Pieni prinsessa on syntynyt – juhlatunnelmia!

Prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen kauan odotettu pieni prinsessa syntyi lauantaiaamuna ja iloisia uutisia on juhlittu ympäri Isoa-Britanniaa ja jopa maailmaa siitä lähtien. Miten maailma reagoi Cambridgen prinsessaan?

Vauvaa odotettiin hartaasti varsinkin kuninkaallisia seuraavien piirissä ja kun uutinen vihdoin saatiin, vastakaiku oli valtaisa. Sosiaalisen median yhteisöpalvelu Twitter raportoi hurjia lukuja kuninkaallisen vauvan syntymään liittyen. Hashtagilla eli tunnussanalla #RoyalBaby merkittyjä viestejä lähetettiin heti uutisen julkistamisen jälkeen parhaimmillaan 4500 kappaletta minuutissa ja jo lauantai-iltana näitä viestejä oli koossa yli miljoona kappaletta. Uutta prinsessa koskevien viestien todellinen lukumäärä on varmasti oikeasti vielä moninkertaisesti suurempi, sillä läheskään kaikkiin viesteihin ei juuri tuota hashtagia ole liitetty. Kensingtonin palatsin twiitti, jossa syntymästä kerrottiin on jaettu eteenpäin lähes viisikymmentä tuhatta kertaa.

Yleisön lisäksi uutisesta ilahtuivat tietysti myös kuninkaallisen perheen jäsenet. Virallisen tiedotteen mukaan niin kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, prinssi Charles ja herttuatar Camilla, kuin prinssi Harrykin olivat iloisia vauvan syntymästä. Prinssi Charlesilta saatiin vielä erikseen omakin lainaus ja sen mukaan isoisä oli ”absolutely delighted”, erittäin mielissään. Palatsin mukaan prinssi Harryn terveiset vauvaan liittyen ovat, että vauva on aivan ihana ja hän ei malta odottaa tytön tapaamista. Kuningatar Elisabet ei puolestaan antanut lausuntoa viidennen lapsenlapsenlapsensa syntymään liittyen, mutta armeijan juhlatilaisuuteen Richmondiin saapui hymyileväinen kuningatar pinkissä asussa.

Onnitteluita on sadellut eri puolilta maailmaa. Yhdysvalloista presidentti Obama ja puolisonsa Michelle Obama onnittelivat Cambridgen herttuaparia, kuningatarta, koko kuninkaallista perhettä ja Ison-Britannian kansaa oman kansan puolesta ja toivoivat vanhemmille ja prinssi Georgelle onnea ja iloa uuden perheenjäsenen syntymän myötä. Myös Isossa-Britanniassa hallinnon edustajat onnittelivat herttuaparia ja esimerkiksi pääministeri David Cameron totesi olevansa ”absolutely delighted” prinssi Charlesin tapaan. Twitterissä onnittelunsa lähettivät myös esimerkiksi prinsessa Dianan veli, Spencerin jaarli, joka kertoi olevansa hyvin onnellinen kaikkien neljän puolesta Lindo-siivestä kantautuneista uutisista. Silmäätekevien ja julkkisten lisäksi onnittelujaan lähettivät myös erilaiset hyväntekeväisyysjärjestöt, joilla on yhteyksiä herttuapariin tai kuninkaalliseen perheeseen ylipäätään.

Vauvaa ja vanhempia muistavat myös muutavat viralliset organisaatiot, kuten Royal Mint, joka julkisti myyvänsä 80 punnan arvoisia muistokolikoita, sekä tarjoavansa kuninkaallisen vauvan kanssa samana päivänä syntyneille vauvoille onneatuovat hopeakolikot. Royal Mail puolestaan muistaa perhettä historiansa ensimmäiselle kuninkaalliselle syntymälle omistetulla postileimalla, jonka tekstissä onnitellaan Cambridgen herttuaparia tyttövauvan syntymästä. Leima on mahdollista saada tiistaina jaettaviin kirjeisiin Isossa-Britanniassa.

