Prinssi Edward ja kreivitär Sophie ovat nyt Suomessa

Wessexin jaarli, prinssi Edward ja Wessexin kreivitär Sophie ovat saapuneet Suomeen. Pariskunta lensi iltapäivällä Lontoosta Helsinki-Vantaan lentokentälle ja matkasivat ilmeisesti suoraan presidentinlinnaan, jossa vieraat vastaanotti tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio.

Tummaan pukuun pukeutunut prinssi ja hiukset rennosti ponihännällä ja mustassa mekossa, sekä mustissa saappaissa ja eläinkuosisessa huivissa edustanut kreivitär näyttivät iloisilta ja hyväntuulisilta.

Presidenttiparin tapaamisen jälkeen ohjelmassa oli  prinssin isän, eli prinssi Philipin nimeä kantavien nuorisotunnustusten Edinburghin herttuan palkintojen jakaminen Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Tilaisuudessa palkintoja 70 nuorelle oli jakamassa myös kulttuuri- ja asuntoministeri Piia Viitanen.

Video (c) KerhoTV PTK

Illan päättää illallinen Britannian Suomen suurlähettilään virka-asunnolla. Suurlähettiläs Sarah Price tulee olemaan kuninkaallisen parin mukana koko vierailun ajan ja aamulla jo twiittasi odottavansa prinssin ja kreivittären toivottamista tervetulleeksi lumiseen Helsinkiin.

Prinssi Edwardin ja kreivitär Sophien vierailu Suomessa jatkuu perjantaihin saakka prinssin osalta ja mitä ilmeisimmin torstai-aamuun kreivittären osalta. Ohjelmaan voi tutustua aiemmassa postauksessani. Huomenna pariskunta lentää Lappiin, jossa he tutustuvat Sodankylässä puolustusvoimien arktiseen harjoitteluun, sekä vierailevat myöhemmin Kuusamossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s