Terveisiä Tukholmasta!

Täällä sitä ollaan, hääkaupungissa! Kovasti ei kyllä katukuvassa häät näy, pääasiassa vain huomisen vaunuajelureitin varrella voi bongailla SVT:n kuvauskalustoa ja turva-aitoja on pinottu sinne tänne odottamaan aamua ja pystyttämistä. Mutta alkuillasta ohjelmassa oli ensimmäinen häihin liittyvä juhla, eli tuo kovasti salaisena pidetty illallinen häävieraille. Lehdet olivat kuitenkin jo aikaa sitten vuotaneet niin risteleilyosuuden, kuin lopulta myös varsinaisen juhlapaikan, eli Skeppsholmenin saaren julkisuuteen.

Hovikirjeenvaihtaja matkaseuralaisineen suuntasi tietenkin heti hovin kerrottua tarkan lähtöpaikan odottamaan vieraiden saapumista S/S Stockholm -aluksen luo Strandvägenille. Parempaa raporttia kokemuksesta ja tietenkin huomisista myös sitten myöhemmin, mutta pari kuvaa omastakin kamerasta tähän. Omin silmin bongasimme tietenkin hääparin, todella kauniina hehkuneen Sofia Hellqvistin, sekä komean prinssi Carl Philipin, kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian, sekä kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin. Kuninkaallisesta perheestä paikalla olivat myös prinsessa Birgitta ja prinsessa Margaretha, sekä ainakin prinsessa Christinan poika Gustaf Magnuson ja ulkomailta juhlaan olivat saapuneet jo Norjan kruununprinsessa Mette-Marit ja prinsessa Märtha Louise Ari-puolisoineen. Valitettavasti prinsessa Madeleinea ja Chris O’Neilia emme nähneet, sillä he jättivät risteilyn väliin suunnaten suoraan illalliselle.

Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät, paikalla Tukholmassa, Hovikirjeenvaihtaja, kuninkaallisetPrinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät, paikalla Tukholmassa, Hovikirjeenvaihtaja, kuninkaalliset Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät, paikalla Tukholmassa, Hovikirjeenvaihtaja, kuninkaalliset

Ammattilaisten kuvia löytyy netistä jo runsain mitoin, parhaat galleriat tietenkin Aftonbladetilla ja Expressenillä.

Huomenna sitten varsinaiset hääjuhlat (televisiointi ym. allaolevassa postauksessa). Ilta vietettiin katsastamalla vaunureittiä ja arvottiin mahdollisten katselupaikkojen välillä. Tällä hetkellä käymme debattia aiheesta mennäkö yrittämään paikkaa Logårdenista, jonne morsiuspari ajelun jälkeen saapuu, vai koittaa päästä katsomaan vieraita Grand Hotellin edustalle ja siirtyä siitä vaunuajelua katsomaan. Valintoja, valintoja!

Hovi on tänään julkistanut muuten virallisen kutsuvieraslistan ja kuninkaallisten osalta siinä ei ole yllätyksiä. Vieraita pääsette katsomaan tästä, mutta alla on vielä meitä kiinnostavat kuninkaalliset, jotka paikalle saapuvat.

 • Kuningas Kaarle-Kustaa ja kuningatar Silvia
 • Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel
 • Prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill
 • Prinsessat Margaretha, Birgitta, Desirée ja Christina puolisoineen ja perheineen
 • Belgian kuningatar Mathilde
 • Alankomaiden kuningatar Maxima
 • Norjan kuningatar Sonja, kruununprinsessa Mette-Marit, kruununprinssi Haakon, prinsessa Märtha-Louise, Ari Behn
 • Tanskan kuningatar Margareeta, kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Mary, prinssi Joachim, prinsessa Marie
 • Japanin prinsessa Takamado (Hisako)
 • Kreikan prinssi Nikolaos ja prinsessa Tatiana
 • Ison-Britannian prinssi Edward ja kreivitär Sophie
 • Baijerin prinssi Leopold, prinsessa Ursula, prinssi Manuel ja prinsessa Anna
 • Saxe-Coburg-Gothan perintöprinssi Hubertus

Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät, paikalla Tukholmassa, Hovikirjeenvaihtaja, kuninkaalliset Prinssi Carl Philipin ja Sofia Hellqvistin häät, paikalla Tukholmassa, Hovikirjeenvaihtaja, kuninkaalliset

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Terveisiä Tukholmasta!

 1. Iik oot päässyt noin lähelle katsomaan ja kuvaamaan kuninkaallisia. Huikeeta. Sofian puku oli kyllä kaunis. Mistä puvusta itse tykkäsit eniten? 😊

  Tykkää

  • Kuvat vähän valehtelee, kun välissä oli toimittajia, mutta kyllä ihan hyvin nähtiin. 🙂

   Sofian puku oli livenä todella kaunis ja tykkäsin myös Mette-Maritin kukkamekosta. Victorian puvusta en saanut oikein käsitystä, mutta ammattilaisten kuvissa näytti kyllä tosi kauniilta.

   Osalla vieraista oli myös upeita, osalla sitten aika tiukkaa, niukkaa ja näyttävää. 😉

   Tykkää

 2. Kuvia vieraista kun katselee niin pistin merkille että osalla oli todella lyhyitä mekkoja ja jakkupukuja ja osalla taasen iltapukuja, luulisi että tähänkin tilaisuuteen olisi tullut pukukoodi. Mitäs tuumailit Silvian puvusta? Se on hieman herättänyt ihmetystä. 🙂

  Tykkää

  • Selvästi pukukoodi on ollut vain black tie eli smokki ja sehän antaa naisille mahdollisuuden pitkään tai lyhyeen. Mutta tosiaan aika vaihtelevia tulkintoja sitten näkyikin, ihan tummista iltapuvuista kotelomekkoihin. Silvian asusta en alunperin nähnyt, että on housut, mutta aika jännä valinta kuningattarelle, jolla harvoin muuten on housuja. 🙂

   Tykkää

   • Tämän päivän Hesarissa oli juttua siitä, että osa ruotsalaisista ”valtalehdistä” on hyvin lyhyesti vain julkaissut juttua häistä ja muutoinkin kuninkaallisten suosio olisi kovasti viime vuosina laskenut. Ilmeisesti uusi lehdistövastaava on heille hankittu, joten voisiko liittyä tähän tuo lehdistön suosiminen?

    Tykkää

    • En olekaan tuota Hesarin juttua lukenut, täytyypä vilkaista. Sunnuntaina ei iltapäivälehtiä Ruotsissa ilmestynyt, joten en tiedä niiden jutuista, mutta tosiaan varsinaiset päivälehdet, jotka näin, käsittelivät aika vähäisesti häitä. Kannessa hääpari kyllä oli, mutta sisällä vain pari sivua juttua ja itsekään en niitä viitsinyt ostaa.

     Uusi lehdistösihteeri on jonkin aikaa tosiaan ollut ja voi hyvinkin olla, että lehdistölle tehtiin myönnytyksiä juuri siksi. Ruotsin kuningashuoneen suosiohan jonkin verran tosiaan laahaa tälläkin hetkellä, enemmän kuin monissa muissa Euroopan monarkioissa.

     Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.