Monacon ruhtinasparin kaksosten kastejuhla huomenna – livekuvaa

Monacon ruhtinas Albertin ja ruhtinatar Charlenen kaksoset perintöruhtinas Jacques ja prinsessa Gabriella kastetaan huomenna sunnuntaina Monacon katedraalissa kello 11.30 Suomen aikaa.

Tilaisuudessa tulevat olemaan läsnä lasten ja heidän vanhempiensa lisäksi ainakin ruhtinas Albertin sisaret prinsessa Caroline ja prinsessa Stephanie, sekä luultavasti suurin osa heidän lapsistaan. Mahdollisesti paikalla nähdään siis  prinsessa Carolinen molemmat pojat, vastikään uudelleen isäksi tullut Andrea, sekä kesällä naimisiin menevä Pierre. Ulkomaisista hoveista ei kannattane odottaa laajaa virallista edustusta, mutta yksittäisiä, ruhtinasparin ystäviin lukeutuvia, kuninkaallisia paikalla saattaa olla. Luonnollisesti paikalla on myös ruhtinatar Charlenen perhettä, kuten vanhemmat ja kaksi veljeä puolisoineen.

Perintöruhtinas Jacquesin kummit tulevat olemaan ruhtinas Albertin hyvä ystävä ja häiden bestman Christopher Le Vine Jr, jonka isä on ruhtinaan serkku ja Diane de Polignac Nigra, ranskalaisen Nigran kreivin leski, sekä ruhtinaan sukulainen isän puolelta.

(Kuvassa oikealla Christopher Le Vine Jr.)

Prinsessa Gabriellan kummit taas ovat ruhtinatar Charlenen veli Gareth Wittstock ja etelä-afrikkalainen Nerine Pienaar, joka on jo uransa lopettaneen rugbypelaaja Francois Pienaarin puoliso ja mitä ilmeisimmin ruhtinattaren hyvä ystävä. 

(Vasemmalla Gareth Wittstock yhdessä vanhempiensa kanssa, oikealla Nerine Pienaar puolisoineen ruhtinasparin häissä vuonna 2011)

Tilaisuus alkaa katedraalissa siis kello 11.30 ja monacolaisten toivotaan kokoontuvan palatsin aukiolle seuraamaan juhlaa suurilta näytöiltä. Kastejuhla on erityinen aamumessu ja sen jälkeen ruhtinaspari palaa palatsiin jalkaisin kulkueessa, johon kuuluu myös Monacon ja Ranskan Provencen alueen kansantanssijoita ja muusikoita. Turvallisuussyistä lapset kuitenkin kuljetetaan palatsiin autokyydillä. Kansan on mahdollista onnitella ruhtinasparia ja näiden seurassa luultavasti olevia muitakin ruhtinasperheen jäseniä reitin varrella.

Palatsissa järjestetään kastejuhlan jälkeen tilaisuus, jossa vauvoille annetaan heidän ensimmäiset kunniamerkkinsä. Kruununperilliselle eli perintöruhtinas Jaqcuesille luovutetaan Grimaldin ritarikunnan suurristi eli korkein arvo ja prinsessa Gabriellasta puolestaan tulee ritarikunnan ”Grand Officer”, joka on ritarikunnan toiseksi korkein arvo. Samalla perintöruhtinas Jacquesin kummit otetaan St. Charlesin ritarikunnan ja prinsessa Gabriellan kummit Grimaldin ritarikunnan jäseniksi.

Kastetilaisuus, sekä sitä seuraava matka palatsiin televisioidaan. Livenä tilaisuutta voi seurata tässä postauksessa tai jos lähetys ei jostakin syystä toimi, Monacon ruhtinaan Facebook-sivulla. Livekuvaa lähettää myös ainakin Monaco Channel, sekä Suomessa MTV Viihde.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.