Monacolaiset vastaanottivat ruhtinasparin kaksoset hurraahuudoin, ilmapalloin ja poskisuudelmin

(Päivitetty: Lisätty kuvia ruhtinasparista ja lapsista palatsin sisäpuolella)

Monacossa jo lähes kuukauden kestänyt vauvaonni huipentui eilen ruhtinaan palatsin edustalla järjestettyyn tilaisuuteen, jossa ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene esittelivät kaksosensa prinssi Jacquesin ja prinsessa Gabriellan monacolaisille. Kirpakassa välimerellisessä talvisäässä päivän pienet keskipisteet vain piipahtivat valokeilassa, mutta heidän vanhempansa viettivät aikaa jalkautuen monacolaisten pariin vastaanottaen onnitteluita, halauksia ja poskisuudelmia monituhatpäiseltä yleisöltä.

Jos jotakin on odotettu, niin Monacon kruununperillistä. 56-vuotiaalla ruhtinas Albertilla on kaksi aviotonta lasta, mutta heille kruunu ei voi periytyä. Ilo olikin suuri, kun uutinen raskaudesta vihdoin keväällä kerrottiin ja nyt kun kruununperillinen on saapunut ja vielä yhdessä sisaruksen kanssa, Monacossa on riemuittu. Juhlat ja juhlamieli huipentuivat keskiviikkona ruhtinasparin kaksosten, prinssi Jacquesin ja prinsessa Gabriellan, esittelyyn palatsin ranskalaiselta parvekkeelta.

Palatsin edustalle oli kerääntynyt satoja, ellei tuhansia monacolaisia onnittelemaan pientä perhettä. Yleisö heilutti innokkaasti punavalkoisia Monacon lippuja ja olivatpa jotkut tuoneet mukanaan muun muassa vaaleanpunaisia ja -sinisiä ilmapalloja. Sää Monacossa oli aurinkoinen, mutta ilmeisesti tuulinen ja lämmintä oli vain noin 13 astetta. Kaksosten esittelypäivä oli julistettu yleiseksi vapaapäiväksi.

Tilaisuus alkoi tasan 12.55 Suomen aikaa, kun ruhtinas Albert sylissään kruununperillinen prinssi Jacques astui ikkunaan. Hetken päästä heitä seurasivat myös ruhtinatar Charlene ja pieni prinsessa Gabriella. Usein kovin vakava ruhtinatarkin hymyili iloisesti ja vilkutteli yleisölle, joka puhkesi hurraahuutoihin ruhtinasperheen nähdessään. Parvekkeen alle kokoontunut sotilasorkesteri soitti kaksosille sävelletyn kappaleen ja yleisön joukkoon laskettiin pomppimaan suuria punaisia ja valkoisia ilmapalloja.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Välimeren aurinko porottaa talvisinkin ja ruhtinaspari näkikin vaivaa suojatakseen pienet vaaleisiin huopiin käärityt vauvansa siltä. Ruhtinatar Charlene seisoi varjossa ja ruhtinas Albert suojasi kädellä prinssi Jacquesin kasvoja. Lisäksi varsinkin ruhtinatar pyrki seisomaan lähestulkoon sisällä ikkunoiden takana olevassa salissa, jossa oli varmasti lämpimämpää. Vauvat kuitenkin nukkuivat hyvinvoivan näköisinä koko viisiminuuttisen, jonka heitä yleisölle esiteltiin.

Embed from Getty Images

Paikalla oli myös runsaasti ruhtinasparin sukulaisia. Prinsessa Caroline vilkutteli ikkunoista iloisena ja hänen lapsistaan paikalla olivat vanhempi tytär Charlotte Casiraghi miehensä Gad Elmalehin kanssa, sekä nuorempi poika Pierre Casiraghi ja nuorin lapsista, prinsessa Alexandra. Myös prinsessa Stephanie ja tämän lapsista Louis Ducruet ja Camille Gottlieb katselivat väkijoukkoa ikkunoista.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Ruhtinatar Charlenen puolelta paikalla oli tämän nuorempi veli Gareth Wittstock ja puolisonsa Roisin Galvin, jotka myös asuvat Monacossa.

