodelta 1900 peräisin oleviin neljän hevosen vetämiin mustiin avovaunuihin ja huristi alas linnan sivua yleisön osoittaessa suosiotaan. Moottoripyöristä ja ratsukoista koostunut kulkue matkasi noin 20 minuuttia pitkin Tukholman katuja tervehtien satojatuhansia teiden varsille kerääntyneitä kansalaisia ja muita onnittelijoita, joita oli monin paikoin hyvinkin monessa rivissä.

Vaunuajelu päättyi kuninkaanlinnan itäiseen päätyyn, jossa sijaitsee linnan puutarhamainen terassialue. Tänne olivat heti vihkimisen jälkeen kerääntyneet häävieraat, joille tarjoiltiin odotellessa virvokkeita ja samalla varsinkin kuninkaalliset vieraat tervehtivät linnan tälle sivulle kerääntynyttä yleisöä. Kun hääpari saapui, muodostivat prinssin armeija-aikaiset opiskelutoverit kunniakujan kohotetuin miekoin Logårdenin eli puutarhaterassin portaikkoon ja tätä kunniakujaa pitkin prinssipari nousi portaiden tasanteelle tervehtimään kansaa. Prinssi Carl Philip aloitti esittelemällä rakkaan vaimonsa, prinsessa Sofian ja jatkoi kiittämällä paikalle saapunutta yleisöä, korostaen, että monilukuinen väkijoukko todisti Ruotsin olevan rakastava maa. Seuraavaksi mikrofonin taakse astui kuningas Kaarle Kustaa, joka johdatti yleisön nelinkertaiseen hurraa-huutoon hääparin kunniaksi ja onnitteli sen jälkeen lämpimästi poikaansa ja miniäänsä. Perinteinen parvekesuudelmakin nähtiin ja sen jälkeen vuorossa olivat kunnianlaukaukset Skeppsholmenilta, minkä jälkeen perheet pääsivät onnittelemaan vastanaineita ennen kuin nämä siirtyivät sisään linnaan virallisten valokuvien ottamista varten.

Monille virallisille vieraille, kuten esimerkiksi Suomea häissä edustaneelle suurlähettiläs Jarmo Viinaselle puolisoineen, juhlat päättyivät tähän, mutta lähimmät jatkoivat iltaa hääillallisen merkeissä. Varsinainen hääjuhla järjestettiin kuninkaanlinnan niin sanotussa juhlakerroksessa, jossa hääillallinen nautittiin Vita Havet -salissa. Illallisen valmistamisesta oli vastuussa neljän palkitun huippukokin tiimi ja menu oli kesäisen raikas. TV-kommentaattoreiden mukaan prinsessa Sofia on joko kasvissyöjä tai niin sanottu pescovegetaristi, joka syö kasvisten lisäksi kalaa. Joka tapauksessa liha ruokalistalta puuttuikin ja pääruokana oli kuhaa.

Parsaa ”Prinsessa Sofian tapaan” eli seljankukkamehussa keitettyä vaaleaa parsaa ja Älvdalenin mätiä

Korianterissa haudutettua keisarihummeria ja grillattua kampasimpukkaa, yuzu-kastiketta, käenkaalia ja herneitä

Kevyesti suolattua, paistettua Hjälmarenin kuhaa, sekä kevyesti grillattuja kasviksia, karamellisoitua ranskankermaa ja savustettua voita

Persikka-vadelma-valkosuklaatartaletti, sekä samppanja- ja persikkasorbettia

Kauniisti koristellussa Vita Havet -salissa vieraat istuivat pyöreissä pöydissä ja morsiuspari itse asettui pitkään pöytään salin päädyssä saavuttuaan ensin huoneeseen aplodien saattelemina. Heidän seuranaan pöydässä istuivat molempien vanhemmat ja sisarukset puolisoineen, sekä prinssi Carl Philipin kummitäti ja häiden selkeä kunniavieras, Tanskan kuningatar Margareeta. Pääpöydän pellavaliina oli peräisin vuodelta 1891 ja kaikki illallisella käytetyt 400 servettiä olivat samaa alkuperää. Hääparin pöytää koristivat myös 1800-luvun alusta peräisin olevat hopeiset maljakot, kynttilänjalat ja peilitason päissä olevat upeat goottilaiset koristepylväät. Hääväki nautti viininsä laseista, jotka kuningaspari sai häälahjaksi hallitukselta ja valtiopäiviltä 39 vuotta sitten ja ruoat monigrammikuvioiduilta lautasilta, joista ensimmäisen ja toisen ruokalajin lautaset kuuluivat prinssin isoisän isoisälle, kuningas Kustaa V:lle, joka kruununprinssinä oli prinssi Carl Philipin tavoin Värmlannin herttua.

