Kuninkaallisia TV:ssä jälleen, myös häälähetyksistä lisätietoa

Kuninkaallisia tv-ohjelmissa 6.6. – 15.6.

Lauantaina vietetään Ruotsin kansallispäivää ja perinteiseen tapaan myös kuningasperhe on mukana juhlissa. Hovin mukaan paikalla tulevat olemaan kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, prinssi Carl Philip ja Sofia Hellqvist, sekä prinsessa Madeleine. Ja vaikka heitä ei ole hovin kalenteriin merkittykään, myös prinsessa Estelleä ja prinsessa Leonorea kannattaa odottaa juhlaan pienissä kansallispuvuissaan.

Yle Fem esittää lauantaina kello 21.00 – 22.50 SVT:n ohjelmaa kansallispäivän vietosta. Lähetyksessä nähdään ainakin musiikkia Skansenilla ja kuningas Kaarle Kustaan puhe. Perinteisesti kuningasperhe on saapunut paikalle vaunukyydillä.

Yle Fem 6.6. klo 21.00 Ruotsin kansallispäivä

Sunnuntaina 7.6. kello 17.05- 18.00 on vuorossa Yle TV1:llä Brittikartanoiden salaisuudet -sarjasta osa, jossa esitellään Althorpin kartano. Althorphan on tuttu kuninkaallisia seuraaville Spencerien suvun kotina ja sittemmin myös prinsessa Dianan hautapaikkana. Linnan nykyinen isäntä on prinsessan veli Charles Spencer.

Yle TV1 7.6. klo 17.05 Brittikartanoiden salaisuudet – Althorp

Perjantaina 12.6. palataan Ruotsiin, jossa alkaa häähumu olla kuumimmillaan. Kello 21.00 – 21.30 Yle Fem esittää puolituntisen Sofia och prins Carl Philip -ohjelman, jossa toimittaja ja SVT:n häälähetyksen juontaja Ebba Kleberg von Sydow haastattelee hääparia. Haastattelu nauhoitettiin kolmisen viikkoa sitten. Valitettavasti tässä, kuten muissakaan Ylen välittämissä SVT:n ohjelmissa ei ole suomenkielistä tekstitystä.

Yle Fem 12.6. klo 21.00 Sofia och prins Carl Philip

Ylen varsinainen häälähetys suomenkielisellä selostuksella alkaa lauantaina 13.6. kello 17.05 TV1:llä ja ohjelman aikana nähdään vieraiden saapuminen kirkkoon, vihkiminen ja vaunuajelu. Ohjelman juontaa Marjukka Havumäki ja kommentaattorina toimii historioitsija Laura Kolbe. Ylen lähetys päättyy jo 18.45, mutta sen jälkeen ruotsinkielistä lähetystä on mahdollista seurata Yle Areenassa, jossa nähdään puheita ja kakun leikkaaminen hääillallisella.

SVT:n lähetys alkaa jo kello 16 Suomen aikaa ja sitä voi seurata netin kautta SVT Play -palvelussa myös Suomessa. Yle esittää SVT:n häälähetykset uusintana sunnuntaina ja maanantaina Yle Fem -kanavalla seuraavasti:

 • 14.6. klo 12.00 – 15.45 Prinsbröllopet -kooste
 • 15.6. klo 02.30 – 7.55 ja 12.00 – 12.45 Prinsbröllopet – sammandrag
  • Nimen mukaan kooste, mutta kestosta päätellen mahdollisesti koko lähetys
 • 15.6. klo 12.45 – 13.00 Sofia och prins Carl Philip -haastattelu uusintana

Myöskään näitä lähetyksiä ei tekstitetä.

Lähempänä häitä kokoan vielä lähetysajat, kanavat ja nettilinkit yhteen, mutta tässä hieman esimakua. Hovikirjeenvaihtajalla taitaa tallennus hurista ainakin tuon pitkän yöuusinnan aikana, jotta kaikki yksityiskohdat tulee vähintään kerran nähtyä!

 

Mainokset

10 kommenttia artikkelissa “Kuninkaallisia TV:ssä jälleen, myös häälähetyksistä lisätietoa

 1. Hei mulla olisi yksi idea, vaikka häähumun jälkeen toteutettavaksi. Tuo Sofian henkilökuva oli kyllä niin vaikuttavaa työtä, että olisi mahtavaa saada muistakin kuninkaallisista tuollaista tietoa. Näitähän meillä riittää, eläviä ja kuolleita. En nyt ole ihan pohjia myöten blogia lukenut, paljon tietoa täällä jo onkin, mutta itseä ainakin tuollainen kiinnostaisi.

  Tykkää

  • Laitan toiveen muistiin. 🙂 Tällaisia henkilökuvia blogissa ei taida olla yhtäkään Sofian lisäksi, joten ei kannata lähteä kahlaamaan (toki kaikkea muuta hurjan mielenkiintoista!! 😉 ). Olen tarkoituksella vähän välttänyt sellaisia sarjamaisia postauksia, kun ne tuppaa helposti sitten kuitenkin jäämään kesken, mutta yksittäisiä voisi tokia aina silloin tällöin koittaa saada kasaan. Ketkä kiinnostaisi erityisesti?

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.