Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Nicolas Paul Gustaf, Ångermanlandin herttua

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja Christopher O’Neillin maanantaina syntyneen pienen pojan nimi paljastettiin tänään. Pieni prinssi tunnetaan jatkossa nimellä Nicolas Paul Gustaf ja kutsumanimenä käytetään Nicolasta.

Paul-nimellä  vanhemmat kunnioittivat Chrisin vuonna 2004 kuollutta isää, Paul Cesario O’Neilliä. Chris oli hyvin läheinen syöpää sairastaneen isänsä kanssa ja on kerrottu, että esimerkiksi hääjuhlassa Chris kertoi puheessaan siitä, kuinka paljon hänen isänsä olisi prinsessa Madeleinesta pitänyt. Paul on myös Chrisin itsensä toinen nimi.

Kolmas nimi, Gustaf, viittaa puolestaan toiseen isoisään, kuningas Kaarle Kustaaseen, ruotsiksi Carl Gustafiin. Gustaf oli myös kuninkaan jo 40-vuotiaana kuolleen isän etunimi ja myös tämän isoisän ja isoisoisän etunimi.

Kuninkaallisesta suvusta löytyy myös kaksi miestä, prinssi Eugen ja Visborgin kreivi Lennart Bernadotte, joiden nimistä löytyy Nicolaus. Ei siis aivan Nicolas ja jotenkin epäilenkin, ettei herroilla ole mitään tekemistä nimivalinnan kanssa. Nicolas on kaunis nimi ja samaan tapaan kuin Leonore ja Estelle selvästi vanhempien oman maun mukaan valittu, eikä sitä oikein voinut ennustaa. Ruotsissa nimi ei ole ollut kovin yleinen, vaan ainoastaan parituhatta lasta on sen nimekseen saanut. Päivitys (19.6.) Chris O’Neill on itse kertonut Expressenille, että hänen omaksi nimekseen piti ensin tulla Nicolas ja häntä siksi noin päivän verran kutsuttiinkin, kunnes Paul-isä päätti kuitenkin valita nimeksi Christopherin. Siitä siis nimi myös pienelle prinssille!

Pikkuprinssin nimet paljastettiin hallituksen tapaamisessa, jossa olivat läsnä kuningas Kaarle Kustaa ja kruununprinsessa Victoria. Perinteisen tilaisuuden tarkoituksena on tiedottaa hallitukselle uuden vauvan syntymästä ja samalla kun julkisuuteen kerrottiin nimi, paljasti kuningas myös lapselle valitsemansa arvonimet. Sisarensa prinsessa Leonoren tapaan Nicolas on prinssi ja häntä puhutellaan hänen kuninkaallinen korkeutensa -muodolla. Prinssin arvon lisäksi pienellä pojalla on myös herttuan arvo ja herttuakunnaksi valikoitui tällä kertaa Pohjois-Ruotsissa, Pohjanlahden länsirannikolla sijaitseva Ångermanland.

, Prinssi Nicolas Paul Gustaf, Madeleinen vauvan nimi,Prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin poikavauva, prinssi, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Kungahuset.se

Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Hänen kuninkaallinen korkeutensa prinssi Nicolas Paul Gustaf, Ångermanlandin herttua

 1. Kaunis nimi, joka yllätti minut. Sopii kyllä hyvin yhteen Leonoren kanssa ja on sopivan kansainvälinen. Viittaus kuolleeseen isoisään on koskettava. Nicolas on suloinen pienokainen! Stuuk huomaamaan, että hänellä taitaa olla perintösukat jalassa kun ovat niin nukkautuneet 😆.

  Tykkää

  • Britanniassa George ja Charlotte olivat suunnilleen vedonlyöjien ykkösiä, Ruotsin Estelleä, Leonorea ja Nicolasta ei ole varmaan kukaan arvannut, aika erilainen tyyli nimetä lapsia. 🙂 Mutta Nicolas on minustakin tosi kaunis nimi! Sopii Leonoreen, sopii prinssiin ja jotenkin sopii perheeseenkin kokonaisuutena.

   Taidat olla oikeassa perintösukkien suhteen! 😀

   Tykkää

 2. Upea nimi! Nicolas, persoonallinen ja kaunis. Onnea koko perheelle ja ennen kaikkea onnea matkaan suloiselle Nicolaalle vai taipuuko Nicolakselle ??

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.