Mikä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vauvalle nimeksi? (Äänestys)

Vedonlyönti käy jo kuumana Cambridgen herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin toisen lapsen syntymän ympärillä. Milloin lapsi syntyy, onko se tyttö vai poika ja ennen kaikkea, minkä nimen lapsi saa? Britannian kuninkaallisessa perheessä lapset on tupattu nimeämään melko perinteiseen tapaan ja isossa suvussa kauniita nimiä onkin tarjolla ylen määrin. Toisaalta kun nimeä ei tällä kertaa kanna kruununperillinen, vaihtoehtoja on myös suvun ulkopuolella.

Huolimatta siitä, että prinssi Williamia ja herttuatar Catherinea kutsutaan usein moderneiksi kuninkaallisiksi ja heidän odotetaan muokkaavan koko monarkian 2000-luvulle sopivaksi, herttuapari vaikuttaa melko perinteiseltä monissa muissa asioissa. Oletettavaa ei siis todellakaan ole, että tuleva vauva saisi nimekseen jotakin sellaista kuin North, Apple tai vaikkapa Harper julkkisvanhempien tyyliin, vaan jotakin hyvin paljon perinteisempää ja tavallisempaa on odotettavissa. Toisaalta lapsen sijoitus kruununperimyksessä on syntymän hetkellä kuitenkin vasta neljäs ja ellei mitään poikkeuksellista tapahdu, hänestä ei koskaan tule hallitsijaa. Se antaakin vanhemmille tällä kertaa hieman vapaammat kädet nimen valinnassa.

Prinssi Georgen etunimi oli yhtäaikaa yllätys ja toisaalta hyvin odotettava valinta. George oli vedonlyöjien suosikki poikien nimistä ja pientä prinssiä edeltää kuuden George-kuninkaan sarja Britannian valtaistuimella. Toisaalta oli kuitenkin ehkä hieman yllättävää, että niinkin tavallinen ja yleinen nimi valittiin prinssin nimeksi. Toisissa nimissä olikin jo sitten hieman erikoisuutta havaittavissa, sillä Alexander yleisestä suosiostaan huolimatta ei ole perinteinen kuninkaallinen nimi. Sen on arveltu kuitenkin kunnioittavan kuningatar Elisabetia, jonka toinen nimi on nimen feminiiniversio Alexandra ja Georgen kolmas nimi Louis taas viittasi prinssi Williamiin, jonka neljäs nimi on niin ikään Louis, sekä sitä kautta myös prinssi Charlesin rakkaaseen isoenoon Louis Mountbatteniin.

Jotakin melko perinteistä lienee siis tälläkin kertaa odotettavissa. Sulkisin kuitenkin heti kättelyssä pois liian läheiset nimet kuten vanhempien omat nimet William, Catherine ja lempinimen Kate. Samoin Charles ja Camilla tai herttuattaren vanhempien etunimet Carole ja Michael taitavat olla huonoja arvauksia. Lehdistö ja edesmenneen prinsessa Dianan fanit pitävät mielellään yllä ajatusta siitä, että prinssi William kunnioittaisi äitiään antamalla mahdolliselle tyttärelleen tämän nimen, mikä olisi toki liikuttavaa, mutta mitä luultavimmin hyvin kaukaa haettua. Lähes pyhimyksen asemaan nostetun edesmenneen prinsessan nimi olisi raskas taakka pienelle prinsessalle, joka joutuisi kestämään vertailua ehkä läpi elämänsä.

