Prinsessa Madeleine on synnyttänyt pojan!

Ruotsin hovista kantautuu häiden lisäksi myös muita onnellisia uutisia, sillä prinsessa Madeleine on tänään synnyttänyt poikavauvan! Vauva syntyi kello 13.45 Ruotsin aikaa ja hovin tiedotteen mukaan sekä äiti, että lapsi voivat hyvin. Lapsi on prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin toinen ja siten vuoden ja neljän kuukauden ikäisen prinsessa Leonoren pikkuveli. Poikavauva on kruununperimyksessä sijalla kuusi ja vauvan läheiset, niin kuninkaallisessa perheessä, kuin isän perheessä ovat uutisesta erittäin iloisia ja onnellisia.

 Prinsessa Madeleinen osallistumista veljensä prinssi Carl Philipin häihin jännitettiin viimeiseen asti, eikä näköjään turhaan, sillä vauva syntyi heti juhlaviikonlopun jälkeen. Prinsessa joutui osallistumaan juhlallisuuksiin raskauden vuoksi hieman rajoitetusti saapuen perjantain illalliselle autolla risteilyaluksen sijaan ja hääjuhlasta pariskunta joutui poistumaan jo illallisen ja hääkakun jälkeen, ennen kuin tanssi alkoi.

Chris O’Neill ei ollut läsnä Danderydin sairaalassa Suur-Tukholman alueella kello 17 Suomen aikaa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa, mutta tilaisuudessa haastateltiin kätilöä ja lääkäriä, jotka olivat mukana prinsessa Madeleinen synnytyksessä.

Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että 3080 grammaa painava ja 49 senttimetriä pitkä vauva syntyi hieman etuajassa, eikä prinsessan laskettu aika ollut aivan vielä. Lääkärin mukaan prinsessa Madeleine ja Chris saapuivat sairaalaan aikaisin aamulla, kello kuuden ja seitsemän välillä ja siihen mennessä synnytys oli jatkunut normaalisti. Hovista oli otettu sairaalaan yhteyttä pari kuukautta sitten, joten kuninkaallista synnytystä osattiin sairaalassa odottaa. Prinsessalle on luonnollisesti järjestynyt sairaalassa yksityishuone, mutta synnytysosasto toimii muuten aivan normaalisti.

Kätilön mukaan synnytys oli normaali, eikä sen aikana tullut minkäänlaisia komplikaatioita, mutta äiti ja vauva jäänevät sairaalaan yön yli. Chris oli paikalla koko synnytyksen ajan ja leikkasi napanuoran. Synnytyksen aikana ja jälkeen prinsessa Madeleine oli hoitohenkilökunnan mukaan hyvin rauhallinen ja onnellinen, sekä vuodatti muutamia ilon kyyneliä, samoin kuin vauvan isä. Hovin mukaan tänä iltana julkaistaan mahdollisesti ensimmäinen kuva pienestä prinssistä, jolla on jo keskivaaleat hiukset samaan tapaan kuin sisarellaan prinsessa Leonorella. Lisäksi perhe kokoontuu yhteen ja prinsessa Leonore pääsee mahdollisesti jo tänään tapaamaan uutta veljeään. Julkisista esiintymisistä ei vielä ole tietoa.

Huomenna tiistaina prinssin syntymää juhlistetaan 21 kunnianlaukauksella Tukholmassa. Laukaukset ammutaan perinteiseen tapaan Skeppsholmenin saarelta kuninkaanlinnan edustalta.

Livestudioita netissä Expressenin ja Aftonbladetin sivuilla.

 

Hovikirjeenvaihtaja onnittelee koko perhettä!

Mainokset

9 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Madeleine on synnyttänyt pojan!

 1. Oikein paljon onnea pojasta Ruotsiin Madeleinelle ja Chrisille! Kyllä nyt Ruotsissa on juhlan aihetta. Itse pääsin tänään vasta katsomaan häät areenasta ja heti perään tuli vauva uutinen. En olekkaan kerennyt nimeä veikata, että täytyy sitä nyt alkaa miettimään 🙂
  Mutta on erittäin mukavaa, että nyt tuntuu tapahtuvan paljon kuninkaallisissa piireissä juuri näitä iloisia häitä ja prinsessojen ja prinssien syntymiä.

  Tykkää

  • Nyt on todella ollut paljon mukavia uutisia ja vielä on loppukesästä Monacossa häät (tosin yksityiset) ja Albertin 10v-vallassaolojuhlat ja syksyllä kuningatar Elisabet ohittaa kuningatar Victorian pitkäaikaisimpana hallitsijana. Toivottavasti positiivisten uutisten putki säilyy!

   Tykkää

 2. Kyllä kesäkuu on Ruotsin kuninkaallisten kuukausi 🙂 Ihana saada pikku prinssi Ruotsin hoviin ja täytyy kyllä myöntää että nimen veikkaaminen on paljon vaikeampaa kuin prinsessalle. Jännityksellä odotamme miinkä nimen pikku prinssi saa.

  Tykkää

  • Kesäkuulle tosiaan kasaantuu kaikki! 😉 Mutta sittenhän se onkin loppukesä mukava lomailla, kun on ensin juhlinut alkukesän.

   Ruotsin vauvoille nimien veikkaaminen on varsinkin ollut erityisen hankalaa, sillä vaikka toiset nimet prinsessoillakin ovat hyvin luonnollisia valintoja, etunimiä, Estelleä ja Leonorea, en olisi ainakaan itse ikinä arvannut.

   Tykkää

 3. Madeleinelle häät oivat varmasti fyysisesti raskaat mutta hyvin hän jaksoi säteillä kauniina ja iloisena. Mukavaa saada poikalapsi Ruotsin hoviin!

  Tykkää

  • Varmasti Madeleine oli kyllä aika kovilla. Huomasin, että koroissa hän oli joutunut jo antamaan vähän periksi ja vaikka laskettu aika ei ihan vielä ollut, kyllä hän tosi viimeisillään oli. Hienoa, että jaksoi kuitenkin osallistua. 🙂 Ja tosiaan, olin kyllä iloinen, että välillä tuli Ruotsiin pieni prinssikin!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.