Britannia sai eilen uuden prinsessan – näin päivä eteni

Prinssi Williamin ja Cambridgen herttuatar Catherinen hartaasti ja pitkään odotettu toinen lapsi syntyi eilen. Yleisön, median, vaateteollisuuden ja ainakin isoisä Charlesin suurin toive täyttyi ja maailmaan putkahti pieni prinsessa. Supersuositun herttuaparin toisen lapsen syntymä oli merkkitapaus, mutta tapahtumat etenivät kuitenkin tällä kertaa sujuvammin, nopeammin ja hieman pienemmällä hulabaloolla.

Kensingtonin palatsi ja synnytyssairaala kielsivät tällä kertaa toimittajien leiriytymisen sairaalan edustalle ennen kuin synnytys varsinaisesti alkoi. Tällä yritettiin välttää kesällä 2013 nähty kuukauden mittainen The Great Kate Wait, jonka aikana media ja fanit kärsivät viikkotolkulla ennätyshelteissä keskellä Lontoota. Uusista järjestelyistä huolimatta lehdistön edustajia ja valokuvaajia roikkui sairaalan lähistöllä päivittäin ja erityisesti viimeisellä viikolla toimittajat yrittivät kuumeisesti keksiä tikusta asiaa ja edes jotakin julkaistavaa. Toimittajien lisäksi paikalle oli saapunut muutamia ns. superfaneja, jotka asuivat sairaalan edustalla parisen viikkoa. Heistä, sekä jokaisesta pommikoirasta, lehdistösihteeristä ja liikenteenohjaukseen käytettyjen kartioiden siirtäjästä raportoitiin tunnollisesti yleisölle, jonka epätoivoisimmat edustajat heräilivät valtameren takana keskellä yötäkin tarkistamaan puhelimiaan.

Kaikesta kyttäämisestä ja useista vääristä hälytyksistä ja huhuista huolimatta palatsin henkilökunta onnistui ujuttamaan herttuatar Catherinen St. Mary’s Hospitalin Lindo-siipeen median huomaamatta. Kensingtonin palatsi julkisti tiedon synnytyksen alkamisesta sosiaalisen median välityksellä ja kertoi, että herttuatar Catherine oli saapunut palatsista autokyydillä yhdessä prinssi Williamin kanssa ja hänet oli otettu sisään sairaalaan kello kuudelta aamulla. Pian kerrottiin myös, että synnytys eteni normaalisti. Prinssi Georgen kanssa herttuatar saapui sairaalaan suunnilleen samoihin aikoihin, mutta prinssi näki päivänvalon vasta alkuillasta. Tällä kertaa synnytys oli kuitenkin paljon nopeampi, sillä pieni prinsessa syntyi jo kello 8.34. Luonnollisesti herttuattaren hoitavat lääkärit olivat olleet läsnä jo perheen kotona Kensingtonin palatsissa ja sairaalaan lähdettiin varmasti vasta, kun synnytys oli ollut jo jonkin aikaa käynnissä. Media oli ehtinyt tällä välin kerääntyä paikalle ja livekuvaa oven edessä seisovista poliiseista tarkkailtiin myös monissa kotikatsomoissa.

Julkisuuteen 3713 grammaa painaneen tyttövauvan synnytyksestä kerrottiin yhden aikaan iltapäivällä ja pian myös syntymästä virallisesti kertova taulu oli asetettu kullanväriseen telineeseensä Buckinghamin palatsin edustalla. Yleisöä ja mediaa oli kertynyt sinnekin ja pian taulua katsomaan oli lähes puolen tunnin jono, vaikka lisätilaa tehtiin jopa katkomalla metallisia aitoja palatsin edustalla. Jo prinssi Williamin syntymästä kerrottiin samanlaisella taululla, jossa yksinkertaisesti todettiin herttuattaren synnyttäneen tyttären ja kellonajan lisäksi ilmoituksessa ovat myös hoitohenkilökunnan allekirjoitukset, ensimmäisinä Guy Thorpe-Beeston ja Alan Farthing, kokeneet synnytyslääkärit. Daily Mailin mukaan varsinaisen synnytyksen hoiti kuitenkin kahden kokeneen kätilön tiimi lääkäreiden odottaessa sivuhuoneessa mahdollisia ongelmatilanteita. Toinen kätilöistä oli professori Jacqueline Dunkley-Bent, joka on vieraillut myös Kensingtonin palatsissa vauvan kotiutumisen jälkeen.