Ruokalajien välissä pidettiin puheita ja ensimmäisenä ääneen pääsi kuningas Kaarle Kustaa. Ylpeän isän tavoin kuningas puhui melko pitkään pojastaan, jonka sotilasuraa, koulutusta ja taiteellisia mielenkiinnonkohteita kuningas ylisti. Puhuessaan urheilusta kuningas herätti yleisössä naurunpurskahduksia todetessaan, ettei heistä kumpikaan oikein pärjää tenniksessä tai muissa pallolajeissa. Suksilla ja juoksuradalla asiat ovat kuitenkin toisin ja kuningas kertoi isän ja pojan juosseen paljon yhdessä aina siihen asti, kunnes isä ei enää pysynyt perässä. Lukihäiriöstä prinssi Carl Philipin ja kruununprinsessa Victorian tapaan kärsivä kuningas otti myös esiin prinssin rohkeuden astua esiin ja kertoa vaikeuksistaan auttaen näin monia samassa tilanteessa olevia. Prinsessa Sofian kuningas toivotti lämpimästi tervetulleeksi perheeseen ja kertoi heidän oppineen tuntemaan prinsessan lämpimänä ja avoimena ihmisenä. Kuninkaan mukaan on ollut myös hienoa seurata, kuinka tuore aviopari saa toisistaan parhaat puolet esiin ja on aina toistensa tukena. Kuninkaan puheen voi kokonaisuudessaan lukea englanniksi ja ruotsiksi hovin sivuilta.

Seuraavan annoksen jälkeen oli vuorossa morsiamen isä, Erik Hellqvist, joka osoittautui oikein taitavaksi ja hyväksi puhujaksi. Erik Hellqvist aloitti kertomalla, kuinka hän ja vaimonsa Marie ovat aina tunteneet itsensä maailman rikkaimmiksi ihmisiksi, koska heillä on kolme niin hienoa tytärtä. Prinsessa Sofiaa isä kuvaili vahvaksi ja rohkeaksi ihmiseksi, joka on aina valinnut oman polkunsa, vaikka aina se ei ole ollut välttämättä helppo kulkea. Prinssi Carl Philipiä herra Hellqvist kuvaili äärimmäisen ystävälliseksi ihmiseksi, jonka kanssa on helppoa tulla toimeen ja jonka sydämenasia on Sofian hyvinvointi. Silti isä ei pyytänyt prinssiä pitämään huolta tyttärestään, sillä sen prinsessa Sofia on hoitanut aivan hyvin itse tähänkin asti. Erik Hellqvistin puheen voi lukea niin ikään englanniksi ja ruotsiksi hovin sivuilta (pdf-muodossa).

Kolmantena puheena kuulimme tietenkin sen koskettavimman ja henkilökohtaisimman, rakastavia ja helliä katseita vaimoonsa koko päivän luoneen prinssi Carl Philipin puheen. Prinssin ja hänen morsiamensa yhteinen tie on ollut raskas ja prinsessan menneisyys on julkisuudessa luonut runsaasti paineita ja jopa esteitä sille tielle. Tämä teema tuli voimakkaasti esiin häiden aikana ja myös puheessaan prinssi Carl Philip otti asian esiin kertoen, että välillä pari oli jopa yrittänyt olla erillään, mutta rakkaus oli saattanut heidät aina jälleen yhteen. Prinssi Carl Philipin mukaan päätös oli kuitenkin ollut oikea, sillä Sofia täyttää prinssin elämän rakkaudella ja onnella ja hääpäivänä he yhdessä todistivat, että rakkaus voittaa kaiken. Isänsä ja appiukkonsa tapaan myös prinssi ylisti vaimonsa hyväntekeväisyystyötä, sekä rohkeaa ja muita ajattelevaa persoonaa. Prinssi totesi myös edessä olevan pitkän tien, paljon oppimista ja paljon koettavaa elämässä, mutta odottavansa sitä yhdessä vaimonsa kanssa suunnattomasti. Prinssi Carl Philipin kaunis puhe englanniksi ja ruotsiksi hovin sivuilla.

Illan ehkä suurin yllätys koettiin, kun uunituore prinsessa Sofia nousi seisomaan ja niin yleisön, kuin prinssi Carl Philipinkin yllätykseksi tarttui mikrofoniin kertoen, ettei aikonut pitää puhetta, vaan kuten isänsä oli juuri vieraille kuvannut, valita oman tiensä. Siksi prinsessa oli kirjoittanut sanat ystäviensä Molly Sandénin ja Danny Saucedon esittämään kappaleeseen, joka kertoi tietenkin prinsessan rakkaudesta prinssiään kohtaan. Laulussa prinsessa Sofia kertoi, kuinka ei koskaan ollut uskaltanut toivoa tällaista rakkautta, jossa saa olla aivan oma itsensä ja toivoo vain saavansa herätä rakkaansa vierestä joka aamu. Kauniissa kertosäkeessä puolestaan laulettiin vaimon rakastavan miestään jokaisella sydämenlyönnillään viimeiseen hengenvetoonsa saakka.

