Vauvan nimi on Charlotte Elizabeth Diana!

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vauvan nimeksi on ilmoitettu Charlotte Elizabeth Diana!

Vauva tunnetaan etunimellään, eli nimellä Cambridgen prinsessa Charlotte, Princess Charlotte of Cambridge.

Charlotte: Charles-nimen feminiiniversio eli viittaus isoisään, prinssi Charlesiin, herttuatar Catherinen sisaren Pippan toinen nimi. Lisäksi kuninkaallinen historia tuntee ainakin kolme Charlottea Britanniassa, kuningas Yrjö III:n puolison, kuningatar Charlotten, sekä parin vanhimman tyttären prinsessa Charlotten (1766-1828), josta tuli avioliittonsa myötä Württembergin kuningatar. Lisäksi myös Walesin prinsessa Charlotte Augustan (1796-1817), josta olisi voinut tulla Britannian kuningatar, ellei hän olisi kuollut synnytyksen jälkeen vain 21-vuotiaana. Joidenkin väitteiden mukaan Charlotte olisi ollut nimi, jonka prinssi Charles olisi halunnut omalle tyttärelleen, jos sellainen olisi syntynyt.

Elizabeth: Isoisoäidin eli kuningatar Elisabetin ja isoisoisoäidin, kuningataräidin, etunimi. Elizabeth on erittäin suosittu toinen tai kolmas nimi Britannian kuninkaallisessa perheessä ja ainakin prinsessa Anne, kuningattaren serkku prinsessa Alexandra, prinsessa Beatrice, prinssi Edwardin Louise-tytär, prinsessa Annen pojantytär Isla Phillips ja Zara Phillips Tindall ovat kantaneet sitä nimissään. Lisäksi Elizabeth viittaa voimakkaasti Middletonien perheeseen, sillä se on herttuatar Catherinen, sekä hänen Carole-äitinsä toinen nimi ja herttuattaren äidinpuoleisten isoisoäidin ja isoisoisoäidin etunimi.

Diana: Edesmenneen isoäidin nimi, joka ei selityksiä kaivanne.

Prinssi Georgen nimissä ei ollut viittauksia herttuatar Catherinen perheeseen ainakaan julkisuuden tietojen mukaan, mutta tällä kertaa niitä kyllä on ja se on mukava uutinen. Hovikirjeenvaihtajalle Diana oli suuri yllätys, mutta nimi on tietenkin kaunis ja toivottavasti se ei muodostu taakaksi pienelle prinsessalle. Kaunis nimi kaiken kaikkiaan ja nyt Cambridgen perheessä on siis sisarukset George ja Charlotte. Herttuatar kutsuu prinssiä lempinimellä Georgie, mahtaako siskosta tulla Charlie vai ehkä Lottie?


Teidän lukijoiden suosikeissa esiintyivät kaikki kolme nimeä ja yksi arvasi nimen täysin oikein! Onnea, mainetta ja kunniaa siis Katrille, joka nimen veikkasi. Onko sinulla yhteyksiä palatsiin? 😉

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Vauvan nimi on Charlotte Elizabeth Diana!

 1. Nätti nimi 🙂 Elizabethiä vähän arvelinkin toiseksi nimeksi, mutta Dianasta yllätyin kyllä hieman, mutta ihan hyvä että vain kolmantena nimenä..

  Tykkää

  • Diana olisi etunimenä ollut kyllä kovasti paljon, mutta tuolla nimirimpsun lopussa ei ehkä ole niin hurjan ilmeinen. Kauheaa toisaalta, että julkisuuden takia oman äidin nimeä on varmasti pitänyt monelta kantilta miettiä ja punnita ennen valintaa. Hyvä, että uskalsivat laittaa, kun kerran ovat sen halunneet nimeen mukaan.

   Tykkää

 2. Kiitoksia maineesta ja kunniasta! 😀 Kuten varmaan arvaatte täällä on yksi, joka hihkui ilosta nähdessään minkä nimen Kate ja William valitsivat tyttärelleen. 🙂 Minusta nimi on todella kaunis ja sopiva prinsessalle. Charlotte on ihana nimi, Elizabeth kunnianosoitus kuningattarelle ja jatkaa hienosti Middletonien toisen nimen perinnettä ja Diana on ihana muisto Williamin äidistä. Toivon samalla ettei nimestä tule tytölle taakkaa, mutta uskon, että William ja Kate kasvattavat hänet ja tukevat häntä niin ettei hänen tarvitse kokea paineita. Diana on kuitenkin ”vasta” kolmas nimi. Ihana nimi siis kaiken kaikkiaan. 🙂

  Tykkää

  • Kaunis nimi se tosiaan on! 🙂 Itse ”pelkäsin” tuota Dianaa, mutta toisaalta uskon kyllä, että niitä paineita on ja tulee olemaan joka tapauksessa, eikä se, ettei nimeä olisi ollut, olisi prinsessaa suojellut kuitenkaan. ”People’s Princess” -viittaa aseteltiin vauvan harteille heti syntymästä ja jo kauan ennen, kuin oli mitään tietoa nimestä.

   Tykkää

 3. Mielestäni oikein sopiva nimi pikkuprinsessalle! Nimessä on hienosti kunnioitettu vanhempia ja edesmenneitä sukupolvia, herttuaparin itselleen tärkeitä ihmisiä.

  Edesmenneen prinsessa Margaretin nimi oli muuten Margaret Rose, ja sisarensa, kuningatar on koko nimeltään Elizabeth Alexandra Mary.

  Tykkää

  • Minä vähän itse toivoin Rosea etunimeksi juuri tuosta Margaretin nimestä. Ei nyt erityisesti Margaretin kunniaksi, mutta kun se on jotenkin niin nätti ja suloinen nimi. 🙂

   Tiedätkö muuten, mistä se Rose Margaretin nimeen eksyi?

   Tykkää

 4. Niin, ihmettelin siis, kun tuossa ylempänä mainitsit, että myös prinsessa Margaret olisi kantanut nimessään Elizabeth-nimeä.

  En tiedä mistä Margaretin koko nimi on peräisin, mutta olen aina pitänyt siitä. Se on jotenkin söötti, ja prinsessa oli nuorena jumalaisen kaunis. Kuten toki myös kuningatarkin. Etunimi Margaret tulee varmaankin äitinsä kolmannesta nimestä Marguerite, mutta Rosea en tiedä.

  Tykkää

  • No niinpä lukeekin, mistä ihmeestä se on sinne mahtanut eksyä!? Kiitos, kun huomasit! 🙂

   Kävin vähän wikipediassa pyörimässä ja tulin samaan tulokseen, että Margaret varmaan tuli tuosta Margueritesta. Roselle löysin selitykseksi kuningataräidin isosiskon, joka oli myös Rose. Sieltä varmaan siis nimi peräisin.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.