Mikä nimeksi prinsessalle – teidän arvauksenne!

Odotamme edelleen lauantaina syntyneen Cambridgen prinsessan nimeä. Koska synnytys ja siihen liittyvät tapahtumat, sekä tiedotus sujuivat niin sukkelasti, monet odottivat nimeä jo eilen sunnuntaina, mutta vielä sitä ei ole julkistettu. Nyt uskotaan yleisesti, että prinssi William ja herttuatar Catherine odottavat kuningatar Elisabetin tapaamista voidakseen kertoa nimen hänelle henkilökohtaisesti ja tämän jälkeen nimi mahdollisesti sitten julkistetaan. Prinssi Charles ja herttuattaren vanhemmat, sekä pikkusisko Pippa kävivätkin jo eilen tapaamassa vauvaa Kensingtonin palatsissa, joten nimi on varmaan jo muulle lähipiirille kerrottu. Jos herttuapari lapsineen matkustaa jo tänään Norfolkiin, kuten huhutaan, ehkä kuningatar ja pojanpojantytär tapaavat jo illalla.

Odotellessa voitaisiin kurkata, mitä me täällä Hovikirjeenvaihtaja-blogissa veikkaamme, tai toivomme, vauvalle nimeksi!

 

Sivupalkista löytyy edelleen avoinna oleva äänestys, johon voi klikkailla omia suosikkejaan tai kertoa aivan oman arvauksensa. Aiemmin julkaisemastani nimipostauksesta löytyy lisätietoa ehdolla olevista nimistä, sekä muitakin ajatuksia ja ideoita nimen keksimiseen.

Tällä hetkellä äänestystä johtaa Elizabeth, mutta aivan kannoilla ja keskenään tasoissa ovat Alexandra ja Alice, sekä vain yhden prosentin päässä Mary. Myös Rose ja Charlotte ovat saaneet teiltä lukijoilta kannatusta ja ääniä löytyy myös Dianan ja Victorian laarista. Herttuatar Catherinen suvusta löytyvistä Ruth- ja Olive -nimistä ette ole kovin innostuneet, mutta joitakin ääniä nekin kauniit nimet ovat keränneet. Äänestysvaihtoehtojen ulkopuolelta on ehdotettu niin ikään kauniita nimiä Claire ja Alexandrina.

Vedonlyöjien suosikkeja ovat olleet jo pitkään juuri Elizabeth, Alice ja Charlotte. Elizabethin yhteys pieneen prinsessaan on tietenkin selvä, sillä se on syksyllä Britannian pitkäaikaisimmaksi hallitsijaksi nousevan kuningattaren etunimi. Toisaalta Elizabeth on myös herttuatar Catherinen ja hänen Carole-äitinsä toinen nimi ja sukukytkyjä nimelle olisikin tarjolla molemmilta puolilta. Alice puolestaan viittaa kuningattaren puolison, prinssi Philipin äitiin ja Alice nimeä kantoi myös yksi kuningatar Victorian tyttäristä. Molemmat prinsessat tosin tuovat nimelle hieman surullista kaikua, sillä prinssi Philipin äiti eli pitkän, mutta monin paikoin surullisen ja skitsofrenian sävyttämän elämän ja prinsessa Alice puolestaan kuoli jo 35-vuotiaana. Myös aiempi Charlotte, 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa elänyt prinsessa Charlotte kuoli jo 21-vuotiaana synnytyksessä. Surullisia kohtaloita mahdollisilla kaimoilla siis, mutta nimihän ei ole enne ja ehkä se ei prinssi Williamia ja herttuatar Catherinea haittaa. Kauniita nimiä kaikki joka tapauksessa!

Mary puolestaan on nimi, jonka merkittävin kuninkaallinen kantaja, kuningatar Elisabetin isoäiti kuningatar Mary, eli pitkään. Hän oli myös voimakas hahmo sekä perheessään, että koko valtakunnan tasolla. Prinsessa Mary kuulostaisi kauniilta ja rimmaisi Georgen kanssa, mutta tuntuisiko herttuaparista oudolta, jos lapsilla olisi tunnetun avioparin nimet? Kuningatar Maryn puoliso oli nimittäin niin ikään George, kuningas Yrjö V. Sama ”ongelma” liittyy muuten myös Elizabethiin, sillä vaikka kuningattaren isä tunnettiin perheessä Bertienä, hallitsijana hänkin oli George.

