Herttuatar Catherinen synnytys on alkanut!

Kensingtonin palatsi on tiedottanut, että Cambridgen herttuatar Catherinen synnytys on alkanut ja herttuatar on otettu sisään sairaalaan. Seuraavan kerran palatsi antaa julkisuuteen tietoa, kun lapsi on syntynyt.

Herttuatar saapui sairaalaan kello kahdeksan Suomen aikaa ja synnytys oli silloin vielä aivan alussa. Herttuatar matkusti sairaalaan autolla Kensingtonin palatsista ja prinssi William on hänen kanssaan. Kensingtonin palatsin mukaan synnytys etenee normaalisti.

Toista lastaan odottava herttuatar synnyttää Lontoon Paddingtonissa sijatsevassa St. Mary’s Hospitalissa ja tarkemmin vielä sen yksityisessä Lindo-siivessä. Samassa paikassa syntyi myös herttuattaren ja prinssi Williamin esikoinen, prinssi George, heinäkuussa 2013. Synnytystiimiin kuuluu kaksi huippulääkäriä, erityisesti riskiraskauksiin erikoistunut Guy Thorpe-Beeston johtaa tiimiä ja hänen tukenaan on kuninkaallinen gynegologi Alan Farthing. Lisäksi herttuattaren apuna on useita kätilöitä, sekä luonnollisesti sairaalan muut asiantuntijat ja erikoishoitoyksiköt, jos niiden avulle sattuu tulemaan tarvetta.

Prinssi Georgen syntymän aikaan mediamylläkkä sairaalan edustalla oli valtaisa jo monta viikkoa ennen H-hetkeä ja siitä viisastuneena palatsi, sekä sairaala ovat tällä kertaa kieltäneet median leiriytymisen paikalle. Nyt kun synnytys on kuitenkin virallisesti alkanut, lehdistön edustajat ovat saaneet asettua sairaalan ulkopuolelle rajattuun lehdistöaitioon ja livekuvaa, sekä raportteja alkanee sadella tiheään tahtiin. Lapsen synnyttyä hovi antaa siitä virallisen tiedon ensin lehdistölle ja heti perään myös yleisölle sosiaalisen median kautta.

Uutisten suhteen kannattaa pitää silmällä niin Hovikirjeenvaihtaja-blogia, kuin blogin Twitteriäkin, sekä tietenkin Kensingtonin palatsin Twitteriä ja Britannian kuningashuoneen Facebook-sivua. Lisäksi olen koonnut Twitteriin listan, jonka kautta voi seurata kuninkaallisista raportoivien toimittajien twiittejä. Heiltä saa parhaiten virallista ja epävirallistakin tietoa vauvan syntymään liittyen. Kuninkaallisia seuraavien valokuvaajien twiittejä taas löytyy tältä listalta. Molempien listojen kautta näkee twiitit, vaikkei olisikaan kirjautunut twitteriin. Brittilehdistä parhaiten ajan tasalla lienevät Daily Mail, Mirror, Daily Express ja The Telegraph. Livekuvaa sairaalan edustalta tarjoavat esimerkiksi The Huffington Post, Mirror Online, The Telegraph sekä Hello!

Iloisia uutisia odotellessa voitte tutustua täällä blogissa vaikkapa seuraaviin postauksiin:

Edelleen voitte äänestää suosikkinimeänne vauvalle sivun oikeassa laidassa tai jättää oman arvauksenne nimipostauksen kommentteihin! Tiivistettynä kaikki tarpeellinen tieto vauvan syntymään liittyen löytyy erilliseltä välilehdeltä.

Hovikirjeenvaihtaja toivoo herttuattarelle ja vauvalle turvallista synnytystä, sekä uutisesta innostuneelle yleisölle pitkää pinnaa! 🙂

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Herttuatar Catherinen synnytys on alkanut!

  1. Itse otin Twitterin auki heti kun heräsin. Olikohan joku sisäinen aavistus että nyt on jotain tapahtunut? 🙂 itselläni on nyt twitter sivut ja monet blogit auki seuraamassa tapahtumia. Toivon että vauva olisi tyttö mutta tietysti on tärkeintä että kaikki menee hyvin Katella ja vauvalla 🙂 jännityksellä odotan uutisia…

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.