Prinsessa Madeleine muuttaa perheineen Isoon-Britanniaan

Ruotsin prinsessa Madeleine ja miehensä Chris O’Neill, sekä parin lapset, prinsessa Leonore ja kesäkuussa syntyvä uusi vauva muuttavat syksyllä Isoon-Britanniaan. Kun perhe muutti Ruotsiin viime joulukuussa asumista kuvattiin hovin puolesta heti vain väliaikaiseksi ja nyt hovi on vahvistanut, että prinsessa perheineen karistaa kotimaan tomut jaloistaan. Uusi koti sijainnee mitä luultavimmin Lontoossa, jossa Chrisin työt ja perhe ovat lähellä. Lisäksi Lontoossa pari saa ehkä hieman enemmän kaipaamaansa yksityisyyttä.

Prinsessa Madeleine muutti New Yorkiin huhtikuussa 2010 kun kihlaus ruotsalaisen asianajajan Jonas Bergströmin kanssa päättyi virallisesti. Atlantin takana prinsessa työskenteli äitinsä kuningatar Silvian perustamassa World Childhood -järjestössä ja tapasi liikemies Christopher O’Neillin. Parin häitä tanssittiin kesäkuussa 2013 Tukholmassa, mutta avio- ja perhe-elämän pari aloitti New Yorkissa, jossa prinsessa Leonore syntyi helmikuussa 2014. Loppuvuodesta hovi ilmoitti, että prinsessa oli muuttamassa takaisin Tukholmaan määrittelemättömäksi ajaksi, mutta jo silloin tehtiin selväksi, että perheen tarkoituksena oli muuttaa jatkossa pysyvämmin johonkin muuhun eurooppalaiseen kaupunkiin.

Spekulaatioissa ehdoteltiin monia Euroopan maita ja kaupunkeja, mutta loogisimmalta vaikutti koko ajan muutto Isoon-Britanniaan ja eilen Ruotsin hovi vahvisti Aftonbladetin aiemmin päivällä paljastaman uuden kotimaan. Vaikka prinsessa Madeleine ja prinsessa Leonore kirjoittautuivatkin keväällä asukkaiksi Ruotsiin ja prinsessa jopa ruksasi lomakkeesta kohdan ”pysyvästi”, on Chris ollut kirjoilla Isossa-Britanniassa jo huhtikuun 22. päivästä saakka. Chris O’Neillillä ei ole kuninkaallisessa perheessä virallista asemaa ja hän onkin kevään aikana keskittynyt vahvasti työhönsä jättäen väliin esimerkiksi kuningas Kaarle Kustaan syntymäpäiväjuhlat huhtikuussa, sekä lankonsa prinssi Carl Philipin polttarit. Myös prinssin ja Sofia Hellqvistin kuulutukset meinasivat jäädä välistä, mutta sinne Chris ennakkotiedoista poiketen kiiruhti aivan viime hetkillä. Luultavasti Chris onkin viettänyt viime aikoina runsaasti aikaansa uudessa kotimaassa ja tulee viettämään jatkossakin, sillä ainakin Ruotsin kansallispäivä jäänee häneltä väliin kesäkuun alussa.

Hovi ei vielä vahvistanut, mihin kaupunkiin prinsessaperhe jatkossa asettuu, mutta suuri yllätys olisi, jos kaupunki olisi jokin muu, kuin Lontoo. Ison-Britannian pääkaupunki on monikulttuurinen ja aktiivinen suurkaupunki, josta on hyvät yhteydet muualle maailmaan. Lontoossa syntyneelle Chrisille se on yksi kotikaupungeista jo valmiiksi, eikä vähiten siksi, että Chrisin äiti Eva O’Neill asuu kaupungissa. Lisäksi yksi Chrisin sisarista, Tatjana d’Abo, asuu Lontoon pohjoispuolella miehensä suvun 1700-luvulta peräisin olevassa kartanossa. Chrisillä on Britannian ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus ja hän on sanonut kokevansa itsensä ensisijaisesti britiksi. Prinsessa Madeleinelle Lontoo on myöskin tuttu vuosien varrelta ja 2000-luvun alussa hän myös asui kaupungissa opiskelemassa. Lontoo tarjosi silloin nuorelle prinsessalle hieman yksityisyyttä ja pahamaineisista paparazzeistaan huolimatta vähän tuntemattomalle ruotsalaiselle prinsessalle ja tämän yksityisyyttään vaalivalle puolisolle suurkaupungin vilinä suonee hieman rauhaa ainakin Tukholmaan verrattuna.

Muutto on suunnitteilla siis syksyksi ja siihen asti ainakin prinsessa Madeleine ja prinsessa Leonore, sekä kesäkuun lopulla syntyväksi odotettu uusi prinssi tai prinsessa asuvat Tukholman Östermalmilla, jossa vauvan syntymän myötä nähdään varmasti enemmän myös Chrisiä. Kahden pienen lapsen ja muuton myötä kuninkaallisen perheen työkuvioissa muutenkin sivuosassa ollut prinsessa Madeleine katoaa kartalta varmasti pitkiksi ajoiksi. Seuraava mahdollinen muutos asiassa saattaa olla edessä vajaan viiden vuoden päästä, jolloin prinsessa Leonore täyttää kuusi vuotta. Ruotsin perimyslakiin on kirjattu melkoisen tulkinnanvarainen lauseke, jonka mukaan kruununperillisten tulee kasvaa Ruotsissa. Prinsessa Leonoren syntymän aikoihin valtakunnanmarsalkka Svante Lindqvist ilmoitti hovin tulkinneen lausetta niin, että säilyttääkseen oikeutensa kruunuun prinsessa Leonoren ja muidenkin kuningasperheen lasten tulee käydä koulunsa Ruotsissa. On siis mahdollista, että prinsessa Madeleinen perhe palaa silloin Ruotsiin, mutta toisaalta viisi vuotta on pitkä aika ja jos kruununperimyksessä prinsessa Madeleinen edellä oleva prinssi Carl Philip ja tuleva prinsessa Sofia saavat sillä välin ehkä useampiakin lapsia, voi perimysoikeus tällä hetkellä kruununperimyksessä viidentenä olevan prinsessa Leonoren ja pikkusisaruksen kohdalla muuttua niin triviaaliksi, että sen säilyttäminen ei aja perheen elämäntavan edelle.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.