Ruhtinatar Charlenen synnytys lähestyy

Monacon ruhtinaskunnassa valmistaudutaan kiihtyvällä tahdilla kruununperillisen syntymään, kun ruhtinatar Charlenen laskettu aika lähestyy vääjäämättä. Tuoreessa haastattelussa ruhtinas Albert on puhunut muun muassa vaimonsa odottamien kaksosten sukupuolista, syntymään liittyvistä juhlallisuuksista, lasketusta ajasta sekä omista tunteistaan. Ruhtinattaren vanhemmat ovat muuttaneet väliaikaisesti Monacoon odottamaan vauvojen syntymää ja ruhtinatar itse on siirtynyt äitiyslomalla. Keskiviikkona vietetty kansallispäivä oli kuitenkin lilliputtivaltiollekin niin tärkeä, että viimeisillään raskaana oleva ruhtinatar tervehti kansaa palatsin parvekkeelta ja näytti onnellisemmalta kuin aikoihin.

Embed from Getty Images

Ruhtinas Albert ja ruhtinatar Charlene ilmoittivat iloisen uutisen raskaudesta toukokuussa ja lokakuun alussa pariskunta vahvisti vielä virallisesti jo pidempään liikkuneet huhut tulossa olevista kaksosista. Hovin antama tieto lasketusta ajasta oli epämääräinen ”vuoden loppuun mennessä”, mutta nyt ruhtinas Albert on itse kertonut Monaco Matinin haastattelussa, että lasten pitäisi syntyä juuri ennen joulua. Tähän ruhtinas vielä lisäsi, että koska kyseessä on kaksoset, synnytys voi alkaa parikin viikkoa aikaisemmin. Parhaimmillaan uusia vauvoja päästään juhlimaan siis jo aivan muutaman viikon kuluttua.

Monacon kruununperimyslaki suosii poikia, joten jos ruhtinatar Charlene odottaa poikaa ja tyttöä, pojasta tulee seuraava ruhtinas huolimatta siitä, kumpi vauvoista syntyy ensin. Jos lapset ovat samaa sukupuolta, vanhemmasta tulee kruununperillinen. Ruhtinas Albert totesi haastattelussa haluavansa säilyttää lasten sukupuolet yllätyksenä ja pyytäneensä vaimoaan pitämään asian omana tietonaan. Ruhtinaan mukaan tuleva äiti mitä luultavimmin kyllä tietää vauvojen sukupuolet, mutta on lähtenyt mukaan leikkiin. Ruhtinaan mukaan elämässä saa harvoin näin iloisia yllätyksiä, joten tällä kertaa hän haluaa todella nauttia siitä. Jotkin lehdet ovat aiemmin raportoineet ruhtinattaren itse kertoneen odottavansa kahta poikaa, mutta nämä tiedot voidaan varmaankin tuomita nyt vain huhupuheiksi.

Sukupuolista riippumatta vauvojen syntymä on kuitenkin suuri tapaus ja juhlasuunnitelmat ovat jo käynnissä. Ohjelmassa tulee olemaan ainakin ruhtinasperheen kokoontuminen palatsin aukiolle ja päivästä, jona ruhtinatar ja lapset pääsevät sairaalasta, suunnitellaan vapaapäivää kaikille ruhtinaskunnan asukkaille. Perinteisesti pojan syntymää on tervehditty 101 tykinlaukauksella ja tyttöä varten on ammuttu 21 kertaa, mutta nyt ruhtinas Albert paljasti suunnitelmissa olevan yllätyksen, sillä tykinlaukauksia kuullaan jokin muu määrä.

Ruhtinatar Charlenen vanhemmat Lynette ja Mike Wittstock ovat muuttaneet väliaikaisesti Monacoon odottamaan lastenlastensa syntymää. Toimittajille puhunut Mike Wittstock kertoi, että ruhtinatar Charlenen molemmille veljille on syntynyt ensimmäinen lapsi nyt vuoden sisään, mutta he odottavat silti yhtä innolla myös tulevia kaksosia. Tuleva isoisä korosti erityisesti, kuinka isonvanhempina he aikovat kohdella kaikkia lapsia samalla tavalla syntyperästä huolimatta. Jos protokolla jotakin vaatii, sen Mike Wittstock lupasi luonnollisesti täyttää, mutta muuten tasapuolinen kohtelu ulottuu esimerkiksi säästötileihin, joille isovanhemmat aikovat säästää lapsille rahaa tulevaisuutta varten. Ruhtinas Albertin arvioiden mukaan noin miljardin dollarin omaisuus ei asiaan kuulemma vaikuta, vaan kaikille talletetaan tilille sama summa. Jalat maassa olevat sukulaiset ovat varmasti kaksosille kultaakin kalliimpia tulevina vuosina.