Vedonlyöjien suosikiksi on noussut viime aikoina myös James, mutta vaikka nimi sointuisi mukavasti veljen nimeen ja kantaa kiistatta aikamoista kuninkaallista historiaa yhteensä yhdeksän kuninkaan nimenä, herttuatar Catherinen James-veli taitaa torpedoida tämän vaihtoehdon. Herttutar ja veljensä ovat kyllä läheisiä, eikä James Middleton ole nimeä mitenkään pahentanut, mutta kuninkaalliset ovat kuninkaallisia, eikä ei-kuninkaallisen veljen nimeä taideta hevin valita tässä asemassa. Toisaalta myöskään kuninkaallinen veli ei taida kelvata, sillä toista prinssi Harrya ei liene myöskään odotettavissa. Mielenkiintoinen vaihtoehto tosin olisi prinssi Harryn oikea nimi Henry, joka on niin ikään kerännyt vetoja aika reippaalla tahdilla. Sisaruksissa on nimiä tarjolla toki myös tytölle, sillä herttuatar Catherinen rakkaan pikkusiskon nimi Pippa on vain lempinimi. Philippa Charlotte Middleton voisikin lainata siskontytölleen kauniin nimen, mutta etunimen taitaa poistaa listalta samat syyt kuin veljenkin kohdalla. Charlottella voisi toisaalta olla mahdollisuuksiakin, ainakin toisena nimenä, sillä nimellä on sekä kuninkaallista taustaa, että yhteys Charles-nimeen sen feminiiniversiona.

Entä isoisovanhemmat sitten? Elizabeth (kuningatar Elisabetin nimi englanniksi, Suomessa käytetään lokalisoitua versiota) on yksi vedonlyöjien suurimmista suosikeista ja ehkä muutenkin varmimmista valinnoista. Etunimeksi uskon mahdolliselle prinsessalle tulevan jotakin hieman enemmän omaa, mutta toiseksi tai kolmanneksi nimeksi tänä vuonna Britannian pitkäaikaisimmaksi hallitsijaksi nousevan kuningattaren nimi olisi oikein sopiva. Elizabeth on kuninkaallisessa perheessä hyvin suosittu nimi, sillä sitä kantavat nimissään prinsessa Anne, kuningattaren serkku prinsessa Alexandra, prinsessa Beatrice, prinssi Edwardin Louise-tytär, prinsessa Annen pojantytär Isla Phillips ja Zara Phillips Tindall. Lisäksi ja ehkä vielä huomionarvoisemmin Elizabeth on herttuatar Catherinen ja tämän Carole-äidin toinen nimi.

Muita tyttöjen nimiä edeltävissä sukupolvissa ovat prinssi Williamin puolelta ainakin Mary prinssin isoisoäidin mukaan, Alexandra vielä yhden sukupolven takaa, sekä vedonlyönnissä pärjännyt Alice, joka oli prinssi Philipin äidin, sekä toisaalta myös kuningatar Victorian yhden tyttären nimi. Prinsessa Margaretin kaunis toinen nimi oli Rose ja myös herttuatar Catherinen suvussa on kauniita nimiä kuten isän puoleisen isoisoäidin Olive, sekä äidin puoleisen isoäidin Dorothy. Prinsessa Dianan lähisuvussa taas on esimerkiksi siskot Jane ja Sarah, sekä prinsessan isoäidit Ruth ja Cynthia. Ja kun kauemmaksi mennään, kuninkaallisia nimiä ovat ainakin Helena ja Maud, sekä tietenkin Victoria.

Poikien nimissä sukusiteillä varustettuja vaihtoehtoja olisivat ainakin Philip prinssi Williamin isoisän mukaan, sekä setien nimet Andrew ja Edward. Kahteen jälkimmäiseen en tosin usko, enkä myöskään Anneen tytöllä. Hieman kauempaa suvusta löytyy Richard, jo mainittu Henry, Victor ja Albert, sekä vedonlyönnissä Philipin tapaan hyvin pärjännyt Arthur. Viimeksi mainitussa tosin kytkökset kuningas Arthuriin ovat niin vahvat, että nimi saattaa olla hieman liian suuri ei-kruununperilliselle. Herttuatar Catherinen puolelta tarjolla olisi esimerkiksi isoisien nimet Peter ja Ronald, sekä Gary, jonka kuitenkin herttuattaren skandaalinkäryinen eno on pilannut tässä mielessä. Eikä prinssi Gary nyt ehkä muutenkaan kuulostaisi ihan oikealta… Michael Middletonin isoisän Noel-nimi on hurjan kaunis ja Hovikirjeenvaihtajan suurin toive, mutta ei sen puolesta kannattane pennejään laittaa likoon. Prinsessa Dianan suvussa on edustettuina sellainet perinteiset nimet kuin John, Edmund ja Albert. Mielenkiintoisen kytkyn Middletoneihin luo muuten prinsessa Dianan oma toinen nimi Frances, koska herttuatar Catherinen isän toinen nimi on sen maskuliini eli Francis. Olisiko siinä mahdollisuus kunnioittaa molempia perheitä vaikkapa toisena nimenä?