Kun vauvauutinen oli saatu, alettiin luonnollisesti odottaa vieraita sairaalaan. Odotetuin oli tietysti tuore isoveli, prinssi George, jonka tulo ei kuitenkaan ollut lainkaan varmaan. Herttuapari varjelee poikaansa julkisuudelta tiukasti, eikä häntä oltukaan nähty virallisesti Ison-Britannian maaperällä sitten oman ensiesiintymisensä Lindo-siiven edustalla vajaat kaksi vuotta sitten. Puoli kuuden aikaan Suomen aikaa annettiin kuitenkin tieto, että prinssi William poistuu pian sairaalasta ja prinssi huikkasikin yleisölle lähtiessään menevänsä nyt hakemaan Georgen. Suloinen pieni prinssi saapuikin pian isänsä kanssa ja samaan tyyliin pukeutuneena sairaalan edustalle. Hieman kiljuva yleisö ja kamerameri jännittivät, sillä prinssi halusi mieluummin matkustaa isänsä sylissä kuin omin jaloin, mutta jopa varovaisia vilkutuksia nähtiin. Ja tietenkin ylpeän isän pieni suukko poikansa otsalle, mikä nousi päivän suosituimmaksi kuvaksi ainakin sosiaalisessa mediassa siihen mennessä.

Prinssi Georgen kanssa herttuatar vietti yhden yön sairaalassa ja poistui sieltä vasta reilun vuorokauden kuluttua poikansa syntymästä. Tällä kertaa huhut nopeammasta aikataulusta alkoivat elää kuitenkin jo hyvin aikaisessa vaiheessa, kun tarkkasilmäisimmät huomasivat herttuattaren kampaajan saapuvan sairaalaan sivuovesta. Yleensä kuninkaallista vauvaa ovat myös käyneet katsomassa ainakin isovanhemmat, prinssi Georgea sekä prinssi Charles ja herttuatar Camilla, että herttuatar Catherinen vanhemmat Carole ja Mike Middleton, mutta tällä kertaa Carole Middletonin nähtiin saapuvan Kensingtonin palatsiin ja prinssi Charles puolestaan oli kiinni edustustehtävissä. Pian alettiinkin uskoa, että pieni prinsessa saatettaisiin nähdä julkisuudessa jo samana päivänä. Noin tunti prinssi Georgen saapumisen jälkeen palatsi tiedottikin perheen suunnitelmista. Prinssi oli palannut vähin äänin kotiin, mutta vanhemmat ja pieni prinsessa kiittivät tiedotteessa onnitteluista, sekä saamastaan hoidosta ja ilmoittivat poistuvansa sairaalasta vielä samana iltana. Kymmentä yli kahdeksalta kuuluisista ovista astuikin erittäin hehkeä ja hyvinvoivalta vaikuttanut herttuatar, ylpeä isä ja pieni suloinen vauva valkoiseen huiviin käärittynä. Tällä kertaa prinssi ja herttuatar eivät jutelleet lehdistön kanssa, vaan Jenny Packhamim kauniin keltakukkaiseen mekkoon, sekä maltillisiin korkoisin sonnustautunut herttuatar poseerasivat hetken kadulla ja palasivat sitten sisälle sairaalaan. Pian he saapuivat ovista uudelleen, tällä kertaa prinsessa turvaistuimeen kiinnitettynä ja vain noin kymmenen tuntia synnytyksen jälkeen perhe suuntasi kotiin Kensingtonin palatsiin prinssi Williamin vitsailtua ensin yleisölle selviytyneensä jo kahdesti pelottavasta tehtävästä, eli turvaistuimen kiinnittämisestä autoon miljoonien silmäparien edessä.

Vietettyään ensimmäisen yön perheen kaupunkikodissa asunnossa 1A nyt nelihenkinen perhe odottaa tänään vieraita vauvaa katsomaan. Luultavasti porteista ajavat ainakin prinssi Charles ja herttuatar Camilla, mutta tällä hetkellä Norfolkin Sandringhamissa aikaansa viettävä kuningatar Elisabet ei varmaankaan tällä kertaa paikalle saavu. Herttuattaren äiti Carole ja pikkusisko Pippa ovat tänään jo saapuneet palatsiin ja huhujen mukaan Carole ja Michael Middleton olivat paikalla jo eilen perheen saapuessa sairaalasta. Prinssi Harry on valitettavasti tällä hetkellä Australian ja Uuden-Seelannin reissulla ja näkee prinsessan vasta palattuaan Lontooseen. Pian herttuaperhe suuntaa myös maaseutukotiinsa Norfolkissa ja viettää siellä ainakin koko kesän. Kastejuhla tulee olemaan yksityinen tilaisuus ja se järjestetään luultavasti ennen kuningatar Elisabetin kesäloman alkua heinä-elokuun vaihteessa.

Nyt kun vauva on saatu maailmaan, seuraava suuri uutinen on prinsessan nimi. Vedonlyönti käy edelleen kuumana ja ykkössuosikkeja ovat Alice, Charlotte, Victoria ja Elizabeth. Hovikirjeenvaihtajan veikkaus on Hänen kuninkaallinen korkeutensa, Cambridgen prinsessa Rose Elizabeth Mary. Saa nähdä, osuuko meistä oman arvauksensa julkistaneista kukaan oikeaan! Nimeä sopii odottaa tänään, tai viimeistään huomenna.


Tässä vielä päivän kulkua videoina:

Videot (c) The Telegraph via Youtube

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.