Tahdon.

Huomenna perjantaina eduskunta äänestää tasa-arvoisesta avioliittolaista. Hovikirjeenvaihtajan kanta on selvä: Rakkaus kuuluu kaikille. Tahdon, että Suomessa jokainen on lain edessä tasa-arvoinen, että jokainen voi solmia avioliiton rakastamansa ihmisen kanssa ja halutessaan perustaa tämän kanssa perheen. Tahdon, että jokainen on samanarvoinen.

Tahdon


Kesäkuussa kirjoitin kuninkaallisista, jotka ajavat seksuaalivähemmistöjen asiaa. Hyvin lyhyellä listalla olivat silloin Alankomaiden kuningatar Maxima ja prinsessa Mabel, Ruotsin kruununprinsessa Victoria ja Espanjan kuningatar Letizia. Heidän työstään voitte lukea siis täällä. Sittemmin tähän harvalukuiseen joukkoon on liittynyt myös Tanskan kruununprinsessa Mary.

Lokakuun 1. päivänä Kööpenhaminan kaupungintalolla juhlittiin 25 vuotta aikaisemmin voimaan tullutta lakimuutosta, joka mahdollisti ensimmäisenä maailmassa samaa sukupuolta oleville pareille parisuhteensa virallistamisen. Sittemmin Tanska on antanut heille myös täyden adoptio-oikeuden vuonna 2010 ja mahdollisuuden tasa-arvoiseen avioliittoon vuonna 2012. Kruununprinsessa Mary osallistui juhlintaan yhdessä Tanskan LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender) -väen kanssa ja tutustui mm. onnellisten parien hääkuvista koottuun näyttelyyn. Kruununprinsessan läsnäolo kertoo kuninkaallisen perheen virallisesta tuesta Tanskan seksuaalivähemmistöille.

Kuukautta myöhemmin kruununprinsessa vieraili Etelä-Afrikassa, jossa hän nautti illallista yhdessä paikallisen LGBT-yhteisön jäsenten kanssa.


Video (c) Billed Bladet via Youtube

Tahdon-photo credit: PhotoGraham via photopin cc (cropped)

Mainokset

2 kommenttia artikkelissa “Tahdon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.