Pieni prinsessa herttuatar Catherinelle ja prinssi Williamille

Ensitunnelmia vauvan synnyttyä ja uutisen julkistamisen jälkeen

Päivitys kello 17.00
Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin odotetaan lähtevän vauvan kanssa sairaalasta jo tänään! Luultavasti tämä tapahtuu aivan lähitunteina ja siitä ilmoitetaan puolta tuntia ennen H-hetkeä.


Cambridgen herttuatar Catherine on tänä aamuna synnyttänyt tyttövauvan. Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin toinen lapsi ja prinssi Georgen pikkusisko syntyi kello 8.34 (klo 10.34 Suomen aikaa). Vauva painoi syntyessään 3713 grammaa ja Kensingtonin palatsin mukaan sekä äiti, että vauva voivat hyvin. Prinssi William oli mukana synnytyksessä, kuten edelliselläkin kerralla. Palatsin mukaan kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, prinssi Charles ja  herttuatar Camilla, prinssi Harry, sekä molempien vanhempien muut perheenjäsenet ovat saaneet syntymästä tiedon ja ovat ilahtuneita uutisesta.

Palatsi ilmoitti Twitterissä aamutuimaan, että herttuatar Catherine oli otettu sairaalaan kello kuudelta. Pian kerrottiin julkisuuteen myös tieto siitä, että synnytys eteni normaalisti. Lapsi syntyi jo noin kaksi ja puoli tuntia herttuattaren sairaalan saapumisen jälkeen, joten tällä kertaa synnytys taisi olla aika nopea. Luonnollisesti synnytyksen kulkua on pystytty seuraamaan myös herttuaparin kotona Kensingtonin palatsissa ja sairaalaan lähdettiin varmastikin vasta lähempänä varsinaista H-hetkeä. Paikalle ei kuitenkaan tarvinnut saapua ambulanssikyydillä, vaan herttuatar siirtyi sinne aivan normaalisti autolla palatsista.

Synnytyksen lisäksi tällä kertaa myös tiedottaminen on tapahtunut hieman nopeammin. Tieto vauvan syntymästä annettiin julkisuuteen sosiaalisen median kautta noin tunnin kuluttua vauvan syntymästä ja perinteinen ilmoitustaulukin on jo esillä Buckinghamin palatsin edustalla. Taulu kultaisessa telineessään oli esillä myös prinssi Georgen syntymän jälkeen ja samoin jo prinssi Williamin syntyessä yli kolmekymmentä vuotta sitten. Taulussa kerrotaan yksinkertaisesti herttuattaren synnyttäneen tänään kello 8.34 tytön ja että molemmat voivat hyvin. Asiakirjan ovat allekirjoittaneet paikalla olleet hoitohenkilökunnan jäsenet, ensimmäisinä synnytystiimiä johtanut Guy Thorpe-Beeston, sekä kuninkaallinen gynegologi Alan Farthing.

Video (c) The Telegraph via Youtube

St. Mary’s Hospitalin eteen Lontooseen on nyt kerääntynyt erittäin runsaasti median edustajia, sekä tietenkin faneja. Livekuvaa sairaalan edustalta tarjoavat edelleen esimerkiksi The Huffington Post, Mirror Online, The Telegraph sekä Hello! Seuraavaksi odotetaan tietoa siitä, onko sairaalaan tulossa vierailijoita ja koska vanhemmat, sekä uusi vauva lähtevät sieltä kotiin. Varmaa tietoa ei vielä ole tarjolla, mutta huhujen mukaan herttuattaren äiti Carole Middleton olisi saapunut Kensingtonin palatsiin. Monet toivovat isoäidin tuovan mukanaan prinssi Georgen, mutta se ei ole missään tapauksessa varmaa ja oikeastaan olisin hieman yllättynyt, jos noin pieni poika tuotaisiin medialauman eteen. Toisen huhun mukaan herttuatar Catherinen kampaajan olisi nähty saapuvan sairaalaan, mikä saattaisi merkitä herttuattaren lähtöä sairaalasta vielä tänään. Se olisi kyllä melko aikaisin, mutta tietenkin mahdollista, sillä vauva syntyi niin aikaisin aamulla. Palatsi tiedottaa tästä kuitenkin hyvissä ajoin.

Vastasyntynyt vauva on nyt kruununperimyksessä sijalla neljä isoisänsä, isänsä ja isoveljensä jälkeen. Koska Britannian kruununperimyslakia vastikään muutettiin, prinsessa ei myöskään menetä paikkaansa, vaikka hänelle syntyisi joskus tulevaisuudessa nuorempi veli. Lapsen nimeä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen, mutta sitä voidaan odottaa aivan lähipäivinä, ehkä jo huomenna ellei jopa tänään. Lapsen arvonimeksi tulee Hänen kuninkaallinen korkeutensa Cambridgen prinsessa *nimi*. Vedonlyöjien suosikkeja ovat tällä hetkellä Charlotte ja Alice ja Hovikirjeenvaihtajan nimispekulaatioita voitte lukea täältä. Lisäksi sivun oikeassa laidassa voitte vielä äänestää omia suosikkinimiänne ja nimipostauksen kommentteihin voi jättää omia arvauksiaan.

Pienen prinsessan kunniaksi on odotettavissa erilaisia juhlallisuuksia ympäri Lontoota ja maailmaa, sillä esimerkiksi Tower Bridge valaistaan illan tullen vaaleanpunaiseksi.

Mainokset

8 kommenttia artikkelissa “Pieni prinsessa herttuatar Catherinelle ja prinssi Williamille

 1. Arvaan tulokkaan nimeksi Mary Elizabeth. Elizabeth nimessä ainakin tulee olemaan, sillä se on paitsi kuningattaren nimi, myös Katen ja Katen äidin toinen nimi.

  Tykkää

 2. Ihania uutisia tänään! Ja olen hyvin iloinen siitäkin, että vauva päätti odotella viikonloppuun, jotta itsekin pääsin tunnelmaan mukaan ja seurailemaan livenä tapahtumia 🙂

  Tykkää

 3. Ihania uutisia! Mukanaa, että saadaan lisää prinsessoja 🙂

  Nämä ilouutiset saivat minut pitkästä aikaa palaamaan seuraamaan kuninkaallisten maailmaan.

  Sinulla on hieno blogi ja teet laadukkaita/tyylikkäitä postauksia!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.