Cambridgen herttuatar Catherinen äitiysmuoti, viimeiset kuukaudet

Pari kuukautta sitten tarkastelimme tyylistään tunnetun ja muoti-ikoninakin pidetyn Cambridgen herttuatar Catherinen äitiystyyliä ja pääsimme sellaisiin asuihin asti, joissa vihdoin kauan odotettu vauvamaha alkoi jo olla selvemmin näkyvillä. Tänään herttuatar esiintyi viimeisen kerran julkisuudessa ennen toisen lapsensa syntymää ja jää nyt äitiyslomalle. Hetki on siis mitä sopivin tarkastella loppujakin herttuattaren odotusajan asuista.

Viimeksi kritisoin herttuatar Catherinen asujen tummaa väripalettia ja valitettavan huonoa istuvuutta, sillä herttuatar ei selvästikään ole ollut äitiysvaatteiden ylin ystävä, vaan on pyrkinyt pukeutumaan mahdollisimman pitkään tavallisten mallistojen vaatteisiin. Edellisen raskauden asuista taas nostin esiin turhankin lyhyet helmat. Vuoden ensimmäisellä kolmanneksella poikkeuksellisen paljon esillä ollut ja työtahtiaan tiivistänyt herttuatar on tainnut kuulla valitusvirteni, sillä monessa asiassa on tullut paljonkin parannusta.

Edellisen asukatsauksen viimeiseksi jäi vaaleansininen Seraphinen äitiystakki, sekä sen alle puettu sinisävyinen kukkamekko samalta valmistajalta. Asu oli raikas, keväinen ja istui kauniisti. Lontoon Kensingtonin kaupunginosaan suuntautunut vierailu jäi viimeiseksi ennen herttuattaren, prinssi Williamin ja prinssi Georgen vuosittaista lomamatkaa Karibialle ja sieltä herttuatar tuntui palanneen kevättä rinnassa. Heti ensimmäisessä työtehtävässään helmikuun alkupuolella herttuatar Catherine edusti Max Maran kauniissa valkoisessa takkimekossa. Teemapukeutumista harrastava herttuatar oli pukenut purjehdustilaisuuteen takkinsa alle pienillä purjeveneillä koristellun mekon ja asustanut tummansinisillä korkokengillä ja laukulla. Takki ei kuitenkaan ollut varsinainen äitiysvaate ja vaikka se peittikin kasvaneen mahanseudun nätisti, liian suuren vaatekoon näki esimerkiksi takin hihoista. Sama takkimekko nähtiinkin prinsessa Eugenien yllä jouluna Sandringhamissa.

Muutamaa päivää myöhemmin herttuatar Catherine vieraili keramiikkatehtaalla, sekä lapsiperheitä tukevan hyväntekeväisyysjärjestön toimitiloissa. Tälläkin kertaa asu oli raikkaan keväinen, mutta tämäkin Max Maran takki näytti olevan ennemminkin prinssi Williamin kokoluokkaa. Onneksi takin alta paljastui jo aiemmin kehumani Seraphinen äitiysmekko.

Raskaus muuttaa vartaloa monellakin tavalla, mutta luonnollisesti suurin muutos tapahtuu vyötärön seudulla. Jos aiempaa pyöreämmän mahan aikoo saada mahdutettua tavallisen malliston vaatteeseen, on valittava reilusti isompi koko ja riskeerattava istuvuus, tai vaihtoehtoisesti otettava mahdollisimman pieni ja kärsittävä seuraukset. Valitettavasti herttuatar Catherine sortui tähänkin pari kertaa viimeisen kahden kuukauden aikana. Lasten mielenterveysviikon kunniaksi nauhoittamassaan videoviestissä herttuatar oli pukeutunut Jaegerin silkkimekkoon ja myöhemmin The Goring Hotellin syntymäpäivätilaisuudessa kukkamekkoon Erdemiltä.

(c) Place2Be via Youtube

Istuvuus on ollut valitettava ongelma herttuatar Catherinen raskausmuodissa tällä kertaa, mutta ei hätää, nyt kritiikki alkaa olla tämän postauksen kohdalta ohi! Herttuattaren yllä on nimittäin nähty myös monta onnistunutta ja kaunista asua, joista yhdeksi omista suosikeistani voisi nostaa vaikkapa Downton Abbey -tv-sarjan kuvauspaikalla nähdyn valkoisen JoJo Maman Bebe -takin. Raikas takki istui kauniisti ja isot napit olivat hauska yksityiskohta.