Maanantain aikana Lontoossa vauvaa juhlistetaan virallisilla kunnianlaukauksilla, joita ammutaan 62 kappaletta Lontoon Towerista ja 41 kappaletta Hyde Parkista kello 16 Suomen aikaa. Tykinlaukauksien lisäksi pääkaupungissa kaikuu kirkonkellojen kumu, sillä Westminster Abbey soittaa kellojaan prinsessan kunniaksi. Kaksi vuotta sitten sama soitto kesti prinssi Georgen syntymän jälkeen yli kolme tuntia. Lauantai-iltana Lontoossa juhlistettiin vauvaa myös äänen sijaan hyvin näkyvällä tavalla, kun useita kaupungin maamerkeistä, kuten Tower Bridge, London Eye ja Trafalgar Squaren suihkulähde valaistiin pienen prinsessan kunniaksi vaaleanpunaisiksi.

Pohjois-Irlannissa vaaleanpunaiseksi värjäytyi Belfastin kaupungintalo ja maailmalla samaa kikkaa käytettiin esimerkiksi Kanadan Torontossa ja Ottawassa, sekä Niagaran putouksilla.

Lontoon ja maailman lisäksi juhlitaan Buckleburyn kylässä, Berkshiressa, Lontoon länsipuolella. Herttuatar Catherine vietti siellä nuoruutensa ja kylässä asuvat edelleen herttuattaren vanhemmat. Kuninkaalliset ovatkin tuttu näky kyläläisille herttuaparin vieraillessa Middletoneilla ja heitä kutsuttiin myös pariskunnan häihin neljä vuotta sitten. Kylän pubissa, Old Boot Innissä, jossa myös herttuparin sanotaan vierailevan usein, vietettiin perjantaina omistajan syntymäpäiviä ja juhlittiin samalla tulevaa vauvaa. Paikallislehden vieraillessä kylässä lauantaina, useampikin haastateltu suunnitteli nostavansa maljan pienen prinsessan kunniaksi vielä illansuussa.

Sunnuntaina herttuatar Catherine, prinssi William, prinssi George ja ennen kaikkea uusi prinsessa saivat vieraita Kensingtonin palatsiin. Ensimmäisenä paikalle nähtiin saapuvan herttuattaren äidin Carolen ja sisaren Pippan, hieman myöhemmin prinssi Georgen kummitädin ja herttuattaren vanhan ystävän Emilia Jardine-Patersonin ja tämän puolison, sitten prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan ja vielä hieman myöhemmin toisen isoisän, eli Michael Middletonin. Aivan lähisuvusta paikalla ei siis ole nähty setää ja enoa, sillä prinssi Harry ja James Middleton ovat loistaneet poissaolollaan. Prinssi tosin on Australiassa, joten häntä ei kannatakaan odotella. Myöskään kuningatar Elisabetia ei ole Lontoossa näkynyt, sillä hän on tällä hetkellä Norfolkissa Sandringhamissa. Siellä kuningatar osallistui aamupäivällä jumalanpalvelukseen hennon vaaleanpunaisessa asussa ja poistui hymy huulillaan. Jumalanpalveluksen aikana pientä prinsessaa muistettiin rukouksissa ja varmasti isoisoäiti tapaa tytön pian sen jälkeen, kun prinssi William perheineen matkustaa niin ikään Norfolkiin.

Ja ellei pinkissä kuningattaressa, vaaleanpunaisissa vesiputouksissa, vapaan maailman johtajan onnitteluissa tai rakastavissa isovanhemmissa vielä ollut tarpeeksi, myös Buckinghamin palatsin vahdinvaihdossa muistettiin vastasyntynyttä, kun sotilaat marssivat sunnuntaiaamuna Stevie Wonderin iki-ihanan Isn’t she lovely -kappaleen tahtiin. Tervetuloa maailmaan, pieni prinsessa!

Isn’t she lovely
Isn’t she wonderful
Isn’t she precious
Less than one minute old
I never thought through love we’d be
Making one as lovely as she
But isn’t she lovely made from love
Isn’t she pretty
Truly the angel’s best
Boy, I’m so happy
We have been heaven blessed
I can’t believe what God has done
Through us he’s given life to one
But isn’t she lovely made from love
Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Pieni prinsessa on syntynyt – juhlatunnelmia!

  1. Onnea Hänelle ja koko perheelle! Isn´t She lovely!

    Kiitos kattavasta postauksesta. Huikeaa , vaaleanpunaista löytyy jopa vesiputouksissa, kyllä englantilaiset osaa.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.