Lisää suomalaisia Tukholman kuninkaallisessa häähumussa

Hovikirjeenvaihtaja matkaseuralaisineen oli vain pisara meressä prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian häitä seuranneessa yleisöjoukossa, eikä meistä tehnyt ainutlaatuisia myöskään kansallisuutemme, vaan Pohjanlahden yli oli matkustanut runsaasti suomalaisia seuraamaan hääjuhlallisuuksia, kuten olemme lehdistäkin saaneet lukea. Nyt pääsemme kuulemaan myös erään suomalaisen naisnelikon matkasta Tukholmaan ja mielenkiintoinen reissu se olikin, sillä media oli asianmukaisesti pukeutuneista suomalaisleideistä hyvin kiinnostunut!

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Blogin lukijoihin kuuluva Pia kirjoittaa:

Kun hääpäivä ilmoitettiin, niin heti seuraavana päivänä varasimme laivaliput työkaverini kanssa. Saimme matkaseuraksi vielä kolmannen työkaverin sekä neljänneksi yhteisen ystävämme. Suunnittelukokous pidettiin vielä viikkoa ennen matkaa meillä. Tarjolla oli silloinkin skumppaa sekä prinsessa-leivoksia – tietenkin. Suurin huolenaiheemme oli yleisten wc:den vähyys Tukholmassa, missä niitä on, ja että miten niissä pääsee käymään.

Työkaverit alkoivat varmaan jo kyllästyä juttuihimme kahvipöydässä, että lähdemme seuraamaan Kuninkaallisia häitä Tukholmaan. He ottivat aivan vitsinä sen, että joku voisi tulla haastattelemaan meitä?! Miksi?

Mutta kun kerroin vuoden vaihteessa ystävälleni Ruotsissa, että meitä tulee 4 Ladya seuraamaan häitä hatut päässä, niin hän heti sanoi, että varmaan teitä haastatellaan! Että ruotsalaiset eivät ole niin innostuneita prinssin häistä, ja että jos vielä olemme pukeutuneet, niin parempi varautua haastatteluun. No vitsinä mekin sen ensin otimme…

Häiden aattona alkoi jo töissä jännittää matka. Iltalaivalla yli. Kun laiva oli niin aikaisin Tukholmassa, sovimme meikkaavamme vasta terminaalin wc:ssä. Yllätykseksemme siellä oli pari muutakin samanhenkistä nuorta neitokaista samoissa toimissa. Hekin tulivat häitä seuraamaan.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Terminaalista lähdimme hitaasti kulkemaan aurinkoisia Tukholma katuja ja rantaa pitkin kohti linnaa. Meidän väijypaikkamme valikoitui niin, että pääsemme lähtemään siitä takaisin laivalle sujuvasti, että emme jää aitojen ja ihmismassojen saartamiksi. Suuntasimme siis linnan etelä-päätyyn tiedotusväline-kojujen eteen mäen laelle, ja suurin piirtein pääoven kohdalle. Uskomattoman hyvä paikka! Onneksemme bongasimme heti myös wc:n lähellä meidän väijypaikkaa – HUH!

Sitten alkoi odottamaton tapahtumasarja:

Tuli ensimmäinen toimittaja Norjan radiosta, sitten varmaan joku ruotsalainen TV-kanava, … saksalainen ja toinenkin, lisää Ruotsin tiedotusvälineitä, YLE, Hesari, Anna, Iltalehti, Itävallan ja Hollannin tiedotusvälineitä ym. Yhteensä 15-16 haastattelupyyntöä. Onneksi oli edes se ystäväni pienen pieni varoitus siellä jossain takaraivossa, että joku saattaa tulla haastattelemaan. Tämä kaikki johtui varmaan siitä, että toimittajille ei ollut vielä kuninkaallisia tarjolla.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Ja näiden kaikkien tiedotusvälineiden välissä päädyin hattuineni varmaan 400 turistin kameraan! Siis minä, tavis, tuntematon. Kaikki johtui varmasti töyhtö-hatustani.

Kyllä siinä alkoi jo hymy hyytyä.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Suomen liput meillä tietysti oli mukana. Jakkarat hankimme viimetingassa. Skumppaa ja Prinsessa-leivoksia oli taas mukana. Siinä poliisien katseilta suojassa kaatelimme välillä varovasti skumppaa laseihimme.

Vihdoin alkoi tapahtua myös linnan edustalla. Sotilaat olivat hienosti paikoillaan, kutsuvieraita alkoi saapua autoissa. Suomen Suurlähettilään autosta tervehdittiin meitä, kun näkivät Suomen lippumme.