Nimiä siis on tarjolla runsaasti ja tietysti vielä kaikki sellaiset päälle, joilla ei ole aivan selkeää yhteyttä perheeseen jo valmiiksi. Kuninkaallisten lasten nimien arvaileminen on ylipäätään paikoin aika vaikeaa, sillä esimerkiksi vuonna vuonna 2012 yleisö pohti päänsä puhki Ruotsin kruununprinsessa Victorian tyttärelle nimeä käyden läpi kaikki aiemmat kuningattaret ja muut merkittävät sukulaiset. Kun nimi sitten kerrottiin, äimistys oli suuri. Mikä ihmeen Estelle? Ja perään vielä isoäitien ja kummitädin nimet, Silvia Ewa Mary. Siitä nimirimpsusta ei tainnut kukaan vedonlyöntivoittoja kerätä.

Toisaalta kuten aiemmin mainitsin, prinssi Georgen kohdalla prinssi William ja herttuatar Catherine menivät aika perinteistä reittiä. Ja niin on ollut tapana Britannian kuningashuoneessa muutenkin, sillä esimerkiksi prinssi Williamin serkut kantavat pääasiassa suvusta jo tuttuja nimiä. Odotettavissa lienee pienelle prinssille tai prinsessalle kahdesta kolmeen nimeä, aivan maksimissaan neljä, mutta siihen en oikein jaksa uskoa. Toivottavasti tällä kertaa mukaan pääsisi joku nimi myös äidin puolelta ja ehkä muutenkin hiukan rohkeampi valinta voisi olla iloksi ainakin Hovikirjeenvaihtajalle. Päätöksen nimestä tekevät lapsen vanhemmat, mutta aiheesta he keskustelevat kyllä myös kuningattaren kanssa.

Lopuksi vielä allekirjoittaneen viralliset arvaukset, tai ehkäpä ennemmin toiveet, nimiksi:

Tytölle: Rose Elizabeth Mary

Pojalle: Henry Philip Noel

Sivun oikeasta reunasta tai mobiililaitteilla alareunasta löytyy äänestys, johon voitte klikkailla suosikkejanne (viimeisenä vaihtoehtona avoin kohta). Millaista nimeä arvaatte tai toivotte uudelle tulokkaalle?  Ehdotuksia saa toki tehdä myös kyselyn ulkopuolelta. Oikein veikanneille luvassa mainetta ja kunniaa! 🙂

Mainokset

12 kommenttia artikkelissa “Mikä prinssi Williamin ja herttuatar Catherinen vauvalle nimeksi? (Äänestys)

 1. Tytölle veikkaan Alexandraa, Elizabethia ja Victoriaa. Myös Mary voi olla vahvoilla, sillä nimi on perinteinen enkä usko Williamin ja Catherinen valitsevan täysin perinteistä poikkeavia nimiä.

  Pojalle uskon tulevan myös perinteisiä nimiä, kuten Edward ja Arthur.

  Tykkää

  • Aika perinteiseen linjaan uskon minäkin, mutta pidän peukkuja pystyssä, että jotain muutakin saataisiin mukaan. Ainakin joku nimi Katen perheestä olisi minusta kiva ja asiallinen, jos muut ovat Williamilta kuten Georgenkin tapauksessa.

   Mary olisi kyllä tosi kaunis, mutta olisiko outoa, jos George ja Mary olisivat sisarukset, kun lähihistoriassa on todella kuuluisa aviopari samoilla nimillä?