Embed from Getty Images

Poistuttuaan ikkunasta ruhtinaspari luovutti lapset lastenhoitajan hoiviin ja saapui noin kymmenen minuutin kuluttua palatsin portista aukiolle. Ruhtinatar Charlene oli pukeutunut Akrisin vaaleaan kashmirtakkiin ja samansävyiseen kotelomekkoon, harmahtaviin mokkasaappaisiin ja pitkiin nahkahansikkaisiin. Kevyen meikin lisäksi ruhtinattarella oli vain helmikorvakorut ja nätti uusi kampaus.

Embed from Getty Images

Ensin näytti, että ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene tervehtivät vain väkijoukon eturiviä, mutta pian kävi selväksi, että he aikovat todella mennä yleisön joukkoon. Luonnollisesti ympärillä oli useita turvamiehiä, mutta silti tapa, jolla ruhtinaspari meni keskelle väkijoukkoa, jutteli, kätteli, vaihtoi poskisuudelmia ja halasi yleisöä oli melkolailla ennennäkemätöntä kuninkaallisten keskuudessa. Ruhtinatar Charlene vaikutti koko tilaisuuden ajan hymyistä huolimatta hieman väsyneeltä ja vastentahtoiselta ja aukiollakin ruhtinas Albert joutui häntä hieman kehoittamaan eteenpäin. Toisaalta ruhtinatar kuitenkin vastaili iloisesti häntä englanniksi onnittelevalle kansalla ja näytti purskahtavan paikoin spontaaniin nauruunkin. Ruhtinas Albert puolestaan otti yleisönsä ja näytti lähestyvän väkeä hyvin lämpimästi.

Embed from Getty Images

Katsottuaan vielä nuorten tyttöjen tanssiesityksen ja kiiteltyään viimeiset monacolaiset, ruhtinaspari poistui sisälle palatsiin vietettyään aukiolla puolisen tuntia. Lopuksi he ilmestyivät vielä kahdestaan palatsin ikkunaan hyvästelemään paikalle kerääntyneen yleisön vilkutuksin.


Embed from Getty Images

Ruhtinaan hovi julkaisi vielä kauniita kuvia perheestä palatsin salissa ikkunoiden takana. Kaikki kaksitoista kuvaa voi käydä katsomassa hovin Facebook-sivulla.


Video (c) Associated Press via YoutubeJoulukuun 10. päivänä syntyneet kaksoset pääsivät kotiin mukavasti jouluksi ja pieni perhe saapui palatsiin selvästi ylpeän isän kuljettamalla autolla.


Jouluksi saatiin myös kauniita perhekuvia ja ruhtinatar Charlenen omia kommentteja, kun tämä antoi pienen haastattelun ranskalaiselle Paris Match -lehdelle. Ruhtinattaren mukaan prinssi Jacques ja prinsessa Gabriella ovat molemmat hyvin aktiivisia ja ilmeikkäitä ja ruhtinatar lisäksi totesi olevansa aivan hulluna rakkaudesta kauniisiin lapsiinsa, joiden kanssa vietetty aika on taianomaista.


Mainokset

4 kommenttia artikkelissa “Monacolaiset vastaanottivat ruhtinasparin kaksoset hurraahuudoin, ilmapalloin ja poskisuudelmin

  1. Erittäin kaunis kuva tuo postauksen neljäs kuva, jossa pari katsoo toisiaan kaksoset sylissään 🙂
    Äidinrakkaus välittyy postauksen kolmannesta kuvasta, joka on myöskin todella ihana kuva 🙂

    Tykkää

  2. Kovin kauniita kuvia. Ruhtinattaresta välittyy kuvien kautta usein hieman sanoisinko surumielinen fiilis, kun niitä selailee enemmän. Hänhän on erittäin viehättävä. Albert oli todella ylpeä Isä kuvissa. Onnea heille!

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.