Ensimmäiset kuvat Ruotsin pienestä prinssistä

Ruotsin prinsessa Madeleinen ja hänen puolisonsa Chris O’Neillin toinen lapsi, pieni poikavauva, syntyi maanantaina kello 13.45 Ruotsin aikaa. Hovi on julkaissut vastasyntyneestä kaksi valokuvaa ja tiedottanut vauvan nimen julkistamisesta, sekä vauvan syntymään liittyvistä juhlallisuuksista.

Prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin poikavauva, prinssi, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Kungahuset.se


3080 grammaa painanut ja 49 senttimetriä pitkä prinssi syntyi Danderydin sairaalassa Pohjois-Tukholmassa maanantaina iltapäivällä. Hoitohenkilökunnan mukaan synnytys sujui hyvin, mutta lapsi syntyi hieman ennen laskettua aikaa. Prinsessa Madeleine ja vauva viettivät ensimmäisen yön sairaalassa yhdessä synnytyksessä mukana olleen Chrisin kanssa, mutta pääsivät tiistain aikana kotiin.

Onnelliset ja iloiset isovanhemmat, kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, vierailivat sairaalassa jo maanantai-iltana ja kertoivat saaneensa tiedon kolmannesta lapsenlapsesta aivan parin minuutin sisällä syntymästä.

Omien sanojensa mukaan väsynyt, mutta onnellinen Chris poistui sairaalasta tiistaiaamuna ja palasi myöhemmin mukanaan vuoden ja neljän kuukauden ikäinen prinsessa Leonore, joka pääsi siis tutustumaan uuteen pikkuveljeensä heti sairaalassa. Chris-isän mukaan tosin pienen prinsessan silmissä veli oli näyttänyt vielä enemmän nukelta, kuin oikealta vauvalta, mutta muuten noin tunnin kestänyt tapaaminen oli mennyt mukavasti.

Tiistaina aikana vastasyntynyt merkittiin virallisiin papereihin ja hän sai  itselleen henkilönumeron. Asiakirjasta käy ilmi, että prinssin osoitteeksi on merkitty tällä hetkellä vain prinsessa Madeleinen ja prinsessa Leonoren vakituinen koti Tukholman Östermalmilla, sillä Chris on nykyään kirjoilla Isossa-Britanniassa. Toinen veroviraston papereista ilmi käyvä seikka on pienen prinssin sukunimi, Bernadotte, joka siis tulee äidin puolelta.
Hovi tiedotti, että keskiviikkona kello 18 Suomen aikaa järjestetään hallituksen tapaaminen, johon ottavat osaa kuningas Kaarle Kustaa ja kruununprinsessa Victoria. Perinteiseen tapaan tapaamisen yhteydessä kuningas paljastaa lapsen nimen ja arvonimet, jotka hän on lapselle valinnut. Hyvin luultavaa on, että vauvasta tulee prinssi ja herttua, mutta herttuakuntaa ei vielä tietenkään tiedetä. Nimiveikkailut käyvät luonnollisesti jo kuumina ja odotettuja nimiä ovat ainakin Paul Chris O’Neillin edesmenneen isän mukaan, sekä Carl, Gustaf, Philip ja ehkä Bertil kuninkaallisen perheen puolelta. Vastasyntynyt vauva on Ruotsin kruununperimyksessä sijalla kuusi tätinsä ja serkkunsa, enonsa, sekä äitinsä ja sisarensa jälkeen.
Torstaina on vuorossa niin ikään perinteinen Te Deum -kiitosjumalanpalvelus kello 12 Suomen aikaa, joka järjestetään kuninkaanlinnan kirkossa, jossa prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia vasta lauantaina vihittiin. Paikalla tilaisuudessa tulevat olemaan kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, sekä Chris itse. Perheen lisäksi paikalle kutsutaan valtiopäivien, hallituksen, erilaisten muiden virallisten tahojen, sekä hovin edustajia. Tiistaina ammuttiin puoliltapäivin 21 kunnianlaukausta Skeppsholmenilta niin ikään samaan tapaan kuin launtainakin häiden yhteydessä.

Tiistain aikana päivitettiin myös prinsessa Madeleinen Facebook-sivulle parin kiitokset. Prinsessan mukaan hän ja Chris ovat liikuttuneita rakkaudesta ja huolenpidosta, jota he ovat saaneet osakseen poikansa syntymän jälkeen. Perhettä voi onnitella prinsessan Facebook-sivun lisäksi myös esimerkiksi hovin Facebook-sivulla tai perinteisesti kortilla, jonka voi lähettää alla olevaan osoitteeseen vastaanottajan nimellä varustettuna.

H.M. Konungens Hovmarskalksämbete
Kungl. Slottet
107 70 Stockholm

Prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin poikavauva, prinssi, kuninkaalliset, Hovikirjeenvaihtaja

(c) Kungahuset.se

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.