Vihkimisen jälkeen Hääpari tuli tervehtimään pääovelle meitä katsojia. Hevoskärryistä saimme myös hyvät kuvat.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Juhlat alkoivat olla ohi, ja meidän oli aika lähteä kohti satamaa ja kotia. Poikkesimme vielä oluelle terassilla rannassa. Siinä kun etsiskelimme istumapaikkaa, ja vihdoin löysimme 4 vapaata paikkaa, niin pöydän toiselta puolelta kuului nuoren ruotsalaismiehen ääni ja sormen osoitus minua kohti, että hei – hän on nähnyt minut tänään Ruotsin TV:ssä. Niin…

Laivalla Buffetiin syömään ja nauttimaan virvokkeista. Illallisen jälkeen nukkumaan. Aamulla taas aikaisin satamassa. Maanantaina töihin… Kuinkahan monta työkaveria oli nähnyt lauantain TV1 pääuutislähetyksen, jossa minua haastateltiin? Toivottavasti heillä oli muuta puuhaa, kun oli kaunis ilma, tai toivottavasti olivat saunassa silloin, tai…

No hengissä ollaan kaiken tapahtuneen jälkeen. Tästä tuli ikimuistoisempi matka kun osattiin odottaa. On sitten jotain, mitä voi vanhainkodissa muistella 😉

Suomalaisia Tukholmassa seuraamassa kuninkaallisia häitä, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Päivi S.

Upeat hattupäiset ladyt voitte bongata ainakin Iltalehden, Ylen (1 ja 2), Helsingin Sanomien ja SVT:n sivuilta, sekä uusimmasta Anna-lehdestä.

Kiitos Pia, Jarna, Taru ja Päivi hääreissukokemustenne jakamisesta!

Mainokset

10 kommenttia artikkelissa “Lisää suomalaisia Tukholman kuninkaallisessa häähumussa

 1. Olipa hauskaa, että teidät, arvon naiset, bongattiin yleisön joukosta. Olittehan te kauniita hattuinenne! Varmasti ikimuistoinen matka! 🙂

  Tykkää

 2. Fiilistelen vanhoja (hää)postauksia tässä uusien uutisten puutteessa! Mukava oli lukea uudelleen sekä hovikirjeenvaihtajan että Pian ja ystävien kokemuksia.

  Tykkää

  • Tällä kertaa valitettavasti ei tule ensikäden raporttia minulta, mutta jos joku on menossa ja halukas kirjoittamaan kokemuksistaan, ottakaa ihmeessä yhteyttä!

   Olin ajatellut, että ehkä Harryn häät olisivat reissun arvoiset, mutta kun ovat Windsorissa, on hiukan liian iso riski turhalle (ja kalliille) reissulle. Vaikka ainahan noissa hauskaa toki varmasti on. 🙂

   Tykkää

   • Joo, epäilen, että Windsorissa bongausmahdollisuudet olisivat niin surkeat ja muutenkin hääparia ja vieraita nähtäisiin niin vähän, ettei ehkä kannata vaivautua paikalle. Ehkä sitten Catharina-Amalian tai muun nuoremman väen häiden aikaan voisi lähteä reissuun! Hollannissa ei muutenkaan ehkä olisi niin valtavasti sitä ulkomaalaista häävierasta?!

    Olen ehkä menossa Lontooseen kesällä ja aion ehdottomasti käydä Kensingtonin palatsissa katsomassa näytteille tulevaa Fife-tiaraa. Jos reissu tapahtuu, otan kameran mukaan ja voin raportoida lyhyesti 🙂

    Tykkää

    • Pitäisiköhän muuten liittyä wordpressin käyttäjäksi tai kommentoida google-tunnuksilla tms, että pääsisi korjaamaan kirjoitus- ja ajatusvirheensä? Edellisessä viestissä tarkoitin, että Hollannissa ei olisi ehkä niin paljon ulkomaalaisia turisteja häävieraina, toivottavasti kuitenkin paljon ulkomaalaisia kuninkaallisia 🙂

     Tykkää

     • En ole koskaan kokeillut, mutta käsittääkseni ainakin WordPress-tunnuksilla kirjautuneena pääsee korjaamaan viestiä. Luulisi, että muillakin tunnuksilla. Vaikka ei ne virheetkään mitään haittaa, harvoin on tilanteita, ettei sitä ajatusta ymmärtäisi parista virheestä huolimatta. 🙂

      Tykkää

    • Jos oikein huono tuuri käy, eivät turvallisuussyistä aja Windsorin kaduilla. Sitten näkemään pääsevät vain ne onnekkaat, jotka saavat paikan linnan muurien sisäpuolelta ja muistelen, että aiemmin ne on jaettu arvalla. Häähumua kaupungissa tietenkin olisi, mutta myös taatusti aivan hirveä ryysis. Hotellithan myytiin loppuun jo aikoja sitten. Ja onhan tässä sekin, että ulkomaisten kuninkaallisten vieraiden määrä saattaa myös jäädä hyvin pieneksi, joten heidänkään bongailunsa varaan ei kannata laskea.

     Fife-tiaran omistajuuskuvio on todella mielenkiintoinen ja ehdottomasti hieno systeemi, jota ehkä kannattaisi laajentaa muihin tiaroihin. Mielelläni laitan blogiin aiheesta materiaalia, joten ole yhteydessä, jos ja kun pääset reissuun!

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.