Illallisen ja puheiden jälkeen oli vuorossa hääkakun leikkaaminen ja sekin oli yleisölle yllätys, vaikkei tietenkään yhtä koskettava kuin hääillallisen päättänyt lauluesitys. Huippukondiittorien toteuttama kakku oli melkoisen futuristinen ilmestys erikoisessa telineessään ja valoefekteineen, mutta raparperin, vadelman ja pistaasipähkinöiden makuista kakkua kyllä ylistettiin. Leipomuksen jännittävän ulkonäön lisäksi myös sisällä odotti yllätys, sillä prinssi Carl Philip oli toivonut mukaan monille lapsuudesta tuttuja suussa poreilevia karkkirakeita. Hääpari leikkasi kakun miekalla ja maisteli sitä sen jälkeen yhteiseltä lautaselta.

Kaikki videot (c) SVT via Youtube

Illan viimeinen julkinen osuus oli häävalssi, joka aloitti tanssit Kaarle XI:n galleriassa. Kapea peilikäytävä oli sisustettu uudelleen tanssisaliksi ja vieraiden keräännyttyä paikalle hääpari saapui Mendelssohnin häämarssin tahdissa saliin ja asetuttuaan tanssilattialle, aloitti ensimmäisen valssinsa. Häävalssiksi oli valikoitunut Pelle Arhion säveltämä ja sanoittama Sofias brudvals, jonka on levyttänyt Per Bredhammar. Kauniisti tanssinut pari sai yleisön huudahtelemaan pyörähdyksillään ja pian mukaan liittyivät myös kuningas Kaarle Kustaa ja Marie Hellqvist, sekä Erik Hellqvist ja kuningatar Silvia ja heidän jälkeensä muu hääväki.

Televisiokameroiden sammuttua tanssi jatkui linnassa ja illan aikana oli ohjelmassa vielä ruotsalaisten artistien DJ Aviciin ja popduo Icona Popin esiintymiset. Linnan ikkunoiden takana vilahtelivat niin kuninkaallisen perheen jäsenet kuin hääpukunsa toiseen valkoiseen pitsiunelmaan vaihtanut morsiankin ja meno näytti olevan melko villiä. Juhlat jatkuivat aamuun saakka ja vielä aamuviideltä musiikin sanotaan kaikuneen lähellä sijaitsevaan Grand Hotelliin saakka. Sunnuntain aikana hääpari livahti myös omille teilleen ja suuntasi Arlandan lentokentälle kohteenaan Los Angeles ja sieltä Fiji, jonka sanotaan olevan vasta kolmiviikkoisen häämatkan ensimmäinen etappi.

SVT:n lähes kymmentuntinen häälähetys on nähtävissä SVT Play -palvelussa joulukuuhun saakka. Suomenkielisellä selostuksella varustettu Ylen lähetys vihkimisestä puolestaan on tarjolla Yle Areenassa vielä kolmisen viikkoa.

12 kommenttia artikkelissa “Gospelia, poksuvaa karkkia ja runsaasti rakkautta – prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häät

  1. Oi viimeinkin pääsin lukemaan näitä sun raportteja. Oon ollut mökillä ja netti ei ole toiminut, Ja nyt olisi vaikka mitä sanottavaa ja kommentoivaa. Mutta aloitetaan heti tästä. Raportti on ihana ja uskomatonta tässä pääsee takaisin siihen häätunnelmaan. Kiitos.

    Tykkää

      • En ole ehtinyt vielä yhtään kommentoimaan vieraiden vaatteita 😀 😀 Muun muassa kiinnitettiin huomiota kisakatsomossa, että monella oli hämmentävän vaaleita mekkoja (siis teeveessä näytti ihan valkoisilta). Ja sitten tuota tiaraa olen pohtinut ja paljon. 😀

        Tykkää

        • Aijai, äkkiä vaan kommentteja, niin päästään ruotimaan! 😉

          Jossain väitettiin, että tiara olisi Bvlgarin, mutta odotellaan vielä varmistusta. Minusta se näyttää enempi vintagelta, mutta toki voidaan uusiakin tehdä perinteiseen tyyliin, eikä välttämättä aina niin modernilla designilla.

          Tykkää

  2. Postaus oli taas kerran loistava kooste sykähdyttävistä häistä. Postaus päättyy todella mainioon kuvaan hääparista.,Kuvaan mikä kertoo onnesta, heistä ihmisinä ja häiden rennosta otteesta.

    Tykkää

    • Hovin sivuilla on mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten tietoa noista pöytäliinoista ja astioista. Sellaista, mitä ei tietenkään muuten voi tietää, mutta on hauskaa kuulla. Varsinkin, kun yksityiskohtia on hirmuisesti ja selkeästi kaikkea on ajateltu enemmän, kuin vain kauneuden näkökulmasta.

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.