Embed from Getty Images

Toinen nuorekas ja kiva asu valikoitui herttuattaren ylle viikko sitten keskiviikkona, jolloin hän vieraili lastenkeskuksessa. Hovikirjeenvaihtaja on heikkona pallokankaisiin, mutta tästä asusta tekee onnistuneen myös mukavan nykyaikainen malli, avonainen takki ja kontrastit. Mielenkiintoista on, että sekä JoJo Maman Bebe -takki, että tämä polka dot -mekko ovat sieltä herttuattaren asuvalikoiman edullisemmasta päästä. Valkoisella takilla hintaa oli noin sata euroa ja mekolla vajaat viisikymppiä. Vertailun vuoksi Goring Hotellista nähty kukkamekko verotti lompakkoa noin 1400 eurolla.

Peräänkuulutan usein herttuatar Catherinen pukeutumisessa nuorekkuutta ja nykyaikaisuutta. Ajaton teekutsutyyli ei vetoa minuun, enkä toivo näkeväni kolmekymppistä herttuatarta asuissa, jotka voisivat olla lainassa vaikkapa itse kuningatar Elisabetilta. Laatikkomaisuudestaan huolimatta mustavalkoinen Hobbsin takkimekko vetosi kuitenkin juuri tähän puoleeni ja tykkäsin sen modernista ulkoasusta kovasti. Tämä vaate muuten nähtiin herttuattaren yllä hatulla varustettuna myös keväällä 2013, jolloin hän odotti prinssi Georgea suunnilleen samoilla viikoilla kuin nyt.

Valitettava osoitus tyylin toisesta puolesta oli Kansainyhteisön päivänä nähty vaaleanpunainen Alexander McQueen -kokonaisuus, joka niin ikään oli tuttu vuoden 2013 alkukesältä. Silloin herttuatar yhdisti lapsenomaisen takin toisenlaiseen hattuun, mutta lopputulos oli yhtä pliisu.

Loppuraskauden asuissa yksi yhteinen piirre on ollut ns. color blocking, eli asun rakentaminen niin, että käytännössä sama väri kattaa koko asun päästä varpaisiin. Vaaleanpunaisen kirkkoasun lisäksi tyyliä on nähty toisessa jumalanpalveluksessa St. Paulin katedraalissa, jossa kuninkaallinen perhe osallistui Afganistanissa kaatuneiden sotilaiden muistojumalanpalvelukseen, sekä Pyhän Patrikin päivänä Aldershotissa, jossa herttuatar Catherine jakoi perinteiset apilakimput sotilaille. Tummansininen takkimekko oli peräisin Beulah Londonilta ja yhdessä todella kauniin päähineen kanssa muodosti erittäin tyylikkään ja klassisen asukokonaisuuden. Parakeilla puolestaan herttuatar yllätti vihreää teemaväriä odottaneen yleisön Catherine Walkerin ruskealla takilla ja siihen sopivalla hatulla ja korkokengillä. Erikseen herttuattarelle valmistettu takki istui kauniisti ja suklaanruskea Betty Boop -hattu Lock & Co. -merkiltä loivat niin ikään tyylikkään kokonaisuuden. Molemmissa asuissa myös huoliteltu kampaus kruunasi lookin.

Hoikka ja hyväkuntoinen herttuatar kantaa raskautensa kauniisti ja selvästikin myös onnea on matkassa, sillä herttuatar ei näytä kärsivän monia odottavia äitejä riivaavasta turvotuksesta. Jokaiseen asuunsa herttuatar on yhdistänyt korkeat korot ja sirot nilkat ja sääret näyttävät niiden ansiosta upeilta.