Embed from Getty Images

Ruhtinas Albertin mukaan hänen raskaana oleva vaimonsa voi erittäin hyvin, mutta normaaliin tapaan ruhtinatar on kuitenkin jo siirtynyt äitiyslomalle, eikä osallistu enää ruhtinasparin virallisiin työtehtäviin. Keskiviikkona Monacossa juhlittiin kuitenkin kansallispäivää ja tilaisuus oli niin tärkeä, että myös ruhtinatar Charlene halusi olla paikalla. Perinteiseen messuun Monacon katedraalissa tai palkintoseremoniaan palatsin pihalla ruhtinatar ei osallistunut, mutta palatsin parvekkeelle hän ilmestyi seuraamaan sotilasparaatia, sekä vilkuttamaan kansalle. Raskausmahansa ruhtinatar oli peittänyt tehokkaasti mustalla, kaapumaisella takilla ja loput hoiti parvekkeen kaide, mutta iloisesti hymyilevät kasvot kamerat pääsivät tallentamaan.


Paikalla ruhtinasparin lisäksi olivat prinsessa Caroline ja prinsessa Stephanie, sekä prinsessa Carolinen pojat Andrea ja Pierre Casiraghi ja tytär prinsessa Alexandra. Andrean seurassa olivat myös vaimo Tatiana ja puolitoistavuotias poika Alexandre, lempinimeltään Sacha. Kun ruhtinasparin kaksoset joulukuussa syntyvät, muuttuu kruununperimys niin, että kaksoset nousevat listan kärkeen ja nyt paikkoja pitäneet prinsessa Caroline, sekä Andrea ja Sacha putoavat listalla varmasti itselleen paremmin sopiville paikoille. Ruhtinatar Charlenen kaksosten lisäksi ruhtinasperheeseen odotetaan ilmiselvästi myös ainakin yhtä lisävauvaa, sillä huhut Tatianan raskaudesta saivat aika selvän varmistuksen kansallispäivän iltagaalassa.

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Mainokset

10 kommenttia artikkelissa “Ruhtinatar Charlenen synnytys lähestyy

 1. Apua! Aika menee niin nopeaa! Ihana nähdä Charlene onnellisena ja toivottavasti synnytys menee hyvin. Alan itsekkin tässä jo jännittämään ;D
  Ja kohta pääsee veikkaamaan nimiäkin. Veikkaan, että tulee tyttö ja poika. Ainakin yksi menee oikein … 🙂

  Tykkää

 2. Apua! Aika menee niin nopeaa! Ihana nähdä Charlene onnellisena ja toivottavasti synnytys menee hyvin. Alan itsekkin tässä jo jännittämään.
  Ja kohta pääsee veikkaamaan nimiäkin. Veikkaan, että tulee tyttö ja poika. Ainakin yksi menee oikein … 🙂

  Tykkää

 3. Minusta Charlene näyttää tosi väsyneeltä,nuutuneelta ja masentuneelta. En mitään onnellista ilmettä ainakaan näissä tämän sivun kuvissa näe, valitettavasti.

  Tykkää

 4. Minusta on typerää kuinka lehdistö kaksosten synnyttyä on ruvennut kritisoimaan Charlenea. Esimerkiksi kun yhdessä kuvassa Charlene hymyili, niin IL oli kirjoittanut että onkohan hymy vauvaonnesta vai siitä että on synnyttänyt nyt Monacoon perillisen ja voi nyt poistua maasta.
  En usko että Charlenella olisi sydäntä jättää lapsensa hovin kasvatettavaksi.
  Uskotaan nyt vain hyvään ja onnea vielä kerran Monacoon 🙂

  Tykkää

  • Se oli kyllä ihan mahdoton väite! Ne äidit on tosi harvassa, jotka iloisesti hymyilisivät ”saadessaan” jättää vastasyntyneen lapsensa ja vielä parhaassa tapauksessa kokonaan toiseen maahan. Joku järki saisi lehtikirjoittelussakin olla.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s