Ruotsin kuningasperhe sävy sävyyn

Kesällä kirjoitin mielenkiintoisesta ilmiöstä, joka liittyy kuninkaallisista otettuihin virallisiin ryhmäpotretteihin. Jotta kuvat näyttävät kauniilta ja tasapainoisilta, sekä kestävät ajan hammasta, taustan ja asettelun lisäksi kiinnitetään paljon huomiota myös kuvattavien asuihin, jotka valitaan sävy sävyyn keskenään, sekä niin, että ne sulautuvat kauniisti kuvan taustaan. Luonnollisesti tämä onkin fiksua ja lopputuloksena on kauniita kuvia, mutta toisaalta äärimmilleen vietynä lopputulos voi olla myös aika huvittava. Aiempaan postaukseeni voi tutustua täällä, jos aihe kiinnostaa enemmänkin.

Se, miksi palaan nyt lyhyesti vanhaan aiheeseen, johtuu Ruotsin kuningasperheen tuoreesta perhekuvasta, joka julkaistiin liittyen perheen uuden vuoden toivotuksiin. Anna-Lena Ahlströmin ottama kuva on taltioitu kesällä 2014 perheen kesäpaikassa Sollidenin linnassa Öölannissa ja kuvassa esiintyy koko perhe mukaan lukien myös tuleva perheenjäsen Sofia Hellqvist.

Kauniin valoisassa ja kesäisessä kuvassa on selvästi kiinnitetty huomiota kuningasperheen asuihin. Miesten tummat puvut ovat juuri sen verran erisävyisiä, että kuvasta tulee elävä ja sinisävyiset kravatit muodostavat värisarjan kuninkaan hennon vaaleansinisestä prinssi Danielin hyvin tummansiniseen solmioon. Naisväen asut taas asettuvat samalle väriskaalalle prinsessa Madeleinen valkoisen ja Sofian persikanvärisen mekon välillä, sekä lainaavat värin myös kuningasparin istuimille. Kuten yleensä tällaisissa kuvissa liiallista harmoniaa rikotaan vielä yhdellä vaatekappaleella, joka saa olla muita hieman kirkkaampi tai erottuvampi ja tällä kertaa se on juuri tuo Sofian persikanvärinen kotelomekko. Ja sitten tietenkin se tärkein, mutta toisaalta hupaisin asia: mistä värit ja kuosit raitoineen ovat peräisin? Sollidenin terassin kivilattiasta! Katsokaapa vain.

Kuninkaalliset - Ruotsin kuningasperhe, kuningas Kaarle Kustaa, kuningatar Silvia, kruununprinsessa Victoria, prinssi Daniel, prinsessa Estelle, prinssi Carl Philip, Sofia Hellqvist, prinsessa Madeleine, Chris O'Neill, prinsessa Leonore, kesäpaikka Solliden, Öölanti

(c) Anna-Lena Ahlström – Kungahuset.se

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Ruotsin kuningasperhe sävy sävyyn

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s