   Tykkää

   • Olet muuten oikeassa, Elisabetin isovanhemmat olivat nimeltään George ja Mary. Olisihan se aika huvittavaa, jos olisi sisarukset George ja Mary ainakin Elisabetin näkökulmasta. Ehkä ei sittenkään ainakaan etunimeksi tule Marya…

    Minustakin olisi mukava, jos lapsen nimeä päätettäessä huomioitaisiin myös Katen suku, varsinkin kun hänen suvustaan löytyy sopivia nimiä myös kuninkaallisille (jos näin voi sanoa). Jos Katen suku huomioidaan, veikkaan Charlottea ja mainitsemaasi Francis-nimiä.

    Tykkää

    • Tällaisissa ”nimet suvusta” -tilanteissa on kyllä niin miljoona asiaa varmaan otettava huomioon, varsinkin, kun suvun jäsenet vielä tietysti tietävät kaikkia yksityiskohtia tyyliin ”se X oli kyllä niin epäystävällinen ja tympeä tyyppi”. 😀

     Tykkää

 2. Itse odotan myös Katen ja Williamin valitsevan melko perinteisen nimen. Itse toivoisin lapsen olevan tyttö ja nimeksi toivoisin tällöin Charlotte Elizabeth Diana. Mielestäni Charlotte on kaikin puolin kaunis nimi ja kaksi muuta kunnioittaisivat tietenkin kuningatarta ja Williamin äitiä. En todellakaan toivoisi (enkä millään jaksa usko, että William ja Katekaan tekisivät niin) Dianaa etunimeksi, mutta mielestäni se voisi olla yksi nimistä. Pojalle en ole keksinyt samanlaista koko nimeä, mutta itse pidän nimistä Henry, Arthur ja Edward. Uskon Katen ja Williamin päätyvän kolmeen nimeen tälläkin kertaa, koska Georgella on kolme nimeä. 🙂

  Tykkää

  • Charlotte on kyllä tosi nätti nimi myös ja kivasti tulisi hiukan yhteyttä Katenkin perheeseen sitä kautta. Ja Elizabeth on mulla suorastaan toiveena sen lisäksi, että uskon sen olevan melkein pakollinen lisä, jos vaan tyttö sattuu tulemaan.

   Arthurissa on jotain tosi söpöä ainakin suomalaisen korvaan ja sopisi Georgen kaveriksi. Vaikea on tosin arvioida, miltä nämä kuulostaa natiivin mielestä, kun ilmeisesti Georgekin on Britanniassa oikein söpö ja yleinen pikkupoikien nimi ja suomalaisen korvaan se oli ensin alkuun vain Yrjö. 😀

   Tykkää

 3. Tuossa jo aiemmin veikkasin nimeä mutta pistän sen nyt tähänkin ☺
  Eli poikana ykkösenä veikkaan Edwardia ja toisena Charlesia.
  Tyttönä ykkösvaihtoehtona olisi Elizabeth. Jotenkin Diana nimivaihtoehto tuntuisi toisaalta hyvältä, mutta toisaalta ei. En kuitenkaan lähtisi sitä veikkaamaan. Mary taas kuulostaisi myös hyvältä vaihtoehdolta.
  Saa nähdä milloin alkaa tapahtumaan 😊 odotan jo innolla kaikkia uutisia!

  Tykkää

  • Meinaatko, että voisi olla Edward, vaikka on niin lähisuvussa? Vaikka mistä sitä tosiaan tietää, aika perinteiseen tapaanhan brittikuninkaalliset lapsiaan nimeää. Ja kaunis nimi se ainakin on, vaikka piirun verran suomalaiseen korvaan ehkä vanhanaikainen. Mary taas tuntuu jotenkin modernilta, vaikka on myös vanha nimi. Siitä tykkäisin kyllä!

   Torstaina taitavat alkaa pistämään pystyyn sitä lehdistöaitiota ja tänään kiellettiin pysäköinti ovien edessä. Tuo kielto on muuten voimassa vain huhtikuun loppuun, joten vaikka sen voinee uusia, taidetaan vauvaa odotella ennen sitä!
   ITV:n uutinen aiheesta

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.