Lopuksi vielä tuorein ja tällä erää viimeinen äitiysasu, jossa tulemme herttuatar Catherinen näkemään ennen lapsen syntymää. Herttuatar ja prinssi William vierailivat siis tänään Etelä-Lontoossa, jossa he tutustuivat Stephen Lawrence Centren toimintaan, tapasivat hyväntekeväisyysjärjestö XLP:n väkeä, sekä vierailivat järjestön yhteisöbussissa ja liikkuvassa levytysstudiossa. Molempien tahojen tarkoituksena on auttaa ja tukea nuoria ihmisiä luomaan itselleen parempi tulevaisuus. Herttuatar oli pukeutunut Mulberryn kirkkaan pinkkiin takkiin, jonka näimme viimeksi New Yorkissa joulukuun alussa. Tällä kertaa herttuatar oli jättänyt hiuksensa auki ja keväiseen tyyliin vaihtanut sukkahousut vaaleisiin, mikä kevensi asua huomattavasti. Takkikin näytti tällä kertaa istuvan paremmin, ehkä isomman raskausmahan ansiosta. Prinssi William oli herrasmiesmäisesti luopunut normaalisti sinisävyisistä kravateistaan ja sovittanut solmionsa tällä kertaa vaimonsa asuun.

Kauniiseen asuun on kiva lopettaa tämä asukatsaus. Keväistä, pirteää ja tyylikästä, vaikkakin aikamoisen pinkkiä. Valitettavasti johtopäätöksiä ei vielä kannata asusta vetää, sillä myös prinssi Georgea odottaessa herttuattaren viimeinen asu oli vaaleanpunainen.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Näihin kuviin ja tunnelmiin, kuten sanotaan. Herttuatar Catherine poistuu nyt virallisesti julkisuudesta ja seuraavan kerran hänet nähtäneen sairaalan edustalla uusi vauva sylissään. Lapsen syntymää seuraa äitiysloma, joka pitänee herttuattaren poissa töistä ainakin kesän ja ehkä syksynkin. Prinssi Georgen syntymän jälkeen herttuatar piipahteli kuitenkin silloin tällöin julkisuuden valokeilassa, joten fanit älkööt vaipuko aivan epätoivoon.

Embed from Getty Images

Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Cambridgen herttuatar Catherinen äitiysmuoti, viimeiset kuukaudet

 1. Kiitos hauskasta jatko-postauksesta! 🙂 Itse en myöskään juurikaan pitänyt alkuraskauden vaatevalinnoista, kuten taisin aikaisempaan postaukseen kommentoida. Olen kuitenkin pitänyt todella paljon useimmista Catherinen kevään valinnoista. Suosikkejani ovat varmaankin jumalanpalveluksessa nähty Beulah London-kokonaisuus sekä St. Patrick Dayn takki. Pidin myös Katen ”kierrätyksistä”, mutta pinkin takin kanssa ollut hattu ei ollut mielestäni kovin onnistunut. Toivottavasti en nyt kuulosta pikkumaiselta, mutta Katehan käytti ensimmäisen kerran molempia takkeja kesällä 2013 eikä 2012. 😉

  Tykkää

  • Muistelen, että et tosiaan ollut ihan vaikuttunut niistä aiemmista asuista, kuten en minäkään. Mutta tosiaan, parannusta on kyllä tullut! Tummansininen Beulah London oli kyllä tosi kaunis ja jotenkin paljon viimeistellympi kuin monet Katen asut virallisissakin tilaisuuksissa.

   Pinkin takin kaverina ollut hattu ei ollut munkaan makuun, vaikka malliltaan se päähine osa on kyllä kaunis. Jotenkin koristukset ei toimineet ja ehkä joku muu väri olisi tuonut vähän mielenkiintoa asuun kokopinkin sijaan.

   Kiitos korjauksesta! Ei tietenkään ole pikkumaista, vaan ehdottomasti pitää huomauttaa. 😀

   Tykkää

 2. En itsekään alkuraskauden vaatteista erityisemmin pitänyt, mutta minustakin parannusta on tapahtunut. On todettava, että Kate saisi useammin tuoda hiuksiinsa vaihtelevuutta, vaikka hänelle sopii myös tuttu ja turvallinen kampaus.

  Tykkää

  • Olen samaa mieltä. 🙂 Kauniit ja paksut hiukset, mutta nuo avoimet hiukset alkaa olla tylsät ja ehkä minusta hiukan lapsellisetkin. Kun niistä kerran saisi vaikka mitä upeita kampauksia, olisi niitä kiva nähdä. Eikä aina tarvitsisi olla nutturoitakaan, esim. Tanskan Marylla on välillä nättejä lettejä ja Letizialla niitä ihania lettikampauksia myös.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.