Prinsessa Charlotte ja prinssi George äidin lissin läpi

Kensingtonin palatsi julkaisi eilen illalla hartaasti odotettuja valokuvia reilun kuukauden ikäisestä prinsessa Charlottesta ja aina yhtä suloisesta, pian kaksi vuotta täyttävästä isoveljestä, prinssi Georgesta. Suloiset kuvat ovat hyvin perinteisiä, mutta lisää mielenkiintoa niihin tuo valokuvaaja, sillä kuvat on ottanut valokuvaamista harrastava herttuatar Catherine itse.

Kun prinssi George oli noin kuukauden ikäinen, hovi julkaisi prinssistä ja tämän vanhemmista ensimmäiset virallisemmat kuvat. Aurinkoiset perhekuvat esittivät noin kahden viikon ikäistä prinssiä äitinsä sylissä isovanhempiensa, Carole ja Michael Middletonin kotona Berkshiren Buckleburyssa. Kuvat olivat poikkeuksellisen rentoja ja tavanomaisia, ne oli otettu aurinkoisella takapihalla ja mukana kuvissa lepäilivät myös herttuaparin Lupo-cockerspanieli, sekä herttuattaren vanhempien Tilly. Rentoa ja tavallista kuvissa oli myös niiden laatu, sillä vaikka sympaattiselta vaikuttava Michael Middleton on monia asioita, kuten lähes tyhjästä vaimonsa kanssa miljoonaomaisuuden luonyt yrittäjä, valokuvaaja hän ei selvästikään ole. Ylivalottuneet ja epätarkat kuvat keräsivät hurjasti kritiikkiä ja eihän sitä käy kieltäminen, teknisesti kuvat ovat heikkoja. Mutta toisaalta ne olivat virkistävä poikkeus usein ennemmin pönötyksen puolelle menevien kuninkaalliskuvien joukossa ja Hovikirjeenvaihtajan mielestä oikein mukavia.

Tällä kertaa herttuapari oli kuitenkin ottanut valitukset huomioon ja eilen julkaistut kuvat ovat hyvin erilaisia. Perheen maaseutukodin, Anmer Hallin kauniin vaalealla sohvalla istuu lähes kokovalkoisiin puetut prinssi ja prinsessa, prinssi Georgen hiukset ovat hienolla jakauksella ja hän pitelee siskoaan ihan ammattilaisen ottein sylissään. Neljän kuvan sarjassa suloinen kaksikko kuvataan kuitenkin valitettavan samanlaisissa asennoissa ja henkilökohtaisesti olisin kyllä toivonut hiukan monipuolisempia kuvia. Mutta kauniita nämä kyllä ovat, sitä ei käy kieltäminen!

Herttuatar Catherine opiskeli St. Andrewsin yliopistossa taidehistoriaa ja valokuvaus on herttuattaren rakas harrastus. Aiemmin herttuattaren kuvia on päästy näkemään muutaman otoksen verran vierailulta Borneoon, jossa herttuatar kuvasi viidakkoa ja hieman maisemia lentokoneesta. Kauniita kuvia sanottiin silloin ammattilaisten toimesta ihan mukaviksi, mutta melko harrastelijamaisiksi. Muutenkin kamera on kulkenut herttuattaren mukana myös virallisilla matkoilla, kuten Kanadassa kesällä 2011.

Kolmen vuoden aikana herttuatar Catherine on kuitenkin merkittävästi kehittynyt kuvaajana ja Twitterissä ammattikuvaajat kehuivat erityisesti kuvien todella kaunista ja onnistunutta valoa ja todettiin herttuattaren napanneen lapsistaan oikein hyviä kuvia. Muutamia pieniä tarkennusvirheitä lukuunottamatta kuvista näkee kyllä, että niihin on panostettu. Kuvat herttuatar on ottanut noin 2000 punnan arvoisella Canon EOS 5D Mark II -kameralla. Ja mikä parasta, myös mallit ovat pistäneet parastaan ja aina ilmeikkään prinssi Georgen lisäksi saimme nähdä virkeän ja valppaan prinsessa Charlotten!

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Prinsessa Charlotte ja prinssi George äidin lissin läpi

  1. Aivan ihania kuvia! 🙂 George ja Charlotte ovat molemmat niin suloisia ja on ihanaa miten George vaikuttaa olevan hyvin ylpeä isoveli. Mielestäni on myös hienoa että Catherine itse otti kuvat ja ne ovatkin hyvin kauniita. 🙂

    Tykkää

    • Toivottavasti Kate ottaa jatkossakin kuvia julkaistavaksi, koska onhan tuo lapsille varmasti paljon mukavampaa, kuin, että vieras ihminen tulee paikalle kuvaamaan. 🙂 Tosin Ruotsissakin tämä on minusta aika kivasti hoidettu sillä, että Estelleä kuvaa aina sama ihminen, Kate Gabor, ja näyttääkin siltä, että Estelle on tosi rennosti kuvaajan kanssa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.