Diana-nimeen liittyy luonnollisesti hyvin, hyvin ilmeisiä positiivisia seikkoja. Tyttären nimeäminen edesmenneen äidin kaimaksi olisi prinssi Williamilta äärimmäinen kunnianosoitus. Mutta toisiko se lapselle aivan hurjat paineet? Lehdistö asettelee jo nyt vasta kahden päivän ikäisen vauvan hartioille rakastetun isoäidin seuraajan viittaa ja sama nimi olisi kyllä aikamoinen painolasti. Itse en tähän usko ja suorastaan toivon, ettei herttuapari nimeen päädy.

Hovikirjeenvaihtajan arvaus on edelleen Rose Elizabeth Mary. Rahaa en likoon tuon yhdistelmän puolesta laittaisi, vaan ennemmin kyseessä on toive, mutta olisihan prinsessa Rose aivan ihana, eikö? Nimihän on siis prinsessa Margaretin toinen nimi ja eräs kommentoija Twitterissä esitti ajatuksen, että samalla kunnioitettaisiin hienovaraisesti myös prinsessa Dianaa, jota kauniin ulkomuodon vuoksi kutsuttiin perinteisellä ”lempinimellä” English Rose, englantilainen ruusu. Aika kaukaa haettua ehkä, mutta ainahan saa toivoa!

Ja sekin muuten kannattaa muistaa, että prinssi Georgen nimet eivät oikeastaan olleet yksikään kovin läheisiä tai henkilökohtaisia herttuaparille. Yhteyksiä toki kuninkaallisiin löytyi kaikista, mutta monet arvaukset blogeissa ja lehdissä, omani mukaanlukien, tuntuvat olevan ehkä hieman turhankin pitkälle ajateltuja. Vanhemmat kun saattavat valita nimen ihan silläkin perusteella, että mitkä nimet ovat omaan korvaan kauniita! 😉

Joka tapauksessa vielä ehtii äänestää ja omia arvauksia kertoa, katsellaan sitten myöhemmin, osuimmeko oikeaan!

4 kommenttia artikkelissa “Mikä nimeksi prinsessalle – teidän arvauksenne!

  1. Eihän tuo Rose huono ehdotus ole lainkaan. Erittäin nätti nimi olisi prinsessalle 🙂 Itse taidan edelleen pysyä Elizabethin kannalla. Aluksi mietein myös Dianaa, mutta luovuin siitä ehdotuksesta. Kunhan nyt äkkiä kerrottaisiin niin tämä jännitys loppuisi 😀

    Tykkää

    • Hauskaa, miten aina syntyy jotain uutta jännitettävää. Ensin synnytys, sitten vauva, tuleeko George, milloin lähtevät, mikä nimi?? 😀

      Elizabeth on kyllä tosi kaunis nimi ja se, jos mikä, on ainakin perinteinen ja sellainen, ettei kukaan pääse arvostelemaan.

      Tykkää

  2. Sanat ”of Cambridge” ovat sukunimenomainen isän aatelisarvosta tuleva nimenosa, jolla ei ole mitään tekemistä prinsessa-arvonimen kanssa. Eli Cambridgen prinsessa Charlotte ei ole titteliltään Cambridgen prinsessa, vaan prinsessa jonka nimi on Charlotte of Cambridge.

    Tykkää

    • Aivan totta, Cambridge ei ole Charlotten nimessä samalla tavalla tittelin osa, kuin esimerkiksi Walesin prinssi Charlesilla. Valitettavasti vaan suomen kieli on tältä osin vajavainen, eikä muuta järjellistä tapaa oikein ole ja siksi on jo pitkään totuttu käyttämään tällaista muotoa (esim. Yorkin prinsessa Beatrice). Kun tittelit eivät meillä ole kotoperäisiä, niiden kanssa joudutaan joskus soveltamaan. Samaan tapaan oikeasti ei voi sanoa Cambridgen herttuatar Catherine tai Walesin prinssi Charles, koska nimi ei kuulu titteliin millään tavalla. Selvyyden vuoksi suomeksi kuitenkin sanotaan niin. 🙂

      Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.